5 sanningar om mig!

1. Jag kan inte göra armhävningar. Jag kan göra kanske 2 st sen faller jag. Det är inte att jag är otränad eller så bara utan jag börjar skaka! Okej det är dels för att jag är otränad men det bara inte går.

2. Jag älskar godis! Om någon erbjuder mig godis så kan jag inte säga nej för min mun pratar för sig själv typ ^^

3. Om jag vet att hästen/ponnyn jag ska rida har kastat av en person dagen innan eller veckan innan så blir jag jätte nervös att jag ska åka av. Men när jag väl är på hästen så kör jag mitt "race". Alltså börjar hästen bråka så skänklar jag på & bara kör.

4. När jag rider & en häst/ponny börjar bråka eller inte gör som jag vill så morrar jag typ alltid (a). Det är något jag började med i sommras typ & det är pinsamt för ibland säger folk som jag rider med något i stil med att dem hörde när jag morrade. Haha en onödig & dum ovana!

5. Jag vill så mycket & vill gärna hjälpa till så ofta jag kan. Men jag är också väldigt lat & tänker nej jag orkar inte cykla dit för att hjälpa henne innan hon ska rida eller något liknande. 

Jag vet att jag är pinsam -.-




Frågestund!

En icke hästrelaterad bild så ni inser att ni får fråga vad ni vill :)


...

Denn avecka har vi "kärleksvecka" i skolan så inga läxor :D Men ganska mycket jobb i skolan ändå. Tycker  att det är dags att den j*vla snön ska försvinna nu! Ska även börja träna lite med pappa så jag kommer igång med konditionen & allt däromkring så jag kan ge allt i ridning. För det är lättare att göra sakerna rätt från häst ryggen om man har muskler & ork. Har man inte det är det lätt att man gör fel eller fuskar.
Ska iallafall sticka ut & springa med hunden en sväng ☺


Happy Happy Happy! ♥

Idag skrittade jag Alex barbacka med täcke... Det var första gången jag red han sen han blev skadad :) Och det var jätte mysigt! Jag har världens finaste medryttarhäst & vän :)
Viktoria hjälpte mig också att fodra alla hästarna & släppa ut dem i tur & ordning :) Det gick bra & var mysigt men kallt!
Nu kommer lite blandade bilder på mig & Alex ifrån idag :D Men ursäkta mitt uttryck i ansiktet i vissa bilder ^^


Haha skulle göra en skänkelvikning på bilden under & kolla hans ben >< Sen mitt face xD

Och avslutar med värsta söta bilden här under ^^ Kolla tungan :')


Bebisen ♥

Hoppning

Den här veckan stog det hoppning på schemat. Det var kallt ute så alla hästar var typ extra pigga! Jag hade Sjuan som jag inte ridit sen i sommras så det var vädigt pirrigt & jag såg från lektionen innan att han var väldigt pigg & hoppade stort över & då blev jag nervös ^^ Men väl på hästen så var han riktigt fin & första galoppen innan vi skulle börja hoppa var så samlad & jätte härlig! Sen började vi hoppa & vi skulle rida in i trav & efter hindret saktade av ifrån galopp till trav & rida över några bommar. Jag märkte att han gick fint emot hindret & hoppade sen var det full galopp. Gjorde en volt runt bommarna saktade av, travade över bommarna & red an till nästa hinder så blev hopp & sen full galopp igen men vi skulle galoppera på ett varv på den stora volten där så det gjorde jag & sen saktade jag av :) Han var rolig att hoppa men han kändes så känslig. Emily (min ridlärare) frågade om jag tyckte det gick bra & jag sa nej. Men då sa hon "du följde honom fint över hindrena även när han hoppade stort & det är ju jätte bra" så hon fick mig att säga att det gick ganska bra iallafall.

Sjuan

Alex ♥

Jag var hos Alex häromdagen & det var jätte skönt att mysa med honom! Sen tog jag på tränset & gick en promenad med honom. Jag hade tänkt rida men glömde hjälmen. Men han var jätte glad att få komma ut ur sin lilla sjukhage & gå en sväng & sen när jag stannade för att kolla mobilen så buffade han på mig för han ville ju röra på sig :') Han är så gullig. Nu den här veckan ska vi ju börja sätta igång honom men då blir det ju skritt den här veckan. Det tror jag att Alex kommer tycka är skönt för annars har han ju bara varit i sin box & i sjukhagen, den lilla stackaren.

Älsklingen ♥

Islandshästar :D

Var med pappa & red i stallet där han brukar rida :) Där står det tre islandshästar. Jag red Naoma & pappa red Lofti som är hästen han alltid rider. Jag kunde välja emmelan Naoma eller Gydja med eftersom vi skulle rida barabacka så tog jag Naoma för henne har jag ridit mest & känner mig säker på :) Men det var iallafall fint väder & mysigt att rida barbacka är det väl alltid ^^
Men vi red en bit (där det gick att rida, så man inte dränktes i snö) i både skritt,tölt & galopp. Sen vänder vi & ska rida samma sväng tillbaka & Naoma får fnatt & börjar typ galoppera i vändningen & flyger iväg i världens fart. Sen hör hon att pappa & Lofti börjar närma sig & då går det ännu fortare! Och jag kan bara säga att vi tappade nödbromsen på vägen för det gick inte att stanna henne! Slutade med att jag red in i hög snö med henne så stannade hon. Sen kommer vi ut på vägen igen & då börjar Lofti galoppera & pappa kunde inte annat än att hänga på. Då börjar Naoma tölta & hon märker att dem försvinner iväg en bit från oss & då kommer hon in i flygande pass & då sprang hon lika fort som pappa galopperade. Haha det är söta små djur :)

Lofti


Gydja


Naoma & Jag



...

Glömde skriva om förra veckans lektionsridning :D Jag hade Kakan & det var inte nyligen jag red henne! Sist var i sommras på igångssättningslägret :) Men vi hade iallafall markarbete & usch jag tycker det är så tråkigt att springa över bommar. Visst det är bra lydnads träning men ändå antingen vill jag ha dressyr så jag kan sitta ner & jobba hästen eller så ska det vara hoppning. Inget därimellan! Nej men det gick väl ganska bra & jag fick henne att börja söka sig neråt & att jobba på under sig :) Det var roligt iallafall!

Haha en bild på Majsan som jag tog förra helgen tror jag ^^

Var med i en Hot or Not...

och på den här bloggen kan ni se resultatet: rilfarna.blogg.se tycker bloggen är bra & mycket bra på att uppdatera :) Nöjd med bedömningen & förvånad ^^ Men ja båda anmärkte sig på min blick & jag är jätte dålig med blicken även i hoppning... Det är ett måste att ändra på! Men som sagt läs gärna inlägget :) 


 

Kryssning ♥

Just nu är jag förhoppningsvis redan på båten :) Med Viktoria & hennes familj & allt möjligt ^^ Har längtat till det här jätte länge för det ska bli så skönt att ta det lugnt & ha det gått & inga klockor eller mobiler som jagar en! Ska bli mysigt iallafall :)

En bild i från förra året när jag & Viktoria var på kryssning :)

Haha..

På tal om cykelsemester... Här får ni en syn av mig som ni nog inte är vana vid ^^ Ingen häst i bilden & jag har shorts & t-shirt vid en cykel...


Sommar & sol tack ♥

Saknar sommaren som tusan! Jag vet att jag skrivit det ett antal gånger redan men det känns som jag inte tog vara på sommaren 2010 ordentligt! Hade gärna haft lite mer fri tid som jag bara tillbringat i stallet för att ta det lugnt. Annars så var jag ju på 2 ridläger, en cykel semester med pappa  & vart tog alla annan tid vägen?! Känns inte som jag var hos Alex så mycket ändå! Men 2010 var ett härligt år med nu 2011 ska jag hinna massa mer!
Glömde berätta vad jag fick för betyg på SO provet vi hade (anledningen till att jag inte bloggat så mycket då).  Jag Stella Hagel fick MVG! :D


Några veckor gammal bild ☺

Tips?

Undrar om ni har några tips med bra sidor som man kan hitta snygga tröjor att köpa? (stall tröjor, gärna hästrelaterat) Tycker att hööks har tråkiga tröjor om man vill hitta några fräna för dem flesta av deras tröjor är en färgade & står typ CRW på bara -.- Känns tråkigt!
Beställde dem här förra året tycker själv att dem är snygga :D Kommer dock inte ihåg vart ifrån ^^

Tycker att båda är skit snygga på övre bilden den blåa för dem gröna var slut & på den undre den svarta ♥

Förvånad ^^

Jag är riktigt förvånad över att så många fortfarande läser mig blogg även fast att jag inte har nåot att blogga om längre... Så jag vill att ni ska ge mig lite tips hur jag får er att vilja läsa min blogg för jag vet inte vad jag ska blogga om nu när jag bara är i stallet 2 ggr i veckan -.-
Lite minnen från sommaren



Snyggingen ♥

Fan vad jag saknar sommaren! I sommar ska jag spendera så mycket tid jag kan i stallet & ta massa kort & bara ha det skönt! Saknar det så otroligt för då behövde man inte tänka på allt med täcken & mat hela tiden när han går ute dygnet runt & man är ledig från skolan ♥

Dåligtbloggande.se

Jag vet att jag är usel på att blogga just nu... Men är inte i stallet så mycket just nu & är dyng trött typ hela tiden. Sen har jag varit hos läkaren för jag är extremt torr i ansiktet & har eksem så nu har jag 7 olika salvor hemma -.-
Nästa vecka = vacka 7 så har jag tre prov = måndag - no prov ,onsdag - spanska prov & fredag - matte prov!  Ooooh jag kommer dö.
Nu på onsdag ska jag också ha någon nyhetsredovisning i skolan så det känns som skolan försöker dränka mig i jobb just nu! Men jag väntar på våren,ljusare tider, Alex flyttar tillbaka så jag kan cykla ut & till sportlovet ^^

Om ni vill ha något att läsa så rekomenderar jag att ni läser Amanda Svenssons blogg :http://sniglorf.blogg.se :D


Snygga Alex i sommras när jag longerade han ♥

Denna vecka...

blev det att rida Emilia eller jag fick Bazaar egentligen men Viktoria ville byta  jag tycker att Emilia är roligare än Bazaar så det passade mig bra :)
Och hon gick på lektionen innan & det har hon aldrig gjort förut när jag skulle rida henne så jag slapp göra iordning :)
Men väl uppe på hästen så kändes Emilia väldigt seg :O Aldrig hänt förut hon brukar alltid vara pigg men men...
Hon var mycket lättare att jobba & hon gick fint & jobbade på under sig nästan direkt :') Men efter typ halva lektionen så fick jag jätte ont i magen & kunde inte riktigt njuta av vad fint hon jobbade på. Hon gick jätte bra även i galoppen lyssnade ordenligt & jag var riktigt nöjd över lektionen. Eller är borde jag väl säga :)
Nästa vecka är det teori så då får jag hitta på något annat att göra :)
Dissar också att Alex inte är bra & ska inte börja sättas igång förän vecka 8 & det känns helt fel att jag bara rider 1 gång i veckan nu o.O Men ska iallafall ut till Alex i helgen :)


Bild på mig & Dandy ifrån i sommras :) Kolla tungan :D
Kommer ihåg att jag varit på sjön dagen innan & jag såg ut som en kräfta den dagen men man ser det inte på bilden iallafall ♥

Diss

Jag dissar bettlösa träns på hästar som kan bli för starka för då sitter inte tränset så värst bra & fast som man gärna vill att det ska sitta... Jag red min kompis häst Challe i sommras & då på ett bettlöst träns men då blev han stark & jag kunde inte styra eller något... En Diss alltså!

Challe & jag :)

Man ser tydligt att tränset inte sitter bra häst under...


Hiss
Men jag hissar barbacka sadlar (en sådan som jag har på bilderna) för dem är mjuka & sköna :) Jätte mysiga att rida med på vintern för det blir varmt & skönt om rumpan :) Man får också en känsla av att man kommer närmare hästen :)

Var ute med "valpen"

Haha "valpen"... Jag skrev så för vi är hon en valp men hon tror att hon är en LITEN valp & jätte smidig men det stämmer inte riktigt ^^ Hon har växt hur mycket som helst & är riktigt stark nu när det är halt ute & man kan inte stanna om Tigra inte tycker det (: Bebis pälsen är borta & jätte stora & klumpiga tassar ♥

Tigra

haha Tigra som liten :



Tigra som (lite) större:


Haha en förändring eller? ;)

Tävling igen (a)

Var med & tävla om ett schabrak  :D


http://johannagrant.shapemeup.se/2011/01/27/bloggtavling/#comments

<3

RSS 2.0