Trevligt pass på ponny

Idag så red jag bara en häst och idag så travade vi lite också.

Jag fick Bazaar idag, en liten snäll ponny som jag inte har ridit på ett år nu. En ponny som mest går på barnlektioner då han är så snäll så han är inte så van att få jobba med att kröka på nacken och få under bakbenen.

Passet i sig gick jätte bra, det var jätte roligt! Han var stel i början men gjorde mycket serpentiner och då lossnade han, riktigt trevlig ponny som gav mig ett bra stöd i handen att jobba med.
Även traven gick bra och det var så himla roligt, tidigare har jag mest sett honom som den stela ponnyn som inte  är rolig i dressyr då han har huvudet rakt upp - men nu kan jag lite mer och då fick jag se vad även han kan visa för sida ♥

Dag 2 på igångsättningslägret

Orkade inte blogga igår, så skriver om gårdagen idag istället

Igår så fick jag rida två hästar, Sjuan och Irokez. Även igår så skrittade vi hästarna bara

Sjuan är en häst som jag gillar att rida, i både hoppning och dressyr. Men vet inte igår - satt där och tyckte att det var tråkigt :/ Vi var på banan ganska länge och bara skritta runt och runt (lite volter, framdelsvändningar m.m) med en häst som har lätt för att kröka på nacken - nej jag satt där och väntade på att passet skulle ta slut..
Han skötte sig i alla fall men tror att passet var lite för långt när vi bara skulle skritta.


Pass nr 2 blev på Irokez, en ganska ny och stor häst. Där stod jag bredvid honom på mina stadiga 160 cm och han är 178 cm i mankhöjd. Jag kan inte påstå att jag kände mig stor där inte ^^
Jag såg säkert ut som en liten flugskit på honom...

Första gången på hans rygg och han var trevlig, lite seg men annars var han roligt - kände ju bara hans skritt men jag skulle gärna prova honom igen :)
(lånad bild från ridskolans hemsida)Få timmar sömn - trött människa

Igår var jag på igångsättningslägret som min ridskola har just nu. Vi ska göra hästarna fina och sätta igång dem innan lektionerna börjar igen.

Natten söndag till måndag så sov jag uselt, kunde inte somna så fick bara några få timmar sömn - vilket resulterade i en väldigt trött tjej nästa dag. Så igår gick jag och la mig strax efter sju då jag var så trött - gissa om det var skönt!

Hände inte så mycket igår i stallet, skrittade hem hästarna från deras sommarbete. Fick sitta på den snälla lilla ponnyn Cojan. Efter det så blev det ryckning av manar resten av dagen, hatar att de vill ha manarna så korta - det gör ont i hjärtat av att ta bort så mycket när manen ändå är så fin...

Bild på mig och Cojan från 2011?

Jag är med och tävlar:


Jag är med och tävlar om detta snygga här ovan, fatta vad snyggt på både Zydansie och Fresa :D

För att komma till tävlingen: http://avana.horseworld.se/2013/07/23/tavling-vinn-ett-design-by-lo-set/#comments


Finfotografering - resultat

Foto: Mikael Blomberg

Uteritt på ett kraftpaket ♥

Uteritten gick jätte bra. Började med att galoppera längs ett fält till vi kom till stigen vi skulle svänga in på. Viktoria fick rida först då Zyd inte vill börja galoppera iväg, fått en känsla av att hon inte vill galoppera ifrån sin nya vän.

Sen på stigen i skogen så småtravade både Zyd och Lucy till och från nästan hela tiden, de ville springa och göra sig av med energi ^^
På slutet av stigen så kommer det en kort men brant backe som man kan galoppera uppför, så vi tog den i galopp tre gånger.
Sen kom vi ut på fältet igen och då hästarna fortfarande var studsiga så fick de dra en lång repa på fältet i galopp och sedan tillbaka igen. Zyd skötte sig jätte bra och sträckan tillbaka så drog hon verkligen på, hon började med en bockning också innan hon for iväg.
Hej och hå vad det gick, sen att bryta av när man skrattar så man håller på att storkna - det är inte lätt, speciellt inte på hästar som vill springa med. Som om det inte vore nog så satt jag där barbacka också men det gick, käkade inget gräs idag i alla fall ;)

Zydansie hon är en trevlig dam ♥
 
 

Ett stycke hungrig mage

Inväntar nu att köttet som ligger på grillen ska bli klart, hungrig som en häst här!

Idag har det inte hänt så mycket, tagit en glass med far i hamnen och nu sitter jag här. Imorgon så blir det att rida ut på Zydansie igen med sällskap av Viktoria & Lucy. Ska bli kul!

Två bilder från Söderköping:

Uteritt med Zydansie ♥

Igår så red jag ut på Zyd med sällskap av Viktoria på Lucy. Riktigt varmt väder och pigga hästar! Jag satt barbacka på Zyd och det kändes ovant, den senaste tiden har jag mest suttit på Fresa.

Det var i alla fall väldigt trevligt, tyckte både hästar och ryttare ♥ Lite galopp i branta uppförsbackar, långa stigar i skogen i skritt och så avslutade vi med lite galopp på ett fält.

Jag skulle dra iväg med Zyd först i galopp och Viktoria skulle hålla sig bakom. Fick dock inte igång henne i galopp, blev bara en stor och snabb trav. Så V fick rida före oss och då efter X antal meter så fick även vi galopp. Efter det så provade jag igen för att se om jag kunde få galopp nu utan draghjälp och nu gick det. Duktiga tjejen ♥

När vi väl hade galopp så gick det inte så fort, Zyd vågar inte riktigt ta för sig då hon är rädd att göra fel. Men efter några uppmaningar och beröm när hon ökade så började hon att springa på, riktigt kul! Jag börjar att gilla den här hästen mer och mer, nu känns det som om att jag kan lita på henne också ♥
(blek tjej men fin häst)

Äntligen en ny header! ♥

Nu är den äntligen en ny header uppe, har tänkt på det länge men har velat vänta på de nya bilderna som togs för några veckor sen.
Tusen tack till Elin och hennes vän Micke som gjorde min header, tycker att den är väldigt fin ♥

Elin tyckte att det var dags för mig att byta så hon tog tag i det, för mig hade det säkert tagit någon/några veckor efter att jag hade fått bilderna till att jag skulle ha gjort en header. Jag har en förmåga att skjuta upp saker ^^


Söderköping

Dagen har spenderats i Söderköping med far min, fars vän och Kasper (vår hund).
Ätit glass för 92kr gör man ju inte varje dag, tur att jag var hungrig innan men jag blev proppmätt ^^

Några bilder som jag tog idag:

Den lilla kön till glass stället där vi åt (vi fick köa i ca 40min):

Uteritt med Viktoria

Hade hästarna både lördag och söndag helgen som var, under lördagen så vilade de så fanns inte mycket att skriva om där.

Men igår så red jag ut med Viktoria, hon fick sitta upp på Zydansie och jag satt på Fresa. V fick sitta barbacka på Zyd då jag inte minns vilken hennes sadel är så det var ovant för henne.

Blev en liten galopp upp för en backe, Viktoria sa precis innan jag fattade galopp att hon inte tyckte att galopp var en bra idé längre - men jag låtsades inte höra och drog iväg ändå ^^ Ni ska inte tro att jag är elak, inte på riktigt. Det var bara Viktoria som trodde att hon inte skulle sitta kvar men då får man hålla i sig ;)

Efter den backen och när jag försökte att bryta av så drog Cereza om oss i världens galopp och då ville ju Fresa hänga på. Efter mycket om och men så började jag få henne att sakta ner med då travade Viktoria och Zyd om oss så då fick jag ju inte stop nu heller... Viktoria skumpade runt på Zyds rygg men när hon väl fick stop på hennes så sa hon att vi inte skulle ta någon mer galopp idag.

Haha Viktoria skötte sig utmärkt bara att hon är lite ovan och nojig. Jag tog ändå galopp upp för en kort brant backe i en skog 3ggr var med både Fresa och Zyd. Viktoria ville inte prova så tog den med båda damerna och de skötte sig utmärkt. Tycker det är fantastiskt när man känner hur de verkligen tar i med hela kroppen ♥

Första uteritten jag och Viktoria gör tillsammans som är längre än typ 5min, riktigt trevligt var det och en hel del skratt ♥

Min fina vän:

Uteritt och bad igen ♥

Jag glömde ju skriva att i torsdags så red jag ut med Elin och Sara (en annan tjej från stallet). Vi var ute ganska sent och tog en tur, det var svalt och skönt då.
Jag satt på Fresa och det var ganska mycket galopp, en lång stäcka på ett fält och tillbaka - samt galopp upp för en brant backe ett par gånger så när vi började närma oss stallet så var Fresa väldigt trött. Hon började att skritta saktare och saktare så jag hoppade av och ledde henne den sista biten, hon är ju fortfarande inte riktigt igång så det var krävande för henne.


Igår så red vi och badade med hästarna igen, jag Elin och Johanna. Var väldigt trött och det verkade dem också vara för det var inte mycket prat på vägen dit. Väl där så blåste det ganska mycket så efter att man varit nere i vattnet en gång och sedan kom upp så blev det svinkallt!!

Det var ganska mysigt ändå och Fresa tycker att det är så himla roligt att simma!
Här kommer en bildserie från när vi var påväg upp från det djupa, Cereza kommer och simmar in i oss, jag försöker att putta undan henne och släpper då manen - haha sen försvinner Fresa framför mig och jag glider ner i vattnet ^^


Några andra blandade bilder från igår:

Hopptävling

I tisdags så rullades transporten mot tävling. Både jag och Elin skulle tävla med Fresa, min första tävling med henne ♥

Det var så himla skönt att Elin var med, hon är så rutinerad och lugn. Vi kollade banan och hon tipsade om vilka hinder jag borde låta Fresa gå fram och titta på. Vid framridningen så stod Elin också med och det var så himla skönt, jag känner mig så trygg då.

Själva hoppningen gick över all förväntan, inga jätte hopp och Fresa lyssnade bra på mig - hon är så himla snäll! Det var en Clear Round på 70cm men vi rev dock en bom på sista hindret, Fresa är inte riktigt igång ännu och orkar inte riktigt hoppa som hon ska och då fick vi med oss bommen.

Men är verkligen super nöjd! Himla trevlig häst det där! ♥
Översta klippet är min runda, den undre är från Elins runda med Fresa:

Vet dock inte varför filmen hackar :(

Underbara far

Måste bara berätta om min far, han kan vara otroligt snäll - för snäll ibland!

Idag när vi badade så kom han ut med våran packning med bilen (han fick gå en bra bit med packningen) även fast att han mådde dåligt och var sjuk. Han sa att han hade lovat så han ställde upp, väl där så gav han oss fika, fotade oss när vi badade, bar tillbaka packningen och åkte hem igen.

Hur många ställer upp när man är sjuk på en sak där man inte får ut något av det. Han åkte bara ut, utfodrade oss och fotade oss för han är så snäll. Jag litar verkligen på honom, han ställer alltid upp och finns alltid där! ♥
Jag älskar dig pappa! ♥

Bad och mystur ♥

Idag så red jag och Elin och badade med hästarna igen! ♥
Jätte härlig tur och allt gick bra. Idag så lyckades jag även simma lite med Zydansie, Fresa simmar ju gärna när hon väl är i med det är väldigt nytt för Zyd så hon är väldigt osäker på det hela med att simma.
Här kommer några mysiga bilder:

En utav de charmigaste bilderna idag, Fresa snorklar:

Absolut Grymt!

Gårdagen på Gröna Lund var, utan att överdriva, helt FANTASTISK! Jag hade det så bra, vi njöt av karusellerna och skrattade.

Personalen var grym, när personalen är de personerna som får en att vilja åka en karusell igen även om man tyckte att den var skitläskig, då har de gjort ett bra jobb!

När jag kom hem så kände jag mig deprimerad, dagen var slut och ingen mera grönan förrän nästa år. Sen fanns det ju såklart en kille i personalen som jag gärna träffar igen - han fick mig att känna mig speciell...

Gick runt hela dagen och sa att jag skulle spela på Dumle-hjulet. Så det sista vi gjorde innan vi åkte hem så gick jag till det, det var ett par andra kvinnor där som hade köpt halv hjulet (10 av 20 rader). Men min tursiffra var inte tagen så jag tog den. För 30kr så fick jag med mig 2kg Dumle hem - inte illa, inte illa alls om jag får säga det själv ;)

Den här dagen vill jag aldrig glömma, en utav de absolut roligaste dagarna jag har spenderat med Viktoria ♥

Mia & Elise

Försöker att redigera för fullt men det går lite trögt, här kommer några bilder till:

GRÖNA LUND!

Idag så kommer hela dagen att spenderas på Gröna Lund med min fina vän Viktoria. Inga hästar idag och jag kommer heller inte att vara hemma så ingen mera uppdatering än såhär kommer att ske.

I och med att vi skulle dit så hade jag två krav på Viktoria, ska hon åka Frittfall eller gå spökhuset så kommer hon att få gå SJÄLV. Frittfall är det inte en chans att jag åker och spökhuset har jag gått en gång, nu är det gjort och kommer aldrig ske igen ^^
Usch vad läskigt det var!

Kommer njuta av dagen med min vän och bara ha det trevligt, åka massa karuseller och skratta ♥
Viktoria får bjuda på bilden ♥
 Iron Maiden

Just nu så är jag på konsert, jag är och tittar på inga mindre än Iron Maiden. Det är inte så att jag är ett stort fan av dem då jag inte har lyssnat så mycket på deras musik men jag har hört några av deras låtar som jag gillar.

Anledningen till att jag tittar på dem just nu är för att min far hade en biljett över så jag hänger med och ser vad det är för musik de har att bjuda på.

Aja jag har ju en bred musiksmak så vi får se vad jag tycker efteråt ;)

Tränat på att lära ut

Idag så följde jag med Viktoria ut till Lucy. Hon hade önskat att jag skulle hålla lite lektion för henne och så blev det, till och med en barbackalektion (mitt förslag)!
Fick sitta upp några gånger på Lucy för att känna på henne, veta vad jag skulle kräva av henne och Viktoria samt lite hur jag brukar gå till väga.
De jobbade på bra i den stekande solen men Viktoria gav mig vissa kommentarer, jag sa till exempel att yttertygeln glappade lite och får svaret: "det gör den inte alls!". Haha men det är nog för att jag och Viktoria är så pass bra kompisar och då kan man vara lite uppnosig.

Så jag fick säga åt henne några gånger att jag inte lurade henne utan att jag försökte att hjälpa henne och då blev det lite bättre. Ville att Viktoria skulle öka galoppen på den stora sandbanan så att Lucy fick sträcka ut sig och värma upp kroppen. Efter något varv så sa Viktoria att hon tyckte att det var lite läskigt när Lucy drar ner huvudet i galoppen så jag fick sitta upp :D

Gav Lucy lång tygel och manade på henne, hej och hå vad det gick och det var riktigt kul. Det tyckte både jag och Lucy! I galoppen när man ökar så drar hon gärna ner huvudet och tågar på men hon är aldrig elak, hon bockar inte utan hon gillar bara att ha det väldigt långt nere. Var kul att känna på hennes snabba galopp barbacka och nu har jag tränat min balans lite ytterligare idag. Anledningen till att jag verkligen vågar släppa Lucy och låta henne springa på är för att jag red henne i ungefär 2år och jag litar på henne, det känns som om att jag vet hur hon funkar och då vågar jag släppa och njuta!

Efter galoppen så fick Viktoria sitta upp igen och göra lite olika övningar som jag kom upp med, mycket övergångar och fokus på att Lucy skulle hålla igång ett bra tempo. Inget jobb alls på att hästen skulle gå i form utan mer att Lucy skulle lyssna på Viktoria och bli alert. En hel del traggel men mot slutet så såg det mycket bättre ut och tror att Viktoria förstod mer av det jag sa då också.

Viktoria och Lucy för några månader sedan:

Lektion från marken

Igår eftermiddag så hade jag och pappa en lektion för Elin (alltid så svårt att formulera det men det var alltså Elin som lärde oss saker ^^) från marken.
Pappa tog sin medryttarhäst och Elin red dit med både Zydansie och Fresa men jag jobbade mest med Zyd. Var dock inte så jätte mycket fokus på mig detta pass då pappas häst är ny på det här och lite motsträvlig - men jag lärde mig en del saker ändå!

Var dock ett tag sedan jag stod med repgrimma och rep med Fresa nu så jag var lite "ur form", hade glömt vissa saker så jag fick i alla fall en behövlig repetition. Vart lite jobb för mig och Zydansie men sedan stod jag mest och tittade när pappa jobbade, vilket också är ett jätte bra sätt att lära sig saker på så jag klagar absolut inte!

Det enda som jag kände inte funkade igår (vissa saker blev ju lite "hackiga" men det är för att det är så nytt, har inte riktigt fått in känslan) var galoppen med Zyd. Kommer ihåg att det inte funkade med Fresa de första gångerna heller men jag får kolla det där med Elin, glömde dock att säga det till henne igår då jag började lyssna på allt hon sa till min far istället :P

Men en trevlig eftermiddag och jag lärde mig några nya övningar, nu är det bara att fortsätta att träna på dem så man kan få ett flyt!
 

Sträckning?

Igår när jag satt av Zydansie och var klar med båda damerna så kände jag en värk i mitt högra ben, inget jag tänkte på mer än att jag kan spände det när jag red.

Men jag känner fortfarande av det och speciellt om jag har suttit stilla en stund så gör det ont att gå och det blir automatiskt att jag går på tå. Men vill ju att det ska försvinna så fort som möjligt så försöker att gå på hela foten.
Idag när jag var i stallet så var jag igång hela tiden och då kände jag inget förutom när jag satt på Fresa och skänklade.

Undrar om det kan vara en sträckning eller något, känns liksom som om att muskeln drar ihop sig och att man måste stretcha efter man suttit stilla. Hoppas att jag vaknar och det är borta imorgon så jag ska ut och försöka att springa en sväng med Viktoria

Barbackaridning och uteritt

Igår så tog jag först in Fresa & Cereza så dem fick äta lite innan tränset och barbackapadden åkte på Fresa. Sen tog jag ner Fresa (och Cereza) till ett litet fält i närheten, kände lite på henne i skritten och började sedan att visa henne att det var något på gång.

Galoppfattningarna tog hon direkt och for iväg på halvlång tygel, största anledningen till detta pass var att Fresa skulle få sträcka på benen samt att jag skulle få lite balansträning. Balansen jag har just nu är inget att skryta om men jag jobbar på det. Igår så andades jag i alla fall så det blev ingen kramp i magen, vågade även slappna av och lita på Fresa - höll inte mantag hela tiden och det är stort!

Därefter gick jag upp med dem till stallet igen så de fick i sig lite kladdmat innan det var dags för hagen igen. Hämtade in nästa häst så att Zydansie också fick äta innan passet. Hon åt och sedan tog jag på tränset och tog även ner henne till det lilla fältet.

Kände på henne i skritten att hon lyssnade på mina hjälper och sedan försökte jag att tagga igång henne. Taggad var hon helt klart men ville bara fara iväg i någon sorts älgtrav. Efter många avsaktningar och användning av spö på bogen så inte hjälpte att få henne i galopp så tog jag spöt på rumpan istället. Sen for hon iväg i galopp och hon galopperade verkligen på, just det vi söker hos henne nu så det var kul. Gjorde några avbrott och igångsättningar och det funkade på bra, även i andra varvet så jag var riktigt nöjd verkligen!

Riktigt nöjd över båda passen och det här höjde verkligen mitt självförtroende för min balans, riktigt kul. Dock så lyssnade inte Zyd så bra i avbrotten så jag hamnade på hennes manke några gånger och det är ju mindre skönt ^^

Idag så blev det en uteritt med Elin och Johanna (ny tjej i stallet), jag satt på Fresa och vädret var allmänt tråkigt. Men om inte uteritten hade blivit av så hade jag stannat inne hela dagen och uteritten var trevlig trots vädret så det var det värt ändå, ingen har dött av lite regn. 

Var ute i ungefär två timmar och tog oss igenom skog och mark, trevligt var det och nu (kanske) har jag lärt mig en ny ridväg. Det märks om jag ska rida den själv någon gång ;)
Elin var gullig och skjutsade hem mig efteråt då det var en sådant oväder och min regnjacka hade börjat att släppa in vatten så jag var kall och blöt.

Inga bilder togs dessa dagar så det blir en gammal bild på Fresa

Modellera

Igår så var det fotning inbokat då Elin vän skulle komma ut och fota henne och hennes hästar och hon frågade då om jag skulle vilja modellera lite också.

Först i stallet så mockade vi lite i hagen och det var så himla varmt, så redan där var man flottig i ansiktet och det är ju fint på kort ;)

Efter mockningen så tog vi in hästarna och gjorde dem fina innan vi tog med dem till stället där vi skulle fota, vi bytte om och sedan satte fotografen igång och knäppa bilder.
Det är den absolut första gången någon jag inte känner tar bilder på mig och absolut första gången som bilderna som tas på mig inte hamnar i min kamera. Det är lite jobbigt, man får inte se direkt hur det ser ut och så.

Något som jag tycker är jobbigt är att titta in i kameran, det känns så konstigt så jag tittar hellre på hästen eller åt ett helt annat håll ^^ Men jag tror att det kommer att bli väldigt fina bilder, kläderna var fina, hästarna var fina och sen ser man helt enkelt ut som man gör.

Efter denna plåtning så blev det att byta om och åka vidare till Elins kompis Mia som jag nu skulle fota, samt hennes dotter. När vi kom fram så höll de på att fixa med kläder och smink.
När jag såg Mia och Elise som jag skulle fota så kände jag mig så himla stolt, det var faktiskt jag som skulle få fota dessa otroligt vackra och uppklädda människorna - de var så himla fina verkligen!

Själva fotningen gick bra dock så började solen röra sig neråt vilket gav skuggorna som gör det hela lite mer komplicerat. Men tror att jag fick lite bra bilder i alla fall :)

Efter det så bjöds det på mat och en massa skratt, drack även sur/jäst cola (typ) ;)
Efter några timmar så rullade jag och Elin hemåt igen och när jag kom hem så gick jag och la mig direkt då jag skulle gå upp för att jobba ungefär sex timmar senare.

En återigen mycket lyckad och trevlig dag, solen sken och alla var glada ♥

Har inte kommit så långt i redigeringen av bilderna men lägger upp några ändå:

Uppdatering kommer

Kommer idag att skriva om gårdagens dag i stallet men nu ska jag cykla ner med hunden till veterinären så bloggandet får vänta några timmar, hade i alla fall en väldigt bra dag igår!

Helt slut och jag mår så bra ♥

Idag så har heeeela dagen spenderats i stallet!

Väl i stallet runt nio efter vissa schemabrytande händelser så fixade vi iordning hästarna och sedan begav vi oss iväg på våran långa uteritt.
Jag satt på Fresa, Elin på Zydansie och Cereza följde snällt efter oss.

Tog ungefär två timmar dit och då samma tid hem så det blev många timmar i skritt för alla hästarna med de verkade inte allt för trötta när vi väl var hemma igen ^^

När vi kom fram till badet så åt vi lite och sedan provade Elin att "skicka" både Fresa och Zydansie ut i vattnet och det funkade bra - när Zyd väl förstod att det inte var ett stup utan bara lite vatten.
Då satt vi badklara upp på varsin häst, jag på Fresa som Elin visste att man kan "tvinga" i och Elin på Zyd som vi inte hade en aning om ifall hon hade badat förut.

Ute i vattnet så stod F och vevade med benen och stänkte ner mig - det var kallt. Sakta men säkert tog vi oss lite längre ut och sedan var vi i och Fresa simmade ett par gånger när vi kom ut lite djupare och Cereza simmade snällt med ♥

Dock så var Fresa väldigt bestämd på att hon skulle gå tillbaka på land många gånger så hon dök ner huvudet under vattnet och sedan gick hon in, jag i repgrimma kämpade men hon är envis den där damen. En av gångerna då hon envist skulle gå in så tänkte jag inte ge mig, jag skulle allt svänga henne bort därifrån.

Jag drog och drog och lutade mig lite åt ena hållet för att få fatt i huvudet men hon vägrade, jag tog i med all min kraft och mitt fokus låg på henne och plafs så låg jag helt plötsligt under vattnet...
När jag lutade mig åt ena hållet hade jag glidit lite hela tiden då hon var blöt och hal men märkte inget då mitt fokus inte var på mig. Sen låg jag där under vattnet med panik, for upp snabbt ur vattnet - rädslan för att bli trampad på.
Men Fresa stod där så snällt och tittade på mig ♥

Helmysig känsla att simma med Fresa och sedan ha Cereza precis bredvid sig, underbart!!

Sen bytte jag och Elin hästar då Elin också ville simma med sin älskade häst, Zyd hade varit i och simmat någon gång men efter mycket om och men. Fast jag tror att Zyd kommer att vara mer positiv nästa gång när hon märker att det är ganska skönt.
Så Elin simmade lite med Fresa och jag skrittade lite med Zyd i vattnet innan vi gick upp igen.

Torkade oss och hästarna samt fikade innan det var dags för hemfärd. Hästarna skötte sig galant på hemfärden också och det var så skönt, för jag var sååå trött och hade en skaplig värk i rumpan.

Väl tillbaka i stallet så pysslade vi lite med hästarna innan de fick gå ut i hagen.

Tokmysig dag och så himla trevligt! Trevliga hästar och den skrattglada och otroligt trevliga Elin gjorde min dag underbar! Gud vad vi har skrattat och usch vad trött jag är nu ^^ 

Elin är som den storasystern jag aldrig fick, hon lär mig massa och jag har så grymt kul med henne ♥
Togs inga bilder idag men tar något gammalt

Långtur!

Imorgon så kommer det att bli många timmar på hästryggen. Matsäcken är klar och ryggsäcken är packad för imorgon så ska jag och Elin rida med damerna till ett ställe långt bort där man kan bada med hästarna.

Det ska bli jättemysigt, jag var där en gång förra året med Lucy och det är en sådan mysigt känsla att plaska i vattnet med hästen samt att skritta långt utan att behöva tänka på något annat än nuet!
Mysiga bilder från förra året på mig och Lucy ♥

2 jobbardagar kvar

Det händer inte så mycket om dagarna därav så vet jag inte vad jag ska skriva, men det syns direkt i statistiken när jag inte bloggar så skriver något litet här.

Igår träffade jag en kär vän som jag inte sett på ett år nu då hon bor ända uppe i Åre. Vi åt glass i hamnen och hade det trevligt i solen.
Efter det så åkte jag och pappa in och tog fästingsprutan och idag så har jag ont i min arm, träningsvärks liknande och det gör ont när jag höjer armen för mycket eller tar i med den. Haha men det får det vara värt!

Nu är det endast två dagar kvar med jobb, imorgon och även på måndag förmiddag - känns kanon!

Nu har jag just planerat in jätte roliga planer inför helgen, en helg med de bästa hästarna - precis som jag vill att det ska vara på sommaren, många timmar i stallet ♥
Printscreen från hoppningen i söndags, en bild som visar att Fresa hoppade av ganska stort ;)
(vid hennes framben börjar hindret ^^)
 

Mysiga skogsturer

Igår när jag kom till stallet så började jag med att ta in Zydansie. Gav henne mat och fixade lite med hennes "mugg" samt borstade lite på henne.
Hade innan tittat henne i hagen för att se om hon såg halt ut eller inte, kollade henne i traven och hon såg lite stel ut men inget som märktes i skritten.
Sen åkte tränset på och jag satte upp på hennes bara rygg, dagens planer var att hitta en stig, följa den och bara ha det mysigt. Zyd tyckte dock att det var onödigt och ville vända hem ett par gånger men efter lite övertalning så gick hon snällt :)

Skrittade runt i skogen och när vi kom ut igen så fick hon sin mash och sen fick hon gå ut i hagen igen.

Plockade sedan in Fresa och Cereza, gjorde rent Fresas fistelgång och sedan fick hon äta under tiden som jag borstade lite på henne och Cereza.
När det var klart så la jag på barbackapadden, tog på repgrimman och sedan blev det att bege sig ut i skogen igen. Otroligt nog så följde Cereza snällt med då hennes hagkompis Rulle inte stod bredvid och skrek efter henne.
Så fort vi kom in i skogen så började C att busa runt, galopperade och gjorde luftsprång.

Försökte att gå lite extra i backar med Fresa så hon fick jobba lite med kroppen medans hennes tokiga dotter galopperade ifrån henne, gnäggade efter henne och sedan kom tillbaka i full fart ^^ Haha hon är så gullig och det är så roligt att ha med henne i skogen, man blir på så bra humör!

Tillbaka i stallet så fick även Fresa sin mash som C också smakade på innan de fick gå ut i hagen igen.
Mycket trevliga turer i skogen, det var mysigt ♥

RSS 2.0