Cereza och Zydansie - bilder

 
Igår var jag och far iväg till flättna och tittade på Cereza, det lilla fölet. Jätte charmig liten sak som sprang, åt och sov om vartannat.
Jätte kul att få titta och bekantade mig ännu mer med det idag. Det snuttade till och med på min knoge! Jag är helt kär nu (a)
Cereza (pappa frieser & mamma PRE)

Idag så vart det även en sväng iväg med Elin för att åka och titta när hon jobbade sin nya häst från marken. Var främst med som kameraman men det var jätte roligt att få åka iväg en sväng och titta när Elin jobbar en häst från början!
Zydansie

Hänt under veckan?

Haft 3 nationella prov i svenska samt ett spanska prov den här veckan - haft fullt upp helt enkelt.
I onsdags red jag Sally och det var väldigt trevligt, fick väcka upp henne lite för att få bjudningen och sedan jobba för att få en högre form men det kändes bra! Blir eventuellt att jag tävlar henne 9 maj men vi får se :)

Imorgon går jag upp skapligt och åker in till stan för att köpa byxor. Haha pinsamt då jag inte har några hela längre...
Efter det så blir det ut till Fresa och Cereza och titta lite samt prata med trevliga Elin. Känns som en bra dag imorgon!
Sally
 
FresaViktoria och Lucy

Nu ska Viktoria börja att rida Lucy lite och så får vi se hur det går för dem.
Hon provred igår för ägaren och jag var där och höll "lektion" för henne. Tjatade lite på ditt och datt och det blev en stor skillnad, det är kul när man ser att man ger bra tips.
Tog även några bilder och det här blev resultatet efter en hel del tjat

Ponnytävling och Sweetiefotografering

Jag var med Elin igår när hennes kompis dotter skulle iväg ochtävla.
Igår så gick jag upp vid 4 efter ungefär 4 timmars sömn och då blev det att förbereda det sista innan vi gav oss iväg med transporten.
Dottern var jätte duktig, hon red en 6årig hingst och skötte det galant! Ponnyn blev lite busig i galoppen men det hör till då deras första tävling.
Väl tillbaka på deras gård blev det lite korvgrillning innan jag åkte med Elin ut till Flättna. Fick lite instuktioner om mat och lite vad som ska göras. Klappade även lite på Fresa innan jag fotade Sweetie. Väldigt lätt och trevlig häst att fota då hon gärna poserade.
 
Dottern och hingsten
 
Andra tävlingshästar
 
Sweetie

Fina Lucy ♥

Har varit en dålig uppdatering och mycket har hänt, kommer inte att ta upp allt men det kommer bli lite uppdatering idag iallafall
 
Det är så att jag fick ett jätte fint erbjudande av Elin som frågade om jag skulle vilja bli medryttare på Fresa. Jag blev ju såklart tokglad över erbjudandet men sa att jag skulle tänka på saken. Jag hade ju redan Lucy och två hästar skulle jag varken orka eller hinna med. Andra saker behövdes också tänkas igenom så som resväg och vad som skulle krävas av mig om jag tog Fresa.

Jag har tänk på det här hur mycket som helst sedan jag fick erbjudandet. Jag har bara setat på Fresa en gång och då bara skrittat (fanns inte ens någon kontroll i skritten) men jag har sett henne gå ett flertal gånger och det är ju en grymt snygg häst!
Lucy har jag nu varit medryttare på i nästa 2 år. Jag har lärt mig massor på henne och hon är helt underbar att hoppa! Men dressyren är aldrig rolig, visst har jag gjort massa framsteg men att alltid behöva "springa åt hästen" och aldrig i stort sett få någon bjudning från henne, det är tråkigt. Sen att pyssla och vara med så är hon sjukt mysig men jag vill ändå framåt i min ridning.

Jag har tagit beslutet att sluta med Lucy. Hon har lärt mig massor som sagt och jag ser henne verkligen som min vän. Men jag känner nu att det är dags att ta sig an nästa utmaning för att se hur jag då kommer att utvecklas. Kommer inte vara sista gången jag ser hästen nu och jag kommer att ställa upp om Lucys ägare kommer att åka iväg men jag kommer inte att rida henne i veckorna nu. 

Vi har kammat hem två rosetter tillsammans jag och Lucy, en clera round i 70cm och en tredje placering i 70cm. Vi har även tävlat 90cm och tagit oss runt med stora leenden.
Vi har även gjort bort oss i en dressyrtävling men vi tog oss runt och kunde då konstatera att vi skulle satsa på hoppningen istället. Jag och Lucy har haft en rolig tid tillsammans men nu är det dags för en ny utmaning.
Hon kommer ändå alltid ha en stor plats i mitt hjärta, stora-långa-mörka-snälla hästen ♥
 
Massa blandade bilder under våran tid ♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Jävla söndagsångest!

Kan inte hjälpa det men nu uppstår ångesten över att skolan börjar imorgon. Det är absolut inte så att jag vantrivs i skolan men jag känner bara att jag inte orkar/har lust med skolan längre. Skiter i vissa saker och får skuldkänslor efteråt att jag inte pluggat tillräckligt till prov och så...
Har ett matteprov på torsdag och blir frustrerad över att jag typ inte fattar något, jag måste göra bra ifrån mig på det här provet, inte få panik nu bara!
 
Men det är 2 månader kvar till sommarlov, jag ska jobba häcken av mig och försöka att gå ut med bra betyg. 2 månader är ingenting, det är bara att bita ihop så man verkligen kan njuta av lovet sen! Jag ska fixa det!!
 
Mysbild från i somras ♥
 

Mys med Fresa och tråkiga besked

Var ute i stallet redan halv tio idag. Började med att ta in Fresa så hon fick stå och äta ett tag medans jag bar runt på dunkar och fyllde på vatten.
Därefter blev det lite borstning av damen och hennes mage pratade mycket och högljudt, bebisen därinne vill nog också ha uppmärksamhet.
Sen tänkte jag ta en promenad men Fresa men hon hade andra planer. Vi kom inte ens bort från stallplanen innan hon stannade och inte ville följa med. Försökte ta lite i grimmskaftet och locka på henne men då vände hon bara bort huvudet och tittade mot stallet. Aja jag fick lyssna på henne och tänkte gå in igen men först skulle Fresa stå och sola lite sa hon ^^ Charmig häst som verkligen visar vad hon vill!
 
Hästen fick komma in i stallet igen och vila en stund tills hon körde fram huvudet och sa att hon ville ut i hagen igen ^^ Väl ute i hagen så gick hon direkt till höbalen och stod där och åt ett bra tag. Då fixade jag med lite småmockning och sedan blev det en cykeltur hem igen :)
 
 
Fick nydligen veta att Rosie inte fick följa med hem igen efter strömsholm, det var så pass illa så hon fick avsluta sitt liv på platsen.
Jag kan inte säga att jag har varit med Rosie så mycket men det jag själv har sett och hört så verkade det vara en helt underbar häst! Kan räkna antalet gånger jag satt på hennes rygg på en hand men de gångerna var väldigt mysiga. En trygg häst som jag gärna hade lärt känna lite bättre.
 
Kan verkligen inte sätta mig in i sorgen som Elin upplever nu, hon träffade hästen som var som hennes egen varje dag i många månader. Det tar inte lång tid att knyta band till ett djur och när man gör det så är tiden efter avskedet en sjukt jobbig period! Rosie fick ett toppen tid hos Elin som också blev hennes sista tid :'(
 

Tidig morgon i stall samt sen kväll

Var i stallet strax innan 8 och hjälpte till lite med utsläppet på Flättna, var nog mest i vägen och långsam men men ;)
Efter det tog vi en skritt tur, Elin på Fresa och jag fick äran att sitta på Rosie. Rosie tog det väldigt lugnt, tittade mycket på omgivningen och njöt av att få komma ut en sväng i solen. Det var verkligen urmysigt!!
Hoppas, hoppas, hoppas på bra ord imorgon från veterinären då det är en väldigt trevlig häst som är alldeles för ung för att få avsluta sitt liv redan nu!
Rosie
 
Till kvällen så blev det två dressyrpass i rad på olika ridskolehästar. Första passet blev på Fille och det gick lite bättre än förra gången, fick honom att börja jobba nästan direkt utan att han stretade men hade svårt med vänster-ställningen även detta pass...
Andra passet var på Sjuan och det var riktigt länge sedan jag red honom. Kände direkt att han blev irriterade då han tyckte att jag gjorde för mycket med tyglarna så i början av passet så låg fokuset på att få hästen fram till handen samt att försöka ha en stilla och stadig hand.
Men det var jätte roligt att rida honom och gör gärna om det snart igen. Galoppen var helt underbar och han jobbade ihop sig så himla fint! Kände själv i galoppen hur jag verkligen red med sätet vilket också känns idag i magen ^^
 
Men kort sagt så var det två nyttiga pass och kul att rida två så pass olika hästar efter varandra så man får lära sig att ställa om snabbt.
 
Fille
 
Sjuan
 
 

Tisdagens fotning - massa bilder

I tisdags så var jag ute på Flättna och fotade en gravid Fresa och även Rosie lite.
Blev en hel del bilder som jag just har rensat/redigerat klart men var dock många som blev dåliga vilket är trist.
Använde mig av mitt ganska oanvända tele-objektiv och jag kom inte riktigt överens med det men får prova det någon annan dag igen.
 
 
 

Uteritt med Lucy och Elin & Fresa

Stack iväg med Lucy från stallet vid halv ett och så började vi röra oss mot Flättna. Väl där väntade vi in Elin som kom åkandes och då fick Lucy gå in i stallet där för lite unghäststräning.
 
Väl iväg från stallet så fick jag lite tips av Elin hur jag ska jobba och tänka med Lucy när hon vill trava iväg, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det men det lät väldigt logiskt när Elin sa det! Vi klättrade lite i skogen, pulsade i snön samt red på en volt runt X antal träd och jobbade för att få till bakbenen på rätt plats samt att hon ska flytta sig för innerskänkeln.
Efter lite jobb på volten tyckte Elin att hon såg en bra skillnad, var svårt att känna skillnad då jag fick hårda kvistar i ansiktet ganska många gånger vilket störde koncentrationen. Blev helt klart mer taggad på att flytta henne utåt för innerskänkeln då man annars fick slag av kvistar i ansiktet men det var svårt. Lucy är så nonchalant och stänger av huvudet så det är svårt att få henne fokuserad och sugen på att lyssna.
Sen fick även Elin sitta upp och jobba henne lite på ett fält, har inte full koll på allt de jobbade på då jag var en bit bort samt att jag inte är så duktig på att se hur man jobbar hästen men Elin kämpade iallafall.
 
Det faktum att Elin hade så pass svårt att få Lucy att lyssna och flytta sig för tryck, även då Elin faktiskt är så duktig och utbildad, gör så att jag börjar tvivla på att en själv kommer att kunna komma in i huvudet på Lucy och få henne att sammarbeta.
 
På vägen tillbaka till Flättna så fick jag äntligen sitta på Fresa. Jag har länge varit förtjust i Fresa och har även suktat eftet att få sitta på henne rygg. 
Det är nog första gången då jag verkligen känt mig som en riktigt nybörjare. Hade ingen koll på hur jag skulle sitta, hur jag skulle använda sitsen eller vad jag fick/kunde göra. Att bara stanna hästen var en rejäl svårighet i sig.
Jag skulle inte använda "tygeln" som i det här fallet var ett grimmskaft utan jag skulle använda kroppen för att stanna och det kan Fresa. Men det gick inte, jag försökte att vara övertydlig och använda rösten men Nej sa Fresa och sket i mig.
 
Då börjar jag undra om jag gjorde fel och Fresa inte förstod eller om jag gjorde rätt men att hon kände att man kan skita i mig. Hur som helst var det Fresa som bestämde väg och takt hem och jag fick mig några pisk snärtar på armarna för att Fresa inte gick där jag själv skulle ha velat gå.
Så den stora frågan, är jag sugen på att sitta upp på Fresa igen? Haha nej inte direkt. Kände mig helt vilsen och hade verkligen noll kontroll varken på hästen eller mina egna rörelser och det var väldigt frustrerande.
 
Känns mycket säkrare och trevligare att stå på marken brevid Fresa istället, där är vi i samma höjd och förstår varandra någorlunda. Drar jag lite i grimmskaftet så önskar jag att hon går med mig. Börjar hon gå iväg och jag håller i grimmskaftet så hoppas jag på att hon stannar hos mig istället men förstår att hon gärna går en sväng... ^^
 
Fresa är fin iaf ♥
Sen fina snälla Elin med Vigge för några veckor sedan ♥
 

RSS 2.0