Beppe, Stipendium, Frankrike och Praktik

Lusten försvann som när den stora lusten för något onyttigt försvinner när man ätit sig mätt med en middag. Lusten att blogga åkte iväg på semester men än nu tillbaka så därav sitter jag här igen. 

Några guldkorn jag vill ta upp som har hänt från våren och fram till nu. 
Sista april så var det Beppe vilket är en Nyköpingstradition (eller först maj, lite tvekmacka på det i detta nu). Alla som ska ta studenten tar då på sig en tråkig vit mössa som endast har bokstäverna som bildar ens namn på sig. Under eftermiddagen och hela kvällen går människor och skriver på varandras mössor, alla möjliga olika budskap och interna skämt. Firade detta ihop med klassen hemma hos en klasskompis, riktigt kul att föra med klassen. Sen ut på krogen in på småtimmarna. 
 
Sökte ett stipendium hos en ekonomibyrå som krävde minst C i ekonomikurserna samt att en skulle vara diplomerad gymnasieekonom. Var på en "arbetsintervju" där jag var så fruktansvärt nervös så jag var tvungen att sitta och hoppa med ena benet upp och ner konstant, men som tur var så hade jag ett bord som jag satt vid mitt emot de som intevjuade mig så det inte syntes. 
Några dagar senare fick jag ett samtal om att jag var stipendiaten de vill ha för kontoret i Nyk. Så efter studenten var jag ledig en vecka innan jag åkte till Frankrike en vecka på utbildning, hela kursen var på svenska men en kul grej att komma iväg. Otroligt intensiv vecka med mycket "korvstoppning" med information men även roligheter, vinprovning, åkte till havet, middag med cheferna från olika kontor i Svergie, mycket polhäng och massa god mat!
 
Efter hemkomsten från Frankrike så har jag haft en väldigt lugn sommar. Dåligt väder ganska ofta tyvärr. I måndags påbörjade jag min praktik som ingick i stipendiet. 2 veckor praktik på företaget i Nyköping och vad som händer sedan får jag berätta som det kommer. De två första dagarna på kontoret kändes allt väldigt svårt men har gått bättre och bättre för varje dag. Har haft sysslor som: mycket bokföring, bocka av in/ut-betalningar, frankera och fixa porto på kuvert, mailkontakt, svara i "min" telefon på kontoret och sen även mycket kontorssysslor då jag är ekonomiassistent men även kontorsassistent. Så har handlat, fixat med fika, ser till så allt material finns på kontoret, fixar med post och liknande. 
Tycker att det har varit väldigt roligt så fort jag förstår vad jag ska göra, att det är riktiga siffror som jag jobbar med nu. En dag betalade jag ut över 70 000 från en kunds konto, då satt en rutinerad från kontoret med mig och dubbelkollade men ändå. Trivs riktigt bra! 

RSS 2.0