Hopptävling 31/3-13

 Hopptävlingen i sig gick helt okej. Hon blev lite övertaggad till andra klassen och höll på att bocka runt när vi red fram. Haha söt och glad häst som verkligen tände till i galopp-ökningarna.
Inför första klassen så gav Elin mig lite tips när jag red fram vilket kändes jätte bra, då återkom den där känsla av trygghet och allt kändes så avslappnat och bra.
Den klassen kom vi runt felfritt och på en bra poäng så det blev en tredje placering för oss ♥
 
Klass två, 90cm var en annan femma. Vid framridningen så skulle hon busa runt och ha sig vilket gjorde att jag tappade fokus lite. När vi väl hoppade banan så höll jag för mycket i henne och var inte lika nogrann vilket resulterade i 8 fel men jag är helnöjd iallafall. Nu blir det att fortsätta att träna för att få ihop oss som ett ekipage ännu mer.
 
Jag skyller på Elin att det inte gick så bra i andra klassen. Hon stack iväg innan och då hade jag inga Elin ögon på mig så då slarvade jag och var inte riktigt koncentrerad...
Det är skönt att skylla ifrån sig ibland ;)
 
 

Använda sadel men inga stigbyglar...

Igår hoppade jag som sagt i ridhuset och Elin var där med Fresa.
 
Först när Elin kom så hjälpte hon mig med framridningen, mycket grunder och jobb för att Lucy ska gå för egen motor. Vissa saker var nytt och svårt för både mig och Lucy men vi jobbade på och försökte.
 
Efter framridningen så hoppade Elin lite hinder med Fresa, inte så mycket då det är en hög gravid häst men Fresa var sjukt pigg och busig. Men Elin, så säker som hon är så hoppade hon runt utan sadel med en häst som var lite överenergisk och hoppade mycket längre och högre än vad hindrena var.
 
Sen fick jag en hopplektion av Elin och då hade jag hela tiden hennes ögon på mig så man inte kan fuska när insturktören inte ser för att andas lite ;)
Men efter några skutt och en inte så nöjd Elin så försvann stigbyglarna och sen skulle jag igång och hoppa igen... Alltså jag tror inte att det såg så snyggt ut hela tiden och det gjorde redigt ont att landa på framvalvet i typ varje nedgång men jag bet ihop och gjorde mina uppgifter. Elin tyckte mycket bättre om när jag hoppade utan stigbyglar så då fortsatte vi med det resten av passet.
 
Vi hoppade runt på lite hinder med väldigt mycket fokus på att hästen ska jobba själv och att jag inte ska springa åt henne. Det gick ganska bra och jag såg en riktigt stor skillnad från början av passet och slutet.
 
Avslutade med att hoppa några specifika hinder i höjd och de låg på 80 samt en avslutande oxer på 90cm. Red banan och det funkade bra. Sen när jag väl satt av så fick jag veta att alla hinder låg på 85-95cm och sista oxerm låg på 1meter. Då blev jag sjukt stolt över att jag hoppat så högt, utan stigbyglar till och med samt glad över att Elin drog en vit lögn då höjden har stor inverkan på mig psykiskt. Vet jag att det är högt så blir jag inte lika säker i min ridning och förstör då för hästen.
 
Ett väldigt bra pass och sjukt kul att ha en privat hopplektion för Elin. Hon är så himla duktig och uppfinningsrik så det var roligt. Kände att jag litade på henne till fullo och hade hon satt upp ett hinder på 1.20 så hade jag ändå ridit an emot det. Jag tycker att det är helt otroligt att första passet för henne så fick hon mig att känna mig säkert så jag bara gjorde allt hon sa och hoppade allt hon satte upp.
Väldigt trevlig känsla att verkligen känna sig säker!
 
Något annat som också var jätte bra var det att Elin hela tiden förklarade vad jag skulle göra och varför. Jag fick mycket mera kunskap i allt jag gjorde och en helt annan syn på flera saker även om jag tyvärr har glömt hälften nu.
Himla duktig instruktör och så generös människa som bara delar med sig av sina kunskaper. Ger ordentligt utvärdering om vad man faktiskt gör bra och vad man måste tänka på.
Haha hon är ganska hård och är inte nöjd förän hon verkligen är nöjd vilket är jätte bra för då vet man att när hon är nöjd med något så är det faktiskt ganska bra.
 
Tusen tusen tack Elin återigen och jag står i en stor skuld till dig nu. Passet var guldvärt för både mig och Lucy och nu har vi en hel del att jobba på.
Även stort tack till pappa och Elins pappa som var banpersonal och som stod i ridhuset och frös jätte länge.
 
  

God mat + efterrätt och nu godis...

Var hos mormor idag och vi åt gott, pratade, spelade spel, fikade och tittade i massa gamla fotoalbum ♥
 
Imorgon tar jag och far en promenad med hunden till farmor och äter där. Sen blir det att gå hem, byta om och bege sig till stallet.
Det står lite hoppning på schemat, ska bara känna lite på henne så jag är säker inför söndag. Som det ser ut nu så kommer vi få sällskap av Elin samt en gravid dam ;) Alltid trevligt med sällskap samt lite kunnigare ögon ♥
 
Starlistan inför söndag har också kommit upp och min första start är inte förän 12.30 men kommer ändå vara i stallet tidigt för att pyssla och komma in i tävling nerverna!
 
Fin bild från i sommras på snygg Wilmer och Elin ♥

Planering veckan framåt

Det är såhär det ser ut just nu kortsagt, något kanske kommer till och något kanske försvinner men det märks!
 
Fredag (imorgon) - Till mormor med kusin för lite kvalitetstid ♥
 
Lördag - Till farmor för middag och sedan följer pappa med till stallet på kvällen så jag får hoppa Lucy några hopp som generalrep inför tävlingen dagen efter!
 
Söndag - Tävling, hoppa två klasser med Lucy med bedömningen stilbedömning. Sjukt taggad!!
 
Måndag - Uteritt med Lucy med sällskap av Elin & Fresa ♥
 
Tisdag - Med vid utsläpp samt rida ett pass på Lucy efter det.
 
Onsdag - Med vid utsläpp och på kvällen så ska jag rida dubbelpass. Först mitt pass och sedan rider jag igen för ett missat pass i gruppen direkt efter
 
Torsdag - Med vid utsläpp
 
Fredag - Pyssel/mys och promenad med fin häst ♥
 
Lite blandat fina hundar:
 
 

Dressyrlektion - Fille

För någon timme sedan så red jag ett dressyrpass på Fille. En ponny som jag inte har ridit allt för mycket och som jag har kallat stelopererad under en lång tid ( förlåt Fille! ).
Passet i sig gick över förväntan i högervarvet, fick en jätte fin form på honom och han jobbade jätte fint. Kände att jag då fick en mjuk hand och det kändes väldigt fint när vi travade runt.
 
Men andra varvet är en helt annan historia. Där fick jag inte ens till ställningen på honom för att han är så pass stel, jobbade massor med innerskänkel och ledande tygeltag utan resultat. Det är hans stela sida samt min svåra sida så det blev inte en bra kombo.
I slutet av passet så gick jag i höger varv men ställde åt vänster och då fick han en fin form... Haha jag tror nog att det mest är mig det är fel på, jag måste nog sitta upp på honom igen och försöka jobba vidare helt enkelt :)
 
Hade ingen egen bild på honom så lånade den här från hemsidan!

Fina ord och fina personer

Jag kan inte sluta att förundras över hur stor effekt några korta, snälla ord kan göra. Personer som ger dig både beröm samt tipsar om hur man kan gå tillväga för att förbättras ännu mer.
 
Komplimanger är något som jag själv vet att jag är riktigt dålig på att ge till folk. Tycker jag att någon är snygg eller gör något riktigt bra så är jag dålig på att säga det. Jag gör ofta så att jag säger till alla andra att jag tycker det men personen i fråga får aldrig själv reda på det och hur fel är inte det?! 
 
För hur glad blir man inte av komplimanger? Det kan vara allt från "gud vilka snygga skor du köpt" vilket gör att man blir ännu stoltare över sitt köp till "jag tycker att du rider väldigt bra" vilket kan höja ens självkänsla samt göra en glad. För komplimanger är något vi människor gärna minns, då när man tvivlar på sig själv kan man plocka fram dessa fina kommentarer man fått och bara känna att det finns folk som gillar det man gör, hur man gör det eller hur man är.
 
Jag känner att jag ska försöka bli bättre på att ge komplimanger, försöka lyfta fram personer som jag verkligen gillar av olika anldeningar och glädja folk. För när man får positiva eller stärkande ord så växer man som människa! 
 
  
 
 
 
 
 

Norrköpingsshopping och lite akademiskt

Gårdagen i Norrköping var trevlig och smärtsam. Trevlig då jag avr där med två jätte trevliga personer samt att vi tog dagen med ro och skippade stressen. Smärtsam då jag, smart som jag är, hade ett par klackskor på mig.. Har aldrig klackskor på mig i vanligafall så varför inte gå med ovana fötter en hel dag i olika affärer?!
Haha men det var väldigt trevligt iallafall och jag fick med mig ett par ursnygga (klack -.-)skor och även två par nagellack 
 
 
Nu ikväll så var jag en sväng till ridhuset och tittade på när Elin jobbade Fresa. Det är en sådan tillfredsställelse att titta på hur hon jobbar med sin häst, för de har sådan koll på varandra och en så himla fin kontakt! Jag bara satt där jag satt, log och njöt av det fina jag fick se.
Jag fick efter det även prova att göra några öppnor och slutor från marken med Fresa, det var lite trixigt och jag gjorde nog fel X antal gånger fast Elin ville vara snäll och inte påpeka det. Det var hur kul som helst och Fresa är så himla duktig så hon gjorde nog rätt även fast jag gjorde fel.. Tycker synd om Fresa som fick dras med mig när hon egentligen jobbat klart (a)
Tusen tack igen Elin för att jag fick prova, det var sjukt kul och nu har jag lite att tänka på ;)
Fina Fresa och Elin

Fredagen den 22 mars 2013

Idag har det inte hänt så mycket, in till skolan en kort sväng och även besökt Viktorias skola en snabbis. På Viktorias skola möttes jag mest med kramar men även en bort schasning från en lärare som inte tyckte att mitt gästkort gällde på hans lektion :S
 
Imorgon blir det Norrköping med fru och med fröken Fors. Jag hänger mest med som smakråd och sällskap men ska även kolla på något nytt nagellack och någon tröja om jag hittar något fint :)
Så imorgon bli det en heldag iväg men hoppas på lite fint väder och bra humör från alla håll!
Fina vän ♥

Hoppning med Lucy 20/3-13

I onsdags stod det hopplektion på mitt och Lucys schema.
Började med att skritta fram lite i mörkret vilket inte gick alls, tror att Lucy är mörkrädd då det slutade med att hon vägrade gå framåt, hon hade stora och uppblåsta näsborrarna och om jag gick på henne och försökte övertala henne om att vi faktiskt skulle framåt så resulterade det i att vi nästan backade in i samma traktor ett flertal gånger... Så jag fick sitta av och leda henne till ridhuset.
Hoppningen gick helt okej faktiskt. Var inte helt med från början då jag typ glömt hur man hoppar henne och då inte red henne på det sättet som hon behöver för att hon ska kunna prestera sitt bästa. Men efter ett par hopp så kom vi båda mer in i det och allt bara rullade på. Finns inte så mycket att säga då hon skötte sig bra, rev någon gång av lathet och någon gång pga att jag fortfarande svängde och inte han med med handen.
Men kortsagt ett helt okej pass och nu kommer jag och Lucy att hoppa en gång till innan hopptävlingen nästa söndag så det känns skönt!
 
Haha på bilden här över ser man att hon verkligen är en riktigt lång häst när man inte krullar ihop henne ^^

Kall-blåsig måndag 18/3-13

Vart ett otroligt ruskigt väder idag = tog bussen från matsalen till skolan (en hållplats)...
Förra veckan hända inte mycket då jag hela veckan var hemma och var sjuk, ingen ridning och inga kompisar.
Nu på onsdag så har jag hopplektion och jag ska ta med kära Lucy, har henne även på söndag och då hoppas jag på att ridhuset är ledigt så vi kan ha ett dressyrpass!
Skulle tok gärna vilja ha nya hoppbilder och hoppklipp på mig och Lucy nu då hon är riktigt fin för tillfället! Underbar att hoppa just nu och jag hoppas att det håller i sig!
Senaste hoppningen som fotades 31/10, alltså sista november
 
Foto: Viktoria Fors

Viktoria red Lucy 9/3

I lördags hade jag Lucy för att ägaren skulle jobba. Men då jag hade väldigt ont i halsen så då kändes det inte bra att rida (kan vara farligt om man tränar nära man har ont i halsen, kan leda till hjärtmuskelinflamation). Så då, efter att ha kolla om okej med ägaren, så fick Viktoria sitta upp på Lucy och rida henne istället för mig. Jag gick med en sväng ute medans de skrittade fram, (var som en hönsmamma och vågade inte låta Viktoria skitta fram henne själv ute, kände att jag hade ansvaret för både häst och ryttare) sedan gick vi in i ridhuset och Viktoria fick jogga igång själv utan att jag sa något mer än att hon skulle tänka fram för skänkeln.
Väl igång så red Viktoria en volt runt mig medans jag stod nere på backen och gav instruktioner och tjatade på småsaker. Viktoria var verkligen jätte duktig! Jag körde slut på henne och hon fick en skaplig träningsvärk efter detta pass. Bara för att jag känner Viktoria så pass bra så vågade jag vara hård och jag var inte nöjd och berömde förän jag såg en avsevärt stor skillnad.
Men hon var som sagt duktig, med tanke på att Lucy är en väldigt jobbig häst, och jag kanske var lite för snål med att berömma om jag tänker efter (a).
 
 

Dressyrpass Bullen 6/3

Bullen är en stor och tungriden häst i mitt tycke. Han kräver väldigt mycket av ryttaren vilket är riktigt bra träning för mig.
Men det var ett sjukt jobbigt pass för min del. Vi satt ner mycket i traven, han är väldigt skumpig så mina magmuskler fick känna att de levde.
Jag satt ner i traven, behövde använda spöt några gånger för att få honom att använda bakbenen också vilket leder till ännu skumpigare och då är det riktigt svårt att hålla om med benen och göra sina tygeltag då man är mer i luften än i sadeln...
Haha fin beskrivning känner jag men i slutet så släppte det och allt jobb gav resultat, fick honom att jobba på fint men det krävdes fortfarande mycket av mig som ryttare. I slutet gjorde vi även några galoppfattningar från skritt och jag blev positivt överaskad av Bullen, klockrena galoppfattningar!
Dagarna efter hade jag träningsvärk i större delen av kroppen men det var helt klart ett givande pass!

Dressyrtävling på söndag

Nu har (äntligen) startlistan inför söndagens dressyrtävling kommit upp på hemsidan. Ska tävla en häst som jag ridit ett par gånger bara, tror knappt ens 5. Men det ska bli roligt att få klä upp sig lite med mina, nästan oanvända, tävlingskläder och bli sådär barnsligt nervös.
Jag ska tävla LC:1 vilket är en klass som jag har tävlat några gånger förut så jag kan programmet så det är ju en bra start. Men jag ska iallafall tävla en fin dam och jag hoppas att jag kommer ihåg hur man rider henne.

RSS 2.0