Hoppträning nr 2

Vet inte om jag sa det så tydligt men tanken är att jag ska hoppa Bolero varje eller varannan vecka nu under sommaren, bra träning för mig att ha kontinuerlig träning även fast nästan alla Elins hästar för tillfället är dåliga. Det är Maggie som jag kan hoppa vilket jag också kommer göra men passar på att hoppa Bolero under sommaren när jag har lite extra tid, se vad han och jag kan få fram tillsammans :)

Red fram och började sedan att galoppera över bommar, sju stycken i rad för att han skulle hålla samma stadiga galopp hela vägen. I början var han så nonchalant och bara sparkade på alla bommar så höjde upp två av dessa bommar till 50cm och då blev han mycket mer försiktigt om tassarna :)
Sen hade jag en 5 och en halva fast 6m istället då han är häst. En travbom in, litet kryss och sedan ut över ett räcke. Tanke var sen 4 galoppsprång och ett räcke men vi kom aldrid dit utan fick göra en volt där istället för att han skulle lyssna på mig. 
Först gick det inte alls bra och han drog iväg med mig ordentligt men sen fick jag in han på en volt med lite bättring och sedan kom Elin - min räddare i nöden!! Haha nej men började tvivla lite på mig själv, var volter verkligen lösningen på vårt problem - skulle det göra saken bättre? Då kom Elin dit och vi fortsatte med volten, fick då som en bekräftelse att det är att bra sätt att jobba på. Känns bra att veta och vi tog volten i arbetsgalopp och bröt sedan av för att trava över krysset. Övningen funkade bra och han lyssnade så otroligt fint sen!
Fick även några avbrott från galopp efter ett hinder på rakt spår, riktigt stort framsteg och det vi söker - att inte alltid behöva lägga volt för att han ska börja lyssna :)

Vände sedan på hela steken och tog galoppbommarna och sedan krysset samt kombinationen. Vi såg då tydligt att Bolero är mer osäker i höger varv, hans svaga varv muskulärt är vänster men där verkan han också vara mer självsäker. För här i höger varv fick vi flera stopp på galoppbommarna samt kombinationen så en osäkerhet syntes där. Men vi tog oss igenom och över galoppbommarna riktigt snyggt några gånger - kul! 

Det är kul men en utmaning som sagt och han är riktigt roligt att arbeta med när han börjar att jobba med mig och inte bara rusar före. Så roligt att hoppa honom för man känner verkligen vad roligt han tycker att det är samt att man ser öronen som är spikad framåt och en häst som så gärna vill framåt! Trevlig kille och med lite stöd, hjälp och utbyte av tankar med coachen Elin så tror jag att vi kommer kunna lösa det här och komma bort från rusandet :)
Stort TACK till min käre far för att han filmar mig även fast att han så gärna själv vill se direkt hur det ser ut, är nämligen svårt att titta genom kameran men jag är evigt tacksam! <3


Hoppning på g igen

Nu ikväll blir det lite hoppning med Bolero igen, ska bli kul! Har ritat upp en fin liten banskiss så får vi se hur vi klarar av dagens träning. Förhoppningsvis så kommer det upp lite utvärdering senare hur det gick och eventuellt en liten film om pappa är gullig och filmar igen :)
Elin kommer nog också och hjälper mig under hoppningen - blir kalasbra!
 

Snyggponnyn!

Idag så har jag ridit ett dressyrpass på den sjukt snygga ponnyn Maggie. Elin var med och hade lite övningar till mig som jag gjorde samtidigt som hon kom med tips hur jag kunde förbättra och hur jag skulle tänka. 
Jag måste bara börja med att säga att det gick GALET bra! Försök att hitta hur många gånger jag skrivit det, inte ofta!
Jag satt där jag skulle och red på min egna toppnivå, jag var helt där kroppsligt samt i skallen och det var Maggie också. Hon är lite stelare och svagar i vänster varv men vi jobbade på det och det blev en klar förbättring. Alltså jag är så otroligt nöjd med passet, och att Elin också såg det och gav oss komplimanger gjorde saken ännu bättre - nu svävar jag på rosa moln :)

Jag och Maggie hade ett fint arbete tillsammans och det var på slutet när både jag och Maggie var trötta som det blev lite tufft att avsluta med flaggan i topp och göra klart sista övningen. Vi kämpade in i det sista och jag kan inte säga mer än att jag är toknöjd!
Hoppas att jag kan rida lite mer dressyr med ponnyn, nu var det en månad sedan sist och det var så fantastiskt kul - samt att det är bra för både mig och Maggie att träna dressyr. Får kolla med coachen men det borde gå bra ;)

Denna fantastiska varelse

Åh vad jag saknar att sitta på den här underbara ryggen och jobba med henne! <3
 

Småhoppningen med ponnyn

Skrev inte mer utförligt om hopplektionen på Maggie igår då tangentbordet inte funkade vid datorn (slut på batteri) och sen sov jag hos Elin så blev ingen mobilbloggning heller :)

Elin hade lektion för mig på Maggie och Elise som red en ponny som hon fick låna. Mycket låga hinder och bommar på marken då jag blivit lite rädd för att hoppa Maggie, sist jag hoppade henne så gjorde hon dessa helikopterhoppen så jag inte var i balans under ett enda språng - riktigt dålig känsla samt att jag landade på framvalvet. Efter det har jag undvikt att hoppa henne och en lite rädsla har kommit fram... 

Endast trav- och galoppbommar till en början och försökte få in känslan. Sen åkte en bom upp vid galoppbommarna  och ett kryss där travbommarna tidigare varit. Hela tiden så låg allt fokus på sitsen, har en riktigt kass sits i hoppningen - slänger fram överlivet, ställer mig på tå och kastar bak skänklarna. Tänk dig en tecknad film och så jag beskriver det - inte vackert!
Men som sagt fokus på att trampa ner och fram hälen, jobba med bålen så jag höll mig stabil i kroppen och bara försöka ta mig över de små hindrena. Vi fick inte JÄTTE hopp vilket jag uppskattade mycket, kan tänka mig att försöka hoppa henne igen nu ;) Avslutade med att hoppa några gånger på 70cm, skitsvårt att tänka på allt med sitsen och samtidigt våga ta sig över hindrena! Fast vi fixade det och är evigt tacksam över all hjälp jag ständigt får av Elin! <3

Maggie är speciell att hoppa enligt mig, har lite svårt att lita på henne i hoppningen men om vi får jobba lite mer tillsammans där så kommer nog det också :) Skönt efteråt att man överlevde passet som var sjukt bra och viktigt för min sits och ändå avslutade med en bra känsla!

Hoppning 2 dagar i rad!

Idag blev det lite markarbete samt lite hoppning med Maggie. 
Men jobbar imorgon så ska göra mig redo för att sova, mycket fokus på sits men mer utförligt skriver jag imorgon :)
Såg INTE ut såhär idag iaf ;)

Hur gick det idag då?

Hoppade Bolero idag som nämnt tidigare, stort tack till Erika som lät mig prova honom idag! :)

Red fram lite och kände igen att jag gillar honom, så lätt och trevlig i traven. Galopperade också fram och sen tog vi oss över lite bommar till en början. Allt gick bra och han lyssnade ganska fint här. 
Men så fort bommarna åkte upp lite (små hinder) så bet han tag i bettet och skulle rusa iväg direkt efter hindret. Så började lägga volter efter varje skutt och han har en tendens att byta galopp och lägga sig i kors så vi jobbade dels på att inte bara springa iväg efter hindret samt att försöka hålla samma galopp på volterna - det blev helt klart en förbättring mot slutet!

Hoppade bara upphöjda bommar mest och mot slutet höjde vi lite så han fick lyfta lite högre. Hoppningen i form av sprången är absolut inget problem, han är något osäker själv på vart han ska hoppa av och han är svagare i vänster galopp och lite svårare där men annars var själva hoppen inga problem alls! Bara arbetet efteråt som vi fick jobba lite med, kände helt klart skillnad och det var kul!
Men jäklar vilken utmaning han var, inte en lugn stund alls och var hela tiden tvungen att vara med i skallen på vad som skulle hända här näst samt ha koll på honom. Helt flåsig och svettig blev jag men det var kul!
Låter som jag ska börja hoppträna lite med honom och det ska bli kul, se om han och jag kan jobba fram något bra tillsammans! :)
Jag är dålig på att trampa ner hälen som vanligt men blir att tänka extra mycket på det nästa gång. Sen även eftergiften i vissa språng samt att jag hamnar lite långt fram med överlivet :)

Helt glömt!

 
Helt glömt att visa dessa sjukt snygga bilder tagna av Sofia Krantz hennes blogg hitta ni HÄR! Bilderna är från dressyrtävlingen för nästan en månad sedan, tycker de är sjukt snygga allihop och otroligt tacksam för bilderna! <3
Ser verkligen här vilken tur JAG har som får rida dessa snygga hästar! :')

Testa på ny häst imorgon

Eller inte riktigt ny men imorgon så ska jag få hoppa Bolero, pappas medryttarhäst. Han är tydligen lite speciell i hoppningen och som jag förstod det är ägaren lite osäker i hoppning, så jag ska få agera pilot imorgon ;)

Pappa nämnde det lite kort för mig att de pratat om det och någon dag senare när jag sugit på karamellen så var jag riktigt sugen! Har ju suttit på honom en gång innan, då fick jag en riktigt härlig känsla och det kändes som vi verkligen klickade. Så är riktigt taggad, börjar med lite dressyr och känner in mig på han igen, sen lite bommar som höjs upp om allt går bra - tar småsteg då jag inte riktigt vet vad jag har att vänta mig :)
Kameran ska med så förhoppningsvis så blir det både bilder och film, det kommer upp här då så småningom om det inte går allt för dåligt ;)

SKÄRPNING!

Nu ska jag ta mig själv i kragen och försöka blogga varje dag! Jag vill ju behålla er läsare och tycker själv om att titta igenom bloggen och se vad som hänt i mitt liv men är för lat för att koppla mobilen till datorn och inte ofta kameran är med längre - ursäkter finns alltid ;)

Black & White

 

Student 2014


Tagit alla bilder förutom sista som Viktoria var så stolt över ;) I fredags tog min bror och Viktorias bror studenten så blev lite firande av dem. Hade en trevlig dag och längtar nu till nästa år då det är min tur - även om det skrämmer mig...
Jobbat i stallet både igår och idag fm, imorgon börjar sommarjobbet så jag håller på att skramla ihop pengar för fullt nu!!

Nu

Luktar MyggA, kall om tårna och trött - nu sängen för upp och börja jobba i stallet klockan sju imorgon! (Y)

Jag är rutten!

 
Helt rutten på att hålla igång bloggandet, men idag hade jag skolavslutning! Otroligt skönt och nöjd med betygen, några var glatta överraskningen. Imorgon blir det studentfirande av min bror samt Viktorias bror - tror och hoppas att det kommer bli en toppendag! Ha det gått allesammans och njut av nuet! <3

Ord

Att vissa ord och meningar kan beröra så mycket är helt magiskt. Satt nu och läste detta inlägg från Elins blogg där hon för ett tag sedan skrev om våran resa tillsammans, min, hennes och damernas. Att en specifik ordning på orden kan få en att bli så glad och berörd, det är så himla fint skrivet så var tvungen att läsa det igen :')
Åh vad jag tycker om Elin och dessa hästar! <3

Förändring

18 Februari


6 Juni


Ser inte ut som samma häst! Tappat vinterpälsen och fått snygga muskler, haha hon ser så mycket mindre ut på första bilden ^^

Lugn tur med Elin och far

Idag cyklade jag ut till hagen och tog några bilder på damerna. Sen blev det lite smått kaos när hästarna skulle bindas upp då de var väldigt uppblåsta och fjantade sig - Elin kom till undsättning och hjälpte mig. 
Fick också en kick i huvudet idag, inget att rekommendera och kommer vara mer försiktig i framtiden! Har nu lite ont i huvudet men det gick bra, fast det fick en verkligen att tänka på hur illa det skulle kunna gå när man är oförsiktigt - spräckt skalle, tänderna utsparkade, knäcka näsan eller andra otrevligheter. Man får aldrig glömma att det är stora och starka djur!

Efter det blev det en lugn tur i skogen på Fresa, Elin på Zydansie och pappa på hans medryttarhäst Bolero. Skönt att vi tog det lugnt då jag hade lite värk i huvudet och fortfarande var i lite chocktillstånd - imorgon väntas en längre tur och lite plask i vatten :)
Några bilder från hagen idag:

Vandring, fyrkanter, smalben och promenad mitt i natten

Det senaste dygnet har jag genomfört en vandring och en halv övernattning med några från skolan som går samma årskurs som mig. Hamnade med ett toppen gäng och kunde inte vara mer nöjd över det glada sällskapet - alla pratade som vi känt varandra hela våra liv!

Gick långt, fötterna värkte, skavsår, skratt, värk i axlar, trevliga konversationer och sedan var vi på plats. Hade en helgrym kväll som mest spenderades ute i det lite halvgråa vädret men även några timmar i tältet där det pratades om allt mellan himmel och jord, var även folk som fick paddor inslängda i tälten - glad att jag aldrig somnade så man hade koll! Ingen sömn och strax innan fyra på natten började vi packa ihop tältet och promenerade tillsammans hemåt innan folk skiljdes åt, helt grymt var det och verkligen kvalitetstid på hög nivå - gillar många från gruppen mycket mer nu!

Det är bra att andas samt komma ihåg banan ;)

Tävlingen idag gick riktigt bra, nöjd nu efter att ha kollat på filmen och allt! :)

Jag stod och var orolig vid tävlingsbanan då Elin skulle rida över Fresa, 70cm klassen skulle precis börja, jag var start fem och vart är Elin?!?! Som tur var kom hon precis då så jag fick sitta upp på Fresa och kunde slappna av lite. Kände på gångarterna i ridhuset, kändes helt okej så gick då ner till tävlingsbanan.

Elin skulle filma mig så efter min ritt skulle jag filma henne samt Mia och Elise. Hon må vara riktigt duktig på att rida men glömmer sitt uppdrag och missar att filma grundomgången ^^ Hon fick omhoppningen på film så det känns bra - tack :)
Grundomgången funkade utan problem och då blev det omhoppning. Kunde banan och hoppar hinder nummer ett, tar en kortare sväng till nummer två - slappnar av då vi fick till svängen och kom över! Dock så skulle jag göra en snäv sväng direkt efter tvåan men glömmer vägen så tappar några sekunder - ska påminna mig själv nästan gång att det är inte klart förän man är i mål ;) Sen gasade vi på lite till trean och hoppade fjärde och sista hindret. Allt väldigt odramatiskt och Fresa var pigg, men inte hoppat henne överdrivet mycket så satsade på en bra känsla vilket jag hade! 
Supernöjd över min och Fresas runda :)
Var helt andfådd efteråt, var nämligen så att jag glömde andas och klart att det blir lite jobbigt då!
 
Sen Elin som är en stjärna på hästryggen vann serien, klubbmästare på häst samt individuellt i sin klass. Jag måste nog säga att jag är en stolt medryttare som får vara med Elin och hästarna! Stort grattis!!

RSS 2.0