Nyårsafton

Kände mig inte alls kry igår, var hemma hela dagen med huvudvärk och en hals som smärtade. Så stannade inne, tyckte synd om mig själv och tittade på film. Missade en uteritt med Elin för det, skit trist men känner mig bättre idag så det blev inte värre än så :)

Nu ska jag och Kasper (min hund) gå iväg till Viktoria för att bara umgås och äta gott, hade tänkt att det skulle komma upp ett inlägg idag om året som gått men det kommer imorgon istället. Då det tar ett tag att dra ihop ett helt år på ett inlägg så fixar jag det imorgon då jag inte hinner nu
Gamla mys bilder:

Bästa Zydansie!

Dagens tävling har gått över förväntan! Ruskigt nöjd över Zydansie och även nöjd över mig själv också. Stängde inte av pga nervositeten utan red så bäst jag kunde med den.
Vi fick en bra runda, kom lite tokigt på något hinder men hon hoppade ändå. Tyckte ändå att det kändes bra och hon lyssnade fint!
Vi tog oss runt felfritt och fick då hoppa en liten omhoppning. Den tog vi oss igenom utan att pressa varken mig eller henne och fick ändå en bra tid. Känns verkligen toppen nu, jag svävar på rosa moln <3

Det var en stor skillnad från förra tävlingen, jag kan titta på klippet och faktiskt klappa mig på axeln och säga " Det där gjorde vi bra, Zydansie och jag!" Jag tittade tillbaka och jämförde med förra klippet från förra hopptävlingen och satt och fnissade åt mig själv för hur det såg ut då ^^
Sjukt kul att det har blivit en skillnad på så pass kort tid ändå, stort TACK till Elin för allt stöd, hjälp och till alla möjligheter hon har gett mig med Zydansie <3


Gårdagens genrep

Igår så hoppade jag Zydansie lite i ridhuset som genrep inför dagens tävling. 
Det gick faktiskt riktigt bra, fick en bra känsla inför morgondagen. Men Elin började säga vissa saker som jag skulle tänka på som hon inte sagt innan och jag blev lite frusterad då jag skulle tävla följande dag och inte tyckte att jag skulle börja traggla med något nytt då jag redan kände mig nervös. 

Men lydde Elin och hon tyckte att det blev bättre, förstår absolut att vi ska framåt oavsett vad som väntar dagen efter. Tack Elin för att du orkar med mina humörsvängningar ;)

Gick bra som sagt men vid ett litet hopp med sockerbitar under så kom vi in lite dåligt från en dålig sväng så varken jag eller Zyd visste ut eller in. Hon hoppade iallafall, ganska stort, sen när vi var nere på marken igen så satt jag på hennes hals och hon travade runt ^^ Men hon var snäll och stannade sen så jag kunde hoppa bak till sadeln igen, haha det var riktigt nära en avåkning men Zydansie bar mig så snällt på hennes hals ;)

Fick flera fina hopp efter det och jag var ruskigt nöjd! Elin hoppade också några skutt med Zydansie efter på högre höjd, det såg så himla enkelt ut. Lite frustrerande för mig men också himla kul att se!
Ett bra genrep helt enkelt!
 

Födelsedag och morgondagen

Dagen idag har varit bra, 17år nu och förhoppningsvis ett år klokare och modigare. Fick världens bästa present av Viktoria, en privatlektion på Roxanna! Tusen tack för det bästavännen <3
 
Imorgon är det hopptävling
Jag vill så otroligt mycket att jag och Zydansie får en bra runda imorgon, en runda där vi hoppar tillsammans och bara försöker ha en bra känsla!
Det är även omhoppning men jag tänker bara se på det som några extra hinder att hoppa, ta det lugnt och försöka ha en bra känsla. För tänker jag omhoppning så blir jag stressad och rider inte som jag ska, då att lämna allt jobb till Zydansie med en stressad ryttare är inte schysst någonstans! Så hoppar vi felfritt första rundan så får vi ett par till hinder att ta oss över på bästa sätt <3

Trevliga timmar hos hästarna

Började med lite mockning innan Elin kom ut, gav hästarna mat och pratade om intressanta saker under tiden.
Sen på med repgrimmor och ut i skogen för att mysa, fick sitta på Fresa och det är alltid lika trevligt. En liten mysig runda i skogen och alla hästar skötte sig exemplariskt. 

Tillbaka i hagen så började Elin fixa med Fresas hovar så jag tog med Zydansie till det lilla fältet i hagen där det också finns några hinder som Elin och hennes far har byggt. Kollade lite sidbyten med Zydansie, gas och broms samt stop. Halterna var inte alls bra men har inte tränat själv på dem på länge, efter ett tag så blev hon mer uppmärksam och hade koll på när jag bad henne om något. 

Tänkte avsluta det hela med att skicka henne igenom ett par bildäck som stod ganska nära varandra, men då det funkade utan problem så lät jag henne travhoppa själva hindret också. Första gången funkade bra så lät henne ta den en gång till och då blev hela hästen ett kraftpaket efter det. Bocka, kicka och hoppade runt - hon var mer i luften än på marken kändes det som. Jag var helt oförberedd så tappade repet och hon galopperade studsandes bort dit Elin stod med Fresa. 

Bytte då till en längre rep så hon skulle kunna få busa av sig om hon ville samt väntade tills Elin var klar då jag inte var helt säker på hur jag borde agera när Zyd tokar runt. När Elin sen var med mig så var det mycket jobb på att ha ett lugnt och avspänt tempo i varje gångart och om Zydansie ville bocka runt så skulle hon ändå hålla galoppen för det var det enda jag bad om. Hela arbetet funkade bra och det var roligt att få se en annan sida av Zyd, Elin hjälpte mig med hur jag skulle jobba och det kändes toppen!
Tillslut kunde Zydansie hoppa ett litet hinder i gångarten jag bad om utan att stänga av och busa runt. Precis det vi sökte så då fick hon mycket beröm och någa godisbitar - bushästen.

Här kommer ett litet klipp från i sommras när jag gled av Zydansie efter jag hoppat några hinder i skogen, klar med allt och då studsar jag av >.<


Härliga jul

Gårdagen spenderades hemma med familjen, trevligt och med allt för mycket god mat! Fina presenter och det enda som egentligen saknades var lite snö utanför, men jag är glad ändå!
Idag så blir det en sväng till Viktoria för att byta julklappar och bara prata lite, mys!
God Jul på er alla där ute och njut av livet!

Fick massa julklappar av Elin (och hästarna), helt underbart fina och på tok för mycket!
 

Att visa upp sig själv

Gårdagens hoppning

Igår så hoppade jag Zydansie som sagt. Började värma upp henne, kollade gas och broms samt svängar vilket funkade bra! Sen jobbade Elin mig & Zydansie svettiga i galopparbetet, blev helt klart en förändring men det var mycket att tänka på! När jag började att tänka och göra rätt så började saker och ting falla på plats

Sen travhoppade jag en liten bana på 80cm som funkade bra, dock föredrar jag att hoppa i galopp då jag tycker att det är lättare att känna när hon kommer hoppa av. Därefter tog jag samma sak i galopp och det flöt på!
Fick sen en liten omhoppningsbana att köra med tajta svängar och jag blev så stressad för att jag ser omhoppning som om att det måste gå fort - det blev en katastrof, red inte alls som jag skulle. Då tog jag om det och det funkade lite bättre.

Nu när saker och ting funkade så skulle Elin filma lite när jag hoppade banan, hoppade första hindret och sedan en nit. Tog om det men vi kom inte över andra hindret. Jag och Elin pratade lite om vad jag gjorde för fel och kom fram till att jag försökte visa för kameran vad jag kan, inte att jag & Zyd skulle hoppa och Elin filmade det.

Blev en del prat och fick bra tips av Elin plus lite pepptalk med Zyd. Sen tog vi om det och så funkade det igen. Massa beröm till hästen och tog några sista språng bara för att det var så kul, nu hoppade vi tillsammans - som ett team <3

Elin sa så himla fina ord till mig igår när jag började tveka "Så mycket som du har utvecklats under den här korta tiden trodde jag inte var möjligt!". Det värmer verkligen med komplimanger även om jag är riktigt dålig på att visa att jag uppskattar dem, och just i den studen var det exakt vad jag behövde, TACK!

Film från igår på sista rundan och de sista hoppen:


Uppdatering kommer ikväll

Måste bara höja den otroligt fina kommentaren som fick mig så himla glad!

"Ser ju super duper fint ut Stella, du ska verkligen vara nöjd & stolt över att du rider en så himla fin häst, hon ser inte enkel ut för fem öre, men ser ut som att du klara det galant!" - Ebba Lagerström
 
Stort tack för den, gjorde verkligen min morgon!
 

Nu ska jag snart gå och göra mig i ordning för att sedan åka till mormor & morfar för att fira jul där. Uppdetering kommer ikväll som sagt om gårdagens hoppning + en film. Kollade på det Elin var gullig och filmade igår, såg på den och kände mig nöjd! Sista känsla igår när vi hoppade var så himla bra, gud vad jag gillar Zydansie!
 

Älskade lugn

Idag har varit en ganska stressig men bra dag! Började med en riktigt fint julavslutning där elever från skolan uppträdde, mäktigt imponerad!
Sen småsprang jag till bussen för att snabbt hem och byta om, för att sedan cykla ut till hästarna. 
Tog på repgrimma på Fresa som fick följa med som handhäst och ett träns på Zyd som fick bära mig på turen. Lord & Cereza fick stanna i hagen, var otroligt nervös att Lord & Cereza skulle komma i galopp efter oss hela tiden, inte länge sedan Lord gick igenom eltråden och orolig att han skulle göra det igen. Men de stod så snällt kvar när jag kom tillbaka men en gnällig Cereza var det då allt som varit ifrån sin mamma i en och en halv timma ^^

Blev en liten uteritt och vi mötte upp Viktoria & Lucy. Började med lite klättring som resulterade i att jag satt av och gick upp och ner för backarna istället, Zyd var otroligt hal och jag med mjukisbyxor - inte möjligt att sitta kvar när Zydansie kämpade sig uppför! Sen hade jag också en Fresa som inte riktigt ville gå upp för backen så satt av och skickade de framåt, efter lite pet på rumpor och bogar så började de lyssna och det blev lite lättare att klättra med två hästar i händerna ;)
Avslutade sen det hela med att gå en mystur i skogen, funkade bra men hade fullt fokus på balansen då så fort Zyd tittade åt något håll så sköt hon lite på mig på ryggen och jag började glida neråt ^^ Ridbyxor nästa gång barbacka!!

Vi hoppade också ett litet dike, det var lite vattenfyllt säker 7cm djupt så både jag och Zyd såg att den var lite farlig  så jag tog ett mantag och vi hoppade över det ;)

Sen hem, duscha och springa till buss igen för att träffa min mor en stund. Vi fikade och jag lånade en bok som jag nu har suttit och drömt mig bort i. Äntligen lite lugn och ro på denna fullspäckade dag :)
Ovisad rumpbild i brist på bilder

Äntligen, så lycklig!

Idag hade jag mitt sista prov innan lovet, ett matteprov som var toksvårt men det tyckte alla i klassen så det var inte jag som hade pluggat för dåligt.

Nu är jag klar, med allt innan lovet - jag har redan tagit lov i mitt huvud! Imorgon kommer vi ha de sista riktiga lektionerna men hoppas på att det kommer vara lite lugnt. 
Det här ska bli världens bästa lov med hästarna, Elin, familj och vänner! <3

Tack!

(Tack till Elins föräldrar för bra tips, nu ska jag i fortsättningen försöka att få fram det som har gått bra och inte bara vara kritisk och säga allt som inte gick så bra)

Gårdagens hoppning är den bästa hittills, våran sista lilla hopprunda - sådan sjukt bra känsla verkligen! Den kommer jag att leva länge på! Jag och Zydansie utvecklas även om jag har svårt att se det så har det blivit en stort skillnad och jag är med mycket mer i hoppen även om det fortfarande är vissa stora hopp som jag blir lite efter i. 

Fantastisk träning igår och jag fick det i inlägget att låta som om att jag var missnöjd, skäms på mig själv! Vi gjorde de bästa hoppen vi gjort och det var inte högt men vi fick till riktigt fina hopp där vi jobbade tillsammans. Riktigt nöjd över passet verkligen! 
Jag tror att jag börjat älska den här hästen! <3

PrintscreensSen 2 på Elin och Zyd också:
 

Gårdagens banhoppning i ridhuset

Igår så red jag och Elin över hästarna hem till Elin några timmar innan vi skulle in i ridhuset i hopp om att få över dem när det fortfarande var lite ljust men, det var ganska mörkt ändå - tanken var god!
 
Cyklade hem och åt lite innan jag cyklade tillbaka igen och vi gick med hästarna till ridhuset, stod redan massa hinder framma pga någon hoppkurs som varit under dagen så Elin började rida fram Zydansie direkt. 

Började då med att Elin hoppade och det såg riktigt bra ut, Zydansie hoppar så himla fint och när Elin rider så ser det så himla enkelt ut! Jätte kul att se och de travhoppade hela 115cm (!!), Zydandie tyckte att det såg lite läskigt ut så hon ville ta den i trav innan hon vågade hoppa den i galopp ^^
De jobbade riktigt fint och bra tillsammans!

Sen fick jag sitta upp och hindrena sänktes (då såg det litet och bra ut). Satte upp på en väldigt mjuk och trevlig häst då. Var inte alls med i början när vi hoppade och det kändes som om att jag störde henne i alla hopp för att jag inte rider som jag ska och är så svag i min bål. Men tillslut så blev det lite bättre men såg nu på klippen att jag är riktigt dålig med att ge eftergift, tråkigt att nu när Zyd hoppar så bra så är det man själv som förstör och inte kan hänga med. Zydansie är en grym hopphäst som bara saknar lite muskler :)
Jag vet inte varför men jag har riktigt svårt att hoppa Zyd, det börjar bli bättre men känner mig verkligen som en nybörjare på henne!

Men det var riktigt kul och hoppade en liten bana på 60/70cm, den såg inte alls hög ut så psyket bråkade inte här men såg på någa stillbilder att Zydansie sparar inte på krafterna för att hon kan. Det kommer ni se på några stillbilder i slutet av klippet som kommer här. 
Känns mycket bättre nu men hoppas hinna med en till hoppning med sadel innan tävlingen som jag är lite sugen på den 29:e december.

Stor tack Elin för alla hjälp, lovar att jag ska träna bålstabilitet så mycket som möjligt nu för att försöka att inte störa Zyd så mycket :)Fredagsmys

Hemkommen från att ha gett hästarnas deras kvällsmat samt bytt täcken, pappa var gullig och hängde med och hjälpte mig i mörkret. De var så trevliga och verkade riktigt nöjda efter att de knaprat i sig sin mat.

Nu är maten i ugnen och idag väntas en kväll framför tv:n med god mat, film och lite onyttigheter. Toppen mysigt med en kväll med pappa för att fira att det endast är en vecka kvar i skolan nu!
Fina Fresa
 

Bio dags!

Sitter nu i skolan och fördriver tiden på lite olika sidor. Alldeles strax så kommer pappa och hämtar upp mig så ska vi äta och sen titta på den nya Hobbit filmen!
Riktigt taggad men den är 2h och 40min lång och jag är riktigt trött, men jag vaknar nog till då det är spännande

Grattis världens bästa pappa på din dag, du betyder så otroligt mycket för mig och jag älskar dig av hela mitt hjärta!

Edit om bilden:Nämde att Elin jobbade akademiskt och la endast ut bilden då jag själv inte har lärt mig det här. Har inte full koll på vad hon gör eller hur man kan/ska tolka bilden. Jag har själv ovant öga men fick veta lite av Elin idag: 
Det är en sluta som är på en början av en piruett, i just den här bilden så blev Fresa lite förböjd :)

Mycket trevlig kväll!

Gårdagens kväll spenderades i ridhuset som sagt. Elin jobbade akademiskt med Fresa och jag lite NH med Zyd för att värma upp innan jag satt upp för att skutta lite. 

Gjorde lite liknande övningar som i lördags för att se att hon var med mig och lät henne sen skritta och trava över sockerbitshindrena. Sen satte jag mig på en bom och tittade på när Elin jobbade Fresa, det ser så himla häftigt ut så jag fastnade där till de kände sig klara.
Kameran fixar inte att fota i rihus men det är ändå någonting: 


När Elin var klar så ville hon se mig skicka Zydansie över ett hinder i galopp, det gick inte alls och kändes som om att Zyd bara kopplade bort mig och sprang på. Så Elin fick ta över och jobba med henne en stund innan jag satt upp.
Sen tog jag galopp och hoppade över sockerbitshindrena några gånger. Det var studsigt och obalanserat men, haha, ändå kul. Lite skräckblandad förtjusning. Zydansie skötte sig bra och jag satt faktiskt kvar ;)
Balansen är inte helt hundra men jätte bra träning samt stärkte mig självförtroende lite då vi faktiskt klarade det.

Varit riktigt stel och haft lite smärta i ryggen, misstänker att jag spände mig när jag satt på Zyd då det var lite läskigt och då får man skylla sig själv. 
Här kommer en kort filmsnutt som Elin var gullig och filmade, det är okej att skratta ^^


Efteråt gick jag med Elin med hästarna hem till henne där de skulle få byta täcken innan de skulle gå hem i mörkret. Stod och pratade en stund när hundarna busade runt innan jag och Kasper gick tillbaka mot min cykel i snön, vi båda med ett toppen humör!

Bra träning eller galenskap?

Haha Elin sa igår att jag kanske skulle träna idag på att "lös-barbacka-hoppa" Zydansie. Hon sa sedan att hon inte menade löst (utan träns) utan att hon hade tänkt på löshoppning samtidigt och att det blev fel. Men jag undrar ja, hon är lite galen ibland ;)

Så idag står det barbacka hoppning på schemat, bara för att jag måste tänka på hur jag rider hästen. Elin vill då se mig i alla gångarter barbacka och gärna något litet skutt, det var länge sedan nu som jag var ute och galopperade barbacka. Ska bli skoj men Zydansie är duktig på att hoppa stort så det lär bli en roligt syn för Elin ^^

Nej men jag tänkte ta med kameran så eventuellt att det kanske blir någon liten filmsnutt från ikväll. Sen kommer det upp här beroende på hur hemskt det ser ut ;)
Den är oskarp men visar höga framben på lågt hinder:

Trevlig kväll i ridhuset

Igår kväll var jag i ridhuset med Elin och hästarna. Lite NH stod på schemat och Elin gav mig Zydansie att jobba med. Vi hade dragit fram två tunnor att skicka hästarna emellan, två sockerbitar med samma tänk samt en vattenmatta som hästarna skulle kliva på. 

Eftersom att Zyd har gjort sig illa i ansiktet så knöts repgrimman runt halsen på henne istället, kändes inte lika bra då man inte fick kontakt med nosen och man fick ta mycket mer i repet för att få en reaktion. 
Men gjorde en liten snabb koll med att flytta rumpa samt bog, att hon kunde komma in till mig och en roligt övning med att byta från att hon gick på vänster till höger sida om mig - den sista övningen gick verkligen super!

Sockerbitarna var inga problem men tunnorna var inte helt okej, första gången så hoppade hon som om att hon hoppade över dem även fast att det var bara luft under henne då. Alltså det fanns utrymme så hon kunde gå emellan men hon ogillar trånga utrymmen och löste det först med att hoppa över. 
Men efter ett par gånger så funkade det och hon gick lugnt igenom. Vattenmattan gick förvånandsvärt bra! Hon gick över den som ingenting och jag hade förväntat mig att hon i alla fall skulle velat stå och lukta på den ett tag.

Sen fick jag ett längre rep och gick bort till en yta utan några föremål i vägen och jobbade lite i trav och galopp. Även här så är jag otroligt nöjd och förvånad över att galoppfattningarna gick så bra som de gick! Sist jag försökte med det ute så gick det inte alls men hon tog dem riktigt bra! :)

Under hela den här tiden så jobbade Elin med Fresa, dock såg jag inte så mycket av det dem gjorde. Men sen jobbade Elin lite med Cereza också, såg bara slutet av deras jobb med övningarna men otroligt roligt att se hur modig hon är! Hon gick på vattenmattan som om ingenting i stort sett, ett halvt år gammal och tar det med sådan ro! Riktigt kul att se

Sen tog även Elin och jobbade lite lastträning med transport, började med Cereza som var så sjukt duktigt! Elin är så tydlig och Cereza så himla modig, det såg riktigt trevligt ut

Därefter så tog Elin och jobbade med Zyd som inte alls var roligt, de var vädligt oense om vad de skulle göra och Zydansie var inte alls trevlig :( Till slut så släppte det och Elin fick in henne i transporten några gånger. Lät henne vila och hon tog sedan Fresa som har full koll på hur det där funkar, härligt att se lastning som är så enkel!

Efter en stund gav Elin mig Zydansie och jag fick lasta henne, det funkade utan problem och det var jätte skoj! Kul också att Elin gav mig Zyd som varit bråkigast och inte Fresa som bara går in, för jag behövde vara vaksam och ha koll på bogarna så jag han korrigera innan det blev fel :) Roligt att hon lät mig prova även om hon hade jobbat igenom problemet!
Hela gänget (inte bild från igår)

Snö + storm!!

Det har snöat till och från hela dagen med för varmt för att den ska riktigt lägga sig. Typ en halvmillimeter snö bara ännu, men tok glad att det snöar - det är på tiden!
Sen att det blåser storm känns onödigt men jag klagar absolut inte för det snöar!
 
Hipp hurra man skulle kunna tro att det är min födelsedag!

Går alldeles strax till Viktoria nu, sitter och lyssnar på lite Union J som får mig på topp humör - livet leker. 
Fin hästen:

Uppdatering

I söndags så löshoppade vi hästarna, vi var ett helt gäng och det var roligt att se hästarna hoppa igen.

Nu går det väldigt segt i skolan, kommer hem med huvudvärk för att det känns krävande. Mycket nytt och hela tiden saker som man måste uppmärksamma. 
Kom på mig själv med att nästan börja blogga på engelska ^^ Skriver just i detta nu med en pojke från Barcelona då vi ska på skolresa till Spanien nästa år och har fått som "brev-vänner" vilket är bra då man får träna lite spanska samt engelska :)

Vet inte vad jag mer ska nämna, är i full gång med att fixa julklappar och har bara någon enstaka kvar - skönt! 
På fredag är det planerat att jag ska tillbringa em/kvällen med Viktoria, ska bli skönt att slappna av lite

Nu vill jag ha snö! Bilder från tiden med Alex, det var några år sen

RSS 2.0