Onsdag snart :D

Onsdagen kommer se ut följande:
Först vara på Ramnö från 8.20 till 12 sen cykla hem & typ äta.
Sen cykla ut till Alex och förhoppningsvis kommer vi hoppa lite, om han inte hoppar imorgon eller ska göra det på torsdag.
Sen hem & låta tiden gå lite...
Och beroende på om det finns någon ledig plats i ridgruppen innan så ska jag rida igen eftersom jag inte red förra veckan. Sen efter det rida min lektion & sen hem & sova typ :)
Ska titta imorgon om det finns någon ledig plats i den gruppen :)
Jag hoppas på träningsvärk som ni kanske märker... Inte ridit 3ggr under samma dag förut så hoppas det går så jag ser om jag har orken :)

Bild från förra sommaren, från vänster: Linn,Geten & Stella (jag) ♥

Sadel eller inte?

Skulle vilja lägga upp en fråga till er & fråga : Sadel eller barbacka?
Undrar vad ni tycker är bäst/skönast/mysigast?
Själv älskar jag att rida barbacka och därav mycket barbacka bilder. För er som inte prövat så tycker jag att ni borde pröva att hoppa barbacka... Vet att det låter lite galet men det behöver ju inte vara högt eller så bara man känner att hästen hoppa ifrån lite under sig :)
Underbar känsla ♥


Bildbomb ♥

Fick en kommentar iallafall så här kommer den utlovade bildbomben, hoppas ni gillar den och släng gärna in en liten kommentar om ni gillar det och skulle vilja ha en till någon gång ♥Sen tog jag av tygeln:
Finaste HÄSTEN ♥

Alex ♥

Har nu massa bilder ifrån förra lördagen när jag red Alex & undrar om ni skulle vilja se en liten bildbomb på det?
Vill ju ha minst en kommentar iallafall ♥
Smakprov


Fina katten Vega ♥

Vega ♥
Hon är min ängel som lyser upp min dag ♥
Underbar katt som verkligen dras till mig...
Som hon myser med mig gör hon inte med de andra i familjen :')


Förslag?

Har ni lust att ge förslag på lite bra bloggar eller eran egen går ju också bra :)
Som man kan gå in & läsa på när man vill fördriva tiden lite.


Fint väder! ♥

Det fina vädret är igång idag iallafall :D
I helgen blir det att vara med Maggi dels för att jag har stallförbud.
Förstod att jag inte skulle få rida under veckan med stygnen men att jag inte ens fick vistas i ett stall var en överaskning...

Fredag & Lördag = Magdalena Sten & kanske några andra♥
Söndag = Ta det lugnt eller vara med någon?
Måndag = Vanlig skoldag = plugg
Tisdag = Ska ta bort stygnen så har en ledig dag. Nej det lät fel men vi skulle ha någon ute dag typ vandring med tältning,kunde inte vara med på det för att då skulle jag behöva åka ifrån och komma tillbaka eftersom att det är mitt på dagen... En extra ledig skoldag ♥
Onsdag = Ramnö med skolan istället för vandringen.
Torsdag & Fredag = LEDIG ♥

Bjuder på lite bilder med sommar känsla ♥

Tisdag - Örebro

Idag har jag varit ledig från skolan för att jag har varit i Örebro och opererat mitt öra. Jag hade som en extra örsnibb på den och hade redan opererat en gång i nyköping med den enda skillnaden på innan och efter den operationen (nyköping) är att jag fick 2 ärr.
Nu har jag iallfall vart i Örebro och mitt öra är ordentligt inslaget så vet inte hur det blev/kommer bli men hoppas på det bästa :)
Operationen tog ungefär en halvtimma och det jobbigaste var bedövningssprutorna i örsnibben. Men jag kände mig ändå lugnare på den här operationen än den förra och vet inte om det kan ha varit tack vare den lugna musiken men jag kände mig avslappnad och hade en bra läkare. Sköterskan som mest höll på med mig var jätte snäll och var mig hela tiden till lags :) Tummen upp för Örebros anställda!

Innan (efter första operationen) :Efter Örebro operationen:Visst är jag gullig när jag går runt sähär xD :


Ridläger vare ja....

Fick en kommentar om vad ni tycker om ridläger så ja det är ju bättre än ingen ;P
Jag tycker att ridläger är ett otroligt bra påhitt för jag tycker man lär sig grymt mycket när man är med sina vänner och rider 1 eller 2 gånger om dagen i nästan en vecka, beroende på var man går.
Tycker också att det är grymt nyttigt för om man går på, som i mitt fall, på stjärnholm så kan jag ju gå på ridläger någon helt annanstans.
Jag har gått på ridläger på Bullersta dem två senaste åren och ska dit i sommar igen :D Har haft olika sällskap med mig varje år & i år blir det Viktoria som hänger med :)
Nu är 1 av hästarna som jag hade hela första ridlägret förutom 1 lektion/pass såld så det käns lite tråkigt...
Men har två andra favoriter som är Kris & Sune. Sune var hästen jag red 1 gång under första ridlägret & på det senaste så kunde han inte gå med. Hoppas att jag kan rida honom nu till sommaren :)
Jag tycker Bullerstas ridläger (det som jag har gått på/juniorlägret) är bra för först och främst får man hjälpa till och mocka alla stallarna och några går och släpper ut privathästarna på morgonen. Sen får man göra mycket varierande saker: Dressyr ,Hoppning ,Terräng ,Uteritt ,Barbackaridning ,Tipsprommenad på häst ,Simma med häst vi hade även en liten hopptävling & en kadriljuppvisning sista dagen :)

Jag rekomenderar Bullersta starkt som ett bra ridläger & ni borde ta med en vän det blir roligare så även om man får nya vänner där :)

Jag & Kris ifrån kadriljuppvisningen 2010 på Bullersta


Snart blir det att cykla till stallet ♥

För idag ska jag ta med Alex till stjärnholm för vi har markarbete.
Det ska bli roligt men kan dock inte ta med honom på hoppningen om en vecka för jag lär inte få anstränga mig på en vecka om det blir som senast.
Gör ett inlägg senare om hur det gick och så tror jag :)
Ska till Örebro på tisdag & jag hoppas på det bästa.

Fina killen i vintras ♥

Ny header vad tycks?

Tryck F5 om ni inte ser den ☺

Bazaar ♥

Red ju även Bazaar i onsdags så det är väl dags att skriva om det också nu :D
Började med att jag satt upp & det kändes som hela sadeln var helt lös så jag frågade min ridlärare men hon sa att det känns lite så på honom.
Började med att vi skrittade fram & Bazaar var väldigt pigg så fick honom relativt snabbt ner på tygeln. Sen började vi trava och han var fortfarande lika pigg men jag höll in honom så gott som till normalt tempo. Sen gjorde vi en övning att vi skulle göra skänkelvikning från hörnet och in till mitten av ridhuset och där rida rakt fram och ställa dem åt antingen höger eller vänster. Sen ut i ett varv och längs ena långsidan galoppera ner och göra om samma sak igen... Vi skulle sitta ner. Och ni som har ridit Bazaar vet nog att han inte är så himla lätt att sitta ner på. I början höll jag på att glida av några gånger för att jag inte slappnade av. Sen när jag väl slappnade av och kramade om honmo med benen lite så gick det mycket bättre. Fick även ner honom på tygeln under längre perioder. Sen vid galoppen så var han ju fortfarande jätte pigg och ville verkligen springa iväg men då höll jag in honom lite i galoppen och kramde med benen och woolla han jobbar in jätte fint under sig i galoppen och huvudet fint med krökt nacke ♥ Gud vad fin han var då :D Kändes jätte skönt med en sådan bra lektion på honom!


Alex... ♥

Kom på att jag inte skrivit om när jag red Alex i onsdags så det kommer nu :D
Började med att cykla ut till stallet och göra iordning hästarnas mat.
Sen tog jag in båda två & borstade av Alex. Eller ja jag gjorde helt enkelt iordning honom i den ordningen som jag brukar. Sen tog jag på longeringsgjorden och tränsade honom.
Tog med mig två longeringslinor och gick ner till banan med Alex. Väl där gick jag med honom en stund i båda varven så att han fick värma upp. Sen satte jag en longeringslina i vardera bettsring och tog sedan bak linan igenom en varsin ögla på longeringsgjorden. Tog sen longeringslinan som var på det bortre sidan över hans rygg så båda var på samma sida. Hoppas ni hänger med för det gör knappt jag ;)
Sen longerade jag honom fast med två linor så jag kunde bestämma om han skulle ställa sig inåt eller utåt.
Riktigt roligt faktist :) Sen efter att jag longerat han en stund tog jag av lionorna spände fast tugeln i tränset & satt upp & red i bara tränset och så satt jag vid longeringsgjorden. Man kan säga att jag red barbacka men satt på ett schabrak. Han var mycket mer lösgjord nu efter longeringen och det kändes "lättare" att rida honom men ändå sjukt tungt. Kände att jag fick honmo riktigt fint i galoppen och verkligen tog i :D


Idag är det tävling på stjärnholm ♥

Jag ska ta och åka dit och titta för att Titti (hon som har Alex) ska tävla Alex :D Sen efter den klassen så ska min ridlärare tävla honom och då måste jag ju åka och titta :D
Ska bli roligt och tar med mig kameran. Gick nyss upp eller rättare sagt slängde mig ur sängen för jag kom på att hon skulle tävla sen gick jag in på deras hemsida och då skulle hon inte tävla förän om några timmar...
Aja nu är jag ju vaken iallafall!


Jag har en liten fråga till er läsare...
Brukar ni gå på ridläger på sommaren?
Om ni gör det vart brukar ni gå & hur tycker ni att det är? Kommer ett litet inlägg senare eller imorgon vad jag tycker om ridläger o.s.v.
Roligt om så många som möjligt svarar! :D

Snyggaste killen ♥

Oxelömarknad imorgon ☻

Hoppas på att det blir uppehåll imorgon så man slipper gömma sig under "tälten" som stånden har.
Jag ska blogga om ridningen i onsdags men har bara inte lust/tid just nu det blir nog imorgon eller på söndag ♥ Hoppas ni har överseende med det för sjukt trött just nu & ska upp skapligit imorgon.
Har även tagit mycket "fina" bilder enligt mig men känns inte som dem borde ligga på det här inlägget.

Men ni får en bild på Vega ♥

NU ni...

Nu har jag klarat mig 1vecka och 5dagar från godis & läsk ;D Sicken duktig flicka jag är! Men på lördag är det ju som sagt oxelömarknad så då kommer jag äta massa goda godis remmar för det är ju typ marknadens höjdpunkt :D

"Tänk dig att du är en tärning. Jag pussar på dig för att jag vill ha tur. Jag rullar runt dig på bordet medans jag hoppas på sex"


!

Nu är det precis en månad kvar sen har vi ett helt,varmt & skönt sommarlov framför oss! :D
Tummen upp gånger 1000!
Usch vad skönt det kommer att bli, och gud vad jag ska sola & ha det skönt!
Dåligt med bilder som sagt och USB-kabeln är hos pappa så ni får dock vänta med nya bilder till på fredag.
Sen på lördagen är det ju oxelömarkanad så då kanske kameran följer med.
Alex imorgon och kommer nog köra på lite longering/tömkörning & sen rider jag nog barbacka en liten stund.
Mysigt, mysigt, men har ingen med mig så räkna inte med några braiga bilder ;)
Känns som det är dåligt med folk som läser min blogg just nu... Ni får gärna rekomendera den för andra.

Bjuder på en liten sommarbild :D♥

Måndag

Jahopp nu är det måndag & en ny härlig vecka väntar mig... Haha jag ljuger så dåligt xD
Det är måndag,en ny och otroligt jobbig vecka har jag framför mig eller ja till fredag eftermiddag för då har vi ju helg :D Då på lördagen sen så är det oxlömarknad ♥ Ska gå med den bästa Magdalena Maria Sten ♥ Kommer bli BÄST!
Men iallafall det där med jobbig vecka började redan idag. Det är måndag & som nog dem flesta vet så är det någon av det jobbigaste dagarna i veckan för den går så trögt & man är nästan alltid trött!
På onsdag har jag Alex först direkt efter skolan få se om jag rider barbacka,eller kanske hoppar lite eller om jag bara longerar honom det får vi vänta & se. Sen efter det hem & äta & sen till stjärnholm & rida. Då har vi dressyr.
Sen på torsdag har vi uppstasskrivning i svenskan & SO-läxa. Kul! Kul! Jätte Kul!
Min kära bror har omformaterat datorn så alla mina filmer & alla jävla bilder jag hade på datorn är borta... Bara kapoof! Han inte spara något & datorn är inte ens snabbar nu, möjligtvis lite segare 6 han formaterade om den för att det skulle bli snabbare ><

Så blir en bild jag haft med förut, jag & Challe för länge sen

Vad vill ni läsa om? ☻

Skulle gärna skriva en hel del men vet inte vad ni vill läsa om...
Kan ni inte ställa lite frågor & så svarar jag så utförligt jag kan?
Som en liten frågestund?

Efter regn kommer sol ♥
Efter tårar kommer leende

WeCanDoItTogether ♥


Cruella ♥


Jag hade förut en hund som hette Cruella...
Hon var relativt gammal men en otroligt pigg & glad hund.
Chihuahua blandning & så ut som en liten skogaholmslimpa med ben & huvud.
Sen fick hon problem med levern & kunde varken äta eller bajsa så vi var tvungna att avliva henne för hennes bästa.
Grymt fin & snäll i alla lägen. Importerad från Spanien av en hund-räddning-central typ, vi tog hand om henne för att hennes förra matte hade dött & då hamnade hon på det där räddningscentret.

You will always live in my heart Cruella ♥

Bläää

Sorry för att jag fortfarnade inte har någon riktigt heder men väntar på en som Ellen ska göra åt mig.
Mycket har hänt, tårar har fallit, dagarna har sprungit ifrån mig, förskyld & känner det i hela kroppen, stel som om jag vore gammal, det knakar om det flesta delarna av mig. Btw nu haglar det...
Vad vill ni läsa om?!

Vega ♥

Den finaste katten man kan hitta & hon är min ♥

Suddenly all my troubles seemed so far away


Foto by: Stella Hagel (mig)

Dagens ridning...

Usch idag gick det inte alls bra för mig & Alex...
Vill bara spola tillbaka & hoppa över att rida det passet. Han var inte alls sammarbetsvillig & det var inte alls kul.
Han hade ingen egen energi & det kändes som om han bara jobbade emot mig hela tiden.
FAN också! Ska inte rida honom/ha honom någon dag veckan som kommer för alla dagar var redan upptagna med Alex. Så kommer kännas skit hela veckan, om det inte går super på lektionen på stjärnholm så klart. Vill vara med på någon hoppträning med Alex, använda privatlektionen som jag fick i födelsedags present. Skulle också vilja vara med på någon dressyrtävling med typ Ubbe som står på stjärnholm för jag tycker att han är mysig att rida & kan gå riktigt fint.
Men jag är snål även fast att jag får mitt barnbedrag så vi får se vad som händer & fötter ^^

Finaste killen ♥

RSS 2.0