Söndag = Alex ♥

Imorgon blir det Alex & är sjukt taggad för det :D
Tar inte med mig någon så det blir inga bilder från häst ryggen. Men tänker iallafall rida lite dressyr & hoppas på bra väder ☺
Vet inte riktigt vad jag ska skriva om mer men jag var stallvärdinna idag på stjärnholm & det gick bra. Bara 1 gång kvar nu innan sommaren (Y).
Ska försöka få med mig Ellen någon dag till Alex så hon får var social & ta lite kort med sin nya kamera!

Bild från i torsdags på min & Alex 1-årsdag ♥


Tack!

SOFIE om 1 maj?:
LC är ett lätt program så det borde inte vara något problem för er, alex är väl ganska så rutinerad om jag inte minns fel så det går nog super bra! :)

Tack för stödet om man ska kalla det för de men hann inte rida Alex något innan så vi struntade i den tävlingen men är kanske med på den som är hos lilla flättna i maj nu :)

Stop!

NU är det stop på mitt godis & läsk drickande/ätande. Jag ska se hur länge jag kan vara ifrån det... Alltså se hur min själv dissiplin se ut. Kan bli väldigt intressant om jag får säga det själv. Får inte äta chips eller annat snaks heller.
Glass går bra eftersom det kommer sommar nu men får inte frossa i mig massa glass utan lite glass blir bra.
Vågar ni chansa på hur länge jag klarar mig?

Jag & Cheetah ifrån i vintras ♥

Maggi gissade rätt ♥

Det är min & Alex 1-årsdag ♥
1 år sedan jag satt på Alex första gången & blev hans medryttare :)
Känns som om det bara gott några månader men ganska bestämt 12 st ☺

Den första bilden på mig & Alex ♥


En av det senaste bilderna på mig & Alex ♥


Dagen idag?

Någon som kan försöka gissa/ lista ut vad det är för speciell dag idag?
Det är en stor dag & har inte fattat att den redan är här ♥

Bjussar på en söting bild på Alex ♥

Angående första maj...

Så vet jag inte riktigt ännu.
Kommer ju inte hinnna rida honom något innan det.
Sen det var någon som skrev att det var LC:2 men på hemsidan står det LC:1 så jag undrar hur du fått reda på det? 

Det blev...

Vi var väl ungefär 12 stycken i 50 klassen.
Jag fick en andra plats :D En blå rosett & i stilpoängen så var det 5:or 6:or & en 7:a.
Så jag är nöjd med dagen & Alex :) Dock så kändes det som om jag bara konsentrerade mig på att han gick i rätt galopp & att jag red rätt väg. Kändes inte alls som om jag tänkte på blicken & håälarna & hur jag red m.m.
Måste träna på det där lite så blir det kanske 70cm nästa gång :) Men måste nog ta med han på min lektion på hoppning & kanske vara med på en hoppkurs med honom ♥
Efter jag hoppat min runda så skrittade/travade jag hem PÅ honom. Han var jätte duktig & lyssnade bra då. Jag tycker det är skönare att rida hem dels för att jag var trött & för att Alex vill hem så då krånglar han inget.


Idag = hopptävling ♥

Skulle vara kul om man fick lite kommentarer ibland, speciellt ni som brukar läsa min blogg ♥ 

1 maj?

Den 1 maj så är det en dressyrtävling på stjärnholm...
Den dagen har jag Alex men jag skulle vilja rådfråga er här på bloggen vad ni tycker.
Ska jag fortsätta att träna med Alex hemma på ridbanan & ta med han på min lektion när det går & så eller ska jag chansa/satsa på tävlingen den 1 maj & så får det gå som det går?
Tycker att den kommer ganska snabbt inpå eftersom att det bara är om en vecka. Kommer i sådana fall tävla L:C1 & det har jag gjort förut men inte med Alex.

My one and only ♥


Mer bilder...

... fast från i onsdags när jag hoppade Alex.
I onsdags så tog vi lite hoppning. Tog sedan av sadeln & hoppade några 50cm hinder barbacka.Det gick bra med han ville knappt lyfta på benen över krysset men när det var uppställt så hoppade han så snällt & bra så ♥
Det verkade som om han tyckte att det var roligt att hoppa barbacka för då var öronen fråmåt & jag kände vilken bjudning han hade på hindrena.
Sen är det hopptävling på stjärnholm på måndag & jag & Alex ska vara med. Vi ska tävla i 50cm och jag tror att det är stilbedömning på 50cm också! :D
Bilderna ifrån när jag hoppade barbacka:

Kolla vad glad han ser ut!

Lite bilder...

... från i måndags när jag red Alex :)
I måndags tog vi lite barbacka dressyr träning. Gick riktigt bra & det var sjukt mysigt :)Det var sjukt fint väder så jag red i bara t-shirt & blev ändå varm/svettig.
Från i måndags:

Alex dreglar & om man zoomar in på mitt ansikte ser man att jag sitter med tungan lite ute

Alex är väldigt skumpig & det kan ni se på bilden här under för min rumpa ligger inte på hans rygg då...
Körde lite utan tygel.

 

Tillfällig header...

Det här får bli en tillfällig heder för jag har massa nya bilder som jag skulle vilja göra en header av med dem är på pappas dator...
Designen är också bara tillfällig för jag skulle vilja ha färg runt själva rubriken till inlägget & inget annat men vet inte hur man gör... Hjälp?!
Ska iallafall hoppa Alex imorogn & kommer till pappa imorgon så då får ni nog se lite bilder ifrån i måndags (igår).
Hoppas alla har det grymt bra & jag undrar om ni skulle vilja tipsa om lite bra häst bloggar som man kan läsa? :)

Bild från stora flättna på mig & Alex ♥

Inget internet...

Tyvärr så krånglar vårt internet hemma hos mamma så jag har inte kunnat blogga.
Är hos en kompis just nu & var tvungen att låna hennes dator & göra ett snabbt inlägg :)
Ska till stallet imorgon & Viktoria följer med så det kanske blir lite bilder när jag kommer till pappa. I helgen så ska jag till farmor & äta lite påskmat nu när det äntligen har blivit påsk - PÅSKLOV!
Och GUD vad skönt det är. Hela vecka 15 har jag varit så slut & typ dygn trött hela tiden! Men igår till idag så sov jag 12 timmar & nu är jag relativt pigg (Y).
Men snart är det påskäggs hoppning på stjärnholm & då ska jag vara med, med Alex & hoppas på det bästa.
Lite bilder som jag hittade på Viktorias dator:
Enjoy!

d Stella med Dandy


Hoppningen med Alex ♥


Dressyren med Alex ♥

Jag gjorde två stycken olika filmer. En ifrån i lördags & en ifrån idag (söndag).
Titta & njut. Ni får även se det nya snygga tränset som Alex har :)

Den här helgen blev det Alex ♥

Som rubriken lyder så var jag hos Alex både lördag & söndag :)
På lördag stog det dressyr på schemat & på söndag stog det hoppning!
Tänker inte skriva så mycket om lördagen mer än att han blev ganska stark/pigg i galoppen men lyckades få honom att jobba lite iallafall.
Idag (söndag) så hoppade jag lite på banan. Det var fint väder & Alex var relativt pigg. Eller inte pigg när vi värmde upp men när vi började hoppa så blev han pigg & glad.
Viktoria var med & filmade lite/fotade så ni ska få en film antingen idag eller imorgon ifrån helgens ridning.
Men det blåste ganska mycket idag & då blir Alex lite "uppblåst", typ vad som helst kan vara läskigt & han vänder på en halv sekund om han måste kolla vad det var som lät/om det kommer någon som ska äta upp honom -.-
En av gångerna när jag skrittade (på kort tygel) så for han iväg i galopp & blev så stark så jag kunde inte stoppa honom sen när jag väl fick stop på honom så vände han runt & där stod ett hinder så då kunde han inte skena iväg igen. Hade han hoppat hinder som "stod i vägen för hans flyktväg" så hade jag med största sannolikhet tappat balansen & åkt av.
Litet smakprov ifrån gårdagens bilder:



Måste bara säga att idag efter att jag ridit så tog jag en morot & höll den så att Alex var tvungen att börja på sig lite & då knakade det i hela honom. Stel kille ♥

Hmmm...

I helgen kommer jag iallafall åka till stallet & det kommer bli lite bilder. Men tror inte det blir några bilder när jag rider för vet inte om jag kommer lyckas få med mig någon. Alex har fått ett nytt & sjukt snygg träns i svart läder. Hoppas att Titti har prövat det på han så att det sitter bra :)
Undrar också om ni skulle tycka att det var roligt om jag hade en liten tävling då & då?

Lite bilder på Alex ♥:


Sist är en bild ifrån när jag & Alex gick till SRF. Hade reflex täcke för att det var mörkt när vi gick hem.

Ridpasset på stjärnholm

Jag & Viktoria åkte till stallet lite tidigare än vanligt för att Viktoria skulle sköta om Betty. Betty är en relativt ny häst på stjärnholm som inte har börjat gå med på lektioner ännu. Men Viktoria har fått bli skötare på henne för att Betty ska lära sig att "barn" också kommer hålla på med henne i framtiden. Jag lärde Viktoria lite om hur man kan ge hästen massage & så för att Viktoria skulle hålla på med henne en lite längre stund. Efter det så fick jag reda på vilken häst ponny jag skulle rida. Det blev Ferdy för Emily sa att han hade bockat igår & han var tvungen att gå idag. Då sa hon också att jag klarar av hästar som bockar så bra så då fick jag han. Men jag var inte nöjd för kände verkligen inte för att rida Ferdy.
Jag tog honom till sko-spiltan eftersom att jag hade så gott om tid. Jag borstade igenom honom ordentligt & sen gjorde jag en knopp i luggen på honom för att han skulle få lite träning på att man får hålla på med hans man. Han stog & stredade ett tag & höjde huvudet men jag bara fortsatte som ingenting så efter ett tag så gav han upp & jag kunde mycket lättare fortsätta med det jag gjorde. Han blev jätte söt med en knopp i pannan ♥
Sen när jag red så var han pigg så jag hade kort tygel,höll i tygeln & skänklade lite & då direkt började han gå på tygel & jobba under sig jätte fint :')
Sen lektionen i sig tycker jag inte var så roligt d.v.s övningen vi gjorde. Men han gick ganska fint på tygeln & så när vi gick på volterna & i hörnen för på det raka spåret så ville han inte alls. Sen galopperade vi lite på volterna också & då skulle vi snart börja galoppera för Emily sa "förbered höger galopp" & då började Ferdy att studsa på stället & Emily sa att jag skulle låta honom galoppera men jag tänkte inte låta honom vinna så jag höll i tygeln & skänklade på & han gick igång i trav. Sen precis innan hon sa "kom fram i höger arbetsgalopp" så gjorde jag en galopp fattning för att det skulle vara jag som "startade" galoppen. Sen när vi galopperade där på volten så gick han jätte fint & jag tror aldrig jag fått en häst ponny att gå så fint i galoppen som han gjorde & verkligen jobbade samt krökte på nacken :)
Efter lekionen så var jag dyng svettig som man brukar bli på sommaren när man rider ^^

Ferdy ♥



Jag & Maggi körde basket i torsdags & då lyckades jag stukat 2 fingrar ^^
Skickliga jag :)

Ork?!

Just nu orkar jag inte blogga om den senaste ridlektionen jag hade för någon dag sedan...
Känner inte att det är nödvändigt för det verkar som typ INGA läser min blogg...
Men det inlägget kommer jag lovar för er som läser någon gång då & då :)

Ganska ny bild på Alex sötmule ♥

Jag är med & tävlar om en JW hjälm :)



http://superdupershop.blogg.se/2011/april/tavling-vinn-john-whitaker-hjalm.html#comment

Denna vecka...

Den här veckan har jag haft Alex båda tisdag & onsdag :)
I tisdags så mockade jag fixade foder & skrittade lite framför stallet bara :)
Sen i onsdags så tog jag med Alex till min lektion på stjärnholm. Fy så dåligt det gick då! Han ville inte alls som jag ville & han vägrade att jobba utan han bara sprang eller travade sakta men jobba verkligen inte. Han är ju sjukt stark så det är svårt att verkligen göra på mitt vis om Alex vill tvärtemot! Vi jobbade lite med att vi skulle köra små serpentiner & vända typ hela tiden. Och Alex är ändå ganska stor så jag fick verkligen jobba rejält. Sen satt jag ner hela lektionen & Alex är väldigt skumpig så jag har haft träningsvärk i magen ett antal dagar ^^
Sen har ju inte Alex fått upp sin kondis ännu så då fick jag jobba extra mycket så jag var dyng svettig efteråt.
Efter lektionen så gick jag en bit med honom sen satt jag upp & för första gången så skrittade jag med honom ända hem till stallet där han står & han skötte sig exemplariskt (StAVniNg). Vi gjorde lite skänkelvikningar över vägen & han lyssnade jätte bra & då på hem vägen så kunde han minsan jobba under sig & gå på tygeln.
Knasig polle!
Inte nöjd iallafall. Det kommer fler chanser som jag kan ta med honom till stjärnholm & jobba :)

Bild ifrån den sköna sommaren 2010 ♥

I söndags - Belöningsridning ♥

Lite sent men hur är det man säger nu.... "Bättre sent än aldrig" :D
I söndags var det iallafall belöningsridning för oss som är stallvärdinnor på stjärnholm.
Jag fick Ubbe & snacka om att jag blev chockad! Jag hade inte ridit Ubbe på säkert ett år så det blev lite pirrigt i magen :) Men sen stog det att det fanns några hästar som man kunde byta med & bland de hästarna stog Gandini. Jag blev sugen på att rida Gandini så jag gick upp till Mia (ridläraren vi skullle rida för) & frågade om jag kunde byta till Gandini med då sa hon att Gandini har ibland skenat iväg om han går med för lätta ryttare så hon tyckte att jag skulle ta Ubbe & det gjorde jag. Men kan inte riktigt släppa det att hon kallade mig lite & lätt...
Väl uppe på häst ryggen så frågade Mia vilka som ville ha spö så gav hon till dem sen kom hon till mig med ett spö & sa "jag rider inte Ubbe utan spö så det tycker jag inte att du borde heller" jag svarade med att säga att jag inte ridit Ubbe på länge så kom inte ihåg hur han var men tog lydigt emot spöt.
Vi satte igång med att värma upp & Ubbe var riktigt mysig. Men han ville gå lågt med huvudet så jag fick verkligen "lyfta" upp huvudet på honom.Sen gjorde vi en övning att på ena långsidan skulle vi göra två volter & på andra sidan skänkelvikning till tre kvartslinjen & där sittandes trava över ett par bommar & sen skänkelvikning ut till spåret igen. Vi hade lite sittsträning så vi skulle rida i arbetstrav hela tiden & tyckte första att jag studsade en del men sen när jag började jobba honom ordentligt så kände jag att jag satte mig allt djupare i sadeln & studsade typ inget. Han jobbad på riktigt fint under sig & jag är riktigt nöjd över den lektionen.
När vi skulle galoppera så gick vi in på volterna & gjorde galopp fattningar & han gick jätte fint & jobbade på bra under sig i traven,då gjorde jag en försiktig galopp fattning & han gjorde enn jätte fin övergång från trav till galopp & galoppen gick ganska sakta men den var jätte fin. Han gjorde hela tiden lika fina galopp fattningar & GUD vad glad jag var efter lektionen!

Ubbe



RSS 2.0