Ögongodis nr 2

Ian Somerhalder
Föddes 1978 och jag stötte först på honom i Vampaire Diaries där han är Damon Salvatore en snygg vampyr, men har även sett honom en hel del i serien Lost. Men han är också med i en hel del andra filmer och serier.

Kall och blaskig torsdag

Igår var det snöstorm här typ hela dagen, blåste fyfan och sjukt stora snöflingor. Hade varit mysigt om utan blåsten.
Smsade igår med en fin vän som jag inte träffat sedan i somras och ska träffa henne på lördag med en massa annat folk hos bästavän. Ska bli kul och känns som om att jag behöver träffa lite vänner nu.
Dagen idag så skrev jag ekonomi prov i nästa 2 timmar. Mina veckor handlar så gott som bara om prov och läxor. Intensiv plugg fast med koncentrationssvårigheter.
Imorgon har jag inga lektioner, först basket hela förmiddagen sen lunch och efter det ska jag köra badminton. Behöver lite banbrytande schema just nu känner jag så det är bra!
Jag önskar mig mer tid i julklapp! Så man hinner med allt med skola, läxor, kompisar, hästar och fota. Jsut nu har jag bara tid för hälften.
Vill fota mer!

Rundan!


Lucy - hopptävling ♥

Fick grymt mycket hjälp av Lucys båda ägare igår. Både med hästen, tips och som stöd. Kan inte tacka dem nog för det!!
 
70cm clear round
Hoppade fram ute och hade en ganska bra känsla, Lucy lyssnade relativt bra och mer kunde jag inte begära. Mycket hästar på banan samtidigt och det var ganska rörigt. Inget som varken jag eller Lucy är vana vid så vi hade lite svårt att koncentrera oss på vårt.
Själva rundan är jag väldigt nöjd över. Lucy taggade till när vi kom in på banan och vi tog oss runt felfritt. Tog med oss en blå och röd rosett hem.
90cm clear round
Efter första klassen blev det ner till stora sandbanan igen. Skritta några varv och sedan hoppa fram henne på några lite högre hinder. Gick kasst! Lucy satte igång och prövade mig och vägrade på  de flesta hindrena. Så då blev jag inte allt för taggad på en till klass. Till slut fick jag över henne på något 90cm hinder och sedan var det dags att gå upp igen.
Lucy taggade nu igen till mer och jag kände att hon var med på noterna. Kändes bra att vi tog oss runt men med dock 8 fel. En vägring då vi sladdade till i ett hörn, tappade fart och balans och då jag inte höll om ordentligt mot hindret. Sedan fick vi ner en bom på andra hindret då vi kom för nära men jag är riktigt nöjd ändå! Om man jämför med framhoppningen ute så gick det sjukt bra på själv rundan. Stolt över oss båda, inte jätte nöjd över att hon skulle hålla på och testa mig men men. Med tanke på att jag också åkte av henne en vecka innan så tycker jag att det var extra starkt gjort av oss. Jätte nöjd med henne och riktigt kul att hon taggade till!
 
Haha på filmen så syns det inte att hon var pigg men det är för att hon är en lång häst så om hon galopperar snabbt så är det ett stort objekt som ska flytta på sig. Går inte riktigt att förklara men hon kändes pigg men det ser man inte på filmen.

Film kommer lite senare

Hopplektion - Bio - Sova - Tävling

Hopplektionen gick faktiskt bra, i början var hon tok seg och jag fick jobba som bara den. Avslutade på att hoppa en bana på 8/9 hinder som låg på 90cm. Fick en bra känsla mot slutet och nu vet jag vad jag ska tänka på tack vare Lucys snälla ägare!
Var nyss på bio med far. Såg Skyfall, den nya James Bond filmen som var väldigt bra! Hahah massa åldersskämt eller vad det nu heter^^
Snart blir det sängen för det blir att vara i stallet tidigt imorgon för att hjälpa till att bygga bana och så. Känns mycket bättre nu inför tävlingen imorgon!

Sjukt glad!

Idag blir det en hopplektion på Lucy för Lucys ägare. De frågade om jag ville hoppa för dem innan tävlingen så att jag skulle kunna få lite hjälp och tips. Sjukt snällt av dem att erbjuda sig och det känns jätte bra för om Lucy kommer att vara envis idag också och hålla på och vägra så lär ju de veta vad jag ska göra. Är som sagt jätte glad !! :D

Ögongodis nr 1

Benjamin Stone
Född 1987 och hittade honom nyss när jag såg på serien The Nine Lives Of Chloe King, där han är med ganska mycket. Bra serie om ni letar efter något att se på!
Han är annars med i filmen 10 Things I Hate About You och håller just nu på att spela in en film som kommer ut 2013.

Kommer börja med att lägga ut en gång i veckan som en veckans snygging. Har ni egna tips så kommentera gärna dem så kollar jag upp dem, tycker jag också att han är snygg kommer det nog upp här inom kort!

Dressyr Betty ☼

I onsdags så var det ett dressyrpass på Betty. Gick faktiskt riktigt bra och är nöjd över både hennes och mina insatser! Har inte så mycket att säga, tränade skänkelvikningar. Gick bra men hon är fortfarande lite grön så man får vara väldigt tydlig och visa vart man vill.
I galoppen så jobbade hon på riktigt bra, men haha hon har en väldigt stor galopp och jag kände hur magmusklerna verkligen fick jobba och jag blev anfådd direkt. Riktigt bra känsla och åkte från stallet med ett stort léende på läpparna!

~ Ett minne och en härlig bild ~

Översta bilden: Skolavslutningen i 9:an, ett halvår sedan. Dag med massa tårar och kramar. Det var helt klart bästa klassen!
Undre bilden: Fina Kasper en vacker solig vinterdag ♥
 

Från tvivel till klarhet!

Efter gårdagens hoppning blev jag osäker på om jag kände att det var någon idé att hoppa 90cm klassen också på söndag då det gick som det gick igår. Kände att 70cm skulle vi klara oss runt men tänkte på att stryka mig i 90 klassen.
Men efter lite guldvärt prat med far min så kommer jag nu köra båda klasserna, det får bära eller brista. Känns bra då det finns folk som tror på en! Jag ska göra mitt bästa och det är utifrån det som vi får gå.

Fall seven times and stand up eight!

Passande rubrik, hoppade Lucy idag och hon var allt annat än sammarbetsvillig. Hoppade en bana på cirkus 70 först och allt flöt på riktigt bra, skön känsla.
Höjde lite och Lucy vägrade hoppa, tvärstannade på alla hinder, la ner översta bommen men hon vägra iallafall ( på hinder som hon skulle kunna trava över).
Blev väldigt frusterad då det verkligen inte gick, visste inte vad jag skulle göra, man ska inte låta hästen vinna men tårarna var inte långt borta i ren frustation. Det regnade, vi kommer över första hindet som var nedlagt, andra hindret lite, lite högre. Känner hur hästen börjar tveka, jag bestämmer mig för att vi SKA över och trycker om med skänklarna. Lucy tvärstannar, hinner märka hur hon vrider huvudet åt vänster och jag har ingenting att ta emot mig mot, känner hur jag bara fortsätter framåt och hur foten lätt glider ut stigbygeln. Sedan ligger jag där, hästen står helt stilla på andra sidan hindret med tung andning och jag ligger på backen och vill inte resa på mig. Helt slut i hela kroppen och bara så less på att det inte funkar. 
Sitter upp igen och är förbannad, gör allt jag kan för att få henne över hindrena men hon vägrar, vägrar och vägrar. Känner hur slut jag börjar bli i kroppen, ser hur några står och tittar lite längre bort på när jag rider. Känner mig dålig.
Tillslut känner jag hur Lucy börjar tycka att det är jobbigt att bara hålla igång galoppen och slutar streta emot. Får över henne på några hinder och känner lättnad, lägger upp några av bommarna som vi fick lägga ner  och kommer över även nu. Känner att det är dags att sluta innan hon börjar bråka igen. Klappar hästen och travar av. Känner att jag är så trött i kroppen så att det gör ont.

Hoppträning på g - Lucy ♥

Om någon timma bär det av till stallet för hoppträning med bästa hästen! Min underbara pappa sköter stallgörat så som mockning och foder, kan inte tacka han nog för det!!!
Ska bli jätte roligt att hoppa Lucy på lektion, dock sista passet med ridläraren vi har nu för sedan slutar hon. Vilket känns jävligt sorgligt då hon är en grym ridlärare!
Men jag är taggad till tusen :D

Un perro bonito ♥


Elin med Rosie & Fresa ♥

Idag blev det att ställa upp som fotograf och banpersonal åt Elin när hon skulle hoppa sina damer. Vädret var inte riktigt på våran sida men det var riktigt roligt att hjälpa till och jätte kul att vara ute i det saknade stallet igen. Stallet där jag hade min första medryttarhäst Skrapan...♥
Det regnade och var allmänt grått nästan hela tiden så det var lite trist men då Elin är så grymt duktig samt att hon red riktigt snygga hästar så gjorde det inget!
Lite bilder från när hon hoppade Fresa (gråskimmel) och Rosie (mörkbrun/svart):
Tack Elin för att jag fick följa med ut och fota er! :D

Ekipage att fota sökes!

Sjukt sugen på att träna mina fota kunskaper på något ekipage, men har ingen aning om vem. Alltid kul att fota när man lyckas får DEN bilden, som man bara vill visa för alla!
Om just DU vill bli fotad med någon häst (ute i så fall) så säg till för det gör jag mer än gärna!
Några bilder jag har tagit:
Sjukt vackra Elin och Wilmer här under:
 

TAGGA TÄVLING!

Den 25:e gäller det, den 25:e smäller det. Min och Lucys första hopptävling tillsammans, klubbtävling på låg och säker höjd. Börjar säkert så vi kan samla på oss lite självförtroende.
Ska bli så gryyyyyymt kul!!! Sist jag hoppade henne gick det också såååå bra så nu är jag grymt tagad på att göra oss fina, visa upp oss och få lite kritik på stilbedömning! (tror iaf att det är stil ^^)
Lite bilder från sist jag hoppade Lucy, ursäkta mina miner men jag skriker bra på så gott som alla bilder och då blir det som det blir.
 
 
 
 
 
 
 

Teori, teori och mera teori!

Igår när man kom till stallet så var det tydligen teori. Det var helt klart värt att jag gick på den för vi såg en film om hästens form samt diskuterade lite om att olika hästar inte är rätt musklade och att man därför inte ska stirra sig blind på huvudet.
Dock så har jag massa teori i skolan hela tiden som jag måste få in i huvudet så jag försökte att när vi pratade om hästens form att vara som en tvättsvamp som bara suger in sig all information och hålla den kvar.
Btw så är jag riktigt sugen på att tävla Lucy i hoppning den 25 november, men vi får se beroende på vad ägarna tycker.

Väldigt många gånger onsdag...

Idag har jag trott att det har varit alla dagar förutom onsdag...
Just nu sitter jag och pluggar matte då jag har prov imorgon, känner mig väldigt oförberedd. Men försöker få in i huve allt som har med index, precifix, talbaser och potenser att göra. Jag kan talbaser och potenser iaf (a)
Snart bär det av till stallet för lektion, hoppas på Franz då det var länge sedan! We´ll see...
Annars så trivs jag med den nya headern!

Go right into a glass-door.

Now it´s time to let go. To ignore the feelings I have for you and hope that they will fade away.
No reason to hope that you might some day will  get feelings for me, just because I´m in love with you. Your perfect smile, your perfect train body with your muscular strong arms and our way to have this meaningless conversations when we are arguing fot nothing, thats what made me fall for you. But I know that you are too good for me so I just hope that, as I said, my feeling will fade away by time.
Now I just gonna be happy for the cute texts I got from you as i have read countless many times, for the few but really nice hugs that I got from you. Now it´s time to just ignore the feelings cause when you know that a person is too good for you, then you just have to live with it.
 
 

RSS 2.0