För er alla som älskar VD ♥

Alla ni som tycker att Vampaire Diaries är ett grymt program och inte orkar vänta sjukt länge till när säsong 3 kommer ut på tv så ska ni få ett tips.
Det går att se på en hemsida och den kommer ut ett avsnitt i veckan. Dock är det inte någon svensk text till men jag tycker ändå att dem inte pratar så invecklat och jag är ändå inte den som är van att titta på engelska program utan text om man säger så...
Här är en länk till vilken sida det är men den här går till avsnitt tre så ni får ta och lista ut hur man kommer till vilket program och så för jag vet inte hur jag ska förklara >.<
http://www.cucirca.com/2011/09/23/the-vampire-diaries-season-3-episode-2-the-hybrid/


Today ^^

Idag blir det först skolan som vanligt.
Sen så stiker jag ut till stallet och rider Lucy. Jag tror det blir barbacka (a).
Efter det har jag lektionsridning! Det ska bli kul att rida ridskole häst på lektion igen. Det var typ 1 månad sen iallafall!
Det ska bli mysigt som sagt och vi ska ha markarbete. Tycker jag är ganska tråkigt men får se om Amanda fixar någon rolig övning! :)

Bra uppdatering? Ooh NEJ!

Har haft grymt mycket att göra och hade värsta feta provet i måndags. Eller provet var inte så stort men allt det vi skulle plugga på var sjukt mycket! Bara typ 54 sidor + massa anteckningar -.-
Så det är typ det jag pysslat med hela helgen...
Nej nu ljög jag ^^
Hela lördagen från 8 till 5. Först hade jag Lucy, sen kadriljträning och avslutade dagen med kadriljuppvisning. Skriver mer om ridpassen en annan dag. 
Sen i lördags stack jag hemifrån vid 11 och var hemma vid halv 7. Jag var i stockholm hela dagen, på Ikea och så gick jag runt lite på skärholmen.
Det var en bra helg men pluggade inte så mycket som jag borde ha gjort...
Ni får hare gött!

Lucy ♥

Hade med Lucy på lektion i onsdags men har inte hunnit blogga för har & har haft massa plugg!
Men lägger in ett litet kort inlägg.
Vi tränade skänkelvikningar på lektionen och det gick ganska bra men det var ryssligt svårt att få henne att flytta. Jag tror det har och göra men att hon inte får träna på det så ofta. Att hon verkligen flyttar.
Men hon var jätte fin i formen och lyssnade ganska bra ändå. Jätte fin i galoppen också ♥
När jag red fram ute tog Viktoria kort men ALLA blev suddiga! :O
Jag har någon enstaka bild men det är  när vi stod still ^^

Sen den fina kvällen som jag tog kort på från hästryggen ^^

Imorgon blire Lucy ♥

Ska ta med henne på lektion och tänkte rida med pessoa bettet igen. Gick ju grymt bra sist och jag skulle vilja få den där känslan i galoppen igen ♥
Rider ju fram ute på banan innan så ska se om Viktoria kan ställa upp och ta lite bilder i galoppen så ni får se vilken skillnad det gör på henne!

Annars är nog det här den bästa galopp bilden på henne och mig och man ser ju inte riktigt...

Vill ni ha bilder?

Jag tänkte nog ta och bjussa på lite bilder när jag inte vet vad jag ska blogga om.
Lite alla möjliga på djur och natur o.s.v.
Dålig idé? Nej men säg till om ni tycker det låter allt för tråkigt ;)


Lite info ^^

Känner att det går väldigt segt här på bloggen just nu!
Ni får mer än gärna ge tips på vad ni vill läsa om så fixar jag det.

På söndag blir det Ikea med min älskade mamma. Ska bli skönt och kul att få en heldag med henne och vi går och tittar och äter en bit mat. Ska bli grymt kul iallafall. Så på söndag kommer det nog inte bli så mycket uppdatering men men.
På söndag har jag klarat mig 4veckor utan godis & läsk så då kommer jag trycka i mig lite godis (a), tycker faktiskt att det är ganska stakt av mig att ta ett sådant uppehåll ^^♥

Charmig bild här under ^^

Jag som liten ^^

Senator...

Red Senator igår på kadriljträningen men tyckte inte alls det gick bra. Han gjorde typ tvärtemot vad jag bad om och då anväde jag spöt och då tänkte han kicka ^^
Sen typ galopperade han med några ben och travade med några typ hela tiden för att jag ville att han skulle trava fortare? :O
Aja han är ju trots allt ung men det kändes inge bra. Ska försöka se om jag kan byta med en tjej så jag får Sjuan istället och pröva med han :)

Senator och jag när det gick bra ^^♥

Lucy - fint häst ♥

Hade Lucy igår så jag fixade stallgörat och gjorde iordning henne för ett ridpass. Vi skrittade ut den lite längre svängen och gick sen in på stora ridbanan.
Red på pessoabettet och det gick helt okej. Tänkte mest träna på galoppen så jag försökte att inte kräva allt för mycket när vi värmde upp.
När vi väl började galoppera gjorde hon underbara galoppfattningar direkt,försökte inte dra iväg utan jag hade hennes huvud i min hand direkt och hon gick såååå fint! Underbar känsla jag fick med det där bettet i galoppen.
Hon lyssnade mycket bättre och vi gick i vänster varv vänd över  ridbanan halvvägs där vi gjorde ett avbrott till trav och direkt högergalopp! Gick super där också och jag tränade lite så eftersom att Lucy verkar ha svårt för galoppombyten.
Som sagt gick det väldigt bra och vi gjorde även några galoppfattningar från skritt. Vilket först verkade vara lite klurigt men sen fick vi till det om och om igen.
Super känsla för galoppen idag och hon var jätte fin i traven när jag travade av henne också ♥


Höst - inte skönt!

Gillar inte hösten så värst för solen kan lysa klart och himlen vara klar blå men ändå så är det pissigt kallt ute!
Visst det kan vara jätte fint med olika färger på bladen och så men det är bara skönt med höst om man är inne.  För då kan det vara mysigt om det typ blåser storm ute men inte om man är mitt i stormen om ni förstår vad jag menar ^^
Gillar bilden jag tog förra veckan ♥

Lucy ♥

Hade med Lucy på lektion i onsdags.
Gick förövrigt bra och hon kändes väldigt fin, både framåt och bra form.
Vi tränade på framdelsvändningar och jag fick jobba på som tusan med innerskänkeln men hon var nonchalant för den så jag fick använda spöt på rumpan istället om hon skulle flytta något.
Amanda (ridläraren) sa att hon inte är tillräckligt musklad för det arbetet så det är bara att fortsätta jobba och bygga muskler.
Hon var som sagt väldigt fin och framåt men i slutet när vi avslutade galoppen på volterna så var hon helt slut och bröt av istället men jag gjorde då en galoppfattning och hon var snäll och gjorde som jag sa!
Ett bra ridpass!

Mirakel ♥

Vet inte om jag berättade det men när jag var på Gotland så åkte vi hem till några vänner till pappas kompis och dem hade hästar och dem frågade om jag var sugen på att rida och det var jag så klart! (a)
Fick rida Lisas häst Mirakel och Lisa var snäll och tog lite kort.
Vi hade lite konflikter jag och Mirakel eftersom att vi ville olika saker men men...
Lite bilder här då:

Något jag märkte då är att jag inte gillar att rida i mjukis byxor ^^ ♥

Ellen Liljegren ♥

Jag tror nog att världens finaste & mest underbara tjej måste var Ellen Liljegren!
JAG ÄLSKAR DIG SÅ OTROLIGT MYCKET!
Fattar inte hur jag kunde leva utan dig förut och kan inte förstå hur jag kan leva när vi knappt ses tjejen ♥
DU ÄR HELT JÄVLA UNDERBAR! ♥
Ellen Liljegren jag älskar dig med hela mitt hjärta! ♥


Onsdag...

Önskamålet att det ska komma mer bilder från Gotland semestern ska jag fixa men kan inte fixa det förän till helgen om inte idag.... Vi får se :)
Nu blir det först skola och sen cyklar jag hem till pappa,pluggar lite och sen bär det av till Lucy ♥
Ska bli grymt kul att ta med henne på  dressyrlektion idag! Rider nog på hackamoret då, så det går nog bra :D

Stegrande Alex får stå för bilden ^^♥

Idag blir Kasper 6år ♥


Alex ♥

Jag gjorde en film till minne av min och Alex´s tid ♥

Ja!

Ärligt talat så längtar jag lite till vintern. Visst det är kallt och jätte jobbigt att ta sig fram. I slutet av den så är det slaskigt och under hela vintern måste man hålla på och brodda och sådant.
MEN!
Det är ju så sjukt vackert också och ljust om dagarna. Det är mysigt att pulsa genom snön med hästar och tolka om man så vill det.
Längtar ni till vintern?
En underbar bild jag tog förra vinten ♥

Lucy

På onsdag tänker jag ta med Lucy på min lektion igen och då är det dressyr :)
Så då ska Amanda få tjata på en hel del ^^
Jag och Lucy i tisdags ♥

Stjärnholm

Idag blir det att dra till stjärnholm en sväng.
Det är kadriljmöte inför kadriljen den 24 då vi ska fira att ridskolan fyller 40år och föreningen 30år!
Så vi som ska vara med och rida kadrilj ska dit och prata,lyssna och diskutera chansar jag på :)
Jag kanske skulle ha Senator ♥

Underbar röst!


Tävla!

Nemen usch vad sugen jag är på att tävla dressyr! Jag är jätte taggad för det men jag vet ingen tävling som är snart... Det är en dressyrtävling på stjärnholm den här terminen fast det är inte förän i november. Det känns ganska lång dit...
Jag har en jätte snygg tävlingskavaj & en skjorta att ha under. Jag har även vita ridbyxor och gaters (eller hur det nu stavas) och det ända av det som jag användt är de vita ridbyxorna eftersom att jag inte tävlat i dressyr sen jag fick det i julas. Och i hoppning när man tävlar måste man ha väst och då får man inte plats med kavaj och skjorta :(
Men jag tror nog att jag vill ställa upp med mig och Lucy till den tävlingen i november. Vi hinner ju träna en hel del innan dess :)
Min snygga kavaj som aldrig är använd. Lite bucklig men det får jag fixa innan jag tävlar med den.

Lördag ♥

Idag händer det nog inget speciellt. Känner mig fortfarande väldigt krasslig och så.
Kanske blir att jag åker förbi hos farmor men vi får som sagt se.
Ni får jätte gärna ge förslag på vad jag kan skriva om (a)!

Bad update...

I onsdags så tog jag med Lucy på min lektion. Vi hade hoppning så jag red henne lite på stora banan innan min lektion börjadde. Körde mest trav. Jobbade med att få hennen in snabb trav, sen halt, direkt snabb trav, halt o.s.v.
Det funkade riktigt bra och hon var jätte lätt för halten så fort jag tog lite i tygeln gjorde hon halt för hon förstod vad jag ville! Sen efter halten (när hon förstod vad jag ville) så tog hon ett långre språng i trav och snabbt upp i en ökad trav! Så framridningen gick super på banan.
Väl inne i ridhuset så värmde vi upp lite med skritt och trav. Sen när vi skulle börja galoppera igång hästarna så var vi på volterna och på voltens öppna del låg det 2 "sockerbitar" på marken med en bom emellan sig (en upphöjs bom vill säga). Så vi galopperade över den när vi värmde upp och det tycker jag var en grymt bra uppvärmning för Lucy saktade in dem första gångerna innan den lilla bommen och travade över men sen när jag verkligen höll om henne i traven så galopperade hon som hon skulle!
Sen hoppade vi 5,5 (fem och en halva) och på andra sidan två hinder som stod lite svårt vinklade för att man skulle få jobba lite för det. Det gick riktigt bra för att vara andra gången vi hoppade tillsammans och vi vägrafe ingen gång då! Funkade riktigt bra & Lucy lyssnade väldigt bra!
Ska försöka fixa lite mer bilder någon dag (NYA)

Svar:

...... om Nu! ♥:
Dags att börja rida med spö?. Inte hälsosamt för varken hästen eller dig att skänkla i varje steg =/ ser inte bra ut.

Svar: Jag kan säga att jag änvände spöt men jag tycker inte att det blir så mycket skillnad och det kan väl inte vara så hälsosamt att använda spöt i varje steg heller?

Vi har alla våra brister och saker vi måste träna på men det känns så elakt att hålla på och slå med spöt istället hela tiden för det. För om man bara petar så gör hon inget som tyder på att hon kände det och det känns så grymt om man ska behöva slå på hennes rumpa med en liten pinne för att hon ska vilja gå framåt? 

Nu! ♥

Nu har jag fixat filmen från förra veckan så jag red Lucy ♥
Titta och ge gärna lite kritik för det tål jag, men tänk på att ingen är perfekt ;)


Dagen idag -.-

Dagen i skolan har gått otroligt segt och jag har varit helt lam och tung i huvudet.
Det som fick mig att orka dagen var att jag hade lurar i öronen hela dagen och lyssnade på musik och stängde allt annat utanför. Var förstås med på genomgångarna men sen gjorde jag det jag skulle sen satt jag bara och lyssnade på musik ♥


Lucy + sjukling = bra resultat! ♥

När jag kom till stallet så började jag med att mocka, hon hade varit en ängel och bara bajsat på samma ställe! (Y)
När jag skulle börja borsta så hade hon ingen lera på sig! Gullig tjej! (Y)
Det var typ det jag behövde för att bli på bra humör och sluta tycka synd om mig själv, då jag är helt igensnuvad, hes och tung i huvudet.
När jag väl red så var hon pigg och det var otroligt skönt för då skulle jag slippa "sparka runt" henne.
Red på hackamoret och tränade lite skänkelvikningar som gick förvånandsvärt bra!
Träna även på galoppfattningarna och dem satt som smort i slutet av passet. Tänkte även en hel del på formen och hon gick riktigt fin! ♥
Bild från förra passet på henne ♥

-.-

Känner mig väldigt krasslig och tung i huvudet men men. Plikten kallar!
Idag har jag Lucy så ska cykla ut till stallet nu och rida. Kommer ta det lugnt och inte kräva så mycket av varken mig eller henne, det är vad jag planerar iallafall.
Lite hes och så men det är fint väder så det är bäst att sluta klaga ^^


Lördag - Uteritt ♥

I lördags var jag först stallvärdinna och sedan hade jag Lucy!
Jag red ut med Eleonor & Frank (Frank är hästen ^^).
Det var roligt för träffar inte Eleonor så ofta så det var trevligt att rida ut med henne och prata!
Vi red ut en ganska lång bit, jag var i sadeln i 1timma och 30minuter. Det var mest skritt och trav och jag tycker att Lucy skötte sig riktigt bra även fast hon inte brukar komma ut på långritter. Hon småtravade mest hela tiden men jag lät henne göra det för hon skulle väl inse att hon bara tröttad ut sig själv, men hon blev inte trött -.-.
Vi tog även en kort galopp och Eleonor och Frank galopperade jätte sakta framför oss med Lucy blev lite pigg. Hon tog typ först galopp på stället och sedan kort och fin galopp men sen började hom studsa och nästan bockade eller något för jag flög upp en bit ur sadeln och hamnade på sniskan.
Men satt mig tillrätta igen och då började hon studsa som om hon tänkte förbereda en stegring så jag lättade lite i handen men bara tillräckligt så vi kunde galoppera bakom dem.
Sen saktade Eleonor av och så skrittade vi en bit.
Vi avslutade traven med att trava en rejäl sträcka och båda hästarna gick exemplariskt då!
Både gick fint i form och travade på i en bra takt brevid varandra. Sen skrittade vi sista biten till stallet! ♥
Jätte mysig ridtur!


10 Sanningar om mig!

1. Jag tänker saker i huvudet som jag ska göra men det händer nästan aldrig ^^

2. Jag är rädd att  bo ensam när jag flyttar hemifrån

3. Jag har höga krav på killar!

4. Jag har tappat suget för hästar en gång i tiden, men det har jag kommit över för länge sen ;)

5. Jag har åkt av 9 gånger vad jag minns

6. Jag älskar Disney filmer

7. Jag är en plugghäst

8. Det skrämmer mig att jag börjar på gymnasiet nästa år!

9. Jag har bara älskat en häst i hela mitt liv! Det var min första kärlek ♥

10. Jag är nog kär i Coca Cola!

Killar ^^

Jag sitter just nu hemma och har nyss tittat på en film "Another Cinderella Story". Jag älskar romantiska filmer mellan en kille och tjej som inte är menade att vara tillsammans men blir det iallafall. Det ger en hopp!!

Jag skulle bara vilja skriva lite kort vad jag faller för för killar. Jag har sjukt höga krav även fast jag själv inte står på någons drömlista.
1.Snygg
2.Vältränad (inte tjock, inte mager liten palt)
3.Omtänkssam
4.God lyssnare
5.Lite bus & att man retas lite tillsammans (inte så dö allvarligt).

En kille jag fallit pladask för är Channing Tatum! ♥


RSS 2.0