Akademisk lektion

Precis putsat klart Elins kapson som jag fick med hem idag efter dagens träning. Elin hjälper mig ständigt så mycket i min utveckling och känns alltid som jag står i skuld till henne och nu när jag fick med den hem så passade jag på att putsa den - även om det går fort för henne att göra det själv så ville jag göra något litet för att visa min uppskattning :)

Idag har jag fått prova på att jobba akademiskt från marken, har gjort det en gång förut med Fresa men det var nog lite mer än ett år sedan så vi började på ruta ett idag.

Det var Zydansie idag som jag skulle få prova att jobba med, Zyd hade gjort det 2ggr innan sa Elin så jag & Zyd var på samma nivå kan man säga. 
Elin skulle börja att visa och förklara hur jag skulle tänka och göra men då det blåste så mycket så var Zydansie på tårna och inte alls så fokuserad så Elin jobbade henne lite på volt själv innan hon gick tillbaka till det stillstående där jag skulle börja.

Eftersom att det här är helt nytt för mig så använder jag säkert helt fel ord och så kanske jag glömmer några steg i min förklaring. Men Elin har också skrivit om det så gå gärna in där och läs också så kanske ni förstår vad vi gjorde :)

Grundetanke var att jag skulle få Zydansie att ställa i nacken, och sedan böja + halvhalt så att höften skulle röra på sig (att den var med) som senare skulle resultera i att hon kunde spåra. Det hela låter ganska enkelt men vissa gånger så gick Z emot det trycket jag gav och sen kanske jag gjorde lite för mycket i den tänkta halvhalten som fick henne att ta ett steg bakåt istället.
Efter en lång genomgång med den här början så fick jag också prova att få samma början med ställning, böjning och höft för att sedan jag skulle backa en volt då jag hela tiden var framför Zydansies huvud. Hon gick alltså framåt och jag backade.
Här ville man att hon skulle fortsätta att ha lågt huvud samt fortsätta med det tidigare stadiet som var ställningen och att hon skulle spåra. Försöka att hålla bogen på plats och ha en bra skritt och en avslappnad häst. Otroligt härligt när vi fick ett flyt där och Zydansie var där jag ville ha henne och såg så himla avslappnad ut. Grymt härlig känsla! 

Sen avslutades lektionen med att jag fick prova en början på en sluta med hjälp av ett dike som en vägg. Otroligt svårt att vara i rätt position och vara snabb med att berömma vid rätt tillfälle och bara släppa allt. Men även det här funkade och jag är imponerad över hur mycket Zydansie har lärt sig efter två pass med Elin!!

Jag vet att mina beskrivningar inte är 100% men det är så svårt att förklara alla positioner, tankar och hur det såg ut efter en lektion. Mycket lättare om man skulle ha bilder att dokumentera med eller någon film :)
Men läs gärna Elins inlägg som sagt då hon har mycket bättre koll på exakt vad jag skulle göra!

Det här var verkligen fantastiskt kul! Att ha någonting ytterligare att jobba med Zydansie med, känns som om att vi kommer ännu närmare när vi jobbar ihop på olika saker och lär oss känna varandra på flera olika plan!
 
Nu blev det att lägga till en ny kategori då jag tror och hoppas att det kommer bli mer träning inom detta <3
2014-02-15 @ 18:47:56 Zydansie ♥ Permalink


Kommentarer
Postat av: Elin Eriksson

Två tummar upp för super duktig elev :-D

2014-02-15 @ 18:54:59
URL: http://misselineriksson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0