Otroligt kall men härlig tur i snön!

Idag så blev det en uteritt med Elin så snart jag kom hem från skolan, jag på Zydansie och Elin på Fresa.
Sadlarna åkte på och träns innan vi gav oss iväg på en tur i snöstormen - trots vädret var jag glad för jag var äntligen på hästryggen igen med fantastiskt sällskap!

Galopperade på fält och ett av tillfällena när det blev lite tävling, med motvind plus att det snöade så gick det så jäkla fort så det kändes som snöflingorna skar i ansiktet! Haha men det var en helt underbar känsla att galoppera ihop med Elin och dameran över ett snöklätt fält, synd att man inte riktigt har tid att verkligen njuta av det då eftersom adrenalinet pumpar in men hej och hå vad kul det var!! 
Fantastiskt kul att känna när Zydansie galopperar på och verkligen jobbar in under sig med bakbenen!

Blev sedan att skritta tillbaka på nöjda hästar genom skogen. En riktigt lyckad ritt i mitt tycke som var sjukt rolig! <3
När vi kom tillbaka så "tvingade" Elin mig att ta av mig de blöta och iskalla ridbyxorna för att ta på mig hennes termos som hon hade med. Har aldrig sett mina ben så röda förut och jag är tacksam över att jag fick låna dem!

Elin och Fresa får stå för bilden idag, en kväll i ridhuset när Elin skrittade runt lite utan huvudlag eller sadel

Måste bara ta med den härliga bilden Elin tog på mig och damerna medans vi väntade på bättre tider, tycker den ser helmysig ut så stal den från henne (a)
 

Utveckling

Det kan vara riktigt svårt att se sin egna utveckling, visar då två bilder som har ungefär 5 månader emellan varandra:
 
 
Jag rätar mer på mig, fortfarande inte helt hundra här men om jag tog upp blicken skulle det bli mycket bättre.
Bättre handposition 
Bättre tramp i stigbygeln 
Sen är det också en mycket bättre form som jag kan få Zydansie i, den absolut tydligaste utveckligen! Även om man kanske skulle vilja ha henne ytterligare lite längre i formen, men det kommer!

Rest in peace Alex Moor

Fick veta att Alex avlivades idag, nästan tre år sedan jag var medryttar på honom men det känns i hjärtat ändå. Min tid med honom utspelar sig under nästan två år, under en så pass lång tid så fick han helt klart en plats i hjärtat. Alltid jobbigt när hästar måste avsluta sina dagar, han var en riktigt fin häst som jag hade en roligt tid med! <3
 
 
 

Studsa runt i termosar

Idag under förmiddagen så var jag ute hos damerna. Började att ge dem kraften och tog sedan på träns på Zydansie och gick ner mot det lilla fältet i hagen för ett barbackapass. 
Skrittade en kort stund och bara kollade att bogen var där den skulle vara och att hon skrittade med hela kroppen. Började sedan trava och det blev MÅNGA korta travstunder då jag höll på att glida av, jag hamnade på manken eller något annat trevligt ;)
Hade termobyxor, fast de är helskodda, men när jag red så snurrade de sig så jag i slutänden bara satt på termosens glansiga/sjukt hala sida... Jag vet att jag sagt det förut men Zyd har en otroligt hal päls och termobyxor på det + en otroligt studsig trav - det var minst sagt intressant ^^

Men många korta sektioner av trav blev till slut längre sträckor och jag kom mer och mer in i traven, förutom när Zydansie gasade på för då var jag lika obalans som i början. Efter ett tag tog vi galopp också och jag kände glädjen i hela hästen, på volt först och sen raka sträckor där hon fick länga ut sig <3

Det hela funkade bra så avslutade med att hoppa ett litet hinder i galopp två gånger från båda håll, det tyckte Zydansie var kul och förvånad över hur balanserad jag kände mig innan, under och efter hoppet. Hoppet (även om det var litet) var inga problem alls utan det jobbigaste idag var traven och avbrotten då det var halt och skumpigt.
Men det var ett bra pass och är väldigt nöjd med idag, idag hade vi kul!
 
Därefter så jobbade jag lite NH med Fresa. Tog ner även henne på det lilla fältet och gjorde lite övningar. När hon sedan var i trav och jag sa galopp utan att egentligen säga åt henne att göra det med hjälp av min kropp så tog hon fattningen direkt :') 
Hon vill mer än gärna galoppera nu men då hon precis avslutar sin medicinering efter tandläkaren så ska hon inte bli svettig. Så om man ber om en kort galopp så säger hon inte nej! Hon fick även hoppa över ett litet hinder och det bara lyste om henne - hon verkade så glad över att hon också får göra något!
 

Mer av Wilmer


Två timmar på ryggen

Idag  så blev det en långt tur på Zydansie, med Fresa i handen och Viktoria & Lucy som sällskap. Var ute i skog och mark i ungefär 2 och en halv timma, helmysigt med en lång och lugn tur!
Redigt trött i rumpan nu och imorgon väntas ett barbacka dressyrpass på studsiga Zydansie, det kan bli intressant ;)
Otroligt pigga hästar på sista bilden...

Självförtroende

Den här grejen som kallas självförtroende är en riktigt bra sak att ha, kanske inte allt för mycket men så mycket att man vågar lita på sig själv. Om någon ger dig kritik så ska man kunna ta det på en bra sätt för man vet att man inte är kass utan att det finns lite saker att förbättra/förfina.

Mina tankar går nu kring en tävling klubbtävling som jag har anmält mig och Zyd till, den är nästa helg.

Jag har haft ett ganska bra självförtroende en tid men nu kan jag inte hitta det någonstans i mig, hade en lite dålig träning med Zydansie och nu tvivlar jag otroligt mycket på mig själv. Det är så himla stört hela situationen, det är ju inte så att jag tror att jag gått och tappat min erfarenhet i ridningen - jag har inte blivit sämre!

Det är otroligt jobbigt att tvivla på sig själv, jag vill så fruktansvärt gärna klara av att hoppa Zyd på ett bra sätt och att ha roligt med henne. Tycker om henne så fruktansvärt mycket verkligen, så mycket så att det gör ont. Min kärlek till Zydansie har slagit mig med häpnad, har inte känt henne så länge än men hon har verkligen imponerat på mig!

"Work it harder, make it better,
do it faster, makes us stronger,
more than ever, never over,
Our work is never over."

"What doesn´t kill you makes a fighter"

Om det är någon som jag klarar det här med så är det ZYDANSIE <3
 

Nya höökskatalogen!

Har suttit en stund nu och klickat igenom den nya katalogen från hööks:

Favorithästen från katalogen, sjukt snygg - chokladbrun med mycket vitt
Helt kär:


Sen så har jag fallit allt mer och mer till det mossgröna/olivgröna, tycker att det är otroligt snyggt!

Sommar


Haha de absolut tjusigaste bilderna från i somras ;)

Yesterday I didn´t know who I was

Hoppningen igår började bra, travade först runt på en lite spänd och pigg Zydansie men efter ett tag släppte det och hon frustade samt lugnade ner sig. 

Nu vet jag inte riktigt hur jag ska fortsätta det här inlägget, jag vill ta upp de saker som inte gick bra men då det var en hel del saker så är jag rädd att låta för negativ men jag gör ett försök.

Sen kom galoppen och fattningarna gick inte alls bra, förra gången jag hoppade henne trodde jag att jag hittat knappen för dem men igår var det ett bakslag. Inga rena galoppfattningar utan springiga och inte alls som jag önskade. 
När jag hoppade fram så kände jag att jag inte alls fick någon bjudning från henne, hon sökte inte själv till hindret utan jag fick verkligen rida henne fram till, över och efter hindret. Men sen när det kom tre hinder med några galoppsprång emellan på en båge så började hon suga tag mer i hindrena och gasa på.
Haha dock var det ett hinder i hörnet som var tokläskigt då en lampa i hinderrummet lyste och man hoppade rakt emot det. Men det blev bara en nit innan vi kom över, hon tyckte inte alls om det hindret men när jag var där med henne så tog vi oss över <3

Därefter var det en annan kombination på ett hinder, ett galoppsprång, en oxer som avslutades med två galoppsprång och sedan ett enkelhinder ut. Roligt att det krävdes fokus hela vägen igenom, kom tokigt ett par gånger men Zydansie fixade det varje gång - grym hopphäst!!

Så egentligen så gick passet bra, det här är saker jag kände och det låter ju inte alltför dumt. Men jag blev så otroligt frustrerad på mig själv. Jag gjorde i stort sett ingenting rätt igår kände jag, hälarna kunde jag inte hålla nere, eftergiften funkade inte och jag kände mig bara så otroligt klumpig i sadeln. Nej jag var inte alls nöjd med mig själv efteråt. 
 
Elin var med och hjälpte mig och sa hur jag skulle göra. Hur svårt ska det vara att lyssna på instuktionerna och göra det Elin säger när jag vet att det blir bättre då? TOKSVÅRT!Har beslutat mig för att försöka att lägga det här passet bakom mig, det kan inte alltid gå bra. Sen får jag acceptera att jag inte är bättre än såhär just nu, jag tränar för att bli bättre och igår var det träning. Hoppas att det här var en av de där ett steg tillbaka och två framåt!

Frustrerad på mig själv...

Skriver om gårdagens hoppning i eftermiddag (hoppas jag), jag ska bara försöka hitta vad som gick bra först!

Snöstorm

Igår så blev det en härlig uteritt tillsammans med Elin, Zydansie och Fresa, det var snöstorm men riktigt härligt ändå!

Jag satt på Zydansie och hon är så trevlig, men båda Fresa & Zyd tyckte att man kunde skritta en annan dag och småtravade lite här och där ;) Zydansie hoppade dike med mig och tänkte fara iväg över fältet som kom, men som tur var stod Fresa där som en bromskloss!

Haha hästarna hade gärna dampat runt på fältet men då Fresa är nyopererad i munnen så var det skritt som gällde, vilket både Fresa och Zydansie tyckte var dumt ^^
Tokmmysigt väder och grymt sällskap!
Zydansie är så snygg!

Snygga Wilmer

Min klass var ledig idag från skolan så dagen spenderades ute hos hästarna.
Började med att Elin och jag gjorde Wilmer lite fin, tog ur flätorna och borstade av honom. Sen gick vi ner till ett litet fält så fick han posera - verkligen som en dröm att fota en sådan snygg häst!
 
Efter det så red jag, Elin, Mia och Elise ut en liten sväng i skogen innan det blev mörkt. Jag fick nu sitta på Wilmer och det var väldigt trevligt! Han ville käka upp Cereza för att Fresa är hans tjej men annars skötte han sig bra!
 
 

Att hålla ett tal

Idag i skolan så skulle jag hålla tal i svenskan, jag hade bytt så jag nu var i första gruppen som skulle göra det då jag tycker att det är så jobbigt och vill ha det överstökat. 

Satt igår kväll och jobbade med det sista och det kändes faktiskt ganska bra, vettigt innehåll och snygg powerpoint. Sen idag innan lektion drog magen ihop sig och jag blev otroligt nervös! Jag förstår inte varför det ska behöva vara så jobbigt, det var inte så många som lyssnade och hade jag suttit ner och sagt något jag tyckte hade det varit mycket lättare. 
Det är bra träning och jag tyckte att jag pratade på tok för snabbt, händerna darrade när jag skulle byta talkort (stöd ifall jag skulle glömma bort vad jag skulle säga) men till slut så var jag klar.

De jag pratade med tyckte inte alls att jag verkade nervös och berömde för att man ska tycka till slut att det är roligt att hålla tal. Min lärare var också mycket nöjd och jag fick ett B. Riktigt nöjd med det och till alla er som tycker att det är jobbigt att hålla tal, jag kan inte säga om du kommer att tycka att det blir lättare, men resultatet blir bättre ju fler gånger du gör det. Promise!
Hoppas att det är samma sak i tävlingssammanhang!
Jag & Zyd på förra tävlingen, jag red mycket bättre än tävlingen innan trots nerverna <3

Tokmysig uteritt med far igen!

Blev en uteritt tillsammans med far idag, igen! I det härliga snövädret <3

Han satt först på Fresa och jag på Wilmer, sen bytte vi efter ett tag så han fick sitta på Wilmer som han har varit så sugen på under en längre tid. 
Wilmer var jätte lugn och snäll hela tiden men Fresa var inte helt snäll mot pappa, hon småtravade iväg med honom och skulle vända hem och bråka. Haha hon hade kunnat vara snällare men sen när vi bytte så fick jag vara lite bestämd och då lugnade hon ner sig och gick snällt.

Trevliga tur tyckte nog vi allihoppa, Fresa hade gärna rejsat på i full galopp kände jag men det var en lugn tur i skogen som stod på schema idag :)Krasslig och mycket tankar

De senaste dagarna har jag gått med huvudvärk, halsont samt med en varm panna - men kände att man inte kan skippa första veckan i skolan så jag har dragit mig dit varje dag.
Ungefär två veckors lov och sedan direkt tillbaka till samma gamla rutiner. Otroligt hur fort man får in rutiner att gå upp för alla trappor i skolan, klä av sig ytterkläderna, gå till sitt skåp och hämta sina böcker innan man går vidare och sätter sig utanför den salen man ska ha lektion i. Blir som en rutin och det är inte mycket hjärnverksamhet som behövs då inte. Min skola är en ambitiös skola, inte att vi hade en chill första dag utan anteckna och få läxor direkt... 

Hade svårt att somna i måndags kväll, dagen innan skolan började igen. Fick ångest när jag tänkte på hur fort tiden går, halv tiden på gymnasiet är klar och sen måste jag veta vad jag vill bli/ vill göra. Idag sitter jag framför datorn utan en tanke på högskola, skjuter bort frågan så fort någon frågar men det skulle vara en bra fråga att ta tag i. Mycket tankar som snurrar, göra någonting banbrytande i mitt liv, är jag nöjd och glad med hur jag har det nu eller är jag tråkig? 

Idag stängde jag ute världen, hade lurarna i öronen i flera timmar och bara lät tankarna få vila. Stänga ute allt prat och bara fokusera på mina uppgifter i skolan, otroligt skönt!

Tankarna har gått lite till mina tävlingsplaner eller förhoppningar, vad vill jag tävla, vilken svårighetsgrad är mitt mål och vad vill jag klara av efter det här året. Hur långt vill jag komma under det här året med Fresa & Zydansie, sitta på Fresa mer helt klart! Har inte ridit henne många gånger med sadel då hon har varit mamma ledig en lååång tid nu av olika anledningar. Någon hopptävling med Fresa och har jag tur kanske en dressyr också, Zydansie hoppning men dressyr är en fråga jag lämnar obesvarad. 

Höjder och mål för det här året är svårt att sätta, så mycket kan hända när det har med hästar att göra (både gott och ont) men jag hoppas att det blir några tävlingar men främst av allt hoppas jag på en hel del träning i både dressyr och hoppning så jag själv känner att jag utvecklas i min ridning - det behövs inga tävlingar eller placeringar för det utan den egna känslan och skillnader på bilder och filmklipp. 

John Moore - en av mina idoler

Gårdagens galenpanna och löshoppning

Igår var tanken att jag skulle ta en tur på Wilmer i skogen, bara suttit på honom någon enstaka gång men tyckte att det skulle bli kul - han är så maffig!

När jag väl fick på repgrimman med hjälp av att jag stod på en sten, han har en hög nacke och ville inte sänka huvudet, och vi var på väg bort från hagen så började han skrika och stressa upp sig. Han gick ifrån sina älskade damer och var helt uppe i varv, när jag satt på så funkade det varken att svänga eller broms så satt av och tänkte fortsätta det hela lugnt men han bara tågade på och hade sig. Jag hade ingen kontakt alls med honom och visste heller inte hur jag skulle få det så vi traskade tillbaka till hagen då hela njutningen men en tur i skogen försvinner när hästen är uppstressad - tyvärr

Han har blivit helt fäst i Elins tjejer så det är svårt att kommunicera med honom - men han är snygg
 
Sen till kvällen så var det löshoppning i ridhuset med Fresa & Zydansie, hade byggt fram alla möjliga läskiga hinder när Elin kom med dem. Lite miljöträning för dem med konstiga och ovanliga hinder :)
De skötte sig bra och reagerade inte alls så mycket på mina fantasifulla hinder som jag hade hoppats ^^

Gårdagens mystur med far

Igår förmiddags så åkte pappa och jag ut till hästarna och red ut en sväng. Han fick sitta på Zydansie och jag satt på Fresa.

Det regnade lite vilket var trist men själva turen var ändå väldigt trevlig, både jag och pappa rider i veckorna men det är inte alls många gånger som vi har ridit tillsammans. 
Men Zydansie var verkligen toksnäll mot pappa som satt på barbacka, hon brukar tåga på i ett bra tempo i skritten men hon var så himla lugn så jag fick stanna Fresa flera gånger för att vänta in dem, Fresa var i och för sig en tickande bomb och verkligen jätte pigg ^^

Fresa röck till och flög åt sidan några gånger för hon var på tårna och hade hjärnspöken så jag var redigt glad att pappa satt på Zydansie som var så lugn och inte brydde sig :D
Tokmysig tur i skogen!

Inspiration

 
Var äntligen ute och sprang idag, otroligt jobbigt men bilderna över får en att vilja fortsätta
 

2013

Att bara tänka tillbaka på året som gått kan vara riktigt svårt, så kommer använda min blogg och titta tillbaka på för att minnas. Tar upp någonting som gjordes varje månad

Januari
Fotade Elin tillsammans med Fresa & Rosie i det underbara vinterlandskapet, det var 15 minus men gav riktigt fina bilder!
 
Februari
Fotade massa produkter från PSofSweden, Lucy fick ställa upp som modell

Mars
 • Provade på Akademiskt med Fresa för första gången en kväll när Elin var i ridhuset
 • Hopplektion för Elin på Lucy, hoppade en meter utan stigbyglar
 • Hopptävling med Lucy
Delar med mig av klippet från hopptävlingen bara för att det känns så långt borta nu, det enda jag sitter och tänker på när jag tittar på den nu är att det går segt och att Lucy är så himla lång ^^


April
Finaste Rosie gick bort :'(

Jag bestämde mig för att sluta med Lucy och börja med Fresa som nu var gravid

Träffade Cereza första gången den 27/4, när Cereza bara var 5dagar gammal


Även Zydansie träffade jag för "första gången" i den här månaden, hade sett henne några år tidigare men första klappen

Maj
Försökte lära känna Fresa, Cereza och Elin så snabbt jag kunde.
Zydansie flyttade nu till stallet där Fresa stod då
 
Juni
Satt på Zydansie för första gången den 2:a juni, det har hänt en hel del sen dess:


 • Åkte av Fresa för första gången
 • Jobbade med att diska (sommarjobb)
 • Hoppade Fresa för första gången
 
Juli
Jag och Elin red och badade för första gången på året


Fotade fina Mia & fina Elise

Jag och Elin finfotograferades av hennes vän Micke

Första hopptävlingen på Fresa, 70cm. Första tävlingen för mig borta 
 
Augusti
Red snygga Roxanna


Hade Iris på ett hoppläger
 
Underbar uteritt med Elin, jag på Sweetie och hon på Mango. Vi hoppade och busade runt i skogen, riktigt grym uteritt!
 
September
 • Hoppade Zydansie för första gången på riktigt
 • Hoppade Zydansie på lektion och fick en blåtira, fick också ridförbud och springförbud...
 
 • Kvällar i ridhuset 
 • Fotade Fresa i PS-träns
 
Oktober
Första hopptävlingen på Zydansie, riktigt missnöjd efteråt, men felfritt i 60cm och en rosett
 
 • Slutade på ridskola
 • Tog nya bilder med hästarna, ridbilder med Zyd


John Moore clinic, en otroligt inspirationskälla 
 
November

Hittar inte mycket intressant från november, kollade på Catching Fire, kokade knäck för första gången och spenderade tid i hagen hos hästarna
 
December
Mycket hoppträning som förberedande för tävlingen som var i söndags. Många helgkvällar i ridhuset, tävlade Zydansie med ett bra resultat!
 
Jag har lärt mig massor det här året! Gjort stora framsteg inom ridningen och mitt sätt att rida har förändrats väldigt mycket. Jag har tampats med nervositet vid höga hinder och tävling, med rädsla vid galopp barbacka på fält, men jag har också fått uppleva så mycket bra det här året!

Fantastiska uteritter, nya underbara hästar har jag fått lära känna, tävlat min första tävling borta (träningstävling) och massa skratt. Året 2013 lärde jag mig otroligt mycket och jag hoppas att 2014 också har massa kunskap att bjuda på!


Klättring

Hade hästarna på förmiddagen idag, började med att ge alla sin kraft - de stod glatt och smaskade.
Sen tog jag på repgrimma på Fresa & Zydansie och gav mig iväg, satt på Zyd men vi kom inte långt innan jag vände tillbaka då Wilmer gnäggade och brakade runt i skogen för han blev lämnad. 
Han hade sällskap på andra sidan hagen av Lord & Cereza men de dög inte sa han. 

Jag var orolig att han skulle försöka gå genom tråden så gick tillbaka och släppte in Fresa så blev han lugn. Då blev det endast jag och Zydansie som begav oss ut i skogen. Myste bara samt klättrade lite, Zydansie tyckte att hela situationen var jobbig då hon nu var ensam men bra träning för henne att inte alltid vara med flocken :)
 
Haha den charmiga bilden på far och dotter för några dagar sen:

RSS 2.0