Hänt sen sists…

Vaccination inför resan som sker om ungefär en månad nu!!


Träffat Viktorias lite småläskiga fägel Fnupp. Galet rädd till en början men sen var det mest bara spännande!

Viktoria och jag red ut på en långtur. Jag på en galet pigg Fresa och Viktoria på stabila Zydansie. Blev en två timmars ritt och hade en riktigt öm rumpa efteråt! Fast var en väldigt trevlig tur :)

Varit på teater för första gången. Var på dramaten med skolan och tittade på Rickard den tredje. Lite lustig pjäs men nu har jag provat det också!

En tur ihop med Maggie. Mia sa att jag hade fri tillgång till ponnyn så vi tog oss en tur i skogen. Först väldigt mjukgörande arbete i skritten och sen lite småhoppning i skogen i alla gångarter, sen avslutades turen med lite dressyrtrav på banan. Hade nu en mjuk och riktigt trevlig dam. Synd att tiden började bli knappt, hade gärna jobbat längre med henne då hon var så med på noterna.

Även en riktigt mysig tur på saknade Zydansies rygg har hunnits med. Hade då Fresa i handen och vi gick ut i skogen och bara mös. För länge sedan jag satt på hennes rygg sists, trivs helt galet bra på den ryggen! <3

Great Britain

För några veckor sen så flög jag till England med min fina vän Iqra. Skolan bjöd på kostnaden för flyg samt boende och när vi var där så genomförde vi en intervju med en kille från Grey London, en marknadsföring byrå. Ett av de största arbeten som vi kommer att ha i Engelska 7 som är kursen jag går nu. 

Flyget gick bra, vi satt inte tillsammans men satt med två britter, män i 40års åldern som var otroligt trevliga! Vi pratade i stort sett hela resan och här började jag värma upp min engelska, fick en grym start på detta lilla äventyr!
 
Det var endast en natt vi skulle få spendera i England och vi var framme ungefär halv tolv så vårt schema var tajt! Tog direkt bussen och sen tunnelbana, efter mycket om och men, för att komma fram till där vi skulle bo. Bodde på området Elephant and Castle och ett ställe som heter SafeStay. Inget alls att klaga på där, stormtrivdes verkligen :)
Lite annorlunda då det var fyra andra som sov i samma rum som oss, en kille från Indonesien, en kille från USA och sen två från England - en kille och en tjej.
När vi kom fram så träffade vi två av dem, sen snabbt ombyte och sen iväg för mötet då det var ont om tid!! Kom precis i tid och hela intervjun gick riktigt bra, trevlig kille och vi fick svar på våra frågor. 
 
Sen gick vi och letade efter ett matställe i över en timma, vi var på ett väldigt fint område och all mat kostade runt 150kr och uppåt. Nu var vi bara hungriga och ville inte äta på värsta fancy stället då vi bara ville mätta magen.
Slutade med att vi satt på en italiensk restaurang som heter Vapiano, finns även i Sverige. Blev en pizza som fick mätta magen, när vi räknade på hur länge vi gått utan mat så var det 11,5timmar och då undantag för endast några godisar från en gott&blandat påse... Skräpning, det är på tok för långt tid!!
 
Sen tillbaka till hotellet och varva ner. Allt eftersom så rullade våra sovkamrater in och vi fick hälsa på alla. Ett riktigt härligt gäng, vi pratade och skrattade ända tills klockan var fyra på morgonen och vi skulle upp åtta. Bara att försöka blunda så man skulle ha lite energi till dagen efter. Helt underbar dag!

Dagen efter så blev det frukost på hotellet och sen iväg. En sväng in på en gigantiskt Primemark med 4 våningar, fick med mig ett par galet snygga skor därifrån för ynka 170kr. Sen lunchade vi och jag tog en baguett samt smoothie.
Därefter blev det att åka mot flyplatsen igen och sen flyga hem. Otroligt trötta men lyckliga lämnade vi detta trevliga land och fick ett minne för livet! <3

Tillskott samt förvildad dam

Idag jobbade jag först i stallet sen bar det äntligen ut till damerna. Inte varit ute hos Elins hästar på cirkus tre veckor så kändes riktigt bra att vara ute i hagen igen!!

Nu står det en valack där som heter Donovan också, en 5 eller 6årig kille som jag inte vet så mycket om. Har ingen koll på hur länge han ska vara i hagen men nya hästar i Elins hage är alltid spännande! 

Först när jag kom till hagen så ville ingen bli fångad förutom den nya pojken som jag dock inte tänkte börja med. Tänkte ta med Fresa upp till ligghallen då de andra brukar följa med då. Men hon var helt förvildad och tänkte inte bli fångad. Hon bara lekte runt med mig och drog sedan iväg med de andra... 

Fick tillslut tag i Zydansie och vi gick upp till ligghallen men det andra följde såklart inte med. Började då med Z, gav henne kraften samt pysslade om henne. Gick sen ner och jobbade henne på ängen, först med voltarbete och alla gångarter och sen lite "travbommar" som jag skickade henne över och även något hinder. Avslutade med lite lugnare jobb att skicka henne upp på en lastpall, otroligt läskigt sa hon!!
Vet inte när Elin sist jobbade med dessa pallar med Zyd men hon sa att de inte var okej! Efter en hel del jobb  när hon bara ville hoppa över så lyckades hon få en tass på och sen båda och tillslut hon stod kvar. Tokduktiga Zydansie som idag verkligen jobbade efter att förstå mig, riktigt kul! :)
 
Gjorde ett ytterligare misslyckat försök att få tag i Fresa och tog då med mig Donovan istället. Han fick sin kraft som han glatt åt upp och jag borstade honom. Tog även hans hovar och bakbenen var inte populärt!! Lite Cereza fasoner fast i häststorlek och var lite svårare att jobba med då. Han höll på och vevade med bakbenen men i slutändan lät han mig kratsa, bara att jobba vidare på det :)

Sen gick vi ner och körde i stort sett samma program som det innan med Zyd, fast ingen galopphopp - eller inget hopp alls. Bara upphöjd bom som han kunde trava över, vet inte vad han har för historia så vi gjorde det bara lätt och roligt. 
Pallen var inget problem alls och han såg så nöjd ut att få lite mänskligt sällskap!

Sen fick jag tag i Cereza också men Fresa blev utan jobb idag då hon var omöjlig! Jobbade Cereza innan hon fick sin kraft och rengöring. Samma övning där också i stort sett, travbommar med ett lugnt tempo fast att hon ändå skulle vilja framåt. Visste att hon skulle ha löshoppats dagen innan så tog det lugnt med henne.
Sen fick även hon jobba med lastpallen. Vet inte om det var första gången för henne, men jobbade som om att det var det. Först fick hon titta på den (galet läbbig!!) och sen klev hon över hela, när hon väl började peta på den så fick hon massa beröm. 
Fick hjälpa henne att placera ena framhoven första gångerna och helt plötsligt gick hon upp själv med båda tassarna och fick massa beröm!! Åå vad nöjd och mallig hon såg ut då! Riktigt trevlig och rolig att jobba med idag <3

Long time no see

Nu är flytten genomförd och wifi samt dator finns äntligen tillgängligt igen. 
Komma ihåg vad som hänt den senaste tiden är svårt, har haft en grymt kul dag på Boda Borg i alla fall. Trevligt folk, vi råkade också klara alla banor så vi blev Quest Masters - hamnade på deras facebook sida och jag heter tydligen Hager...

Haha annars så var det spanjorer på skolan under veckan, min "partner" som jag träffade i Barcelona it typ februari var här så det var ett glatt återseende. Det var henne som jag var hemma och åt middag hos när vi var i Spanien med skolan!
Åh vad jag tycker om henne!! Ännu jobbigare avsked denna gång då det kanske är sista gången vi sågs. Vi klickade riktigt bra och det var galet kul att träffa henne igen - samtidigt som det blev mycket känslor när vi sa adjö. 

Spanska vänner - vi var en 40pers som drog och bowlade, stadsbuss med alla oss samt det underbara med olika språk och ursprung men att det funkar ändå <3

RSS 2.0