Om inte, hur skulle de då va?

Fick en fråga att om jag inte få det fina erbjudandet av Elin om att börja rida hennes häst (nu hästar) för ungefär ett och ett halv år sen, tror jag att jag fortfarande skulle vara medryttare på Lucy då?

Den här frågan är väldigt rolig att få klura på, klart att jag vill säga att jag skulle vara det då det inte är så kul att vara medryttare på en häst och sen byta lite titt som tätt. Jag gillar vanor och att skapa kontakt med hästen, om jag då har för vana att byta runt så varför skappa ett band?
Jag hade då varit medryttare på Lucy nästan två år, inte tänkt särskilt mycket på att sluta med Lucy då jag var ganska nöjd som jag hade det. Visst är det trist att sitta och skänkla 24/7 då hon var väldigt nonchalant för skänkeln samt att hon var så stor och lååång för korta mig. Hade svårt att jobba ihop henne på ett bra sätt!

Men om jag idag ytterligare ett och ett halvt år senare skulle vara kvar på Lucy? Det är klart att det skulle kunna vara så, då jag gillar att ha vanor och ofta bara gör utan så mycket tanke. Fast jag har utvecklats något  otroligt under tiden hos Elins hästar, jag skulle säkert ha kunnat komma lite längre med Lucy från där jag var men fanns det så mycket mer att få fram? Alla hästar har en gräns och sen kanske det inte "går" längre. Jag hoppas att jag hade varit modig och smart nog att ta steget för att leta efter en ny även då det fanns så mycket kärlek till henne. Man lär sig av att ta sig an nya utmaningar och som jag har det nu så får jag nya utmaningar av Elin hela tiden - vilket jag älskar!

Så mycket kärlek till fina Lucy men hon och jag hade nog haft vår tid tillsammans, mer eller mindre. Hon lärde mig mycket under den här tiden men jag behövde hjälp att få bort min hårda hand och förfina mina hjälper vilket var svårt på henne då hon mer eller mindre inte brydde sig. Hon gillade inte alls dressyr och ville helst bara ut i skogen och galoppera - då tänder hon verkligen till på riktigt! Så nej, jag tror inte att jag fortfarande hade ridit Lucy vid det här laget om inte Elin hade lockat till sig mig. Finns även en risk att jag hade tröttnat och slutat helt med ridningen, man vet aldrig!
Men tycker om Lucy massor och hon kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta!

Elefanter, massage och annat skoj!

 Sitter här på verandan till vår bungalow, och svettas... Så hur många gånger om dagen behöver man duscha i ett fuktigt klimat kan man fråga sig? Ibland fyra ibland färre och lite dopp i havet såklart också! 
 
Igår var en intressant och riktigt bra födelsedag! Kanske den bästa i mitt liv trots saknaden av släkt och vänner :) 
 
Började dagen med pannkaksfrukost, massage och manikyr - sen bar det av mot ett lite dyrare fik. Dagen bjöd också på elefantmys, finare restaurang samt några drinkar i en bar. Summa summarum en lyxig dag med mycket händelser och jag är nu vuxen tydligen :) 
 
Imorgon checkar vi (äntligen) in på lyxhotell där vi har våra tre sista nätter i detta land. Ska bli skönt med (förhoppningsvis) insektsfritt rum! Har nämligen skett en spindelincident till så jag är måttligt road på Thailands kryp... 
 
Vi har det väldigt bra här i detta varma land men snart är detta äventyr slut.
 
(nu vill den inte ladda upp bilder heller...)

18år

18år, 936 veckor, 6570 dagar (skottår ej räknat) - så länge har jag funnits på denna planet!
Jag vill säga något klokt och bra som visar att jag lärt mig något värdefullt under denna tid, men att säga det rätta är inte alltid så lätt :)

Jag har varit med om 18 snurr runt jorden och befinner mig nu i utlandet för att fira detta. Nu ses jag som vuxen men har alltid varit den ansvarsfulla typen så jag kommer fortsätta på samma spår som innan. 
Jag hoppas att jag har en grym dag med min far i Thailand idag, och firar att lilla jag idag blivit vuxen :)

Massa bilder på mig, fina som fula som konstiga - men detta är jag!

Julafton!

Min första julafton som inte spenderas med julbord, julklappar och hela släkten. Vill önska God Jul till Viktoria, mamma, Iqra, Elin, Mormor & Morfar, Lukas, Farmor, Dennis och alla andra fina männsikor där ute!

Hoppas att ni har snö och tänker på varandra, kram på er!

Förra årets fina paket från Elin!

Röd på snäckan

 
Sitter nu på en restaurang och har nyss ätit kyckling och cashewnötter utan cashewnötter... Någonstans blev det fel i beställningen! ^^
 
Gårdagen spenderades på stranden så liten lätt röd ton på vissa ställen av kroppen idag - men mest en brunare ton bara! Det gillar vi! 
 
Idag har vi haft en relaxday då vi mest bara puttrat runt på moppen, ätit, vilat på sängen och tvättat lite. Även klappat en lite apa som var i en lina vid restaurangen som vi åt frukost på, föredrar då att se dem vilda och på avstånd då deras liv i ett kort rep är så fel! 
 
På julafton så beger vi oss tillbaka till ön Koh Wai och det blir då tre dygn utan wi-fi, där jag ersätter internet med någon bok som jag tänker låna i restaurangen. Blir skönt men nog väldigt  annorlunda att inte lägga tid och energi på julen. Tankarna kommer att gå lite extra hem den dagen :)
 
Har nu planerat in att jag och bästa ska baka lussekatter när jag kommer hem, för jag vill så gärna ha hembakta varje vinter! 
 
Nu dags att vara lite social, ha det gott! 
 

Guld och gröna skogar

Jag skriver bara om hur fantastiskt bra vi har det, men det finns mindre charmiga saker med vårt liv här också! 
 
Vi bor i de minsta billigaste bungalowsen som möjligt, det är stora insekter och ödlor på väggarna/taket i rummen, endast kallt vatten så duscharna blir hastigt genomförda, vaknar upp av att den lilla filten man fått som täcke inte är varm nog, svårt med kommunikationen med thailändare och det är mycket liv på djuren om nätterna! Haha nu drog jag upp alla problem jag stött på och som vissa dagar är jobbigare än andra - som när man är riktigt trött på kvällen eller morgonen :)
 
Vi är nu på Koh Kood som sagt och har nu bytt boende igen, bara kall vatten ;) Vi har sett ett vildsvin mitt på vägen som var lika stor som en b-ponny! Letat efter två specifika stora träd på ön, men gav upp då det finns måååånga träd här ! Annars går vi runt och tänker på mat fortfarande och hoppas på sol då det varit lite molnigt nu. 
 
Åt ris och mango igår till middag för 20kr, mums! Låter väldigt speciellt men det var en hit

Koh Chang - Koh Wai - Koh Kood

 
Vi befinner oss nu på Koh kood, blev ingen uppdatering från Koh Wai då de inte hade wi-fi på den lilla ön. 
 
Sen sist så har det inte hänt så mycket, solat, badat, läst och ätit massa goda ting. Kort sagt så har vi det bra här, utforskar lite olika öar och suger i oss D-vitamin :)
 
Börjar känna nu att jag också vill fira jul... Men jag får nog inte klaga.
 
Är sugen på allt möjligt här nere: Chips och vitlöksdipp, pannkakor med glass, munkar, lussekatter, våfflor med grädde och jordgubbssylt, julskinka, marabou saltlakrits, marängsvisch, ostbågar, tårta, pepparkaksdeg... Med mera helt enkelt - ständigt sugen på något!!
 
 

Snö är ganska trevligt

Befinner mig nu i Thailand så detta är ett tidsinställt.
Bilder i repris då jag tycker att dessa är så mysiga! Hoppas att det är snö när jag kommer hem igen och att jag tar mig en uteritt ganska omgående i termobyxor, med Elin och bästa dameran såklart! <3


Bäst att passa på

Wi-fi är gratis på det här stället som vi är på nu så passar på att blogga lite mer!
 
Idag har vi åkt moppe runt på ön i massa backar, lite nojig då igår när vi tog taxin hit så såg vi en man som stod bredvid en moppe som blödde och fick både huvud och arm bandagerad... Men vi klarade oss bra, såg flera apor på håll och har även matat elefanter med bananer och ananaser. Skitläbbigt till en början men sen blev jag lite småkär :)
 
Igår natt till idag var ett helvete, kommer beskriva det mer när jag kommer hem men kort sagt en på tok för stor insekt och jag fick en smärre ångestattack...
 
Men min starke far kom till undsättning och vi mår bra. Sitter nu med en sprite i handen och tittar ut över havet <3
 
 

Koh Chang

Har nu precis anlänt till ön Koh Chang som vi ska vara på i några dagar. Bilfärden till dit vi sover var intressant, upp och ner för berg i djungeln, såg både elefanter och getter. Väntar spänt på att se någon apa :) Dricker nu en vanilj milkshake och tittar ut över vattnet, det är fint här! Dock har vi båda blivit förskylda så allt är lite jobbigare då :/ Blir tyvärr ett bildlöst inlägg då wifi:t inte var mycket att hurra för! Hare gott :)

Bion

Fick en påminnelse om att jag inte skrev något om bion som jag och Viktoria var på. 
Mockingjay part 1.

Tyckte att det var en riktigt bra film! Har ju läst boken för några år sen så kände igen en hel del, speciellt slutet så blev inte så överraskad. Men jag vill ge en eloge till Jennifer Lawrence, vilken fantastisk skådis!
Hon fick mig verkligen att känna det hon kände och fick igenom alla känslor på ett så kraftfullt sätt. Hon är fantastiskt!

Sen favoritlåten från filmen måste vara The Hanging Three, maffig låt som berör!

Våra armar efter en grym dag på Grönan i somras

Uppdatering från Thailand

Sitter nu här i lägenheten i Thailand, 33grader i skuggan och 45 i solen! Vi håller mer eller mindre på att smälta bort här, bränt oss har vi också gjort men svårt att helt gömma sig från solen :)
 
Flygturen var fruktansvärd, eller turerna ska man nog säga då vi bytte plan i Turkiet och väntade ungefär i 3 timmar. Första turen var väldigt varm och fick träsmak i baken. Andra flyget på 9 timmar var lyxigare, alla hade varsin tv-skärm och dosa så man kunde göra allt möjligt som spela spel, titta film och lyssna på musik. Dock lyckades jag bara sova någon timma så blev en riktigt jobbig dag sen då klockan var tio på morgonen när vi landade, vi höll oss vakna till ungefär nio/tio sen slocknade vi! 
Fick lite smått panik när vi kom ner då svetten rann och jag var hela tiden klibbig. Har vant mig lite nu men första natten var usch, kunde knappt andas och det var såå varmt!! 
 
Har ätit väldigt god mat här nere, första kvällen blev det kyckling och cashewnötter samt ris på den restaurangen som ligger precis vid lägenheten, och igår blev det en tysk restaurang som bjöd på schnitzel och pommes. Vi äter frulle och sen typ inget fram till middagen runt 18/19- tiden och då känns det väldigt bra med mat då solen har gått ner :)
 
Det har blivit en del bad i det galet salta havet och idag provade vi på poolen också för att gömma oss lite från solen! Vi hörs igen när vi hörs! 
 

Thailand

Idag åker jag och min far till varmare breddgrader. Vi ska till Thailand och spendera nästan en hel månad där!
Pappa fyller jämt och jag blir 18 så vi slog på stort detta år!
Blir två födelsedagar, julafton samt nyår under tiden jag är borta nu. Hoppas att jag hunnit fixa lite tidsinställda inlägg innan jag åker nu (skriver detta den 26 November).

Om jag har Wi-Fi där nere så ska jag försöka att ordna något inlägg och bara säga hur jag har det :)
(Finns typ inga bilder på mig och min far tsm)

Instabil

Det här med att ta ledigt 11 dagar från skolan var lättare sagt än gjort att jobba igen. Har haft så galet mycket examinationer nu sista tiden så jag har varit helt död och kreativiteten har verkligen varit på noll. 

Hade ett tal idag i skolan, samt stort Redovisningsprov, igår religions seminarium, måndags muntlig presentation och en presentation imorgon också. Något varje dag och ibland fler saker per dag. 
Har märkt att jag varit lite instabil i humöret och idag brast det igen. Helt galet nervös för talet, har hållit tal flera gånger nu och det har blivit bättre och bättre! Men idag så fick vi inte ha powerpoint samt med all stress och press jag haft på mig. Tror att jag började om tre gånger, kom av mig och helt darrig på rösten. Så fort jag var klar så kändes det som om att jag sprungit ett maraton och kändes som att jag skulle svimma. 

Har blivit för mycket här på slutet och har inte alls mått bra psykiskt, mycket huvudvärk och dåligt humör. Skulle jag idag få frågan om att ta ledigt två veckor så skulle jag aldrig ta den! Trodde att jag skulle klara detta bra men det har verkligen pumpat slut på mig, hade det inte varit precis innan ett lov så hade det inte varit lika mycket examinationer och då skulle det vara lättare!

Men nu är jag KLAR! En liten muntlig grej imorgon som det inte är någon press på, utan bara för att få tips med företaget. På fredag bär det av och jag behöver denna semester så mycket nu, sova ut och få i mig D-vitamin. Bara slappna av och inte ha någon press på mig!

"I´m just a human" - man klara inte hur mycket som helst och någon gång säger kroppen ifrån. Det gjorde min idag, på skarpen! 
Nu ska jag försöka vara glad! Hittade denna bild på min mobil idag från finaste Iqra, kommer sakna dig också!
 

RSS 2.0