Min plan

är att jag ska blogga oftare, men ni får vänta till imorgon innan någon "riktig" uppdatering kommer!

Säl

Pappa var idag iväg och fotade lite sälar med en kompis på havet. Så för att han ska kunna visa sina jobbarkompisar dessa bilder fick jag i uppdrag att lägga ut några här ;)

Viktoria Eva Maria Fors

 
Idag är det din dag...                nu tog orden slut

Jag vill säga så mycket och betydande saker men hjärnan står still. Det är viktigt att man säger till de personer man håller kär hur mycket de betyder för en - imorgon kan det vara för sent. Så det tänker jag göra!

Du är den personen som vet ALLT om mig. Jag har ingen censur på mitt liv för dig och händer något roligt, läskigt eller tråkigt i mitt liv vill jag alltid berätta allt i detalj för dig. Du är den personen som jag har svårast att bråka med för jag hittar då alltid saker som jag vill säga till dig. Vi träffas inte så ofta under veckorna men tror nog vi varje dag har kontakt över mobil eller sociala medier. 
Du är helt fantastisk och det är roligt att vi är så pass lika ur många perspektiv, och ur andra är vi varnadras motsatser. Vi har gjort så mycket bra tillsammans och skapat många minnen och skratt. 

Våran likhet till smak på pojkar kan komma att vara ett problem i framtiden men idag kan vi bara uppskatta och skratta åt det. I värsta fall får vi väll hitta ett par enäggstvillingar med massa bra egenskaper så är det nästa som vi upplever samma sak då. 

Haha vill bara att jag älskar dig underbara du, även när du går mig på nerverna och är motsträvlig när jag så fruktansvärt gärna vill träffa dig. JAG ÄLSKAR DIG!

Så in i helvetes glad!

Inte bloggat på över en vecka och statistiken är typ densamma? Tröttnar ni aldrig på mitt svajande i uppdaterandet? ;)

Nyss har en av mina bilder på Brolle lagts ut på hans facebook sida och nu är det 316 som har gillat. Står mitt namn som fotograf och jag känner mig så jäkla glad! Det är inte så mycket för många men jag känner mig stolt! :)

Brolle

Wow! Gårdagen var helt fantastisk, bra musik och glada människor. Tillbringade tid med min älskade mor och vrålade till Brolles musik. Fan vad mycket roliga bilder jag fick - ångrar inte för 2 sekunder att jag tog med mig kameran! Jag är faktiskt riktigt nöjd med många av bilderna!

Första bilden, några glada typer som satt och fikade lite med och socialiserade lite. Ingen aning om namn men de var glada och trevliga!

Jag bredvid Brolles buss, parkerade två bilplatser bort från den och så fort vi gick ur bilen så klev han ur bussen  och satte sig i en bil!! Redan där taggade jag igång till tusen

Snyggbilar iväg och cruisade, Brolle i bilen längst fram!
 
Jag och mor innan vi åkte mot folkparken

Brolle, finner inga ord - galet snygg!

En häftig (singel) kille kom in och showade så Brolle fick andas lite

Precis när Brolle gick av scenen så tog han min hand, jag har hållit i fantastiska Brolles hand och jag hamnade i chock. Mamma såg det och jag blev så fångad av stunden så tårarna rann nerför mina kinder. Fan vad bra han är, bästa kvällen på riktigt länge - lätt bästa dagen den här sommaren!

Grattis mamma!

Idag blir min mor ett år äldre, stort grattis till dig! :)

Imorgon bjuder jag med henne på Brolle, har laddat upp med mycket lyssnande på hans låtar senaste dagarna. Föredrar de flesta av hans svenska låtar men tror att det kommer mycket engelska imorgon, en känsla bara - men tror det kommer bli en grym kväll ihop med min tokiga mor!

Just i detta nu går tankarna om jag ska ta med kameran imorgon, rädd att någon säger att jag inte får ha den framme samtidigt som jag vill passa på och fota både honom och konsert i sig... Får se vad jag gör :)
Gillar skarpt hans tatuering på armen!

Rund häst & lite stel ponny

Oj vilken härligt morgon jag hade idag!
Först blev det en uteritt på bästa Zydansies rygg med Cereza i handen, Elin på Fresa, Elise på Emilia och Mia på Maggie. Fem hästar och fyra ryttare. 
Tokmysigt att skritta runt alla vi, så härliga människor och djur! Haha sen är Zydansie tjock, helt rund och go över ryggen - lite som en soffa ;)

De översta bilden har Mia Onkamo fotat och sen den andar bilden har Elin Eriksson fotat, hade inte mobilen men mig så visar upp deras mysiga bilder istället.
 
(Har helt glömt att berätta med Maggie är inte i Elins ägo längre, Elin hade henne bara på foder. Nu har Mia och Elise tagit över henne så nu är det inte självklart att jag rider Maggie då det inte är Elins häst)

När det sedan var dags att skiljas åt, jag och Elin skulle skritta tillbaka till hagen och de andra två skulle rida lite mer jobb på stubbåkern - så blev det lite ändrade planer. 
Mia frågade om jag ville jobba ponnyn istället och det ville jag. Så blev ett oväntat pass på Maggie, riktigt stel ponny till en början med mjukgörande arbete i 10-15min och sen hade jag en riktigt trevlig Maggie!

Mös runt lite extra på nu en trevlig häst och sen skuttade vi över några hinder på stubbåkern. Först i trav och sen lite galopparbete på det, ponnyn hoppade riktigt fint och vi la oss nära inpå för att försöka att inte bara ta det på fart. Hon lyssnade otroligt bra och jag hade ett stort leende på läpparna sen i många timmar!
Riktigt roligt pass och nu rider jag gärna dressyr eller hoppning på henne igen - himla trevlig att jobba med när hon är med mig för då lyssnar hon för minsta lilla! <3

Zyds rygg

Imorgon blir det jag och Zyd samt massa annat sällskap! Skogsmys tror jag, vill så gärna att Zydansie ska vara igång snart! <3

Skattjakt

Igår var jag och Maggie på skattjakt. 
Skatten var två stycken flughuvor som Cereza och Zydansie själva valt att gömma i den stooora sommarhagen, Maggie var mig trogen och lät mig sitta på hennes rygg när vi sökte genom hela hagen - så jag kunde spana från en lite högre höjd och slapp gå själv med mina långsamma ben.
En taggad Maggie innan avfärd:

Upp och iväg, jobbade på brännan samtidigt som vi var på våran eviga sökning. Mysfaktorn var hög på min trogna röda springare i endast grimma och sommarbyxor!
 
Efter en 40timmar (min) lång sökning utan mat och vatten så hittade vi våran skatt, några meter emellan varandra och lyckan var stor! Kom förbi en fotograf med en värstingkamera som var imponerad över våran långa resa och fick då denna bild till mig av en springpojke:

Slutet gott allting gott, man kan också se på bilden med otroligt hög kvalité här över att också Brolle förde budskap till mig genom ett par hörlurar så vi höll modet uppe!
Minne för livet!

Glass & kontakt med damerna

Igår var jag, pappa och min broder iväg till Söderköping och åt alldeles för mycket glass - men gott var det!

Idag så var jag ute hos damerna i solen. Gjorde lite småfix först med fötter, småsår och vita mular. Sen började jag att jobba med Zydansie, då hon är så känslig över nosryggen och inget annat fanns där ute så knöt jag repgrimman runt halsen på henne och jobbade. 
Försöka få henne att vara alert och vilja jobba med mig, sen joggade vi lite bredvid varandra också, när jag sprang på så ökade hon och när jag tvärstannade så gjorde hon det också <3 Där var hon väldigt kvick och rolig att jobba med!

Därefter jobbade jag Fresa, kollade på Elin häromdagen och försökte ta lite inspiration till det. Lite backa när jag stod bakom henne och ha henne göra som åttvolter och byta från vänster till höger sida när jag hela tiden gick rakt fram. Okej! Skitsvårt att förklara med vi gjorde lite olika övningar och hon verkade ganska nöjd :)
Fresa plaskade lite i vattnet också ;)
 
Därefter blev det unghästens tur, länge sedan jag jobbade med henne nu så försökte bara få henne intresserad av att vara med mig. Vi joggade också lite bredvid varandra, vilket hon först tyckte var jätte läskigt och ville gå så långt bort från mig som möjligt men slappnade sen av och vi småsprang runt tillsammans. Även här försökte jag mig på att öka med slutade med en galet busig häst som började galoppera och studsa runt :') 
När hon fått busa av sig lite så joggade vi igen och sen myste vi bara en stund, måste lägga mer tid på att varje häst ska få sin EGEN tid. Där de får mitt fulla fokus och för att verkligen känna en kontakt med dem <3 För det är riktigt trevligt när både mitt och deras fokus är på topp!

Stella <3 fotografering?

Igår var jag och kollade på Speedway med familjen, sett några gånger förut men många års sen nu. Hade med mig kameran och vi åkte främst dit för att jag så gärna ville fota det, jag är inte så mycket för att fota naturen och stilla ting utan vill hellre ha aktion. 

Det lustiga är att jag var så barnsligt glad att vi skulle åka dit så jag fick fota, har verkligen saknat det - väldigt sällan jag fotar idag. Sen var det helt klart en utmaning men oj vad kul det var, på riktigt! Hoppas det inte dröjer allt för länge till nästa gång. 
Några bilder från igår:

Bloggen är ganska tom

 
Ett dygn med min mor och dessa bilder blev det då bland annat. De två första är mina favoriter, vet inte varför men är något med dem som jag gillar. Vi åt iallafall kräftor och räkor samt massa annat gott och tittade på film - lite söndagsmys :)
 
Har inte så mycket att skriva i detta nu, längtar till på torsdag - då ska det fotas!

Grymt pass

Igår eftermiddag/kväll så hoppade jag Bolero i ridhuset, hade endast pappa med mig och planen var ett kort pass och ta allt för hur det var. 

Red fram en väldigt mjuk häst, han har tidigare varit något stel i halsen vid ställningen men nu var han väldigt mjuk och försökte då komma undan på nya sett för att få galoppera. Krävde att jag var mer nogrann med att rama in honom och att inte bråka för mycket med min hand. Till slut hittade vi varandra där och travade över lite bommar samt tempoväxlingar. Galopperade också fram över bommarna och redan där var jag noga med att visa att vi skulle komma nära dem så han inte behöver hoppa när det bara är en bom. 

Funkade faktiskt riktigt bra och redan här så fick han mycket beröm då vi hade full koll på varandra, det räckte i stort sett med att jag tänkte vad jag ville så försökte han göra det. Häftig känsla!

Jag hade ett räcke precis innanför fyrkantsspåret och sen kanske 3-4 galoppsprång tills kortsidan kom, där jag svängde in på en volt och galopperade över två bommar för att sedan när jag kom till kortsidan igen och hörnet så var det 3-4 galoppsprång igen till ett räcke parallellt med det andra. Tog då den i galopp med alla bommar på marken först för att visa att jag ville att vi skulle vara nära. 

Sen la pappa upp de två räcken på 60cm och vi tog det hela igen (från båda håll). På vägen till första räcket trodde jag att han skulle stanna, han galopperade men ingen tendens att dra mot hindret utan han frågade på första hindret "ska vi hoppa? Jag väntar på dig". Jag kände frågan i hela honom och jag var med honom och vi tog det hela första gången utan problem! Han blev lite piggare i vänster och drog en gång med mig efter det sista räcket i min lilla övning men då tog vi om det och han var med mig till fullo. Fick många fina språng nära hindrena och det är roligt att våga vänta ett till galoppsprång, att vara med och påverka lite hur vi ska hoppa - inget jag brukar jobba på annars. 
Underbar känsla och nöjde mig där, åh vad vi hade roligt igår när vi jobbade tillsammans. Det bästa passet hittills, utan tvekan!

Filmades såklart inte igår då det gick så bra, men känslan sa mig allt!

Zig Zag

Sovdags men idag har jag varit i Norrköping med mor min, ätit mat, varit i några djuraffärer och även på Lager 157 - en klädaffär i min smak! :)
Hittade även dessa puddingar i en affär, fynd!
 
 

RSS 2.0