Kul föränding

Lekte lite i mitt redigeringsprogram och det blev ju faktiskt en stor skillnad, finns saker som man helt klart kan förfina men gjorde det lite snabbt... Tog bort några ärr och lite så... Man såg inte så stor skillnad som jag hoppats på här dock :/
 

Dag 3 pass 2 Hoppning

Sedan på eftermiddagen så stod det hoppning på schemat. Var inte så pepp på det efter gårdagens markarbete men jag var nojig i onödan!
Vi fick lite självständigt rida fram hästarna och jag gjorde mycket tempoväxlingar.
När det sedan var dax att hoppa så kände jag åter igen vilken tur jag haft med hästen jag fått. Att det var en sådan stjärna i både dressyr och hoppning. Han hoppade fint och jag käde bra bjudning. Vi kom in rätt hela tiden och allt bara flöt på. Vi skulle avsluta med att hoppa en liten bana och då skulle jag hoppa sist. Så jag fick stå still när de sju andra hoppa innan mig, och sedan när det var min tur så hade han somnat lite... Så det blev lite segt på något hinder men annars gick det helt super!
Hoppas på hoppning imorgon också (a)
Lite bilder som jag tog idag:
Sen här under så trängde Nemo in sig mellan fjordingarna så jag tror han gömde sig för kameran ^^

Dag 3 Pass nr 1 Uteritt

Idag så gjorde vi samma sak som de andra dagarna, hästarna fick springa in ( de var dock väldigt motsträvliga och ville inte alls in ^^) vi borstade igen dem och gjorde iordning dem.
Sedan red vi ut en liten sväng och klättrade lite,sedan gick vi ner till vattnet en sväng så hästarna fick plaska lite med benen och efter det så gick vi till banan så hästarna även fick galoppera lite. Nemo var riktigt duktig när vi klättrade och jag kände i en av de brantaste backarna hur han tog i med hela kroppen!! Sedan när vi var uppe så hörde man att han flåsade lite ansträngt ^^
Har inte så mycket att säga om passet mer än att det var nice att plaska i vattnet och att det var sol idag! Första dagen på detta läger!!
Har inga fler bilder på honom... Får fixa fler imorgon!
 

Dag 2 Pass 2 Markarbete

Känner inte för att skriva någon ordentlig text om vad vi gjorde eller så utan vi hade markarbete. Jag hade ingen bra känsla någon gång under passet. Kändes bara fel och tråkigt hela tiden. Då började jag tvivla lite på om det var Nemo som inte passade mig eller om det bara var för att det var markarbete.
Jag vet inte riktigt vad det är med mig men har i stort sett aldrig gillat markarbete. Visst jag förstår att det är väldigt bra träning... Men jag gillar det bara inte.
Idag (dag 3) visade det sig att jag valt helt rätt häst men det var min okärlek till markarbete som gjort passet tråkigt. Men mer om dag 3 i nästa inlägg!!
Nemo skitig häst ^^ ♥
Lite bilder på det andra hästarna då texten blev ganska tråkig
Skäcken på bilden under är bästaväns ena lägerhäst

Dag 2 Pass 1 Dressyr

(Orkade verkligen inte blogga igår för jag var såååååå trött, så jag tar det nu istället)
Började med att alla hästarna sprang in från hagen när vi kom, så jag fotade lite men fick bara något enstaka kort på Nemo då jag ville fota de andra hästarna också.
Efter det så blev det grovborstning av hästarna då de sovit ute under natten, han hade såklart rullat sig...
Efter det så gjorde vi oss redo för ett dressyr pass och jag skulle ju då ha Nemo som är min bestämda läger häst.
Vi började att skritta fram dem och då fick vi veta att vi skulle jobba på halvhalter och lite skänkelvikningar. Kan inte riktigt beskriva känslan jag hade men Nemo lyssnar väldigt bra och om jag lutar mig lite tillbaka och bara kramar lite lätt i tygeln så gör han typ halt. Så det kändes bra med en häst som är så lätt i munnen.
För att göra en lång historia kort så hade jag är super känsla hela passet, han hade en fin form och lyssnade riktigt bra på mina signaler och på halvhalterna.
När det kom till skänkelvikningarna så blev han dock lite putt på mig. Jag sa åt han att jag ville ha en skänkelvikning, han försökte slingra sig ur det, men jag gav inte upp utan visade tydligt att det var jag som bestämde. Haha då blev han sur och började hoppa upp och ner lite med frambenen för att hota med att han skulle stegra. Först blev jag helt ställd och slutade då att få honom framåt eller att göra en skänkelvikning men då sa ridläraren åt mig att jag bara skulle fortsätta att jobba honom på samma sätt, då han bara blivit sur över att jag kom åt honom så pass bra.
Han gjorde denna procedur x antal gånger men jag bara fortsatte rida och då gjorde han även dessa skänkelvikningar klockrent!!
Helt enkelt ett pass som jag vara riktigt nöjd och glad över då det gick så bra. Passet då jag totalt blev förälskad i Nemo´s sätt att vara. Gillade även honom då vi lyckades klicka så bra. Jag sa att han kändes så mjuk i munnen och ridläraren sa att han inte direkt är känd för det. Så det kändes kul. Hon sa även att jag var väldigt teknisk. Att jag kan göra flera saker samtidigt samt att om jag kanske gör en halvhalt och skänklar samtidigt så gör jag det inte på måfå. Utan lyckas göra det vid rätt tillfälle då det känns bra, vilket då ger resultat.
Det absolut bästa passet på väldigt länge! Även det bästa passet på Nemo!! ♥
Nemo ♥

Dag 1 Pass nr 2 Lyhördhet

På pass nr 2 så hade jag Nemo igen som sagt. Vi jobbade med en övning som tränade på lyhördheten hos hästen. Detta pass var nu i en mindre grupp då vi blivit uppdelade i två grupper.
Orkar inte beskriva hela övningen men det var slalom, det var att man skulle trava på en volt över några bommar och på ena långsidan så skulle man göra antingen halt sedan skritt och sen trav eller skritt och galopp och sedan trav. Nemo var väldigt lyhörd så den här övningen var inte så svår i sig förutom att han, som alla hästar är lite stelare i ena sidan än den andra men det jobbade vi på :) Detta pass gick bättre än passet innan och han började jobba mycket bättre.
Kom även på att jag trivdes väldigt bra med honom så jag ska fortsätta att jobba med honom denna vecka :P ♥
Fortfarande ingen egen bild på han så det får bli bildlöst tyvärr :(
 

Dag 1 Pass nr 1 Lite lätt dressyr

Nemo ♥
Idag när jag kom till stallet vid 8 så gick vi och lämnade maten i ett rum i ridhuset. Sedan var det lite utdelning av hästar så man fick veta vem man skulle ha. Jag fick veta att jag skulle ha Nemo. En valack på 15år. Det visade sig vara en snäll herre, men en stor sådan ^^
Vi stod och borstade och myste med hästarna i lite mer än en timma, så man fick lära känna hästen lite. Efter det så red vi alla i ridhuset samtidigt då det regnade ute och så att de sedan skulle kunna dela in oss i två grupper utefter hur duktigt man är på att rida.
Kände lite på honom men hade lite svårt att säga vad jag tyckte om honom. Fick ner han lite i form så han började jobba men kände efteråt att jag behövde prova han igen för att kunna avgöra om jag trivdes med honom.
Men det kändes ändå som ett helt okej pass för att vara första gången på hans rygg :) ♥
Tog inga bilder idag så lånde bild från deras hemsida så ni ser lite hur han ser ut, ska försöka ta någon bra bild på honom imorgon! ♥

Läger ♥

Imorgon blir det ridläger med bästavän och en annan god vän som jag dock inte träffat på 357 dagar. Så ska bli grymt kul att träffa henne igen!! ♥
Ser ut att bli kast väder men jag har sett fram emot det här sedan förra sommren då jag gick på samma läger som jag ska imorgon, så jag är nog på gott humör imorgon oavsett väder.
Några bilder jag tog förra sommaren på hästarna som finns på ridskolan som jag ska på läger på.

Un caballo guapo ♥


Midsommar ♥

Imorgon är det ju midsommarafton som alla redan vet.
Dagen kommer först att spenderas med familjen och sedan framåt kvällen och natten så kommer den att spenderas med bästaväns familj och deras nära och kära. Låter helt okej för mig :P
För vem vill inte spendera midsommar med dem de älskar? ♥

Beautiful horse! ♥

Det här är vad jag har pysslat med idag:

Once in a life time... ♥

Jag har fått värsta erbjudandet! Ett erbjudande som man som absolut max kan få en gång i livet. Detta sker nog på torsdag men jag tänker inte berätta något om det innan. Jag skriver om det efter ;)
Det finns trots allt sjukt snälla människor i denna värld som ger saker utan att ta eller hur man nu ska säga. Haha det var ett litet tips men mer säger jag inte!
Min fina avslutningsklänning ♥

Wilmer - Frieserhingst ♥


Frieserhingst ♥

Igår var jag och tittade på en frieserhingst som står för tillfället i närheten. Fick även sitta upp.
Snacka om att jag är en stålt tjej som har setat på en frieserhingst, en riktigt snygg sådan!!! Hoppas att det inte var sista gången (a) ♥

Hoppning - Lucy

Hoppade Lucy i onsdags men har inte riktigt haft ork eller tid att blogga om det.
Jag skrittade först fram henne en liten runda ute sedan så travade och galopperade jag fram henne på banan. Jag hade redan byggt upp hindret och det var nog pga det som hon kändes väldigt på i galoppen.
Vi körde även lite förvänd galopp bara för att Lucy inte ville bryta av till trav ^^
Började hoppa väldigt lågt iallafall men höjde sedan hela tiden. Passet i sig kändes super, dock så vägrade hon två gånger men jag kände att hon inte sög tag i hindret som hon annars gör så jag var beredd. Efter det så hoppade hon klockrent!
Blev dock bara några få bra bilder som Viktoria tog ♥Skolavslutning... ♥

Idag vart det skolavslutning. Några hade frågat mig om jag skulle gråta och jag sa nej för det lät så töntigt att gråta för att man går ut nian. Man kommer ju ändå träffas ibland.
Men väl där så kom tårarna och jag kunde inte sluta gråta. Kramade om nästan alla i klassen och lärarna under tider som tårarna bara forsade ner och jag kände mig urlöjlig. Men det var flera som grät så då kändes det lite bättre, men det var tungt att säga hej då.
Fick även betygen och jag har inget att klaga på. Måste även säga att jag fick stipendium idag av rektorn framme på scen för jag var den personen i min klass som höjt mina betyg mest nu under det senaste året eller terminen.
Kändes väldigt skön faktiskt då jag typ pluggade sönder mig den senaste tiden.
Kändes iallafall jävligt tungt idag med mycket känslor så nu ska jag sova. Hoppas ni har det grymt och jag ska försöka fixa uppdateringen bättre nu!
Stipendium av rektorn:


Film från dressyren!

Jag vet att det finns mycket att förbättra och att mina skänklar flänger lite väl mycket men jag tänkte att ni kanske ändå vill se hur det såg ut :)


Tävling - Lucy

Idag var det tävling dåro.
Gick bättre idag än igår men fick bland annat fel galopp en gång under själva tävlingen som jag snabbt bytte men fick mycket avdrag pga det. Jag gick väl helt okej men dressyr kanske inte var våran starka sida trots allt.
Vi skarpade ihop 59.6% iallafall.
Bilder från idag:

Lucy var ett riktigt sto idag!

Idag hade jag Lucy och jag planerade att bara lite lätt rida igenom programmet i ridhuset. Men usch vilken bråkstake hon var och jätte trotsig hela tiden!! Hon kanske bara ville påminna mig om att hon är ett sto och att hon bestämmer ^^
Jag blev grinig när det inte gick och försökte verkligen få det som jag ville men hon vägrade.
Men efter passet så knoppade jag henne lite och så, så jag kanske slipper det imorgon om hon inte har kliat sig, ruskat för mycket på huvudet eller kanske rullat sig...
Aja det får man se imorgon men jag satsar mest på att vi ska vara fina utseendemässigt och att vi ska rida igenom hela programmet i rätt ordning.
Tråkigt pass men då har jag inte lika höga förväntningar imorgon.


Sanningar om mig

  • Jag älskar att förvåna och imponera på folk. Alltså att om någon säger att "nej men det är för svårt/tungt för dig" så vill jag ännu mer visa att jag kan! Eller bara fixa saker över folks förväntningar
  • Jag har väldens finaste vän som betyder allt för mig! Hon heter Viktoria Fors för er som inte vet det ♥
  • Jag kan inte fatta att jag på fredag går ut nian och sedan kanske jag aldrig mer kommer att gå in i den skolan igen. Att jag kanske aldrig mer träffar vissa av mina klasskompisar igen, och om jag gör det så kommer det ändå inte vara samma sak.
  • Jag har väldigt höga krav med mig själv. Jag vill klara vissa saker och om jag inte gör det så blir jag jätte tjurig. Samma sak i ridningen så har jag ofta för höga krav på ett pass så om det inte gick fullt så bra som jag ville så blir jag också besviken. Även om jag i efterhand kan tänka tillbaka på det passet och ändå säga att det gick helt okej.
  • Jag tycker jätte mycket om att fota, speciellt om man får till en riktig kanon bild och då vill jag bara visa den för alla (a)
  • Jag höll på att "gå in i väggen" nu i nian. Jag pluggade för hårt ett tag och sedan kände jag bara att jag tänkte skita i allt plugg för jag orkade verkligen inte. Jag sa själv att jag inte skulle "gå in i väggen" då pappa försökte varna mig men man kan nog nästan säga att jag gjorde det. Som tur så var det precis i slutet så det var bara några få läxor som jag bara tittade lite snabbt på för jag inte orkade annat.
  • Jag älskar att träna hårt. Så jag får en satans träningsvärk och bara klagar. För då vet jag att jag har jobbat hårdare än vanligt och det gillar jag.


RSS 2.0