♫ ■ ☼

  • Jag älskar att matcha tröjor och strumpor. Är inte alltid jag kan göra det men jag känner mig fyndig då!
  • Jag har för lätt att falla för killar... Är det en kille som ser helt okej ut och är allmänt snäll eller kärvänlig mot mig så kan jag redan där vara fast. 
  • Jag älskar att sätta upp håret när jag kommer hem från skolan. Har det ALLTID utsläppt i skolan och sen är det skönt att komma hem och sätta upp det så det bara försvinner!!
  • Jag har ofta huvudvärk. Vet inte vad det beror på men om vi har ganska långa eller intensiva dagar/lektioner i skolan så får jag det lätt.
  • Jag har redan nu fått en hel del nya vänner på den nya skolan! Det finns alltid personer att prata med och det är riktigt kul att lära känna nya personer tycker jag. Så sent som idag kom jag närmare en klasskompis för jag fick reda på att vi båda har spelat samma spel och då hade vi oss ett samtalsämne.
  • Jag är en liten stress person. Jag stressar alltid runt även om jag vet att jag har god tid på mig. Kan inte riktigt slappna av, sen när jag väl har tid att bara göra ingenting så känns det som om att jag måste göra något direkt!

En storm vi måste orka rida ut...

Haft en fy helvetes träninsksvärk idag!!
 
Att hur man mår kan förändras så lätt beroende på hur man blir bemött. Att en viss person hälsar på en som man inte förväntat sig kan få en att må så bra för stunden.
Att en speciell person håller upp dörren åt en, man tackar och den säger varsegod kan också göra en på så sjukt bra humör.
Så små saker kan få en att bli så barnsligt lycklig.

Om en person man förväntade sig skulle hälsa på en som man känt några år men som bara tittar bort och går förbi. Kan förstöra en så brutalt. Känns som att få ett slag i ansiktet, att man inte är värd att få en hälsning av denna person. Men man vågar ändå inte själv hälsa då man är rädd, rädd för att personen kanske inte bersvarar hälsningen.
Så små saker som kan förändra ens humör på bråkdelen av en sekund. Idag har jag både blivit helt förstörd och sedan barnsligt lycklig igen.
 
Bilder från en dag då jag var barnsligt lycklig!!

Löperska!

Igår sprang jag för första gången i mitt liv.
Haha eller nej kanske inte men jag stack ut och sprang på min fritid för första gången i mitt liv för att jag ville träna. Är sugen på att träna upp min kondition nu för den är pinsamt dålig. Vaknade idag och hade träningsvärk, men jag sprang samma runda idag också som jag sprang igår. Sjukt jobbigt är det men tycker att det är skönt att komma ut! Får se hur länge jag kommer lyckas hålla igång med att springa nu då men jag håller tummarna för att jag inte ska ge upp!


If you are going through hell keep going!

Haft den mysigaste natten någonsin i förrigår natt. Jag satt med samhällare och några få ekonomer och några få naturare (går ekonomi) vid en eld långt in på natten. Klockan var säkert fyra innan vi som var några trogna eldvaktare bestämde oss för att trycka ihop oss i ett tält tillsammans. Vi var 7st i ett fyramanna tält, trångt men sjukt mysigt! Dock iskallt!!

Lite blandade, ganska nya och ovisade bilder ♥


Snart blir det stallet

En vecka sedan sist jag red och det känns jätte konstigt! Förut red jag ju som minst 2 ggr i veckan och som mest har jag nog ridit en 12ggr på en vecka.
Så en gång känns väldigt lite men jag får ju sukta efter det mer då.
Några fler bilder från tävlingen som jag fotade:
Fotat dressyrtävling ♥

Fotat lite idag på dressyrtävling men har inte redigerat klart än. Men ni får några bilder iallfall!
Hästen högst upp blev jag helt kär i :3


 

Onsdagens pass - Senator ♥

Måste verkligen fixa texten på min blogg nu för det ser ut som om jag har skrivit en hel uppsats men det är pga av typsnittet...
I onsdags så var det dressyrlektion.
Fick Senator och hade ett öppet sinne inför passet. Varken sur eller jätte glad över hästen jag fick, då jag inte ridit han på ett tag. Dock inte jätte glad att jag var tvungen att göra iordning då han är en riktig bråkstake.
Är det inte bakben så är det framben eller munnen. Hela tiden får man passa sig åt alla håll om han inte är på humör. Vilket han inte var i onsdags!!
Väl i sadeln och i skritten så jobbade jag honom och han gick fint.
Sedan i traven så ville han lixom inte framåt, han travade men det kändes typ som om han hade lite back i också. Då sa Ingela (min ridlärare) att jag får använda spöt när han håller på så där. Vilket jag gjorde... Haha då kom värsta bockningen med att han typ hoppade upp i luften, ner med huvudet och upp med bakbenen. Vilket gjorde att jag fick ta imot mig mot manen om man säger så.
Ingela sa sedan att när han bockar för att jag använder spöt så ska jag fortsätta att använda spöt tills han slutar. Vilket jag försökte med så gott det gick men han gjorde ju inte några små eller snälla bockningar utan dem var ju rejäla. Så efter en tre eller fyra bockningar på rad så tappade ju jag balansen och kunde inte fortsätta att använda spöt då det tog för lång tid emellan.
Men usch vilket jobbigt pass, blev det för jobbigt så bockade han, vare sig det var i trav eller galopp. När han hade backen i så var jag tvungen att dutta med spöt vilket resulterade i att han bockade. Ofta gång på gång.
Så han bockade näst intill genom hela passet med kraftfulla bockningar.
Dem sista 5-10 minuterna så gick han fint utan att bocka men då blev han typ seg istället. Tror att han kanske var trött ;)
Inte nog med det så skjuter han sadeln heela tiden också så den ligger helt snett, man ska ju då ändå sitta mitt på hästen men då blir ju stiglädrena väldigt ojämna så jag tappade ena stigbygeln hela tiden för att jag inte riktigt nådde den...
Sjukt krävande pass om jag får säga det själv, har aldrig någonsin setat på en häst som bockat och bråkat så mycket på ett och samma pass!! Haha men det var ju en liten utmaning!
 
De två översta bilderna är från i augusti då jag senast skrittade honom. Bilden längst ner är från ett år sedan.
Lucy ♥

Måste bara visa lite bilder. Haha titta på bilden under, visst ser hon jätte lurvig ut om man jämför med nu? Visst där har hon ju vinterpäls men jag tycker att det ser jätte konstigt ut! Tycker inte alls att hon passar i det ^^
 

Sedan lite skillnad på form och sits. Den övre bilden är från i slutet av sommaren förra året. Den andra bilden är tagen i juli under den här sommaren. Så bilderna visar ungefär våran utveckling på ett år, mer eller mindre.
  

Hemma...

Kom hem i fredags kväll, dygn trött efter för lite sömn samt att jag då gått upp klockan 6.
Igår så var jag i stallet en sväng och red Boyen. Gick förövrigt bra, lite stretig i början men sedan när det släppte så var han riktigt fin! Väldigt lätt och fin i formen. Gick bättre idag med galoppen också. Lyckades få ihop den till någon slags form. Dock så var det bara stundvis då han inte riktigt orkar men jag är helt klart nöjd!!
Sedan idag så har jag ätit kräftor med familj, mysigt värre.
Imorgon bli det första riktiga skoldagen, nervös. Tvekmacka på om det blir någon uppdatering imorgon men det märks väl!
Alla ettor på Ramsvik från enskilda, bild lånad från hemsidan

Lucy är sjuk, hon har feber och är vinglig. Känns inte alls bra, orolig för henne ♥ 

RSS 2.0