Dressyr på ponny

Idag så red jag och Elin över hästarna till hennes baksida för att sedan ta oss bort till ridbanan, jag på Maggie och Elin på Zydansie. Tanken var att jag skulle rida Fresa i hopp om en dressyrtävling om cirka två veckor, men då Fresa inte är helt ren i sitt steg från en spark så är hon inte riktigt redo för det. 
Blev ett pass på ponny bara för skojs skull men nu efteråt går det vissa tankar om att jag kanske startar henne istället på dressyrtävlingen, varken hon eller jag är alls i form för en dressyrtävling men då har man något att träna till och då får man skärpa till sig en stund! :)

Maggie skötte sig väldigt bra idag, fick en ganska lugn trav på henne och hon kändes trevlig i munnen! Red LC:1 programmet och det såg lite blandat ut, men vissa stunder helt okej för att vara andra gången jag red dressyr på damen. Måste träna på att få tillbaka hela överkroppen och inte falla fram, att kunna sitta ner samt att min hand i rätt position. Helt enkelt min sits som jag måste jobba på och ska försöka ta tag i lite bålstabilitetsövningar så kanske det blir lättare när jag är starkare! :)

Vi får se vad det blir av detta men det var roligt att jobba med ponnyn idag! 
Bild som Elin tog på oss idag! <3

Elin red Zydansie under den här tiden och det var riktigt kul att se dem tillsammans, se hur dem verkligen jobbar tillsammans! Riktigt snyggt ekipage!
Effektfull bild på bästa dem!

Fotosession

I fredags eftermiddag blev det en liten fotosession för mig, Elin & damerna samt Mia & Mango. Micke var ute och fotade oss i det fantastiska vårvädret och jag väntar nu otåligt på att bilderna ska vara klara så jag får se dem :)

Nej men jag tror att det kommer bli lite härliga bilder!
Bild från förra plåtningen med Micke:

Plåtning

Plåtade Viktoria igår vid vattnet, länge sen jag fotade människa men det var riktigt roligt i det fina vädret!
 
Såhär fokuserad var jag:

Don't bend, don't break, baby, don't back down

Foto: Viktoria Fors

Vårbad

Bättre sent en aldrig så kommer en uppdatering om den underbara turen till vattnet för cirkus en vecka sedan.

Ganska skapligt cyklade jag ut till hästarna för att borsta igenom innan Elin kom när hon slutat jobbet. När hon kom så tog vi på all utrustning och blev uppmötta av Elise & Star. Jag fick dagen till ära sitta på Maggie och Elin satt på Fresa, sen bar det av på en lång tur till vattnet. 
Lite trav och galoppstäckor blev det och då vi kom fram tidigare än planerat så busade vi runt i skogen med lite småhoppning samt att vi red till en härlig, brant och lång sandbacke som hästarna fick galoppera upp för. Kände verkligen hur det sög i Maggies muskler men hon jobbade på riktigt bra och skötte sig exemplariskt hela turen!

När vi sen kom till vattnet så blev det lite korvdags som Mia och Jesper kommit ut för att grilla med oss. Helmysigt var det och hade det inte blåst så var det helt perfekt :) Efter att magen fyllts med mer energi så blev det lite plaskande i vattnet för hästarna innan vi började rida hemåt igen, med ett stopp vid grusbacken på vägen. 
Helt underbar dag med taggade hästar och glada människor!
Härliga bilder som bästa Mia har tagit, stort tack!! :)

Dressyrträning gånger 3

Uppdateringen har inte varit på topp men det är en vana här, jag jobbar med intervaller ;)
 
I söndags så var det dressyrpass gånger 2, först på Maggie och sedan på Fresa. Elin var en ängel och höll lite lektion för mig. Något som jag verkligen måste jobba på är att räta på mig och ta tillbaka axlarna, har verkligen legat på latsidan där och har en vana att verkligen säcka ihop ^^ 

Kände bara lite på Maggie, försökte att hitta en lugn trav och gjorde mycket serpentiner samt lite voltarbete. Riktigt roligt att känna lite på henne och det känns inte alls som hemma plan, fast nu känns det bättre att sitta på ponny - känner mig inte fullt lika lång längre :)
 
Efter det så blev det ett kortpass på Fresa - även där att bara försöka att känna in mig lite på henne. Försöka få en lugnare trav med hjälp av min lättridning och sen några korta skänkelvikningar. Även ett litet kort galopparbete, där kände man tydligt att Fresa är starkare i ena bakbenet så att galoppen var lättare i ena varvet. Men fantastiskt kul att få sitta på Fresa lite och guldvärt att ha Elin på marken som instruerade mig! <3
 
Sen i måndags så blev det en dressyrlektion på Roxanna som jag fick av Viktoria i födelsedagspresent, Viktoria red också med på den lektionen på en annan ridskolehäst!
Roligt att sitta på Roxanna igen men det är tyvärr inte alls samma häst som i somras, fast det är inte så konstigt. Nu är hon ganska stel i sidorna och väldigt stark men efter lite lösgörande arbete så blev hon riktigt trevligt mot slutet :)

Mango - hopptävlingen!

Fått lite påminnelser om att det inte kommit någon ordentlig utvädering från tävlingen - har inte riktigt orkat eller haft tid att blogga de senaste dagarna :)

Vi var framme vid Stjärnholm långt innan min klass började så hade gott om tid att kolla banan, lugna mina nerver och rida fram. Väl på framridningen så kändes det ganska bra, han lyssnade framåt för skänkeln och hade fått knaprat i sig lite extra havre!
Hoppade över ett hinder på stora sandbanan innan jag gick in i ridhuset, fick först en nit, sedan ett väldigt osäkert hopp innan vi kom över med en bra känsla. 

Efter mycket väntetid så fick vi komma in i ridhuset och hoppa fram på två hinder. Lät Mango först titta på alla hinder så att han blev nöjd. Fick startsignal och allt bara flöt på, inga större fel utan Mango skötte sig toppen! Kändes nästan lite för enkelt då jag bara åkte med men men ;) Då det var idealtid och vi bara red 2 sekunder för snabbt så blev det en tredjeplacering och en gul rosett!
På filmen ser det inte jätte roligt ut, vi får flera halvtaskiga språng och jag tycker nog att jag ser lite klumpig ut på honom. Några lite längre travsträckor än nödvändigt men det var då tiden man skulle försöka pricka var lite långsam - så det var meningen :)
Stort tack Mia för att jag fick låna din snälla häst! Han var verkligen en liten ängel :)


IQ:n i topp

Endast en dag kvar nu innan det är påsklov! Tiden från sportlov till påsklov har gått fort, har varit stockholmsbesök, tävling, Spanienresa samt kryssning under denna tid som har gett mig extra energi i skolan! Även bra dagar med Elin och damerna har fått mig på bra humör :)
 
Gjorde idag nationellt prov i engelska muntligt, gick lekande lätt och skönt att gå på lov med ett bra sista prov!
 
Nu i helgen väntas en heldag på Boda Borg samt en dressyrkväll i ridhuset med Elin och damerna :)
 

Spontan kryssning

 
Lördag till söndag har jag varit på kryssning med Viktoria, åh vad jag har saknat henne! Annars ses vi så sällan och då när vi träffas talar vi om allt som har hänt men nu fick vi ett till minne tillsammans!
 
Kryssningen var verkligen över förväntan och vi hade det så sjukt kul! Stort tack till Tessan (Viktorias mamma) för att hon skämmer bort mig med kryssning och mat! <3
 

Bus i skogen

Igår blev det en uteritt på Fresa med Elin & Zydansie, Mia & Mango samt Elise & Star.

Vi red ut i en skog och utforskade, utan stigar och bara myste runt. Även ett möte med två älgar, men dem smög vi förbi i rädsla om att de skulle jaga oss ^^
Avslutade turen med galopp på en stig i skogen, fick först ligga före och bröt sedan av för att det började gå fort. 
Mia och Elise fortsatte galoppera och sedan när jag skulle hänga på efter dem så exploderade Fresa ^^ Det gick så sjukt fort, för fort om man tänker på att det var på en stig i skogen med svängar och leriga partier. Men tappade tygeln med ena handen och försökte att bara hänga med där jag satt barbacka. Det gick så sjukt fort så att vinddraget gjorde så tårarna rann!
Det var helt klart intressant och nu har jag provat det också, Fresa verkade otroligt glad och nöjd med sig själv efter det!
Annars var det trevligt att få sitta lite på Fresa igen, ska nu försöka lära känna henne lite mer från ryggen - har varit mycket Zydansie under hela tiden Fresa har haft Cereza :)
 
Därefter blev det en lugn tur i skogen på Maggie med Cereza i handen då Elin skulle fixa lite i hagen. Väldigt mysigt till att börja med och när vi kom ut på ett fält så stod vi och bara myste i solen en stund. Därefter hade jag lite dikesträning med Maggie som inte gärna ville stå i diket, men efter lite övertalning så funkade det!

På vägen tillbaka så blev det ganska många halter och lite backning då antingen Maggie bara tågade på i riktigt snabb skritt så att Cereza var tvungen att trava efter, då gjorde jag halt och backade något steg för att visa att jag försökte säga något. 
Var även tvungen att backa några gånger då Cereza tyckte att hon skulle gå på andra sidan av trädet så vi fastnade. Då tröttnade Maggie på mig och med den attityd hon har så bockade hon av mig ^^
Hade jag inte haft Cereza i handen hade jag nog suttit kvar med när Cereza drog mig bakåt samtidigt så gled jag av. Tur att jag satt på ponny för då var det inte så långt till backen ;)
Ställde mig snabbt upp och backade Maggie igen för att visa att jag inte uppskattade hennes beteende innan jag satt upp och vi skrittade tillbaka till hagen ^^
Den där ponnyn har lite temperament!
Men inte skada skedd och är inte ens öm i kroppen idag, nu har jag provat på det också så man får ha koll på Maggies lilla räv bakom örat ;)

ETT ÅR

Det är tiden det tar för jorden att fullborda ett varv runt solen

Igår var det exakt ett år sedan jag satt på Fresa för första gången och det har hänt så otroligt mycket sedan dess!  Det var efter den där turen jag och Elin red tillsammans, jag på Lucy och hon på Fresa som Elin gav mig erbjudandet att få börja rida hennes häst, ett erbjudande som fick mig att vilja skrika rakt ut av lycka när jag väl kommit på att jag verkligen ville detta!

Strax därpå efter några veckor så ploppade världens sötaste lilla föl ut och det var JAG som hade tillåtelse att hålla på med både föl och Fresa. Det var jag som fick stort förtroende av Elin snabbt att gå ut i det härliga vårvädret, gå bredvid Fresa och lilla Cereza som busade runt i skogen bara någon vecka gammal. Just där och då så kände jag en sån ära att få vara där jag var och jag kände aldrig att jag kunde visa mina stora uppskattning till Elin att hon valt mig. Än idag kan jag aldrig tacka henne nog som tog mig under hennes vingar för att utbilda mig både pyskiskt och i det fysiska hur jag beter mig, rör mig runt hästar och hur jag väljer att jobba ihop med en häst.
Men något som var över förväntan är den kontakt och vänskap jag och Elin nu har lyckats bygga upp, ibland kommer vi på oss med att munhuggas som systrar.

Det tog inte lång tid innan Elin hade köpt en till häst - Zydansie. Känslorna som jag känner för den hästen skrämmer mig nästan lite, som jag i början hade en otroligt stor respekt för.

Så mycket som jag har lärt mig under det här året, och så mycket som jag upplevt trodde jag inte var möjligt. Fresa den otroligt fräcka hästen som jag faktiskt innan drömt om att få sitta på, blev jag medryttare på och resultatet av det blev att jag idag är medryttare på fyra fantastiska hästar!
Att gå från ridskoleryttaren och vara medryttare på Lucy, underbar häst i all hantering men tyvärr helt bortkopplad i ridningen, till att rida väldigt känsliga hästar, kunna jobba NH, lite AK samt ett helt annat ridsätt. 

Tjejen som var otroligt rädd av sig och ständigt ville ha kontroll, kan idag sticka ut och galoppera barbacka i endast repgrimma. Min rädsla är något jag fortfarande jobbar på men det har skett en stor utveckling där, jag som person har verkligen utvecklats och idag kan jag mycket mer stå för hur jag rider. Absolut är jag inte perfekt eller färdig i min utveckling men jag har kommit en lång väg!

Jag har haft stunder under detta år där jag varit på bristningsgränsen i ridningen, där jag hållit på att bryta ihop då det bara inte funkar. Jag lyckas inte styra min kropp som jag vill och allt blir bara fel efter fel. Men Elin har fått mig vidare, att inge ge upp och det har resulterat i riktigt bra stunder, både på hästryggen och i jobb från marken!
Jag tror att det valet jag gjorde för ett år sedan när jag bestämde mig för att tacka JA till Elins erbjudande är ett utav de absolut bästa valen i mitt liv, absolut har mitt liv varit väldigt fullbokat sedan dess men det har varit värt varenda minut.
Lyckan jag känner för att det är just JAG som får rida Elins hästar går verkligen inte att beskriva, alla de gånger jag varit orolig pga t.ex ett sms utan smiley att Elin är sur på mig och inte vill ha mig kvar är ett resultat i det. Jag är så läskigt nöjd med dessa hästar och att få tillbringa denna tid med Elin, är så orolig att det snart kommer att ta slut, för bra för att vara sant...

Ett år och jag är glad för varje dag som går som jag får tillbringa med Elin och hennes hästar!
Ett år - ett fullbordat varv runt solen <3

RSS 2.0