Skutt i hagen och halsring

Hade damerna och ett stycke Mango var också i hagen på besök.

Började med Fresa, skulle kolla så hon var fräsch inför lite hoppning imorgon så framskrittning i skogen sen lite jogg på fältet samt några skutt över terränghindrena. 
Joggade henne lite lätt och hon kändes först lite stel men det lossnade snabbt och hon var väldigt villig på att röra sig framåt. Tog då lite galopp och allt kändes okej så då tog vi även ett par skutt. Fick en riktigt bra känsla inför imorgon, hittade en bra galopp och styrde henne an mot några hinder - hon tar allt med sådan lätthet och det kändes riktigt bra! Både hon och jag blev svettiga av det korta passet men var väldigt kvavt i luften så var nog det som påverkade oss.

Nästa ut var Cereza, jobbade henne lite NH och hon verkade njuta av uppmärksamheten! Bad om lite trav och såg tyvärr att hon har råkat ut för en hälta, hon var inte helt ren så vi höll oss till skritt efter att jag fått titta lite på henne. Kände igenom benen men kände ingen värme eller svullnad så förhoppningsvis är det något som försvinner snabbt!

Därefter skrittade jag bort på Mango med Fresa i handen till sommarhagen och släppte dem där. Gick tillbaka och cyklade sakta med Cereza till hagen också. Hade tänkt ta med Maggie direkt här men hon ville inte bli fångad så hon fick stanna. Efter lämnat Cereza så skulle jag skritta en tur i skogen på Zydansie, för lat för att gå och hämta tränset för att sedan gå och lämna det igen så nu var det dags för min tur att lita på Zyd. För alla gånger jag bett henne att lita på mig, att vi skulle fixa saker så var det min tur. Hur ska hon kunna lita fullt på mig om inte jag litar på henne? Så hade halsremmen på henne (sådan man brukar ha till kor, Zydansie har väldigt känslig nosrygg så vi vill inte ha repgrimman på henne för tillfället och leder henne i halsremmen eller träns) samt en halsring. Halsring som bestod av ett enkelt tunt rep som var runt halsen och jag endast använde i nödfall. Så Zyds huvud var helt fritt från remmar och vi tog våran tur i skogen, tok mysigt och jag var så glad - det har hänt så otroligt mycket med den här hästen. Hon som hade ett rykte att va galen och ett monster kan vi nu skritta ut på med i stort sett ingen utrustning - Elin hon kan lite skit ;)

Lämnade henne i sommarhagen efteråt, hon sprang till kompisarna och tog ett varv i trav runt dem och krökte på nacken. Man måste visa upp vem som är snyggast när man varit ifrån kompisarna i max 45min ^^
Gick sen och hämtade en förskräckt ponny som blivit lämnad ensam. Hon ville nämligen inte komma när jag skulle hämta Zyd utan kom först när vi var vi grinden så då fick hon stanna. Nu var det inga problem att få tag i henne så jag skrittade bort även henne till sommarhagen, gud så underbart det såg ut när hela flocken stod och betade tillsammans <3

Torsdagens ändrade planer

I torsdags så var det dags för lite hoppning, imorgon är nämligen sista omgången i seriehoppningen på hemmaklubben. Då Zydansie blivit dålig igen så skulle hon endast joggas lite på plats om hon såg okej ut (vilket hon inte gjorde) så skulle jag och Elin hoppa Fresa. Hade Zydansie första gången i seriehoppningen, Mango andra då Zyd var dålig och nu är planen att jag ska hoppa Fresa imorgon. Hade helst hoppat Zydansie hela serien men hon är en liten otursfågel :/

Väl på plats på ridbanan så var Fresa stel och gick inte helt rent, hon hade gått omkull dagen innan... Så blev ingen hoppning där utan fick rida tillbaka och det blev istället lite hoppning på Mango. Jag och Mia delade lite på Mango medan Elise hoppade Maggie som hon ska tävla. 
Red först fram på ängen och hoppade över några cementrör, kändes bra och han lyssnade bra framåt! Gick in på banan och började hoppa lite med både Elins och Mias ögon på mig - bättre support finns inte!!
Mango var snabb med att börja vägra då hindren är färgglada och lite nya, samt att han är en liten fegis ;) Men efter en liten stund så kom vi in i det och började få en liten känsla tillsammans. Mia gav mig en liten bana som innefattade en grind. 

Alltså jag och grindar passar inte så bra, har aldrig gillat dem och de känns alltid som ett problem. Tänkte först att Nej, vill inte hoppa den. Men tänkte om och tänkte på ren svenska "skita i mina tönterier", över skulle jag och stålsatte mig. Hoppar hindren innan och rider an mot grinden som var en lite knepig sväng, Mango flyter iväg och lyssnar inte för skänkeln (hade spöt i andra handen så kunde inte hjälpa till med den på bogen) . Men jag hade min väg så medan jag fortsätter svänga så flyter Mango iväg och sen ligger jag där i gruset och återhämtar andan. Dumma häst >.< 

Brännskada i handen från tygeln då jag glömt handskarna hemma men annars helt oberörd av dunsen ner i sanden. Något frustrerad absolut men satt upp och tog om grinden utan problem. 
Det var den stora händelsen det passet men Mango är lite svår att övertyga ibland, han bestämmer sig långt innan att han inte ska hoppa hinder som han egentligen kan gå över. Har inte ridit honom överdrivet mycket och därav känner jag att jag inte helt kan vara det stödet han behöver då. Fast han är en bra utmaning!

Damerna i mitt liv!

Jag har så otroligt starka känslor för dessa hästar så orden räcker inte långt med att beskriva. De förgyller mina dagar, Zydansie med sitt speciella men dock så mysiga humör, Fresa med hennes otroliga energi (!!), Maggie med sin säkerhet i sig själv och såklart lilla jobbiga men helt underbara Cereza! <3 

Stockholmstripp med mor

Idag har jag varit i huvudstaden med min goa mor, ätit största mjukglassen i mitt liv och mamma har hjälpt mig att pressa mig ner i klänningar ^^
Köpte skorna på bilden ovan och en ganska enkel men fin klänning! Härlig dag!

Ritten med Fresa:

Här kommer även den:

Dressyrtävlingen

Kom till sanbanan för att värma upp, travade Maggie något varv åt båda hållen innan jag satt av igen. Hon var så otroligt fin i munnen och med mig så väntade in i det sista med att rida henne varm då jag inte ville trötta ut henne för mycket. 
Väl uppe i ridhuset för att starta LC:1 så tyckte Maggie att det var läskigt där inne, som tur var han jag skritta ett varv så hon fick titta på allt! Sen fick jag tillåtelse att rida, för att sammanfatta så gick det riktigt bra! Mest imponerad är jag över galppen, fattningarna kom direkt och det var inte en springig galopp utan mer åt det hållet vi söker. Fick till och med en 8:a på en av galopperna!
Kommentaren från domaren var "prydlig ritt men att hästen kommer över tygeln i avsaktningarna. Annars taktmässig och bra form, mjukt och fint ridet." Vi vet att avsaktningarna inte är så fina då hon drar upp huvudet men det är något vi får jobba med - vilket inte var en nyhet (:

Avslutade på 68,52% och det blev en vinst, tävlade mot privatryttare i klubben. Från att i måndags vara påväg att bryta ihop och böla så står vi här idag med en första placering! Det vill jag verkligen tacka Elin för, för all hjälp som coach, vän och hästägare - hon fick mig att inte ge upp!
 
 
Sen blev det att värma upp Fresa, kändes mycket bättre än i torsdags och Fresa var fokuserad. Lite trav och galopparbete innan jag gick upp och red LB:1.
Även den här ritten gick riktigt bra, Fresa lyssnade fint och blev nästan lite loj vissa stunder men skötte sig utmärkt! Inga galoppombyten (vilket det inte skulle vara ;) ) och det mest oroliga är att vi skrittade! Det som vi inte alls har fixat på träning funkade nu i stundens allvar, vi fick en 7:a på skritten! Annars var det själva inridningen som inte blev helt rak och att hon ännu inte är stark nog så hon går i en lägre form - så det anmärkte domaren på. Annars är jag bara jätte nöjd och glad och vi fick 63,8%.
Stort TACK till Viktoria som filmade, pappa som höll häst(han fick då inte se mig rida någon av ritterna) och Elin för all support! Ni är guldvärda <3

Videon från ritten med Fresa bråkar lite så den kommer upp så snart jag löst det tekniska problemet -.-

Toppendag!

Gick verkligen över förväntan på båda, film och utvärdering kommer!

Bommar & mysfix!

 
Idag blev det ett litet markarbetspass i den stekande solen, jag på Maggie & Elin på Fresa. Skönt att få tänka på annat än dressyr och inte känna någon press inför imorgon (:
Maggie skötte sig toppen och det var roligt!
 
Därefter duschade vi båda damerna så de är lite extra snygga inför imorgon. Sen en mysig promenad samt lite barbacka i grimma sista biten till hagen - kvalitetstid på hög nivå! <3

Genrepet

Igår så blev det lite mer dressyr, red båda hästarna som jag ska tävla på söndag och red igenom programmet. 
Maggie - kändes bättre än i måndags, hon kändes med mig och om något så var hon pigg! Sen är galoppen och avbrotten våra svaga kort vilket jag vet och försöker att inte bli för besviken på (:

Fresa - helt sjukt pigg och ofokuserad! Hade jätte svårt att ta mig genom programmet då hon var överallt och ingenstans samt blev rädd för minsta lilla. Var faktiskt inte mycket alls som gick bra med henne - Elin sa då att genrep ska gå dåligt så får hoppas att det är så ;)
Både taggad och lite rädd inför söndag, kul att göra oss fina och visa upp oss men rädd för att det ska gå dåligt och att jag kommer bli besviken... Ska jobba på att inte ha några krav på mig eller hästarna utan bara ta oss igenom så gott vi kan.

Dressyr + förkylning

Jag har anmält mig till en tävling som är på söndag, en dressyrtävling där jag ska tävla LC:1 med Maggie och LB:1 med Fresa.
Tanken när jag anmälde mig var att kul att bara komma runt en program med ponny och sen med Fresa så lite träning inför i höst då jag ska tävla allsvenskan med det programmet.
Känner nu i efterhand att jag var väldigt kaxig att anmäla mig på två, varav första gången jag kommer rida LB och jag hade ridit ett dressyrpass på ponny och noll dressyrpass på Fresa på nästan ett år. Inte ridit ett dressyrfokuserat pass sen förra sommaren någon gång...

Så igår trots förkylning så kände jag att jag verkligen behövde träna på båda, så jag och Elin red över hästarna till stora sandbanan och Elin stod på backen för att hjälpa mig. 

Red fram ponny och red sen programmet en gång. När jag gjorde halt och hälsning, när jag var klar så höll jag på att bryta ihop på plats, på Maggies rygg mitt på banan. Jag kände mig så fruktansvärt dålig och patetisk, studsade runt som en vante, fick fel galopp och ponnyn försökte springa ifrån mig, vinglig där det skulle vara rakt, fel galopp, och lyckades inte få en rakt och stilla halt på slutet...
Jag visste absolut inte vart jag skulle ta vägen, vinka hejdå till tävlingen och aldrig sitta på en häst igen - så var känslan! Jag vet inte alls vad som hände men jag bara kände och såg fel i allt jag gjorde, helt tappat förmågan att rida. Nej usch, den känslan vill jag aldrig känna igen - jag var helt uppgiven!

Elin såg känslorna jag hade direkt och var snäll och gav ingen dålig kritik, då hade jag börjat böla! Elin sa några saker hon ville se igen och därefter tog jag om programmet. Vad hände?! Helt plötsligt så funkade saker och jag kände att vi var ett under denna ritt, allt gick mycket bättre och jag tror nog att det var ett leende när jag gjorde den avslutande halten. Att det kan vända så fort, känslan är otroligt viktig och den andra gången så hade jag en så sjukt mycket bättre känsla! Då var jag verkligen taggad till tävlingen och det är jag nu - dock lite orolig om jag skulle få samma känsla i början igen... Jag vet inte vad som har hänt men jag har verkligen inget självförtroende och är otroligt kritisk. Mer positiv energi och jag hoppas på ett bra genrep på torsdag när jag ska rida båda en gång till i dressyr innan tävlingen.
 
Därefter satt jag upp på Fresa, sätter mig ner i traven efter ett tag och känslan var "INTE IGEN" - nu kunde jag inte sitta på henne -.-
Men lite jobb på en åttvolt i både trav och galopp sen red jag programmet. Riktigt go känsla, lyckades komma ner i sadeln större delar, galoppfattningarna var så otroligt bra! Kändes faktiskt riktigt bra och Elin sa några saker som jag skulle tänka på, så gjorde om några delar. 
Den grejen på söndag så vi kommer få mest problem med är den ökade skritten, Fresa har skritt och taktning just nu. Eller när jag rider henne då jag inte känner henne så väl, men det är något som jag vet att vi får träna på till i höst! Fresa är otroligt häftig att rida då hon är så motiverad att jobba, vissa stunder vill hon nästan för mycket ;)

Ska bli roligt att tävla men lite kaxigt som sagt, två olika program och två ganska olika hästar som jag inte känner så bra än! Får göra mitt bästa och försöka ha en god inställning.
 
Stort tack Elin för all hjälp och för att du låter mig rida dina fina, fina hästar. Trots ett psyke hos mig som inte är att lita på ;)

Bondbränna och mys

Igår efter skolan så spenderade jag eftermiddagen och kvällen tillsammans med några vänner. Kollade på ena tjejens fotbollsträning innan vi stack hem för mat och film. Otroligt mysig eftermiddag i kompisars tecken. 

Idag så har jag spenderat förmiddagen några timmar med att kolla på amerikansk fotboll, en kille från klassen hade match så det är första gången jag ser en sådan match live. Fotade en hel del, riktigt kul att fota en så pass fysisk sport då det blir lite roliga och effektfulla bilder! Nu är jag röd på ena halvan av kroppen typ då solen endast låg på från ett håll ;)
Det tråkiga med både igår och idag är att jag inte är frisk, har åkt på en ordentlig förskyldning och borde egentligen inte ha gått på matchen idag då jag var helt slut på vägen hem sen - psykiskt. I och med att jag inte alls mådde bra så blev det ingen ridning nu under kvällen vilket var planen, riktigt trist då jag verkligen sett fram emot det dressyrpasset!

Fegis!

Igår var det hoppning somsagt. Började tiden i ridhuset med tråkiga nyheter, styrkekramar till dig bästa Mia och Elise! <3

Efter en liten tråkig start så satt jag på Zydansie till en början, vad har hänt? Ridit ponny och Fresa de senaste veckorna och hade helt glömt hur man rider Zyd! Red fram och vi började hoppa, vet inte vad det var men glädje var som bortblåst och en otroligt osäker tjej satt på Zydansie i takt med att hindrena blev högre. Har inte hoppat på länge och inte ridit henne så mycket senaste tiden så tappat självförtroende både på mig själv och Zyd i hoppning. Riktigt trist att vi gått några steg tillbaka, men nu tar vi satt med några steg tillbaka så kommer vi ännu längre sen! <3

Hoppningen i sig gick lite upp och ner. Mest min psyke som sa emot, tyckte det såg högt och läskigt ut så lämnade stackars bästa hästen för att lösa det själv. Om vi ska klara högre höjder måste både hon och jag säga att vi vågar även om vi inte gör det, för då fixar vi det alltid! Fick till några fina språng men med mycket rädsla i magen ^^ Nu i efterhand så måste jag säga att det var kul och jag tror att det här kommer att ta oss framåt - en liten knuff för att våga. Nu har jag hoppat upp mot 110cm med Zydansie, ett hopp som kändes bra så nu måste bara det mentala hänga med i svängarna så jag kan njuta igen och jobba tillsammans med min favorit! <3

Stort tack till Mia och Elin som gav mig massa bra tips, två tränare på en gång - bättre stöd kan jag nog inte få (:
Printscreen från igår, Elin filmade:
 
Haha vi kom lite nära så hoppet blev lite tokigt ^^: (Ner med hälarna Stella!)
 
Därefter fick jag ta några språng med fräcka Fresa! Hon var pigg och hoppar så lätt även när det ligger runt metern! Känns så himla lätt att hänga med henne i hoppen, gillar starkt att hoppa henne också! Börjar få mer och mer känslor för Fresa nu när vi fortfarande bara har haft några pass tillsammans (:
 
Inga film från då själv, men såg ut som Mia fotade lite så om det blev något från det så lägger jag upp det senare!
 

Hoppning på g!

Om någon timma så cyklar jag ut till damerna i hagen för att ge lite kraft och möta upp Elise. Sen skrittar vi över Fresa, Zydansie & Maggie till ridhuset. Idag ska det hoppas lite och Elin kommer direkt till ridhuset från jobbet :)

Ska bli riktigt kul att hoppa, har inte hoppat sen jag tävlade Mango och det var x-antal veckor sen! Hoppas på att jag och Elin byter häst också så jag får känna lite på både Zydansie och Fresa. Har saknat massor att hoppa Zyd men sen är Fresa så himla häftig också!!
Lite mysig bild från plåtningen:

Äntligen lite nytt och fräscht här!

Har nu fått bilderna som Micke fotat och det finns många fina! :)
Men jag absolut älskar den här bilden på mig och bästa Zydansie!
 
Sen tycker jag också att den här på mig och Maggie var riktigt fin!

Bustur i skogen

Denna dag har spenderats på hästryggen en stund. Jag satt barbacka på Maggie, Elin på Fresa & pappa på Mango. 
Vi var ute i skogen på en lite längre runda. Pigga hästar så vi busade runt på stigar och fält i både trav & galopp. Riktigt härligt att bara busa med Maggie och känna in sig lite mer på henne. 
Sjukt kul också att både Elin och pappa var med, blev en hel del skratt från min sida och det kändes som att allas humör var på topp! 
Toppen tur och jag hoppas det blir en ritt tillsammans igen om inte allt för länge! :)
Fina ponnyn:

Testat på ny häst

Idag så följde jag med pappa till stallet då han hade hand om sin medryttarhäst Bolero. 
Var med för att vara lite social, titta när han red och skulle även få känna lite på honom när pappa ridit sitt. Det är alltid roligt att prova nya hästar! :)

Bolero är en liten guldklimp i mina ögon nu efter att jag fått prova honom. Otroligt känslig i munnen som gav mig en mjuk hand, han har också lite egna påhitt för sig men jag trivdes på den här hästen. Pappa frågade efteråt om det var ett leende han såg när jag red runt, Ja det var det! :)
Helt klart en häst i min smak och tror att pappa kommer kunna lära sig massor på den här hästen!
Gammal bild på Bolero & pappa

Summer

 

Skritta är svårt /Fresa

Idag så hade jag favorit damerna och min kära far var med ut och fotade. 
Började på Maggie, lite dressyr på fältet. Red idag på ett rakt bett, har tidigare bara ridit henne på pessoa. Kände att vi hade lite svårt att förstå varandra i det, fick inte riktigt igenom mina hjälper - hade svårt att få bort bogen och få igenom ställningen. 

Men annars så skötte hon sig bra, var väldigt pigg och lyckades inte hitta den långa låga formen förrän i slutet då hon så gärna ville springa. Vi jobbade på det men hon sa att hon var pigg :)
Kändes helt okej men får prata lite med Elin om bett, kanske jag som var otydlig.
 
Efter det så jobbade jag lite AK med Fresa, hon är lika svårflörtad som vanligt och jag har svårt att imponera på henne då jag fortfarande kan så lite :)
Men försökte lite och hon gjorde det jag bad om. 
Därefter så tog jag på träns och sadel på Fresa då jag fått order om att jogga henne en tio minuter. Hon ska börja sättas igång nu. 
Fresa hon visade mig snabbt att skritta är SVÅRT! Hon började småtrava hela tiden, energi hade hon. När jag väl fick henne att skritta en stund så började vi trava och det gick bra, om något lite väl snabbt men var svårt att hitta den lugnare traven. Travade runt lite och det krävdes fullt fokus från mig då Fresa ville galoppera iväg X antal gånger. Även då det är jätte kul att hon har lite egen vilja och att hon visar vad hon vill så vågade jag inte låta henne galoppera längs en sida, det fanns så mycket energi i den där kroppen så jag misstänker att det hade blivit en bockig-galopp! Då Elin sagt att jag skulle jogga henne så tänkte jag att vi kan spara på galoppen till en annan dag ;)
Haha busfia som började galoppera ^^ 
 
Därefter så skickade jag upp pappa på Zydansie barbacka och jag gick med Cereza så gick vi ut en mysig sväng i skogen. Jätte härligt väder och återigen är det så kul att se hur bra hand Zydansie har med pappa som inte är jättevan barbacka eller på hennes rygg.
Toppen dag i hagen och stort tack till pappa som tog kort! <3

Melissa Horn

Jag har blivit förälskad, i en kvinna! Eller kvinnas röst rättar sagt och jag har hennes sång i mina öron mer än gärna hela tiden!
Jag skulle vilja formulera mig att hon är ett musikaliskt geni, för alla er som missat denna fantastiska röst så bäddar jag in en låt här nedan: 

Divergent!!

I detta nu befinner jag mig på biografen med min bästa vän, vi ska äntligen (!!) se Divergent.
Det måste ha varit ett år sedan jag såg trailern till filmen för första gången och jag har längtat som ett litet barn som vill öppna sin presenter på julafton på denna film!
Känns helt klart som en Stella-film. Innan ska vi ha varit ute och ätit på restaurang med Viktorias familj då hennes gulliga mor fyllet år :)

Mycket kass, jo tack jag vet!

Jag är riktigt usel på att uppdatera, kommer ett inlägg sen går det flera dagar så kommer det ett inlägg och så går det flera dagar osv...

Nu är det långhelg och det är riktigt skönt, få sova ut lite och vara ledig. Sommarlovet närmar sig med stormsteg men nu är alla lärare i skolan stressade för det är fler arbeten och prov som måste genomföras samt alla dessa kompleteringar. När lärarna blir stressade för att det är kort tid kvar så har inte det en bra effekt på oss elever, vi stressar alltid upp oss för arbeten och när vi nu får kort om tid så blir inte saken bättre! Det lustiga är att det är samma visa varje år men det hjälper inte.

Utan att säga för mycket i detta inlägg innan det helt är klart så ska jag och Maggie bli lite kompisar nu, försöka jobba lite tillsammans och ha kul! Ska ut imorgon då jag har hästarna så då blir det ett litet dressyrpass på ponnyn och lite jobb med alla de andra hästarna också. Haha nu när jag har damerna så är det så många att underhålla eller träna, man får försöka att variera sig lite så det inte blir NH med alla eller dressyr på alla - det blir så enformigt då :)

RSS 2.0