Skriva ett inlägg om tre dagar, kort?

Kom hem sent söndagskväll från en toppenhelg i Stockholm, då blev det att äta, duscha och sova (<3).
Anledningen till varför jag inte bloggade igår är för att jag inte riktigt var sugen och för lat för att koppla kameran till datorn. Hade svårt att komma fram till hur jag skulle beskriva helgen här på bloggen, det hände så himla mycket och känns som att jag minns allt för lite!

Dag nr 1
I fredags så kom Elin och hämtade upp mig direkt efter skolan, jag hade stressat i mig mat då vi hade lunch som sista men slutat senare än planerat. Det visade sig sen att Elin stressat för att också komma i tid, lite brist på kommunikationen där ;)
En lång bilfärd och väl framme på clinicen så var det bara ungefär en timma kvar, vi hade inte planerat att gå på clinicen förrän på lördag men vi stod där och lyssnade ett tag. Olika ekipage som fick lite olika övningar att jobba med, roligt att titta och märkte snabbt till min glädje att John Moore var väldigt lätt att lysnna på. Han skojade till det lite och hade en engelska som var lätt att förstå. 
Efter det så åkte vi ut till Wilmer och gav han hö (Wilmer är den snygga friesern för er som följt min blogg ett tag, Elins kompis Zabas häst, personen som vi nu skulle bo hos).
Därefter blev det lite restaurang middag, tog otroligt lång tid att få våran mat men satt där och pratade med Elin och hade det riktigt trevligt, sen åt jag en gigantisk hamburgare innan vi åkte iväg till Zabas andra häst Lord. Där gavs det också hö i mörkret innan vi rullade vidare hem till Zaba för att bädda och sova. Lång dag med många timmar i bil, men nu var vi på plats.
Zabas fina hund Fina:


Dag nr 2
Upp tidigt för att innan clinicen hinna fota Lord & hans hagkompis Draken. Jag och Elin åkte iväg och väl i hagen så märker jag att kameran inte samarbetar, fokusen fungerar inte och den försöker inte ens. Blir otroligt frustrerad och blir tvungen att fota med manuell fokus, som ni vet så är hästar inte så gärna stilla och då försöka hinna få fokus på ögat och ta ett kort - det är inte lätt!
Vi åkte vidare, lite sena nu. Sen in i ridhuset och sätta sig på läktarn för att börja lyssna och suga in så mycket information som möjligt. Tre timmar i steck satt vi och lyssnade, det var nu som jag verkligen blev förtrollad. Så otroligt duktig han är John Moore, väldigt öppen för andra tankar men så otroligt kunnig och bra tålamod. Stressade inte upp eller blev arg även om hästen var väldigt bångstyrig, väldigt lugn och skötte allt så himla snyggt! Väldigt proffsig och så himla stilla i sadeln, mina nya stora idol, min gud! Han hade en sådan otroligt kroppskontroll så man nästan blir ltie frustrerad ^^
Måste då skryta och säga att jag skakade hand med Gud denna dag, kändes riktigt stort!

Efter det åkte vi iväg och handlade, lagade mat och åt länge. Satt sedan kvar i många timmar och pratade om allt från snygga hingstar, tv-reklamer, godis från förr och föräldrar. Riktigt trevlig kväll och trivdes jätte bra!
Den mörka hästen är Lord: (tänk på att det är fotat med manuellfokus, inte de bästa bilderna jag tagit, samt trist väder)


Dag nr 3
Upp tidigt för att åka ut och släppa ut Wilmer i en liten hage, han hade inte varit ute i hage på tre dagar pga kastrering så jag kan lova att han var ännu mindre stilla än de andra hästarna. Riktigt svårt att fota och surt att kameran gick sönder just nu, när jag väl fick chansen att fota en frieser igen!
 
Efter det rullade vi vidare till clinicen, de var i full gång redan och vi ställde oss och lyssnade. Vid lunch så släpptes en av hästarna som var med på clinicen i ridhuset. Efter att hästen sprungit av sig under tiden vi åt så gick John ner och jobbade den löst. Riktigt kul att se och man märkte att han hade full koll på vad han höll på med. Tog inte lång stund innan han fick kontakt med hästen, något lättare nu när hästen redan har gjort sig av med all energi innan.
Därefter så var det mer jobb och det var riktigt roligt att se när det verkligen löste sig för ett ekipage, något de bråkat med en stund och med Johns hjälp så funkade det sen!
Efter clinicen så gick vi ner och jag skakade hand med Gud igen (!!). Han sa någonting i stil med "It was nice to meet you and thank you for coming". Han var väldigt jordnära även om han är riktigt duktig och lite av en kändis. Det är inte så att han är så duktig att han ser ner på folk och bara säger "Hi" utan väldigt trevlig och godhjärtad människa. Ville verkligen hjälpa folk och var riktigt duktig!

Efter det så åkte vi ut till Zabas hästar en sväng igen och fixade med mat innan vi rullade vidare till Zaba för lite kvällsfika innan vi skulle hem. Det var en lång bilfärd men riktigt bra att få byta lite tankar med Elin om allt möjligt som hände under denna helg!

Måste också tillägga att min kamera inte var sönder, det var en inställning som hade råkat ändras på så den inte jobbade som jag vill att den ska och brukar göra. Men jag är bara toppenglad att kameran fungerar!
Riktigt dåliga bilder, brusiga och inte helt skarpa. Men en dåligt upplyst ridhus och manuellfokus skyller jag på ;)


Kort sagt: Grymt bra och lärorik helg!
 

Stockholm here we come!

Imorgon åker jag & Elin upp till Stockholm som nämnt tidigare. Hon kommer och hämtar mig efter skolan och sedan börjar äventyret!!
Vi ska bo hos Elins kompis och sedan gå på clinic lördag och söndag, lyssna på John Moore som är en NH-instuktör från USA. Ska bli riktigt häftigt och jag tror att det kommer bli en riktigt trevlig helg!
Kommer inte bli någon bloggning under helgen som ni förstår, kommer inte ha tillgång till dator men har med kameran och kommer att berätta om det hela när jag kommer hem! :)
Så otroligt glad att Elin drar med mig på äventyr, sen har jag världens gulligaste far som stöttar och öppnar plånboken. 
Pappa klagade på att han är med för lite i min header, så här är en bild på honom ;)

Sjukt kul!

Har otroligt roliga planer inför helgen, men kommer att skriva mer om det senare. Ska åka upp till storstan med bästa Elin. Är borta hela helgen och det känns riktigt bra, en bra start på höstlovet!
 
 

Skumtomtar!! <3

Har en sådan sjuk abstinens, är fruktansvärt sugen på skumtomtar. Så där härligt färska och goda, men det har ju inte affärerna plockat fram ännu...
Om någon skulle komma och knacka på min dörr och ge mig en kartong med skumtomtar så skulle jag kunna kyssa dennes fötter, så gärna vill jag ha de goa tomtarna just nu...
 

Några bilder till

Tycker den översta är så söt, Zydansie ser ut som en ponny

Ny design och ny header

Hoppas att ni gillar den, tyckte att det var dags för lite nytt och nu när det blev så många mysiga bilder igår så fixade jag fram den här! 

Nu ikväll blir det att cykla till ridhuset och titta lite när Elin ska rida, men först lite plugg och mat.

Dagens plåtning

Kommer några bilder från dagen här snart men ska först skriva om passet på Zydansie.

Hon var inte alls rolig att sitta på i början hon var riktigt bitchig, gick emot tryck, flöt ut med bogen och bara sprang på i traven. Kände att jag inte har den kunskapen för att kunna ta den fighten när hon började att sätta sig emot så jag gick över till lite galopparbete. Lät henne bara flyta på och sträcka ut sig, det tyckte hon var riktigt kul så vi tog några småskutt över terränghindrena. 
Skulle sedan avsluta henne och wow! Sjukt fin känsla hade jag och hon var jätte trevlig, jag ville något och hon lyssnade direkt. Hon kändes riktigt fin då, visst gick det lite fortare än vad det skulle men det gick ändå avsevärt långsammare. Vi gjorde en lite kompromiss, hon fick hålla ett lite högre tempo men hon lyssnade ändå på mig.
Hon började till slut sänka nacken något och bli längre, det enda jag strävade efter detta pass. Kändes kanon med ett fint avslut!

Sen blev det en liten mysrunda i skogen, det njöt nog både ryttare och hästar av. Stor tack Viktoria som fotade mig och hästarna idag. Även stort tack till Elin för att jag fick låna hästarna!

 

Morgondagens planer:

Imorgon så ska jag äntligen ut till de bästa hästarna igen <3

Drar med mig Viktoria och hoppas på att få lite fina bilder med hästarna, sen är det ett dressyrpass på Zydansie inplanerat som avslutas med en liten mysig uteritt i skogen!
Känns som en toppendag och jag hoppas att det inte blir några ändrade planer, känns som att det här en en grym plan! Blir det fina bilder så kan ni förvänta er att en ny header ska knåpas ihop inom kort!
Favorit i repris, första uteritten för mig och Elin tsm på hennes damer:
 

Prioriteringar

Komma hem klockan fem från skolan, dusch, starta en maskin tvätt, äta och sen sätta sig och plugga igen... Kan man plugga ihjäl sig? 
 
Det sägs att det ska snöa tordag/fredag, tror jag inte på för fem öre. Kanske får äta upp mina ord sen men jag tror att vädergudarna inte tänker bjuda på snö redan nu.

Kommer inte att bli någon seriös uppdatering förrän kanske fredag, har prov både torsdag och fredag så det kommer jag att prioritera framför bloggen.
Lilltjejen 

Åh vad fin!

Elins mor tog några bilder igår med mobilen innan vi red iväg, "stal" den från Elins blogg (a)
Kolla vad mysig:
 

Jobb och uteritt

Gick upp klockan fem idag, för att sticka iväg och ge frukost och ta av Fresa täcket innan jag började jobba klockan sju. Sticka ut och cykla klockan sex på morgonen, då är det mörkt kan jag lova!
Men så mysigt att höra hästarna tugga och allt annat var stilla och tyst. 

Efter massa höpåsepackning och mockning på jobbet så träffade jag Elin som höll på att duscha hästarna. När hon var klar så att alla hästarna var fina och glänste så red vi ut i skogen en sväng. Jag på Zydansie med Fresa som handhäst och Elin på Mango med Cereza som handhäst den första biten innan hon fick springa lös.
Långt in i skogen så märkte vi att vi bara hade en av två hundar med oss... Elin ropade och ropade men slutade med att vi fick dela upp oss och rida runt och leta hund då han inte hade sprungit hem...

Haha inte riktigt som planerat men efter en bra stund så hittade Elin honom, han hade sprungit mot deras hage istället för hem som ändå är ganska nära. Mysig tur i fint väder, hästarna och Elin är så himla härliga att vara med!

Har inga bilder :/ Måste verkligen få med mig Viktoria, dressyrsadel, kamera och repgrimmor någon dag snart. Skulle vara kul att försöka få med alla damerna på en bild samt att jag vill ha lite bilder när jag dressyrar på Zyd!
 

Småhoppat med Mango

Haha inga av mina planer idag blev som planerat. Hade tänkt rida dressyr med på Zydansie och Mango. När sadeln väl låg på Zyd så märkte jag att jag inte fått med mig något sadeljord från Elins hus -.-  Jag som verkligen var taggad på att dressyra med henne men det sket sig.

På med sadel och träns på Mango istället, väl på plats och efter några varv i trav så kände jag bara nej. Det här skulle inte bli ett långt pass, Mango tryckte emot med bogen och hade inte mycket bjudning. Men då så frågade pappa om jag inte skulle hoppa över några av terränghindrena som Elin och hennes far hade byggt.

Sagt och gjort så började jag hoppa över de små och vågade allt eftersom hoppa de som såg läskigare och högre ut. Mango skötte sig bra, vill hela tiden bryta av direkt efter ett hinder och blev flåsig direkt men det är inte lätt att vara tjock ;) Nej men han var väldigt snäll och vi hoppade runt lite innan jag skrittade av honom och lät han gå till kompisarna igen.
Pappa var jätte snäll och fotade:

Sista ridpasset...

I onsdags så var det hoppning, mitt sista pass som ridskoleryttare. Nu har jag sagt upp min plats och bär endast titeln privatryttare. Jag har ridit på ridskola i ungefär 9-10år, en lång tid av mitt liv så det känns som om att det är dags för en förändring. Kommer fortsätta att vara medlem på ridskolan så jag kan vara med på träningar/kurser samt klubbtävlingar. 

Det känns helt klart som om att jag har tagit rätt beslut, men det är ett så stort beslut - känns som om att jag just gick från tonåring till vuxen. Kommer att ta ett tag att vänja sig vid att inte en gång i veckan rida för instruktör men förändring behöver inte vara dåligt! 
Beslutet kändes mycket lättare då jag har bästa Elin Eriksson, hon är så otroligt duktig och har redan hjälpt mig massa med min ridning. Absolut, det är massa kvar men att ha hennes ögon på sig när man rider och att få hjälp av henne - det är fantastiskt. Hon daltar inte med mig utan säger exakt som det är och det behöver jag. Haha sen utmanar hon mitt mod genom att få mig att göra saker som jag inte vågar "Jag -Det där hindret är för högt, jag vågar inte hoppa det!  Elin - Det är det inte alls kom igen nu! :)"
Så även om jag inte rider på ridskola längre så kommer jag inte att stanna här i min ridning, jag kommer att fortsätta att utvecklas så länge jag har Elin vid min sida!
Elin och hennes tre damer betyder massa för mig, de är min framtid nu!
 
 
 

Älskade häst!

I onsdags så var det hoppning, världens bästa vän Viktoria hade fixat så att jag fick hoppa den häst som jag verkligen ville rida igen, Roxanna!
Mitt sista ridpass men kommer ett inlägg om det imorgon


Var lite nervös innan, orolig att jag inte skulle klara av att hoppa henne. Roxanna är en avkomma från Robin Z och  har tävlat 120cm i hoppning om jag inte minns fel. Väl uppe i sadeln så fick jag snurra lädrena TRE varv (!!!) då det kortaste på de lädrena inte ens passade som dressyr läder för mig ^^

Skrittade och travade fram, det kändes bra och märkte återigen att det är en riktigt trevlig häst. Här fick man en reaktion av att trycka emot vaden lite, fick några fina ökningar. Galoppen var gudomlig, så himla lätt i munnen och bara jobbade ihop sig och ökade utan problem! :')

Hoppningen var helt odramatisk, hoppade studs och efter det ett galoppsprång för att sedan hoppa en oxer. Nu när jag har hoppat Zydansie mest den senaste tiden så kändes hela passet så lätt och det stärkte mitt självförtoende! Zyd är fräck men hon är inte lätt i mina ögon, ibland hoppar hon jätte stort och lite då och då får vi nitar. Missförstå mig inte här, Zyd är en stor utmaning men som jag tar mig an med ett leende för hon kommer att lära mig massor!

Roxanna var väldigt okomplicerad och vi avslutade med en oxer på en meter, kändes väldigt bra - dock när höjden blir högre så glömmer jag att trampa ner hälen, alltså mer än i vanliga fall så det är verkligen något jag måste träna på!
Riktigt roligt pass och hade en fantastisk känsla efteråt, grymt sista pass på en väldigt välriden häst!

Bilder fotade av Matilda Olsson från i somras när jag red Roxanna första gången (hoppningen nu var andra gången jag red henne)
 
 

Bilder i repris

Bara för att Roxanna är så snygg, hade gärna provat henne en gång till!

Det mesta har släppt nu

Hade en stor ångest igår efter hopptävling när jag hade sett klippet, såg inte alls ut som jag hoppades och jag red fruktansvärt dålig. Förhoppningsvis var det bara nerverna som bråkade med mig, för jag hoppas och tror att jag rider bättre än sådär när jag har fullt fokus på det jag ska göra och inte allt runt omkring.

Men jag har också börjat lätta på aggressionen på mig själv, det var som sagt fjärde gången jag hoppade henne och jag sa innan att jag inte skulle sätta en för stor press. Jag ville ju ta mig runt och det gjorde vi, absolut inte lika stilfullt som jag hade hoppats men försöker att inte tänka allt för mycket på det.

Tränade massa bålstabilitet igår då jag inte vill rida sämre för att jag saknar muskler där, så nu har jag skapligt mycket träningsvärk - träningsvärk i några muskler i magen där jag inte ens visste att man hade muskler ^^

"Tagga ner"

Pappas ord. Är besviken på mig själv, är ofta hård mot mig själv men här kommer en utvädering. Försöker att tänka klart och se både de bra och de dåliga från dagen.

Pappa var gullig och filmade både mig och Elin idag när vi hoppade våra rundor. Min första runda gick väldigt knackigt, fick inget flyt men vi tog oss runt hela banan utan några egentliga problem. Zydansie tyckte att läktaren var lite läskig när det var så mycket folk men skötte sig annars väldigt bra!

Andra rundan när jag kom in så kände jag, fan det är ju högt! Men bara att bita i det sura äpplet och sätta igång. Hoppade fram på två hinder och då blev jag taggad för de två hoppen kändes bra. Sen började jag hoppa och allt fungerade bra fram till hinder nr 5, där fick vi ett stopp och sedan var jag tvungen att göra två volter för att jag inte fick igång henne i galopp. Efter femman så hamnade jag i obalans och ville inte rida an mot en oxer som jag tyckte kändes hög i en halvdan trav, så tog en volt till då det ändå var som träning. 
Fick dock en nit och tog om den och då hoppade hon, sen var det ett räcke som vi avslutade med. Så summa summarum så fick vi 16 fel tror jag - inget tal jag kommer lägga någon större vikt vid. 

Första rundan kändes knackig och andra rundan kändes ändå bättre, men då fick vi lite stopp och jag som ville ta det säkra före osäkra och la extra volter. Sen när jag tittar på klippen så ser det inte alls bra ut, jag är i obalans i många hopp, använder hälarna, smackar massor!

Men jag måste också tänka på att det här var fjärde gången jag hoppade henne, hon hoppar stort och jag har inte riktigt kommit in i hennes sätt att hoppa även om det har blivit bättre. Sen var jag sjukt nervös så då red jag inte ordentligt heller...

Nu vill jag träna, träna, träna och träna. Både hoppning men också mina egna muskler, min bålstabilitet måste bli starkare så jag inte stör Zydansie. 

Men jag tycker att Zyd är fräck, hon är speciell och jag vill verkligen klara av att hoppa och rida henne på ett bra sätt!

Fin bild som Elins mamma tog efteråt:

Jag ser sammanbiten ut och Mango står typ och sover, med Elin och Zyd var fina <3

Hoppningen igår

Shit! 117st sidvisningar igår, någon som vet om någon länkat mig?

Igår så hoppades det lite i ridhuset som nämnt tidigare. Jag och Zydansie jobbade inte riktigt tillsammans i början, galoppfattningarna funkade inte och inte heller svängarna. Kan ha varit mina nerver som redan här börjat spöka och gjorde att jag inte red ordentligt.
Elin sa då att jag skulle tänka på Zyd som en unghäst, att hon inte kan utan att jag ska lära henne. Det absolut bästa tipset den dagen för då blir jag ju inte heller sur för att hon inte gör som jag säger utan då får jag försöka få henne att förstå.  
Men efter ett tag så kom både jag och Zydansie igång och vi började att hoppa och jobba mer tillsammans. Sen las hindrena upp på en högre höjd och dags att hoppa en bana. Ett av hindrena såg sjuukt högt ut! Det var endast en bom på hindret och den låg på en meter så hindret såg giganstiskt ut!

Sa till Elin att jag INTE ville hoppa det men slutade ändå med att jag hoppade, vi kom inte så jätte bra på det då Zydansie blev jätte lång så i hoppet var jag ungefär 50cm ovanför sadeln (kändes som det iaf) men som tur var så landade jag ändå i sadeln. Bad att få ta om det och då kom vi mycket bättre så då kändes det verkligen toppen! Avslutade med det hoppet då det kändes så bra!
Hon är fin <3
 

Nytt och höstligt?

Känner att det verkligen är dags för en ny header och lite ändring i designen, tycker att den jag har är härlig men nu har den suttit där så länge så man har slutat att verkligen titta på den.
Sen är den ju väldigt somrig så vore roligt att ta nya bilder i det fina höstvädret!

Har redan bokat Viktoria men måste vara en dag då hon kan, jag kan, det är fint väder och då jag får låna hästarna. Alltså när Elin inte har något inplanerat. 
Bild i repris, jag och bus Lucy:

Generalrepetition

Planen var att jag skulle med pappa nu på morgonen till stallet och fota när han skulle rida, men det är allmänt grått och regnar lite från och till så blev att stanna hemma istället.

Ikväll så ska jag och Elin rida till ridhuset och hoppa lite, träna lite inför morgondagens hopptävling. Hon ska nämligen också vara med nu fast med hennes kompis häst Mango. Ska bli roligt och känns bra att ha henne med i ridhuset även då hon sitter på en egen häst, det känns till och med bättre då!

Är redan nu otroligt nervös så undrar hur det kommer kännas imorgon ^^ Men jag hoppas på det bästa

Antingen har vi tagit oss vatten över huvudet, eller så kommer vi att gå på vattnet!
 
 

Inte sätta för stor press

På söndag så är jag och Zydansie ett team, vi ska tävla mot bommarna och osäkerheten. Alltså vi tävlar mot att inte riva och inte komma fel/bli osäkra så vi får en nit.
Det är en clear round tävling på min ridskola så jag och Zyd ska försöka att ta oss runt två klasser. En lite lägre så hon kommer igång och jag kommer in i känslan och sedan en lite högre klass. 

Höjden i sig är inget problem för Zydansie, tror inte att Zyd kommer att ha några problem alls på söndag. Det enda problemet är jag >.< Jag ska försöka att sitta kvar och vara med i hoppen även om hon hoppar av stort (vilket hon gärna gör). Det ska bli roligt men har bara hoppat henne två gånger varav ena gången blev jag nockad, så målen är inte så höga. Vi ska försöka att ta oss runt och jag hoppas på en bra känsla. Om någon bom åker ner så är ju inte det någon stor grej, nu ska vi ta oss an våran första tävling så jag ska försöka att se till så att vi sammarbetar. Hon får hoppa av där hon vill och så försöker jag att inte störa henne.


Uppdaterar imorgon med något vettigt

Så länge får ni några bilder på Fresa som visar hur roligt hon tyckte det var att modellera ^^
 

RSS 2.0