Bästa på riktigt länge!

I lördags (nästan en vecka sedan nu) så var jag och Elin ute och red Mias (Elins kompis) hästar. Hon har en häst och en c-ponny.

Vi begav oss iväg med bilen och väl framme så tog vi in hästarn. Lite småborst, sadling för mig och letande av träns och sedan red vi iväg. Jag satt på c-ponnyn Sweetie och hade sadel då jag inte fullt litar på min balans, inte när det gäller hoppning i skogen iaf ;)

Skrittade över ett fält och sedan på en väg en bit, då kom det en galoppbacke som vi tog i galopp - Sweetie må vara liten men galoppera kunde hon. Sen blev det skritt en bit och så svängde vi in i en skog. Där tog vi galopp och hoppade över lite grenar som Mia och Elin sen innan har lagt upp. Vi tog det några gånger och byggde på lite med (Elin byggde och jag stod och tittade..)

Hej och hå vilket krut det var i damen jag satt på, från halt så rivstartade vi och for iväg i galopp. Hoppa kunde hon också, några riktigt fina skutt blev det när vi kom "rätt".
Jag och Sweetie fick ligga först hela tiden för annars var vi uppe i Mangos (hästen Elin satt på) rumpa nästan direkt. Bromsen funkade inte så jätte bra ^^

Jätte roligt var det och vi studsade över stockar och grenar i full galopp, hästarna verkade ha minst lika roligt som mig och Elin! Efter mycket bus i skogen så började vi skritta tillbaka.

När vi då gick på fältet igen så fanns det lite hinder uppsatta, någon grind, en mur och lite andra fantasifulla hinder. Elin kom på en liten bana som vi hoppade runt, är vanligtvis väldigt tveksam och reserverad när det kommer till grindar men alla hinder såg ju lite "läskiga" ut, alltså hinder jag inte hoppar i vanliga fall så det gick av bara farten!

Avslutade sedan på banan med att känna lite på henne i alla gångarter och hoppa några hinder, slutade med att hoppa ett räcke på 85cm - stolt över mig och hästen då vi fick några nitar innan. Men Elin såg vad jag gjorde fel och gav riktigt bra tips så då gick det! I slutet så kändes hon fin i traven och då skrittade jag av. 

Så himla roligt att rida med Elin, hon ger alltid bra tips och ser alltid vad man gör fel så att det snabbt går att åtgärda felet - istället för att man gör samma tabbe om och om igen! 
Stort Tack Elin för dagen, den bästa uteritten på sjukt länge!  den roligaste och bästa uteritten någonsin för mig!

Hittade ingen bild på Sweetie i arkivet så får bli en bild på Mango och hans ägare Mia, tog bilden på dem för någon månad sedan:
 

Underbara läsare!

Har nu lyst med min frånvaro i ytterligare dagar även då jag sa att jag skulle börja blogga igen, men det var lite problem med internetet men nu är jag tillbaka!

Ska ut till dessa fina pållar imorgon, ska bli så himla skönt efter en vecka i skolan nu!
 

Mac dator

Har nu lyst med min frånvaro i många dagar, våran dataskräm dog och det funkade inte att koppla datorn till tv:n först...
Nu har min kära far och jag varit och köpt en ny dator, det blev en snygg Mac. Vi förstår typ inget men det kommer nog, gillar tangenbordet skrapt!

Finns en hel del att uppdatera om, hoppade näst sista dagen på lägret på en häst som har Quidam de Revel i sig - hoppstam alltså. Hade även en privatlektion dagen efter på honom med Viktoria och hennes lägerhäst. 

Men har inga bilder just nu så utvärdering från det kommer senare!

Små hoppning med Iris

Idag så blev det markarbete/hoppning. Hade lite småhinder och avslutade med en liten oxer. Iris var sitt vanliga pigga ja men börjar mer och mer känna nu att det är hennes självförtroende som sviktar. Hon verkar gilla att hoppa men man måste rida korrekt för att hon ska komma rätt och då tycker hon att det är roligt.

Försökte idag att när vi kom ganska bra för ett lite större språng så försökte jag trycka med skänklarana så att hon skulle hoppa av istället för att ta ett lite galoppsprång till, men hon vågar inte utan klämmer in ett litet och ger oss då ett lite kantigt språng. Lite synd att hon inte vågar lite på mig eller sig själv men det är klart, nya ryttare hela tiden och vissa gör fel vilket kan göra vissa situationer jobbiga för hästarna - klart att självförtroendet då tar stryk :/

Hon skötte sig i vilket fall jätte bra, försöker hela tiden och hon tar sig över. Tycker bara lite synd om henne då hon känns så osäker, känns som om att hon inte riktigt passar som ridskolehäst - om hon nu ska vara ridskolehäst så behöver hon bättre ryttare som rider henne så hon kan få upp sitt självförtroende ♥
Grejen är ju den att hon kan hoppa väldigt fint!!

Bild i repris, hon är himla charmig den där tjejen ♥
 

Uteritt med far ♥

Igår efter lägret så blev det en uteritt med min far, han satt på Lucy och jag tog Zydansie.

Tyckte att det var en trevlig tur, mycket skritt och sedan galopp upp för en jobbig brant backe ett par gånger och sist så avslutade vi med galopp längs ett fält.

Vi tog först en sträcka i galopp längs fältet och bröt av innan en sväng, sedan tog vi en till sträcka i galopp. Tänkte att vi skulle galoppera tills nästa sväng kom, glömde dock att berätta för min far att vi då skulle galoppera förbi vägen som vi kom ifrån.

Vi började galoppera, pappa fick ligga först eftersom att Zyd inte vill galoppera om hon ska vara först. Hon vill ju inte springa ifrån någon.

När vi galopperar förbi stigen som vi ridit hit på så viker Lucy av, hon vet att det är hemåt och dit skulle hon. En tvär sväng i galopp och sedan ligger pappa mitt i fältet och Lucy stod någon meter bort. Lucy börjar småtrava hemåt så jag red in i skogen i motsats riktning. Lucy stannar då och tittar på oss, men då kommer det en tävlingscyklist som cyklade rakt mot Lucy, så Lucy sätter av i galopp och sprang hela vägen hem själv.

Hon sprang på stigar och bilvägar men det enda som syntes på henne när hon var i stallet igen var att hon var lite svullen om benen. Usch det finns mycket hemskheter som hade kunnat hända på vägen hem för henne, så himla skönt att det ändå gick så bra!

När Lucy for iväg i galopp så blev ju Zyd stissig, höll på att trampa runt och tittade runt och var allmänt spänd. Sen var det nära att en cyklist körde in i oss och det gjorde inte saken bättre ^^
Men vi skrittade hem och hon blev lite lugnare, när hon sen stod och tuggade sin kraft så såg hon så nöjd ut!
Tre hästhuvuden i olika hinkar som nöjt stod och tuggade, det var mysigt att se  ♥


Även en bild på pappa då, fick bli en som jag tog på honom och hans nya medryttarhäst för några dagar sedan:

Iris igen ♥

Igår började mitt tredje och sista läger, även detta på en annan än min vanliga ridskola. Ett juniorläger med halvdagar vilket är ett pass per dag, fem dagar allt som allt.

Vi fick önska hästar så jag passade på att önska Iris igen, det gick så bra sista hopp-passet så jag ville gärna sitta upp på henne igen.

Igår stod det ett dressyrpass på schemat, det gick bra och jag fick några "AHA - känslor" under passet. Kunde verkligen känna att det är det här man söker att kunna ha hela passet. Här syftar jag främst på min egna sits och speciellt handställningen.

Annars så var hon lite bråkig och körde stundsvis någon stötig trav och ville inte samarbeta. Men det kom vi ur och då kändes hon riktigt fin och trevlig!

Zyd - uteritt

Igår så red jag och Viktoria ut en sväng, jag på Zydansie och hon på Lucy.

I början så var Zyd väldigt mycket på tårna, men så fort vi kom in i skogen så kändes hon lugnare/tryggare. Red i endast repgrimman igår och barbacka som vanligt, det var jätte mysigt verkligen och hon lyssnar väldigt bra på bara repgrimman!

Dock så var det väldigt blött i gräset så det blev mest bara skritt, hittade sen en backe som är en bilväg med typ packad sand som underlag. Den var torr och fin så vi tog den uppför i galopp tre gånger och då taggade båda hästarna till ♥

Zydansie var inte riktigt på humör igår, hon irriterade sig väldigt mycket på Lucy. Öronen strukna bakåt och hotade att bita efter henne ibland, även om Lucy gick många meter bakom.

Alla har dåliga dagar ibland och igår hade Zyd en. Annars var turen väldigt trevlig med skratt och bara mys i skogen.
Jag trivs så himla bra med den här hästen ♥

Western ridning

Viktoria fyller år om några veckor, som en tidig födelsedagspresent så hade vi idag en privatlektion tillsammans på Okna Ranch.

Det var riktigt roligt att prova på något helt nytt, hade jag pengarna och det låg närmare så skulle jag helt klart vilja lära mig mer inom western. Vore roligt att kunna flera olika rid stilar, drömma ska man! Man vet aldrig vad som händer i framtiden.

Det var jätte skoj i mitt tycke. Jag hade ett tjurigt sto som heter Chex och hon tyckte att jag var jobbig. När jag gjorde mina hjälper så kröp hon ihop, öronen rakt bakåt och en gång så kickade hon i ren tjurighet/frustation. Haha ja då har man känt på det också ;)

Det var kul som sagt och halterna var roligast, från snabb trav till ganska direkt halt (bakbenen långt under, typ tvärnit). Känslan var jätte bra som sagt!
Några bilder min far knäppte, vi var i ett ridhus så bilderna är brusiga. Att göra bilderna svartvita gör dem trevligare att titta på i mitt tycke:

Sista lägerdagen - hoppa bana

Igår så stod hoppa bana på schemat, vi byggde en bana, fick gå den och försöka lära oss den. Sen fick man välja en höjd, värma upp hästen självständigt och när det var ens tur så fick man hoppa banan samt en liten omhoppningsbana bara för skojs skull.
Sen fick man ta om saker vissa delar om man rev eller om hoppet blev konstigt eftersom att det ändå var träning och det tycker jag var jätte bra!

Jag trivdes mycket bättre med Iris igår, när jag fick rida fram självständigt så försökte jag få henne lugn och att hon skulle lyssna på mig men ändå vilja framåt. Det gick jätte bra och hon var väldigt mjuk och trevlig ♥
Red alla gångarter och skrittade sedan runt tills personen innan mig hoppade sina hinder, då tog jag lite mer galopparbete bara så att hon skulle vara igång nu när det var dags. Men var noga med att inte harva för länge i varje gångart då jag inte ville att hon skulle bli för trött.

Redan på framhoppningen då jag fick skutta över några hinder så kände jag att hon var på en mycket trevligare och roligare humör än dagen innan, hon hoppade över utan att sakta ner (av osäkerhet) innan hindret och hade öronen spikade framåt över hindrena ♥

Hoppningen i sig gick helt klart över förväntan och det var jätte roligt! Vi hoppade runt våran bana och det gick så grymt mycket bättre än dagen innan. Det syntes och kändes på oss båda att vi tyckte att det var mycket roligare denna dag.

Hoppade runt våran bana och det kändes så bra verkligen! Gjorde en liten miss att vi rev ett hinder och sen var det att det kom en liten bajspaus precis innan sista hindret, kände att hon saktade ner mycket innan men sprang ändå och bajsade. Vill dock ha ett bra sista språng så jag styrde bort och kom igen bara.

Som ni ser på filmen så var det bara små hinder men både hon och jag kände att det var så himla roligt ändå och det är ju viktigast. Ridläraren tyckte att det var ett smart och moget val att ta en liten höjd så att ändå min häst och jag skulle känna oss säkra. Iris är ju som sagt ganska ung och osäker i hoppningen efter att gröna ryttare har gjort för mycket fel...

Toppen pass! Jag blev kär i Iris efter detta pass, ridläraren sa att det såg ut som om att hon blev kär i mig med - öronen rakt fram och en positiv häst ♥

 


Alla bilder är tagna av Viktoria Fors och det är även hon som har filmat, stort TACK! ♥

Gårdagens hoppning

Sköt upp bloggningen igår till när jag skulle gå och sova, men då åskade det och blixtrade ute så jag vågade inte koppla kameran till datorn ifall blixten skulle slå ner. Så jag skriver om gårdagen nu istället :)

Hade ju Iris igår också och när vi red fram så kändes det bra. Hon gick väldigt fint, ville dock dra iväg i galoppen men fick henne att lyssna ganska bra ändå.
Sen hoppade vi ganska låga hinder idag också, högre än i fredags men inga höjder direkt.

Hoppningen i sig gick sådär, Iris galopperade på i världens fart och innan hindret så skulle hon antingen vika av eller hoppa över. Oftast så hoppade hon över men ridläraren varnade mig med att hon är riktigt snabb om hon stannar eller viker av så man kan absolut inte "hoppa före" henne som man säger.

Vi kom över allt men hon vek av på något hinder några gånger, mer bara dumheter då hon redan hoppat över den utan problem innan. Men då tog jag bara om det och förhoppningsvis så hoppade hon över då istället när jag red mer bestämt.
Sen hoppade vi en grind också, jag har stor respekt för att hoppa grind och att Iris tyckte att den var lite läskig och hoppade ett stort hopp över varje gång gör ju inte att jag känner mig säkrare på den hindertypen direkt...

Men Iris skötte sig bra, jag var bara så himla frusterad och irriterad på mig själv efteråt då jag över grinden många gånger tog henne i munnen för att jag inte han med i hennes språng med kroppen. Att jag tar henne i munnen när hon väl hoppar kommer ju inte att göra så att hon tycker att det är roligare att hoppa.

Nej idag ska jag verkligen försöka att vara skärpt och hoppa på bästa sätt så att Iris ska trivas och tycka att det är kul!

Hoppläger - Iris

Igår så var det första dagen av tre på hopplägret som jag och Viktoria går på. Lägret är på en annan ridskola än den jag rider på i vanliga fall - det är roligt med variation av hästar, ridlärare och sättet som man ser på vissa saker.

Fick veta att jag skulle ha en D-ponny som heter Iris. Ett sto på 6år som har stått på den här ridskolan i ungefär ett år men som har fått gå med för gröna ryttare så hon har börjat att vika av från hindrena precis innan hon ska hoppa. Stod även att hon gärna hoppar högt även om det är små hinder, hon är ju ganska ung ändå :)

Igår så på passet så blev det inte så mycket hoppning som man brukar se det, utan bara lite upphöjda bommar för att vi skulle få känna på hästarna samt några svåra svängar. Alltså inga höjder igår utan bara så man fick lära känna sin häst lite.

Iris skötte sig jätte bra, en väldigt trevlig ponny. Hon försökte inte svänga ifrån en enda gång och efter ett par skutt så började jag känna att hon verkligen sög tag i hindrena. Så det var jätte kul och ridläraren gav mig beröm för att jag hängde med i skutten även om Iris ibland hoppade lite kantigt.

Det var i alla fall jätte roligt och snart åker vi ut till det stallet igen för dag två på lägret. Det är bara fyra timmar som lägret håller på så vi har bara ett pass om dagen varje dag :)

Har ingen bild på henne och det fanns ingen på deras hemsida heller, lägger upp en hoppbild från min tid med Lucy bara för att fylla upp lite tomrum.

Roxanna - ögongodis


Foto: Matilda Olsson

Två toppen pass! ♥

Finner inga ord för hur snygga och härliga hästar jag har ridit idag, wow säger jag bara ♥

Frans på förmiddagen och han kändes så fiiin! Det enda var att han var lite svår att svänga med, så det blev mycket skänkel på den nya innersida för att få med honom men då blev han fin och lyssnade bättre. Så snygg var han verkligen och det passet kan jag leva länge på, synd att ingen fota...


Pass nr 2 var på Roxanna, kände innan att jag egentligen inte vill rida då jag inte ville förstöra känslan. Roxanna är en ny häst på ridskolan och så himla snygg och mjuk. Jätte trevlig häst med en bra bjudning i främst traven. Var ingen galopp idag så vet inte hur hon är där men hon var något seg i skritten.
Gick verkligen bra och jag kände mig så stolt som satt där på hennes rygg, gick från ridbanan med ett stort leende på läpparna sen ♥

Två grymma pass och mina nya favvo hästar på min ridskola ♥
Viktorias mamma fotade lite när jag red Roxanna och även en annan tjej i stallet fotade, Viktorias mammas bilder har jag fått men hoppas även att jag kan få bilderna från den andra tjejen - alltid kul med bilder!

Några bilder från idag:

RSS 2.0