Ögonen går i kors!

Så fruktansvärt trött då det har varit en lång dag, fick endast 5 timmar sömn också så börjar bli dags att lägga sig på sängen ^^
Tävlingen idag gick över förväntan men skriver mer om det en annan dag!

Ändrade planer

Är med i en seriehoppning med Zydansie, första tävlingen i serien var för nästan 2 månader sedan och den andra är nu till helgen.
Dock så har Zydansie gjort sig illa i benet så en tävling med henne är tyvärr inte möjligt :/ Riktigt trist då det gick så bra på den förra tävlingen.

Men jag ska få låna Mango av Mia och hoppa han i min 70cm klass. Inte ridit honom alls mycket, suttit på han några enstaka gånger så igår blev det lite impulsivt ett hopp-pass med Mango. Hade en dålig inställning och kände att han är en tråkig lite häst, men det gick faktiskt bra att hoppa och han har utvecklats så mycket sedan jag red han sist så känner mig dum som hade förutfattade meningar!
Mjuk i munnen och gasade verkligen på när man bad om det, galoppfattningarna tog han riktigt snabbt och var helt enkelt väldigt trevlig!
Vi hoppade bana och ett 90cm hinder några gånger utan problem så hoppas att vi kan samarbeta på söndag, jag och Mango!
 
Även idag har jag suttit på Mango! Så att jag skulle få känna in mig lite mer på honom, så jag och Elin red ut på en härlig sväng i det fina vädret! 
Jag på Mango då och Elin på Fresa med Cereza i handen :) Jag & Mango körde ordenligt galopparbete längs ett lååångt fält, först snabb galopp längs hela med endast avbrott när det kom svängar för att byta galopp. Sen tillbaka samma väg fast lite mer kontrollerat (Elin tycker att det är bra om jag känner hur man kontrollerar hästen man ska tävla på söndag ;) ), både ökad galopp och en mer samlad galopp. När jag kom till punkten där vi började så tog jag samma väg tillbaka där Elin väntade. Fresa hade redan gått ett pass idag och med Cereza i handen så tog hon det lugnt medans jag och Mango blev helt svett ^^

Därefter gick vi in och hoppade lite i skogen, jobbade på min hand (eftergift) med mycket hjälp från Elin samt hoppade några läskiga hinder. Ett dike med ett fält träd snett övet hoppade vi, den ser otroligt läskig ut men Mango tog den utan problem. Även lite andra träd och diken hoppade vi och bara försökte jobba tillsammans.
Otroligt härlig tur, alltid roligt att rida tillsammans med Elin - hon utmanar mig ofta men det blir alltid bra i slutändan och jag växer som person. Tack för det Elin! <3


Känns nu bra inför tävlingen och hoppas på att vi kan få en fin runda tillsammans! :)
 

Hoppat tre hästar i rad!

I lördags stod det hoppning på schemat för alla damerna. 
Jag började på Zydansie och Elin på Maggie. Zydansie kändes fin och på i galoppen, snabb uppvärmning för att känna lite på henne innan vi började hoppa. Var en otroligt snabb och pigg Zyd idag, fick jobba ordenligt för att korta hennes galopp. Roligt att hoppa Zydansie igen och det känns som hemma, vi hade lite svårt med kombinationen ett tag då jag verkligen behöva korta henne då och hon smet undan efter första hindret ^^
Annars gick det bra, måste fortsätta att jobba på eftergiften och stärka min bål!
Bästa Elin filmade när jag satt på alla:
(kolla i HD)


Därefter "tvingade" Elin upp en sjukt trött Stella på Fresa. Hade sett att Fresa var riktigt pigg med Elin och hade inte jätte bråttom att känna på det just idag, men mina lama försök att komma undan hjälpte inte så helt plötsligt satt jag på Fresa. 
Inte hoppat Fresa sen i somras, inte ridit henne med sadel sedan dess så jag visste inte alls hur jag skulle bete mig på hennes rygg ^^ Började känna lite på henen i trav och galopp innan jag började travhoppa (jag tänkte trav och några meter innan hindret flög Fresa iväg i galopp ;) ).
Riktigt pigg Fresa som exploderade innan hindrena, inte så vi vill att hon ska göra men jag skulle bara få känna på några skutt. Det var riktigt roligt och Fresa är duktig, sjukt snabb och ändå hinner hon ta upp tassarna så hon inte slår i bommarna. 
Kul att testa henne (igen) och ska bli kul att hoppa henne igen samt börja jobba mer ihop med Fresa nu!
 
 
Därefter blev jag (återigen) övertalad att sitta upp på Maggie och känna på henne. Hon rids med dubbla tyglar just nu och då jag aldrig gjort det förut så var det lite läskigt och krävde full fokus från min sida!
Riktigt trevlig att trava runt på och kände även på galoppen innan jag skulle börja hoppa. 
Kommer ingen film från hoppningen då det inte alls ser bra ut, Maggie var duktigt och hoppade jätte bra. Med ryggen som man vill, om något lite stort men hon gjorde ju det hon skulle. Jag flög med som en liten vante i obalans och inte alls smidigt. 
Kommer att få jobba mer med Maggie och hoppa henne mer så jag förhoppningsvis ska kunna följa med i hennes språng! Ponnyn kan hoppa!

Trip till Stockholm

Dagen har varit riktigt bra, lugn dag i skolan med film och mindfullness, därefter kvalitetstid med Viktoria som jag nästan aldrig träffar länge. Trivs så bra med hennes familj! <3

Imorgon morgon blir det ut till hästarna för ett hopp-pass är inplanerat, direkt efter det åker jag & Elin på äventyr till Stockholm. Stannar där en natt och kommer sedan hem med Cereza busfrö :)
Fina får stå för bilden, träffar henne imorgon nämligen:

Barcelona trippen

Vet att uppdateringen inte är helt hundra och att det inte riktigt har kommit någon ordentlig uppdatering om hur det var i Spanien!

Första flygresan gick bra, trots att jag satt med personer jag inte riktigt kände så kändes det ändå bra att sitta mellan två killar från skolan! Det var absolut nervöst men på hemresan var jag sjukt mycket lugnare, kände mig då världsvan ;)

Dagarna i Spanien var helt fantastiska, helt klart ett minne för livet! Mycket skratt, långa dagar och riktigt bra väder. Under tiden i Spanien så hade vi så mycket saker som vi gjorde så jag helt kunde släppa alla tankar på skola, hästar och framtiden. Kunde bara njuta av nuet och se många nya ansikten, både svenska och spanska personer som jag lärde känna under min visit där. Svenskar från skolan som man inte pratat med innan men som jag kände att jag verkligen klickade med!

Det var otroligt jobbigt att sen skiljas från spanjorerna på fredagen när vi skulle till flygplatsen, finns en risk att man aldrig kommer få träffa de individerna igen...
Men jag är glad att "min tjej" som jag hade som kontakt från Spanien endast går i ettan där nu så hon kommer till Sverige i september, så att skiljas från denna underbara individ var inte fullt lika jobbigt då jag vet säkert att jag får träffa henne igen <3

Manke

I lördags hade jag slutprovet för gröntkort kursen, hade alla rätt och är nu klar med det :)

Igår jobbade jag i stallet från sju till tolv under förmiddagen, hade uppskattat en sovmorgon efter en häktisk vecka men får lite extra pengar i plånboken istället :)
Därefter blev det hem en sväng för att få i sig lite mat innan jag cyklade ut till damerna. Började med att ge kraft och borsta av dem lite innan jag tog ner Fresa till det lilla fältet i hagen och jobbade lite med henne.

Fresa var värsta energiknippet och såg så himla glad ut över att få lite uppmärksamhet. Hon fick både trava, galoppera och ta några enstaka skutt över hinder just för hon blir så himla glad :') Hon är fantastiskt rolig att jobba med, hennes energi och för hur lyhörd hon är! <3

Sen fick även Maggie jobbas lite i NH, dock inte alls lika explosiv eller lyhörd som Fresa men F är å andra sida speciell! Tog några galoppfattningar med Maggie, samt lite byten av varv då jag ville ha henne uppmärkssam - avslutade även här med något skutt över hinder som träning :)

Därefter åkte tränset på Zydansie och vi skrittade bort till ridhuset, lite barbackahoppning stod på schemat och på vägen till ridhuset tog vi någon kort galopp bara för att känna lite på det hela.
Travade fram lite på en otroligt skumpig Zydansie och även lite galopp innan vi tog oss över bommar som låg på marken. Zydansie hoppar ofta även fast att det bara är en bom på marken ^^
Det funkade bra men kändes väldigt ostabilt, skulle sedan ta en långsida men ett litet skutt, ett galoppsprång med en bom för ett litet hinder ut  också. Vi kom in lite tokigt och det hela blev lite knas så det slutade med att Zydansie hoppade den sista ut lite konstigt och jag landade sen på manken. Fick fruktansvärt ont och avslutade tyvärr passet där då jag blev svullen och otroligt öm mellan benen.

Trist att avsluta passet med ett dåligt hopp och en skada men förhoppningsvis blir det hoppning på fredag (med sadel!!) så det ska bli kul!
Bild från igår:
Haha tokfia <3

Hemma...

 
Snabb uppdatering innan jag rullar ut till bästa damerna som jag saknar!!
Är nu hemma från Spanien och har haft fullt upp både i Barcelona och nu när jag kommit hem.
Jag har haft det helt fantastiskt bra och det är ett minne för livet! 
 

Hallå där!

  Jag heter Viktoria och jag har fått i uppdrag att underhålla er med ett inlägg nu när Stella är i Spanien. Det var väldigt längesen jag gjorde nåt sånt här så jag vet inte riktigt hur jag ska börja. Men jag kan väl börja med att berätta lite om mig själv kanske.
  Jag fyller 17 i år och går då första året på gymnasiet. Restaurangsskolan blev mitt val när jag gick i nian, men jag är inte helt hundra på att jag valde rätt. Jag vet att jag vill bli bartender, men vägen dit verkar inte vara så enkel.Jag är en ganska blyg person och om jag då ska ha ett serviceyrke finns en hel del mentala murar att slå ner. Men jag vet att jag kommer lyckas, för jag är lika envis som jag är blyg. 
  På fritiden håller jag på med hästar, precis som Stella. Jag har lektion på onsdagar och en medryttarhäst som heter Lucy, ett namn ni borde känna igen om ni följt denna blogg ett tag. Den 27 mars har jag varit Lucys medryttare i ett år och jag känner att tiden verkligen har gått fort. 
  Första gången jag träffade Stella var jag ett år och hon två. Det var hos en dagmamma som hette Marie och vi blev även bra kompisar med hennes son, Jesper. Vi tre var väldigt bra vänner och lekte mycket ihop. Men till slut delade vi på oss lite. Jag började leka med dem mer var för sig och Stella och Jesper tappade kontakten helt. Jag och Jesper var i princip bästa vänner ända tills dess att vi började skolan. Då tappade även vi kontakten helt fram till nu när jag började gymnasiet. Vi hamnade i samma klass och det är inte så enkelt att inte börja prata då :P  Men jag och Stella har hängt ihop från dagmamma-tiden och det är jag glad över. Vi har haft svåra tider, men också bra, precis som alla andra. Jag kan stolt säga att Stella är min bästa kompis och har varit det ett bra tag. Hon ställer upp för mig och tror på mig även fast inte jag gör det ibland. Hon är väldigt äventyrlig, gillar att hitta på saker att göra och hålla igång nästan hela tiden, till skillnad från mig. Jag föredrar att vara hemma och slappa, se på en film eller sitta vid datorn kanske. Men det är bra att jag har min bästa vän, Hon drar upp mig ur sängen (bildligt talat) och får mig att ha kul. Det kan vara att cykla till kossorna och klappa på dem eller bara en klassisk dag i stallet. En gång fick hon mig att cykla in till Nyköping, till Påljungshage och sen ut till Godisbron och tillbaka hem. Mycket cykla blev det men det var det värt, jag fick ju ytterligare ett minne tillsammans med henne. Jag har också minnen från alla de gånger vi har varit på kryssning eller när vi suttit vid skolan och bara pratat hur länge som helst. Det är bra att jag har henne som får mig att gå ut och inte stänga in mig i min lilla bubbla hemma som jag gör ibland.
  Jag ser Stella som min syster och jag vet att även min mamma ser henne som sin dotter. Till och med min bror (!) säger ibland att hon tillhör familjen och det ser verkligen ut som att hon gör det också. Hon retas med min bror och pratar glatt med mor min. Och det är mer än en gång som främlingar har frågat oss om vi är systrar, även fast vi kanske inte egentligen är så lika till utseendet.
  Det jag vill säga egentligen är väl att Stella är en helt underbar människa och jag är otroligt glad över att ha henne i mitt liv. Älskar dig bästa! ♥
En av få bilder vi har tillsammans.
 

Hejsan alla Stellas läsare

Stella är ju nu i Spanien om någon missat det ;)

Hon bad mig att slänga in ett inlägg om jag fick tid och lust, så här kommer det ett litet stycke.

Vem är då jag som skriver. Jo, jag är Elin Eriksson och är stolt ägare till Fresa, Cereza, Zydansie och fodervärd på Maggie som Stella så snällt hjälper till att rida och träna.

 

Jag har aldrig varit helt bekväm med en o samma ridstil då det aldrig riktigt känts som jag. Så utöver min grund som ligger i den klassiska dressyren och hoppningen har jag genom åren utbildat mig inom NH och blivit NH -instruktör, tränar en del Akademiskt och tränat lite terränghoppning.

 

Från att rida vuxna inridna hästar har även inriktningen gått mer och mer åt unghästar och att utbilda hästar. Där av hamnade mitt första hästköp på en unghäst, tagit ett föl och sedan tagit över en häst som jag fått omskola och utbilda i nya läror.

 

En mycket spännande resa och känner att allt hårt arbete lönat sig och ännu är resan långt ifrån över. Att se hur pass bra mina hästar mår av träningen och klarar det mesta de utsätts för, gör att jag tror ännu mer på en flexibel träning med kunskap inom flera olika ”rid/tränings stilar”.

Älskar mina hästar över allt annat och gör allt jag kan för dom.

 

Stella kom in i flocken som en frisk fläkt och har bidragit med en massa positiv energi och vi har haft en underbar tid med träning, bus och mys med hästarna.
Hon har varit med i upp och nedgångar i min och mina hästars vardag. Alltid en hjälpande hand till övers  <3

 

Precis som det starka band hon byggt upp med mina hästar känner jag att ett starkt vänskapsband vuxit fram mer och mer.
Stella är en otroligt trevlig prick och ni där ute som inte fått äran att lära känna denna underbara tjej har verkligen gått miste om något :P

 

Är så himla glad jag hittade Stella och hoppas på många fler år med henne i mitt lilla gäng.

 

Jag tackar för mig med en liten bild på mig och min älskade Fresa som Stella knäppt på oss <3

(Passar väl även på att slänga in en liten länk till min egna blogg http://misselineriksson.blogg.se/ )


Zydansie

Befinner mig just nu i Spanien och förhoppningvis har jag det riktigt bra och är med om många fina minnen och upplevelser!

Zydansie var som en gåta första gången jag hoppade henne, hon hoppade stort och jag hade riktigt svårt att hänga med i hennes hopp - även på låga hinder.
Någon gång här fick mitt självförtroende och min självkänsla en smäll, kände att jag inte kunde rida och att jag gjorde allt fel. Elin var då min stöttpelare som sa det som inte var bra men så tog jag mig igenom det och då var hon noga med att överrösa mig med beröm ^^

Mitt mål var att jag en vacker dag skulle klara av att hoppa henne på ett bra sätt, att vi skulle komma närmare varandra och börja jobba tillsammans. För hon hade verkligen imponerat på mig från början och att kunna flyga med henne över hinder på ett bra sätt var nu mitt mål.
 
Det har krävts otroligt många träningar i ridhuset och med sjukt mycket hjälp från Elin för att komma hit jag är idag, men idag kan jag säga att jag och Zyd har kommit långt på mitt mål. Den senaste hoppningen gav mig en fantastisk känsla, vi jobbar tillsammans och Zydansie är verkligen där i nuet och kollar vad nästa uppgift är... 
Jag är mer och mer med i hoppen, fortfarande lite jobb med hälar och eftergiften men jag känner att vi har kommit en god bit på vägen. Jag har otroligt starka känslor för den här hästen, alla Elins hästar men då jag mest har jobbat ihop med Zyd så är det henne jag håller allra närmast hjärtat!
Det är därför jag varje dag är orolig att Elin av någon anledning inte skulle behöva mig/vilja ha kvar mig med henne och hennes hästar. Vilket hon ständigt säger att hon inte kommer göra, så just nu lever jag i nuet och hoppas att jag har en lång tid kvar med hästarna och Elin! <3

Natt hälsning

 
Klockan är i detta nu halv två, ska gå upp om cirkus 5 och en halv timma... Kan inte sova men får skylla mig själv som drack kaffe vid halv tio på kvällen ^^
 
Flyget gick bra och imorgon väntar en lång dag så ska försöka sova nu igen! Vill främst hälsa till pappa då han inte är med på något socialt
nätverk, godnatt alla <3

Packad och klar!

Jag är så fruktansvärt nervös nu, allt är packat och har sagt hej då till mina nära och kära. Titta på ett serieavsnitt nu och lugna nerverna innan jag somnar!

Det närmar sig min första flygning

Skrev rubriken och sen tog orden slut...

Vill blogga men vet inte vad det är jag vill få fram, lyssnar för tillfället på bra musik på spotiy och tvättar lite kläder som jag ska ha med till Spanien.
 
Svartsjuka är en otroligt jobbig grej, både i kärlek och vänskap. Vill vara den där personen som får tillbringa mycket tid med den där vännen, vill vara personen som får rida med på turer istället för att vara i skolan.
Elin skickade en bild på Cereza till mig förut, det var riktigt länge sedan jag klappade den där lilla hästen på riktigt nu så saknar henne känner jag!

Stora tjejen!

Tandläkare och fr...

Suckar nu ut då jag är klar med alla prov och arbeten innan resan till Spanien nu, ska nog fira det med att kolla på någon serie om en stund :)

På fredag blir det ett besök hos tandläkaren, sen vidare och göra något väldigt behövligt för att sedan eventuellt ta en fika med min mor på stan. Fredagskvällen är redan bokad med far min och vi ska äta tacos. Lite kvalitets tid med både far och mor innan jag beger mig iväg på äventyr med skolan!

Känner mig lite smått frustrerad och det kliar i fingrarna för att det inte blir någonting med damerna förrän den 15 mars, känns toklångt dit och jag vill så gärna träna både dressyr och hoppning samt rida ut på både vilda och lugna turer tillsammans med Elin och hästarna... 

Att känna samhörighet

I lördags kväll när jag kom in i ridhuset efter en lång dag på kurs så var Elin där, hennes föräldrar, min pappa och hund samt de tre hästarna. Alla verkade vara på bra humör och otroligt pratglada när jag kom in genom dörren. Det skämtades och fick så himla bra vibbar från alla. Riktigt go känsla när man kände att man faktiskt hör hemma med dessa härliga människor och djur! <3
 

Mysförmiddag med hästarna

Promenerade ut till hästarna och började med att de fick sin kraft. Band fast dem i varsitt träd så jag kunde borsta igenom varje häst i lugn och ro. Maggie verkade tycka att det var mysigt och lukta lite i mitt hår medans jag jobbade på att få hennes ben rena.

Sen tog jag bort dem en bit en och en för att fota dem samt jobba lite NH, planen var först en uteritt men hade inte riktigt någon lust med det idag. Sista dagen jag träffade dem nu innan resan till Spanien då jag har ganska fullt upp innan så ville bara mysa och vara på marken med dem :)

Lugn förmiddag, Zydansie var lättast att fota, hade ljud på min mobil som fick henne att spetsa öronen direkt medans Fresa var den mest svårflörtade trots hästljud från mobilen ^^

Lååång dag

Gick upp vid sex imorse så är lite lagom trött nu ;)

Var på grönt kort kursen idag och mitt huvudet är fullt med information. Det var bra saker att veta som de tog upp och timmarna gick fort. Med handen på hjärtat så sitter jag nu en lördag kväll och pluggar lite inför slutprovet som vi har om två veckor. Åker ju iväg om en vecka till Spanien och tror inte att jag kommer plugga där, så får vara färdigpluggad en vecka innan det "stora" provet :)
Idag gick vi igenom lite etik & moral, hur man hittar saker på TR och även genomförde häst vid hand.

Direkt från kursen till ridhuset där Elin var med hästarna, samt min far och hund lite oväntat ^^ Men de hade redan jobbat klart sitt så jag fick prova att jobba Maggie lite akademiskt för första gången. Tyckte att det funkade riktigt bra, rolig hur pass fort hästar lär sig nya saker! Var en liten stund där jag kände att Maggie inte riktigt lyssnade för trycket och vi fastnade där, då hjälpte Elin till lite och gav exempel när hon jobbat Maggie lite och jag fick ta över igen. 
Var nu en mycket trevligare häst och vi fortsatte arbetet, det var härligt och ser fram emot nästa pass!
 
Elin tog bilder(!!), hon är så bra då jag helt glömde ta en enda bild idag...
Tack för bilderna bästa Elin! <3

RSS 2.0