Film dags :D

Jag kommer ihåg attt någon sa att den ville se lite fler filmer...(videoklipp)
Så igår satt jag & pusslade ihop den här. Det är dock video från i sommras så ser
väl lite sådär ut men men.


Blogga mera?!

Visst jag skulle gärna blogga mer men ni måste ge mig massa tips & idéer eftersom jag inte är i stallet varje dag & vill att den här bloggen ska vara häst relaterad... Ger ni mig massa tips så lovar jag att ni kommer få mycket att läsa om i veckorna...

Idag flyttade Alex till Titti igen :D
Jag & Malin (Alex andar medryttare) gick med honom från stora flättna & ända hem till Titti. Men innan det så tog jag & mockade en hel skott kärra med bara fruset bajs & det tog mig säkert en halvtimma att fylla den för det var fruset så först fick jag sparka bort bajset från den frysta platsen & sen skyffla upp det i skottkärran. 
Sen började vi att gå. Jag kan säga att det var JÄTTE lerigt den större delen av vägen & jag hade bara vanliga stallskor på mig så jag typ fastnade överallt men jag fick inge lera i skorna som tur va :)
Alex kände inte riktigt för att gå hela tiden & jag & Malin hade en hel del problem när Alex satte sin storlek & vikt emot & vägrade gå. Drog man & typ försökte "tvinga" honom att gå så gjorde han det motsatta & började backa & då kunde man inte göra annat än att hänga med en liten bit. Han visade även jätte fina skänkelvikningar när han gick längs en sida av vägen... Förstår inte riktigt varför han gjorde som han gjorde när han istället bara kunde stanna eller följa med oss snällt & gå...
Det tog oss hela 2 timmar för oss att ta oss hem till Titti. Väl där så bytte vi hans bandage medans han vägrade att stå still, sen fick han gå in i SIN egna hage där Dougle han hag kompis redan stod & åt hö.
Blev ingen dramatisk "hej min häst kompis som jag inte sett på hela vintern" ihoppsläpp utan dem baar ställde sig & åt hö ^^


Jag & Alex någon gång under sommaren 2010


Sofus :D

Denna veckan stog det hoppning på schemat inför stjärnholm :)
Hade tänkt ta med mig Alex men han är dock inte i tillräckligt bra form med kondisen & så, så det blev ingen hoppning med Alex utan jag fick Sofus som jag inte hade ridit på jätte länge & då skulle jag hoppa honom också, hade väl inte så höga förväntningar inför det men tyckte ändå att det skulle bli kul att hoppa honom:)
Vi började med & värma upp med skritt,trav & galopp. Han var lite het men jag ställde mig i lättsits & drev på honom & ibland saktade jag in så han nästan travade på stället :)
Sen när vi började hoppa så var vi 4 st på volten närmast tavlan (tror det är bokstaven A) & 4 st på andra volten.
Sen var hindren uppställda som en 4-kant i mitten av ridhuset ni ska få en bild:

Ville bara förtydliga att jag var på den lila volten var den som jag höll till på. Men som ni ser den lila stäcket som är en "linje" kallar vi det är så man red an när man skulle hoppa. Sen tog man inte vänster direkt efter hindret om man var på min volt men ville inte krångla till det. Man höll sig på samma volt hela tiden :) Sen var det första hindret ett kryss & det andar var upplagt efter 1 eller 2 gånger.Man red an i trav & sen galopp emellan hindrena & efter.
Sen till själva hoppningen då.
Jag red an som man skulle & hade fått för mig att han var väldigt känslig i munen så jag var lätt i handen & hade inte kortat tygeln så oerhört mycket... Så när vi hoppade gick han typ med mulen i backen -.- Emily (ridläraren) sa att han är en häst som man verkligen måste hålla upp huvudet på & det gjorde jag sen & det gick jätte bra & han var riktigt trevlig att hoppa:) Sen hade hon lagt upp det en del & så red jag mot hinder nr 1 och han bara drog iväg i galopp även fast att det skulle vara trav... Och då hoppade han första hindret & sen var det ju 1 galopp språng emellan hindrena & då hade han väldigt lång galopp & då kom han för nära hinder nr2 så han kunde inte hoppa det så han stannade & jag fortsatte att hoppa, d.v.s att jag flög av på hinder nr 2 & landade på alla bommar men det var västen som fick ta all smärta för jag hade inte ont någonstans. Så Emily kastade upp mig igen & hon la ner hindret lite så hoppade jag igen utan problem. Sen frågade jag om hon kunde lägga upp det på den höjden som jag sist åkte av på igen & det gjorde hon så fick jag hoppa... Han blev riktigt stark igen men jag höll in honom ända till 2 steg framför hindret så han kunde göra sitt. Det blev 1 galopp språng emellan & sen hoppade han det upplagda & jag kände verkligen hur jag sträckte på mig & höll i hans huvud under tiden som vi tog ett stort språng över hindret. Sen blev det snabb galopp efteråt men det kändes så härligt att jag höll upp hans huvud & det kändes som han hoppade riktigt snyggt faktiskt & att känna att det var jag & han som gjorde det tillsammans :) En fantastisk känsla!
Sen frågade Emily om det var några som ville hoppa högra & det var vi 4 på min volt som ville det så hon la upp hindret lite högre. Sen sa Erika (en av dem som skulle hoppa lite högre) att hon var höjdrädd. Då sa jag att vi var 2st men jag hade ju redan åkt av en gång så det spelar väl ingen roll om det blir 1 eller 2 avåkningar. Sant sa hon då, sen red jag mot hindret & ett galopp språng emellan hindrena & tvärnit! Men jag fortsatte som förra gången & landade en liten bit framför hindrena den här gången. Ställde mig sedan upp & började soppa av mig från allt torv sen tittar jag upp & Emily står & tittar på mig (nästan glor). Visste inte vad jag skulle säga så jag sa: "Jag mår bra" hon ba "jaha jaja jag slänger väl upp dig igen då". Men hon sa att det inte var mitt fel den andra avåkningen utan att det var för att om Sofus någon gång blir tvungen att stanna så blir han osäker på det hindret + att vi hade lagt upp det lite så det var inte mitt fel & det var ju skönt. Hon la iallafall ner hindret lite & så hoppade jag det utan problem.
Sen när vi skrittade av sa Emily att hon tyckte Sofus & jag sammarbetade bra & att han hoppade fint fast jag haft lite otur. Men jag var lika glad & nöjd ändå fast jag åkt av.
Sen frågade jag hur högt vi på min volt hoppade ungefär & hon sa 90cm ungefär! Och det har jag aldrig hoppat på stjärnholm förut så jag var jätte glad & jätte nöjd!
Dock lite öm i ryggen idag + lite träningsvärk i armarna men det var det värt.
Jag hissar min säkerhetsväst, utan den på hoppningen kanske jag brutit 1 revben eller 2.
Sen hissar jag alla som orkar läsa ♥
Slutsats
=
Jag åkte av 2 ggr under samma ridlektion & vid samma hinder. Det gick skit bra att hoppa med Sofus & vi hoppade 90cm. Min säkerhetsväst skyddade mig från massa smärta.

Finaste Tigra! ♥

Du får ha det så bra kommer sakna dig så enormt mycket & det gör ont i mitt hjärta <3

Du finns & kommer alltid att finnas i mitt hjärta ♥


Det finns ingen bättre eller finare hund än dig! Du hade allt & var alltid glad. Du var ändast 7 månader men kunde sitt,ligg & tass även kunde man ha dig lös ute & springa med dig & du lyssnade jätte bra men inte bara det... Du ÄLSKADE att springa lös & springa med andra hundar & bara springa lös i skogen ♥

Design & header!

Fixat till bloggen lite nu så den blir ljus & glad :) För dagarna börjar ju bli längre & ljusare nu :)
Tyckte även att det var dags att kasta ut det gamla & dra in det nya ♥

Här kommer lite bilder som jag tog idag:

Vega


Smilla


Melker

Lördag - Alex ♥

Idag åkte jag & Viktoria ut till stallet. Riktigt fint väder, sol & fint men det dock blåste lite. Hade tänkt rida Alex och jobba honom i både skritt,trav & galopp eftersom vi ska börja sätta igång honom nu & på så sätt bygga upp hans muskler igen.
Vi började med att jag mockade & Viktoria fixade foder d.v.s kraft & hö. Sen soppade vi efter oss & la in hans hö.
Sen gick vi till hans hage med benskydd,boots & träns. Hade även en hjälm på huvudet ^^
Sen tog vi på honom sakerna så jag kunde rida. Viktoria var snäll & kastade upp mig samtidigt som Alex började gå iväg ;) Tänkte skritta till banan & jobba honom men det var is bana där så jag typ skrittade ett varv där sen ångrade jag mig så vi skrittade lite på vägen istället. Tog även några trav steg när det kom lite bar mark men mer vågade jag inte eftersom att det var så halt. Han jobbade på fint & det var riktigt mysigt.

Några bilder på mig & Alex ifrån dagen:

Mitt schabrak :D

Det kom idag det som jag beställt från horze :D

Vad tycks?

Cheetah :D

Igår åkte jag & Viktoria till lilla flättna för jag skulle mocka m.m till Cheetah eftersom Anneli (Cheetahs ägare) inte kunde. Så vi åkte ut & väl där ute så var foder & mockning redan klart. Haha det var något jag inte riktigt fick ihop ^^ Hade inte varit på lilla flättna under en lång tid & det var helt annorlunda!
Jag red iallafall på banan. Och hon hade inte gått så mycket så hon var vääääldigt pigg. Satt typ upp i farten för hon började skritta i en rask takt så fort jag fick i foten i stigbygeln typ ^^
Sen travade jag lite & oj vad fort man fick rida lätt & det är jag inte van vid. Och hon tog ofta ett skutt i luften för att hon ville börja galoppera men jag höll in henne.
Sen tog jag och travade lite på fyrkantspåret (gick på volten innan) och i ett hörn fattade hon galopp & den var riktitgt kort så jag lät henne få galoppera lite kort. Gjorde samma sak igen & vid samma hörn så drog hon ner huvudet (vet inte om det var en misslyckad bockning) och började galoppera igen & så fick hon galoppera längs den långsidan bara :)
Skrittade sen av henne på lång tygel eller Cheetah typ röck den korta tygeln ur handen på mig precis när jag skulle länga den ^^)
Haha söt liten travare :)

Cheetah & jagSöt totto! ♥

Söndag = Stallet ♥

Idag blev det som sagy så att jag åkte ut till Alex. Skickade sms i morse & frågade om jag kunde ta Alex... Då fick jah ett sms tillbaka där det stod att hon mockat men att jag kunde rida om jag ville. Så jag åkte ut & tänkte att ja men då fickar jag maten först. Men nej då hade Titti fixat den också så det blev att göra iordning Alex & sen rida.
Jag tog på tränset & benskydden i hagen för jag tänkte rida barbacka med täcket på. Precis när jag suttit upp så kommer Fanny på Bullen (ni har säkert sett bild på Bullen i några inlägg mycket längre ner) & frågar om jag vill rida en sväng till lilla flättna med henne & det ville jag :)
Så vi skrittade där i solen, jag på Alex & Fanny på Bullen. Det var jätte mysigt & Alex var pigg & glad. Han trampade på väldigt bra så då fick jag ner honom så han började jobba inunder sig & bara koncentrerade på mig. Det var jätte roligt att han litade på mig så & bara gjorde precis som jag bad honom om.
Vi var ute & skrittade i den sköna solen i ungefär 1 timma. Supermysigt!
När jag kom tillbaka till stallet så tog jag honom till hagen, tog av han tränset & benskydden. Sen gick jag in & bara sköljde bettet & hängde/la sakerna på rätt plats. Sedan fick jag skjuts av Fanny & hennes mamma hem ♥


Finaste killen ♥


Veckan som kommer nu så har jag prao så det kommer nog bli lite dålig uppdatering men jag ser ändå gärna att ni kommenterar en hel del :)

Nehepp!

Det blir inga svar till frågestunden nu iallafall eftersom att det bara är frågor från 2 personer så känns det helt fel.
Tyckte att det skulle ´vara kul att svara på "massa" frågor men nej för det blev inte massa frågor!
Aja svara på Ellens frågor iallafall eftersom att jag saknar henne ♥


ellen om Frågestund!:

kan vi ses snart?
hur går det i din nya ridgrupp?
saknar dig <3


Ja jag tycker att vi borde ses snart! Eller vi MÅSTE se snart för jag saknar dig!
det går bra i min nya ridgrupp & alla är jätte snälla & har nästan lärt mig alla namnen ^^ Nej men det är jätte bra & det är typ tjejer i min ålder & några äldre :)
Jag storm trivs ♥

:D

Ellinor om 5 sanningar om mig!:
Jag bara älskar din blogg! Den är så grymt rolig att läsa :) Du och alex älskar verkligen varandra det syns. Sluta aldrig blogga, man lär sig så mycket av att läsa din blogg. Lägg gärna upp mer filmklipp och så, om du inte har lust så älskar jag den ändå :D


Gud vad glad man blir av sådana här kommentarer! Vet dock inte vem personen är men blir rörd av den! Det står "du & alex älskar verkligen varandra det syns" & då kan man inte bli annat än jätte glad & på strålande humör. För ja jag älskar honom! ♥
Sådana här kommentarer får det gärna bli fler av ☺

RSS 2.0