Man älskar den man älskar!!Jag vill att alla spendera 10minuter av sitt liv och tittar på videon här över. Den här videon kommer få alla att tänka på det här en extra gång, jag råder alla att titta på den. Spendera 10minuter av din dag och titta, jag spenderade de 10minuterna med tårar men nu känner jag mig starkare och vill ännu mer stå upp för människors lika värde!!

Urmysig uteritt ♥

Igår så cyklade jag ut till stallet och först fotade jag hästarna i hagen och fixade lite med mockning och foder.

Tog in Fresa & Cereza innan så de fick sova en stund och när jag var klar så tränade jag lite fölhantering, borstade Fresa och tvättade även hennes svans.
Strax innan det var klart så kom Elin ut så då blev det lite prat medans vi väntade in Mia och hennes dotter Elise som båda skulle rida med oss.

På uteritten så var det alltså 4 ryttare och 5 hästar. Cereza det lilla busfröt fick springa med då Fresa skulle med. Jag fick sitta upp på Fresa och det var trevligt, fick lite tips av Elin men tyckte inte riktigt att det funkade, F lyssnade inte så bra (samt att jag inte är helt säker på mina rörelser) men det kan man ju förstå då hon bara har varit mamma i flera veckor utan att behöva ha någon på ryggen ^^

Men det var i alla fall jätte mysigt! Sen är Cereza så himla charmig som alltid håller sig runt sin mamma men som galopperar, skuttar, bockar och stegrar i stort sett hela tiden vilket betyder att hon uppskattade turen minst lika mycket som oss andra.

En fullt lyckad ridtur som jag njöt av i varje sekund, så himla härligt!

Zydansie var väldigt snygg igår i hagen ^^
 
Sen några blandade bilder från hagen

Överkörd

Okej jag visste att jag skulle få träningsvärk idag, men det känns på riktigt som om att jag har blivit överkörd av en lastbil. Det gör så ont och jag kom knappt upp ur sängen...

Det är bara att bita ihop, ska försöka gå en promenad med hunden och hoppas att lite av värken försvinner, sen till eftermiddagen så blir det äntligen ut till stallet igen

Lastbilar är ganska stora


Onsdagens dressyrlektion - Gandini

I onsdags så hade jag en dressyrlektion på Gandini, en förre detta favorit. Gandini är en stor fux som inte gör mycket själv, man måste verkligen jobba med skänklar och vara lätt i handen då han gärna blir stark och hänger sig i handen.
Det hela blev inte lättare av att jag fick snurra stiglädren 3 varv, alltså helt ärligt 3 varv. Borde man inte vid sextonårsåldern kommit förbi stadiet då man måste snurra lädren? Kan bara skylla på att det är en stor häst med få hål i lädren.

Passet gick inte särskilt bra, jag blev för stark i handen då G var stark, en dålig vana jag har som måste tränas bort (!!!), och det var inte så roligt övning i sig heller. Men i galoppen så var han fin och i slutet i några minuter så sa ridläraren att han verkligen jobbade med bakbenen vilket resulterade i att han blev jätte känslig i munnen och lyssnade för minsta lilla.

Så okej de sista minuterna var härliga men resten var inte mycket att hurra för, men det är en stor häst och mina ben räcker inte riktigt till hela tiden.
Några bilder från 2010 då jag red Gandini, jätte stolt över att han krökte på nacken, tyckte att jag själv var jätte duktigt men han krökte ju på nacken bara man höll i tygeln i skritten ^^
Några bilder i all fall och förhoppningsvis så såg det bättre ut i onsdags


Taekwondo

Idag har det inte hänt så mycket i skolan förrän sista lektionen då vi på idrotten provade på taekwondo. Jätte kul att pröva men sjukt svettigt, var varmt i lokalen samt att vi hade en sjukt jobbig uppvärmning på cirka 25min så redan då var jag helt slut...
Vi fick efter det prova lite spraka och slag på mitsar och det gick väl sådär, fick inte till dem ordentligt och snurrsparkar är riktigt svåra om man ska träffa mitsen också ;)

Det är mycket höga sparkar och det måste vara ett under att jag inte sträckte mig då jag är så sjukt stel i hela kroppen, inte vig någonstans...

Det var i alla fall roligt och jag känner på mig att jag lär ha en träningsvärk i morgon som inte duga ^^

Elins fina damer ♥

Det bara kliar i kroppen, är så sugen på att ignorera alla inlämningar som måste göras och bara cykla ut till stallet och mysa istället...

Spendera så lite tid i stallet just nu, men snart sommarlov, bara typ 3st långa, jobbiga och tråkiga veckor kvar ^^

Tandläkarn, nyinstallad och arbete från marken

Var med när Fresa skulle till tandläkaren, då var även Cereza tvungen att följa med och göra sin första utflykt med transport. Båda hästarna skötte sig galant och det var intressant att följa med och se hur det ser ut och hur det går till när hästarna besöker en tandläkare.

Elins nya häst kom till lilla flättna idag och jag var anlitad som fotograf då det misstänktes att Zydansie skulle flyga runt i hagen när hon släpptes. Men så var inte fallet, Zyd var coollugn och började beta direkt. Hästarna runtomkring var mer nyfikna på Zydansie än hon var på dem kan man säga ^^

Efter det så blev det att ta med Fresa & Cereza till lekhagen och försöka fortsätta att jobba med Fresa lite. Mest för att se om jag kom ihåg från den senaste träningen och även se om jag kunde få till galoppfattningarna.
Men galoppen gick inte alls idag heller, allt annat kändes bra och det var roligt men galoppen får jag inte till. Vet inte om jag ger fel signaler men jag gör det jag minns att Elin sa så det kanske är Fresa som tycker att jag är väldigt tråkig bara :P
Hos tandläkaren:
Zydansie:

Hästar runtomkring:

Hoppning med Sjuan

I onsdags så var det hoppning och då fick jag sjuan (!!!).
Väldigt länge sedan jag hoppade honom och det kändes direkt, kände mig inte alls i balans de första skutten men sen så kom jag in i det. Han är en riktigt trevlig häst som gillar att hoppa.
Allting gick bra, vägarna funkade och inga problem alls med skutten. Men nu var det mitt psyke som vart ett problem...

Jag har alltid tyckt om och hoppa, har haft en period då jag varit ganska rädd men jag har fortfarande velat hoppa. Nu senaste tiden har jag tyckt att det varit skit roligt att hoppa och har velat göra det hur mycket som helst ^^

Men nu hade det gått en månad sedan jag hoppade sist och det funkade inte alls. Jag kände mig nervös när jag satt och väntade på min tur att hoppa och sen i slutet när vi hoppade en bana på lite högre hinder så fick jag nästan panik på insidan. Syntes inget alls på utsidan fick jag höra sedan men jag var rädd.
Jag tog mig runt men vid varje hopp så tog jag mantag då jag var rädd att åka av, jag har aldrig tagit mantag förut. Blir så frustrerad, vet inte vad som hänt, jag gillar att hoppa och vill inte att min hjärna ska börja spöka nu :(

Jag hoppas verkligen att det här kommer att försvinna och att det bara var en engångsgrej då jag tycker att det är en sådan skön känsla att ta sig över hinder men en häst.


Måndagens träning

I måndags så hade jag Fresa & Cereza men har inte blivit någon uppdatering då skolan tar all tid och kraft nu.

Jag jobbade lite med det som Elin visat dagen innan och jag tyckte faktiskt att det kändes bra, speciellt flytta bakdel. Det som dock inte riktigt funkade var galoppen, fick inte till fattningarna och det var antingen Fresa som kände att jag inte var helt säker på min sak eller så gjorde jag fel helt enkelt :)
Jag provar på nytt nästa gång jag har de fina hästarna ♥

Fölpyssel, basic jobb med Fresa & ett besök hos Zydansie

Först i stallet så visade Elin lite hur jag ska handskas med fölet, hur jag ska reagera och vad jag ska göra med Cereza.
Efter det så gick vi ner i en gräshage och Elin hade lektion för mig. Ett kort pass men då jag hade fullt fokus under den korta stunden så blev jag trött i huvudet efteråt. Lätta saker som jag skulle göra men som blev väldigt mycket krångligare när jag höll i repet.
Osäker på när jag gjorde rätt och om jag då inte fick en reaktion så började jag vifta med armarna på fel ställen som inte gjorde saken bättre ^^ Men det känns jätte bra att jag nu har något att träna på med Fresa, haha stackars Fresa som kan det där får stå ut med mig som är helt grön >.<

Tyckte att det blev en stor skillnad från start till slutet men det kommer att krävas mycket träning från min sida för att få det att kännas naturligt och rätt.

Efter det så blev det att åka med en sväng ut till Zydansie. Blev dock ingen lastningsträning då transporten inte stod där den skulle men Elin jobbade lite med pallar och sådant istället. Zydansie var inte så sammarbetsvillig hela tiden, men det blev vissa effektfulla bilder då ;)
Tycker att det är riktigt intressant att titta när Elin jobbar, även om det kanske ser lite grovt ut ibland så ger det resultat!

Jag hade en väldigt trevlig och lång dag idag, tack Elin för att du orkar ha med mig ;)

Bilder på Zyd från idag:


Morgondagens planer ♥

Imorgon så blir det äntligen ut till Fresa & Cereza igen med Elin ♥
Vet inte riktigt vad planerna bli där men det märks helt klart, kameran och hunden hänger med och det ser ut att bli bra väder!

Efter det så ska jag åka med Elin ut till Sydansie och fota lite, samt kanske lära mig något utifrån hur Elin jobbar. Helt klart taggad till imorgon!

Jag har kommit på mig själv med att sitta och tänka på vilket sjukt bra liv jag har, flera gånger under den senaste tiden.
Ny, väldigt fin medryttarhäst som jag ska lära känna nu. Denna nya fina häst har också nyss fått föl, ett föl som jag får hantera samt som jag får se växa och utvecklas från start.

Som om detta inte vore nog så har jag också bra kontakt med Fresas ägare Elin. Det känns väldigt bra och hon kommer att lära mig saker inom ridsporten som jag nog aldrig hade provat själv (inte ens tänkt på) om det inte vore för Elin.
Jag känner mig som ett litet barn på julafton de dagar jag har Fresa (och Cereza) och även de dagar jag vet att jag kommer att få hänga med Elin på äventyr!

Igår och idag

Igår så var jag i Stockholm med mor min. Vi åkte bil dit, mammas AC hade slutat att fungera och när solen stekte på rutorna så var det olidligt varmt i bilen! Men är man på motorvägen så kan man inte ha fönstren öppna då det låter förjävligt, det var motorväg i stort sett hela vägen...

Men väl där så hade jag en jätte trevligt dag men min mor. Förutom att jag stör mig något rejält på alla som går runt och trängs, tacklas och bara går vidare. Vad har hänt med uppfostran hos majoriteten i Stockholm?!

Blev i alla fall så att en klänning till skolavslutningen fick följa med hem, redigt snygg och jag är jättenöjd! Kommer passa så sjukt bra till mina nya klackar också ♥


Idag så var det Oxelömarknad, märkte idag att jag har blivit för stor för att njuta av de karusellerna som de drar dit. Jag & Viktoria åkte karuseller med alla småungar i stort sett.
Som sagt karusellerna var ingen höjdare, det som jag alltid längtar till annars, och i stånden så var det i stort sett samma sak som alla andra år. Köpte lite godis och åkte hem och var lite missnöjd. Nästa år kan jag nog hitta på något roligare att göra just den dagen...

Haha jag är inte negativ alls ^^ Men jag fick tillbringa tid med min bästa vän samt att gå och irritera mig ännu mer på allt folk som är i vägen hela tiden och inte har någon respekt ;)
Jag och Viktoria en kväll då vi hade mycket roligare än idag:

Onsdagens pass - Frans

I onsdags så stod det markarbete på schemat. Fick veta att jag skulle ha Frans, blev positivt överaskad då jag inte ridit honom så mycket på senare tid.
Han var väldigt trevlig att rida! Med en stadig ytterhand och en formande innerskänkel så gick han i form, fick trava igång lite för att få fart på bakbenen men det var ett väldigt trevligt pass!

Jag var mjuk i handen och det enda från det passet som inte var helt 100% var galoppen samt lite obalans när vi skulle flytta hästen åt ena hållet och sedan andra hållet i skänkelvikning. Det blev lite vingligt men allt annat kändes väldigt bra. Jag var glad och nöjd efter det passet :)
 

F & C - lördag, Plugg och V - söndag

I lördags så hade jag hand om Fresa och Cereza. Började med att tvätta bakdelen på C som varit dålig i magen och släppte sedan ner dem i lekhagen, där fick de gå medans jag mockade och fixade med foder.

När jag var klar så gick jag & pappa en promenad i skogen med Fresa och Cereza, blev en längre promenad än sist och det var jätte trevligt - fint väder också!
Vi gick runt lite i skogen, myste, följde stigarna och gick över lite pinnar. Vi tog oss även över två diken, Fresa tyckte det var roligt och hoppade rejäla skutt över medans C tyckte att det var lite konstigt och tog lite mer tid på sig :')
En riktigt trevlig dag och C är så himla charmig, speciellt när hon får sin ryck och galopperar i världens fart och bara sparkar bakut ^^
Favorit i repris


I söndags så blev det en hel del plugg, satt i allt för många timmar och försökte få ihop bra meningar...
Efter så blev det en sväng ut och fota Viktoria, nyfärgat hår och allt!
Blev ett par bilder:

Fresa & busiga Cereza

Igår så hade jag Fresa och Cereza. Först när jag kom till stallet så låg båda i ligghallen så jag smög in och klappade på Fresa. Då blev lilla fölet nyfiken så hon var snart framme, nosade och smakade på mig :')
Blev först en liten promenad och även då C bara är strax över en vecka så var hon stentuff, galopperade runt och sparkade bakut. En gång sprang hon fram precis framför mig och bara flög upp i luften ^^ Det finns lite krut i den lilla fröken

Därefter så fick de stå i en plan gräshage, "lekhage", för att springa av sig lite medans jag mockade och fixade foder. Orolig som jag är så gick jag ner till hagen var tionde minut för att se så att de inte lyckats ta sig ur hagen på något sätt...

Efter en hel del bök med dessa hönät så var jag nere i hagen i solen igen. Hade med kameran så jag tog lite bilder då det var så fint väder! Dock så tyckte C att jag var väldigt spännande så hon kom nära, för nära för att kunna ta bilder. haha
Blev ett par bilder iallafall och jag är så himla glad att jag har fått den här chansen av Elin att få börja med Fresa samt att jag  får pyssla med fölet. Sen är jag helt förbryllad över att Elin låter mig ha Fresa nu när fölet är så pass ungt, det är ju ett stort ansvar och mycket som skulle kunna hända... Men jag är jätte glad iallafall!! ♥

RSS 2.0