Sjukling, mystur och skratt

 
Försvunnit ett tag igen men nu är jag här, Hej!
 
Under dagarna som gått så har jag dels åkt med min mor till Norrköping för att hämta min galna bror som hamnat på sjukhuset pga idioti :) Gjorde då min mor sällskap och retades lite med min bror när vi kom fram då han gjort något så dumt ^^ 
 
Har igår tillbringat dagen först på Maggies rygg, jag och Elin red ut en jätte mysig tur - hon på en toknöjd Zydansie som fick komma ut på promenad. Härligt väder och massa trevliga samtalsämnen! :)
Efter det så mötte jag upp min fantastiskt fina kusin och vi var hos mormor & morfar för att fika och skratta tills vi grät <3
 
Tog alla de gamla på en gång så idag var jag hos farmor och fikade också. Efter det blev det en sväng förbi min småtokiga mor för lite prat :)
 

Maggie <3Viktoria fotade lite bilder på mig och Maggie idag <3
 

Bästa bästa hästen

Det är helt galet hur mycket jag saknar att sitta på Zydansies rygg, kollat på lite filmer när vi hoppat och fan vad fin hon är! Hon är perfektion i mina ögon <3

Näst senaste gången jag hoppade henne, vad underbar hon var. När jag tittar på den här filmen så kommer jag ihåg känslan från det passet, pigg och glad häst och allt bara funkade! 
 
Världens finaste häst!

Upp på hästryggen igen

Sist jag hoppade Bolero så blev allt fiasko, igår tog vi nya tag i ridhuset, pappa med kameran och världens mest peppande vän och coach Elin.

Värmde upp över bommarna som sen skulle hoppas och mycket tempoväxlingar, så att jag skulle kunna båda öka och minska, samt att även åskådare skulle kunna urskilja nyanserna. 
Galoppbommar på volt var en av dagens svåra uppgifter enligt Bolero, han försökte hoppa undan eller rusa över dem - ägaren har aldrig gjort det med honom sa hon så han tyckte att det var jobbigt och nytt. Avslutade bra på dem och sen lite småskutt och fokus på att hoppa av nära och att han inte får hoppa om han rusar eller biter tag i bettet. Han måste förstå att det inte är okej då det kan bli farligt. 

Sammanfattningsvis så är jag nöjd, har nu även sett filmklippen efteråt och finns alltid saker man inte är 100% nöjd med men kort och gott ett nyttigt pass för både mig och honom. Väldigt givande och känns som att Elin verkligen öppnade upp mina ögon ingen, inte tjura ihop då det inte går utan hitta en lösning. 

Film som mina goa far filmat:

Jag är en fisk

I torsdags så var jag, pappa och Elin ute och paddlade i det fantastiska vädret i några timmar. Det var roligt mestadels, när inte min sockernivå sjunkit för lågt - då blev jag lite små grinig på vågorna och att kajaken bara svängde åt ett visst håll samt pappa som sa att jag paddlade inkorrekt -.-

Blev även en hel del badande för att svalka oss, han sen bara hem och äta för att sen cykla iväg igen med pappa för att åka vattenskidor med Elins far, Elin och två kompisar till Elin. Aldrig gjort det förr och det kunde nog alla se. Lyckades inte komma upp och stå en enda gång, mest så kom jag inte upp men jag åkte också på mage när jag höll i pinnen på slutet av repet och hade tappat skidorna ;) Sen den gången då jag var absolut närmast att komma upp så frågade Elins far varför jag släppte? Visade sig att pinnen gick av precis då så det var inte meningen att jag skulle åka på riktigt denna dag ^^

Fast det var riktigt roligt och fick en fruktansvärd träningsvärk i underarmarna nu efteråt!

Sen såg det mest ut såhär när jag skulle åka vattenskidor:

Slutsats på dagen: Kändes som jag var mer i och på vattnet än på land, kände mig som en fisk!
 

Skutt och mys

Var ute hos damerna igår förmiddag, satt på ponnyn innan nio men det var redan då varmt!
Träns och barbacka padd, tur i skogen i alla gångarter. Travade först fram lite innan vi tog galopp i backar och på stigar, gud vad jag har funnit kärleken till galopp - helt underbart när man sitter på en säker häst! 
Maggie som inte gått så mycket sista tiden vad jag har förstått, hennes ögon lyste av lycka och hon frustade nöjt. Vi red en väg där det finns lite terräng hinder, red förbi alla och tittade på dem. Maggie sa att hon ville - jag sa att jag sitter nog inte kvar men okej ;)

Kollade på alla några meter innan så vi inte kom i galopp och det såg tokigt ut. Fixade galopp från halt flera gånger och hej & hå vad det gick. Hoppen var inga problem alls och hon hoppar så runt och fint! När vi hoppade och riktningen var hemåt så efter skutten gick det fooort, hade jag inte haft det lite starkare bettet hade vi inte stannat förrän vi var tillbaka i hagen ;)
Nej men en underbar ridtur med Maggie, både hon och jag uppskattade det <3
 
Efter det så satt jag upp på Zydansie, ni läste rätt - underbara olycksbådade hästen <3
Vi gick på en stig i skogen och allt var läskigt! Hon har nu massa energi så hon lägger den på allt hon kan hitta på. När vi sen vände för att gå hem så försökte jag ha så lång tygel som möjligt, har man kort tygel så kröker hon ihop hela nacken och halsen massa. Mys i skogen menades idag inte någon form. Den långa tygeln hade jag men fick vara snabb flera gånger att samla ihop den för så fort det gick upp eller ner i form av en backe så skulle vi trava :') Hon vill så gärna nu och det är kul att känna, bästa hästen <3 
Har verkligen saknat hennes rygg och kände idag att förtroendet för henne har försvunnit lite men det är inte så konstigt, bara att bygga upp igen :)

Goa vänner <3

Idag har hela dagen spenderats ute med fantastiska vänner, ätit våffla, badat fötterna, spelat fotboll, skrattat, cyklat runt och runt då vi inte hittat varandra, skrattat mer och åkt bil med vänner som har nyfixat körtkort!
Grym dag kort sagt
 

Helgpyssel och mer otur på Zydansie

Varit hos pållarna lördag och söndag. 
Lördagen hade jag väldigt oflyt så fick både regn och åska. Zydansie motionerade sig själv i hagen 2 varv i galopp, hagen är stoooor. Cereza sprang glatt med och undrade vad det var frågan om ^^
Gick sen och hämtade Fresa och Maggie i ligghallen, har inte skrivit det här men Fresa har/har haft kotledsinflammation i båda fram så hon ska röra sig så lite som möjligt. Så hämtade dem där, satt upp på Maggie och Fresa fick vara handhäst. Fresa har sin korta promenader så medan Maggie fick träna på att gå långsamt samt mjukgörande skrittarbete så fick Fresa sin promenix. Båda verkade nöjda och gjorde inte mer än så då jag var väldigt blöt vid det laget :)

Söndagen så började jag med att hämta Zydansie och Fresa i ligghallen, hade tänkt göra lite samma som igår fast då sitta på Zyd. Men efter att ha hittat en stor läskig knöl på Zyd mellan frambenen så vågade jag inte sitta upp, Fresa & Zyd fick promenera fram och tillbaka till den riktiga hagen för kylning av knöl/svullnaden samt lite ätande av kraft. Sen gick vi tillbaka igen.
Även Maggie och Cereza fick sin kraft och jag fixade med alla småsår samt hovvård, tanken var att jag idag skulle rida lite högre gångarter än skritt på Maggie men då min far var med och han skulle ut natt samt behövde äta innan så hans det inte med. Hade verkligen sett fram emot ett intervallpass i skog och mark med ponny, får bli en annan dag!

Gröna Lund

I torsdags var jag och min fina vän hela dagen i Stockholm, 8,5 timmar inne på Grönanområdet = trötta fötter (!!).
Riktigt bra dag, något svettigt vissa stunder, men också mycket skratt. Ett tag så var köerna överallt till karusellerna över en halvtimme, men kul hade vi ändå.
Bästa åket var Twister, läskigaste åket var när vi åkte Jetline första gången och den fastnar högt upp mitt i åkturen - fick kolla utsikten i 5-10min då ^^
Jag hoppas Viktoria blev glad över sin present och att hon uppskattade dagen tillsammans lika mycket som jag gjorde :)

Bilder på Mango

Tack mamma och Elin för kommentarerna <3

Mango åker nu tillbaka till sin ägare och kommer inte längre vara hos Mia. Blir lite konstigt att han inte kommer finnas till låns längre men vet att han hade en toppentid hos Mia! 
Fotade några sista bilder igår när också Mia med familj sa hejdå till sin häst, så mycket känslor i dessa bilder <3

Psykiskt i botten

Under tiden nu när bloggandet har varit obefintligt så har jag haft en härlig uteritt med min far, han på Mango och jag på Maggie. Trav och galopp i skogen i upp och nedförsbacka, hur härligt som helst. Vi hoppade även lite på ett fält över cementrör, småskutt men som kändes bra för både mig och min far!

Har även haft en så otroligt dålig pass på Bolero. Mår inte helt bra psykiskt och vet inte varför, men bröt helt ihop i tårar och avbört hoppningen på honom. Visst att jag har mina känsligare dagar men har aldrig varit så illa att jag gett upp, men det här dagen funkade det inte och kände bara att jag inte kan rida - hur ska jag kunna lära en häst att hoppa när jag inte kan något?
Får försöka må bra nu och sen försöka att sänka alla krav på mig själv, vara glad och bara ha det kul tillsammans med andra och hästarna!
Imorgon blir det att fira Viktoria lite tidigt (hon fyller i augusti) och drar iväg henne på en överraskning, komma bort från allt och själv må bra med min fina vän <3

Måste sätta mitt välmående i fokus nu!

Galet bra dag!

Blev ingen uppdatering igår då jag var iväg tidigt på morgonen till sent på kvällen. 

Var iväg och firade Jeppe, Mangos ägares sambo, han har fyllt jämt och ville uppleva en skräckfilm i stort sett. Så jag, Elin, Mia, Jeppe med flera åkte iväg i en liten buss mot Örebro där eventet skulle äga rum. En otroligt varm tur då AC:n var ur funktion och luften stod helt stilla där bak där jag och Elin satt. 

Blev ett stopp på donken där vi mötte upp tre till om jag inte minns fel, samt fyllde på magarna. Sen rullade vi vidare till Batalj, som skulle hålla i eventet Zombie Escape. Blev en liten nervös väntetid ute i solen innan vi togs emot då de innan oss hade dragit ut lite på tiden. 

Sen blev det dags för smink! En trevlig påg som la på mitt smink och tyckte själv att jag såg snuskig ut. Jag blev den här oskyldiga flickan som mest bara lockade på Jesper så andra flög på honom. Sjöng en retsam melodi och hade två tofsar samt en blodig klänning - en roll som passade mig bra!

Sen genomförde vi det hela, jag var den räddaste zombien av oss när vi bytte position för att skrämma han igen på nästa våning vilket alla tyckte var kul - så det var inte bara Jesper som blev skrämd igår ;) Jäklar vad kul det var att skrämmas och planera med de andra, vi var i små grupper och försökte att hjälpas åt för att han skulle bli så rädd som möjligt. Jag var som nämnt mest lockbete och man fick verkligen gå in i rollen och spela teater. 
Hoppas verkligen att vi kommer göra om detta, var många fler som var sugna på det och vi hade det riktigt bra. Så länge jag själv slipper bli offer så är jag toknöjd!

Sen på kvällen gick vi ut och åt på restaurang med färg i ansiktet - folk tittade och jag kan inte förstå varför ;)

Helt fantastiskt bra dag med grymma männsikor, många nya ansikten men dock så härliga ändå!

Ruta ett

Blev ett pass på Bolero idag med endast några få skutt, alla bommar målas om så vi fick använda ett hinder som ser ut så här:

Det hindret gick bra att hoppa från vänster själva hoppet men mycket (!!) läskigare från höger så då överhoppade han i varje språng samt spände hela sig!
 
Sen rusade han också efter hindret, körde upp huvudet och bara drog iväg. Det borde jag ha varit förberedd på, att man kan få börja om på ruta ett men jag blev lite knäckt för stunden. Allt vi tränat på var som bortblåst och fick ta det för hur det var. Han hade ingen bjudning mot det lilla hindret och nitade/försökte svänga av konstigt många gånger. Fick ta det för hur det var just idag och när vi tog hindret och han lyssnade ganska bra, men med volt, så nöjde jag mig för dagen. 
Joggade då av honom och hoppas att han kommer ihåg det till nästa gång. Att det uppskattas mycket mer när han inte bara rusar och att det ska vara roligt! Han har riktigt dåligt självförtroende och då måste jag trotsa mig själv och inte ha det, säga att vi fixar det här och att det är riktigt roligt om vi bara försöker!

Bränna + mjukgörande

Förmiddagen spenderades på sjön med pappa och Kasper, smorde in mig med solskyddsfaktor men efter dessa fyra timmar så är jag röd och öm på stora delar av kroppen. Att man aldrig lär sig...
Tog en bild på Kasper som jobbar för fullt med att rensa havet ;)
 
Efter det stack pappa och jag till Bolero. Pappa skulle rida men det hela slutade med att han satt av och att jag red istället. Pappa är krasslig och hade ingen ork så jag fick sitta upp istället. Jobbade mycket mjukgörande med volter och serpentiner samt att han skulle vara lyhörd och svara för små hjälper. Även en del tempoväxlingar och där lyssnade han riktigt bra!
Bild som pappa tog på galopparbetet idag :)

Kontakt med frieser

Har helt glömt att berätta om att jag och pappa var iväg och tittade på en frieser. En gammal kompis till pappa som köpt den här hästen, han heter Rytse och har riktigt fina gångarter!
Den andra friesern i mitt liv som jag varit i kontakt med, den här var mycket större än Wilmer. Wilmer är lite snyggare tack vare hans fantastiska man men Rytse får plus för sina snygga muskler! :)

Två dagar...

...har nu passerat.
Igår så var jag och Elins far iväg med Fresa till tandläkaren, en kontroll bara så att allt såg bra ut. Det gick snabbt och smidigt och allt var fint - riktigt skönt att det inte var något problem där! :)
Efter det blev det hem och duscha sen kom mor min och hämta upp mig. 

Det blev ett dygn med min tokiga mor (och Bella, hunden) som bjöd på mycket skratt och ätbara ting. Samt flera dåliga val som gav oss ännu mer att skratta åt - vi hade jätte trevligt! 

Snabblärd

Denna dag bjöd på ett hopp-pass med Bolero igen. Tanken från början var ett kort pass som jag fått som tips av Elin, då de andra två gångerna som jag hoppat honom så har det blivit väldigt mycket och vi vill behålla hans glädje till att hoppa - så ett kort och roligt pass för honom var planen. 

Hoppade fram på ett litet kryss som hade en travbom framför sig, fick galopp efter och lyckades på första försöket att bryta av till trav på rakt spår!! Det som vi såg som det största problemet var att han alltid drog upp huvudet och rusade iväg, jätte svår att få stopp på men nu gick det direkt. Ren lycka och vi tog det krysset några gånger. 
Sen på en långsida så var det två kryss med 21m emellan ungefär, kom in i trav och gjorde en volt emellan och hoppade då även ut i trav då jag bröt av. Men sen provade jag att komma in i trav, hoppa krysset och då landa i galopp men istället för volten så fortsatte vi rakt fram till nästa kryss. Det gick också fantastiskt bra och fanns inte minsta antydan till att han skulle rusa ifrån mig utan jag kände verkligen hur han väntade för att se vad jag ville. Fick första gången blev det fyra galoppsprång emellan men sen fick vi även fem galoppsprång så redan nu kan jag påverka honom mellan två hinder - vilket första gången jag hoppade honom inte gick. 

Otroligt roligt och han är så snabblärd, kände verkligen hur han försöker göra rätt. Det var ett toppenpass på 30min, blev kort och det var så lätt att bryta i tid då jag var så nöjd och han också verkade väldigt nöjd. Vi tog kryssen med galopp emellan från båda håll utan problem, det enda mellan hindrena var att Bolero blir vinglig i högergaloppen, han vill flyta bort från hindret men så länge jag var där och verkligen med honom så lyssnade han!
Fantastiskt roligt att man redan kan se en stor utveckling hos honom! :)

Solig tur

I detta soliga väder så var jag ute och red i skogen på Maggie förut, vi hade dagen till ära Erika & Bolero som sällskap(Pappas medryttarhäst och ägaren). Riktigt varmt och skönt var det och vi tog korta travsträckor när vägarna och stigarna såg fina ut samt lite galopp i en speciellt galoppbacke i skogen. Både hästarna var pigga och glada, tror vi alla fyra var väldigt nöjda precis där vi var. 

Maggie skötte sig utmärkt och var så himla trevlig idag, hade lite tid över när jag kom så gjorde en fläta i hennes man för att lufta halsen men när den var klar så kom jag på att jag inte hade någon extra tofs så den hade glidit upp redan innan vi mött upp vårt sällskap för dagen. 
Nej men det var riktigt mysigt och jag trivs verkligen på Maggies rygg <3
 

Dålig känsla

Inte alls någon bra känsla när jag satt på Maggies rygg idag, riktigt tråkigt så skippar att skriva mer om det och visar några bilder som pappa tog istället.
Är inte känslan där så spelar det ingen roll om några bilder ser bra ut - känslan är så pass viktigt!

Imorgon:

Dressyr på ponny igen, tar med kameran så förhoppningsvis så blir det några nya bilder att visa!

RSS 2.0