Mina favoritbilder med de finaste <3


Filmtajm!

Här kommer äntligen filmen från Thailand, lite blandade klipp. Många skakiga tyvärr men ni kanske ser något iaf!

All the little things

Sitter här framför datorn och tangentbordet skriver tyvärr inte av sig självt... 
Haft en ganska bra vecka i skolan, har fina och roliga vänner. Dock en del tuffa arbeten som ska göras nu och tar mycket tid! Hela helgen är också uppbokad med blandade roligheter!
Träffade min kära kusin Lukas idag, han är en av de viktigaste och mest omtänksamma personerna i mitt liv.
He´s one of a kind <3

Nej nu ska nagelacket torka, hunden ska få komma ut, glosor ska kollas och en dusch sen laddar jag om för en ny dag imorgon :)
 

Hjärnan är hårdkokt

 
Verkligen pluggat hela dagen idag, ska försöka blogga lite någon dag men nu ska jag sova efter ungefär 7h på ett religionsarbete! 
 

Fyra hästar är bättre än två!

Igår tog vi oss en tur igen fast nu i skogen. Det snöade blötsnö och blåste. Jag satt på Zyd igen och Elin på Fresa, Elin hade Maggie som handhäst och Cereza fick busa runt lös.
Riktigt kul att det blev så många hästar! Zydansie var väldigt uppstressad till en början men efter lite jobb för att få henne att koppla på hjärnan så lugnade hon ner  sig och började njuta av turen istället. 

Vi snurrade runt i skogen och klättrade. Väldigt trevligt och ikväll ska jag hjälpa till att ta över damerna till ridhuset då det vankas löshoppning!

Igår kväll blev det även bio med Elin, vi såg Hobbit. Efteråt i bilen satt vi och pratade om alla hästtabbar dem gjort, är man hästtjej så är man lite förstörd på det viset ;)

Galopparbete på gräszonen

I onsdags red jag och Elin ut i snön, på med sadlar för lite bus innan snön försvinner igen. 
Kände mig väldigt ovan när jag väl satt i sadeln på Zydansies rygg igen efter så lång tid! Det snöade och det blåste, inte allt för mysigt på de helt öppna områdena!

Vi körde galopparbete på en gräszon, Elin först på Fresa och vi efter. Väldigt länge sen jag satt i en sadel och än mer längre tillbaka som jag galopperade på ett fält. Innan semestern var det mest markjobb och lugna turer i skogen. 

Zydansie började att hoppa upp i luften och hennes bakben ännu högre om ni förstår vad jag menar. Jag tappade balansen och hej vad det gick! Ville ha lite kontroll så försökte bestämma farten vilket resulterade i en studsande Zyd som inte tänkte ge med sig. Ingen säker och lugn tur första gånger efter så lång tid - tack Elin ;) Elin stannade lite längre fram och sen fick jag ligga först, lite mer galopp uppåt än framåt och då fick jag tips av Elin att bara driva på då och försöka att länga hennes hals. Efter en del jobb fick vi ett bättre flyt och en riktigt taggad häst som sen bet tag i bettet och det gick lite fortare än vad jag känner mig säker med ^^

Vi fick ett bra avslut och jag kunde inte annat än skratta åt Zyd som är så glad i att springa och att bestämma. Jag blev snabbt varm i kläderna och trivs på denna tokiga dam!

Andas ut

Väldigt lugn förmiddag idag, tittat på ett serieavsnitt medan jag åt frukost. Jobbat lite med företaget och bilder samt lyssnat på Spotify. Nu blir det att jobba lite med GA och läsa igenom lite texter, har en hals som smärtar men försökt att lindra det med te. 

Jag vet att det är mycket Thailand nu men värmen är underbar där, och det är otroligt kallt, halt och blåsigt ute nu. Fast här i Sverige har jag hela släkten, vänner och damerna såklart. Trots att jag är krasslig, trots skolarbetet som är här (sista terminen nu!!) och kylan så är det skönt att vara hemma. Det var en amazing resa som alltid kommer att finnas med mig men det är skönt att vara tillbaka i vardagen igen! Lustigt nog så känns det som om att tiden här i Sverige stått stilla när vi var borta, allt är precis som vanligt och jag följer det gamla vanliga spåren :)

Dogs

I´m a sucker for dogs!

Before we got to Thailand me and my father had a little talk. That we would under no circumstances pet the dogs because they can have all kinds of sicknesses and bacteria, and if we pet the dogs that really have no place to be they might start to follow us...

I heard what he said and obeyed. One day at the restaurant, maybe after four days, a dog without a nose came to our table. We´d seen the dog some times before and now he more or less putted his head in my fathers lap. And my dear father couldn´t help it - so he petted the dog. That might seem harmless because it was just one dog and my father washed his hands afterwards...

Well we all know the  quote "Do what I say and not what I do" as parents often say. Well this harmless act did I see as a permission to pet, whissle to and to comunicate with any dog as I wanted to. Already that night I had a yellow male dog next to me during our time in the restaurant, I might have petted him... :)

It´s been crazy many dogs during our vacation and I loved the attention. Because the only ones who really saw me and more or less couldn´t stand stil while I was talking to them was the dogs ;) Some more happy than others, one of them jumped right up to my eye and blinded me for a second! 

Both me and my father are alive, no sickness and the dogs made me laugh some extra times in Thailand! <3 Here comes some pictures of our friends from a country far away. 
What can I say, I´m a sucker for dogs!

(The first pic, the dog without a nose) (The two in the bottom is on Bapi, a dog we came really close to at a GuestHouse)

En favoritbild från resan, jag och min far

 

Snabb visit hos damerna <3

Var för några timmar sen ute i hagen en stund med Elin hos damerna. Helt oplanerat men där hamnade jag i mörkret. 
Tokmysigt att stå och prata med bästa Elin samtidigt som vi tittade på de nöjda hästarna som tuggade sin kraft, hade kunnat stå där hur länge som helst! Cereza växer och förändras i kroppen, Fresa har gått upp i hull igen och Zydansie är den goa runda som hon brukar vara - blir så glad av att se dem!

Var på tok för länge sen sist, över en månad sen. Fast har ju funnits ganska acceptabla anledningar om man tänker så. Blir nog damerna senast onsdag igen med Elin, men kanske även tisdag så jag får lite egentid och skogsmys <3

Jag och elefanterna

När vi var på Koh Chang som är elefanternas ö så var vi bara tvungna att besöka dem, pappa hade gjort det när han var i Thailand förra gången men en helt ny upplevelse för mig!

Vi köpte frukt som bestod av ananaser, bananer och även gurkor sen, som vi gav till de vana elefanterna. Måste erkänna att jag var galet rädd till en början, elefantskötaren puttade mig närmare och närmare elefanten och jag spjärnade emot ^^
 
Men sen blev jag lite frälst och tyckte att det var jätte trevligt att ge de sökande snablarna lite gottis, jag tror det uppskattades av de stora fredliga djuren! Fascinerande djur det där.

Natur bilder!!

Vi har sett så många fantastiskt fina platser när vi var i Thailand, här är ett urval av hur det har sett ut

Text och bilder om Thailand kommer imorgon! :)

Får två bilder på mig och en hund som jag stötte på på en strand, han var go!

Det var det, 27 dagar senare

Idag har vi varit i Thailand i 27 dagar, imorgon väntar en låång dag och när det är dags att lägga sig i sängen så blir det då i Sverige på ett hotell. Kommer vara på resande fot i 22h så det ser jag inte fram emot!
 
Pappa har fyllt jämnt, det har varit jul, jag har blivit vuxen och ett nytt år är infriat - detta äventyr börjar lida mot sitt slut och det är helt klart med blandade känslor!!
 
Usch och fy vad bra vi har haft det och hunnit göra så mycket - skäms att jag inte njutit till fullo. 
 
Kommer blogga mycket mer om allt vi gjort här när jag kommit hem, då med massa systemisbilder också!
 
Ska bli både skönt och jobbigt att åka hem, men detta kommer att vara ett minne för livet! :)
 

RSS 2.0