Ridläger - dag 2 - pass 2

På eftermiddagen skulle vi ha hoppning och dem (ridlärarna) hade sagt att Sune hoppar inte. Så jag fick ta Rohnee igen som dem tydligen stavades (a).
Inte mig emot för det gick super att hoppa! Gick grymt mycket bättre än dagen innan och hade mycket bättre balans och driv och allt! Det var visserligen bara markarbete dagen innan men det var några små hinder också.
Varje gång då man lyckas med något som man får träna på ett tag så kommer det något nytt att träna på och så är det alltid. Det är så man blir bättre!
I slutet av lektionen fick jag veta att jag Viktoria och Wilma hade hoppat 80,85cm. Jätte kul att det gick så bra och på den höjden! Inte högt men har inte hoppat mycket på sistone och det är ganska högt för att vara mig!

Rohnee ♥

Ridläger - dag 2 - pass 1

Då fick vi rida lite självständigt på vallen, ängen där terräng hindrena står. Eller man skulle rida ihop 2 och 2 annars hade vi inte kommit ifrån varandra eftresom att det faktiskt är flockdjur. Så jag red ihop med Viktoria. Hon hade Corteza (tror det stavas så,rätta mig om ni vet) & jag hade Sune igen :) ♥
Gick väl sådär för försökte jobba honom men då lyssnade han inte alls för skänkeln så gick lite mitt emellan, inte som jag ville och inte som Sune ville...
När vi ridit där en liten stund frågar Sandra (ledaren,ridläraren) om vi vill gå ner till sjön/vattnet och alla svarade JA! Väl där nere så gick jag ner där alla går ner och upp där alla går upp bara så han blev lite blöt om benen men då kom jag på att jag hade andra byxor i väskan som jag kunde rida i sen så gick i så djupt så 75% av mina ben blev blöta. Sen när vi skulle gå upp och vi stod där det var lite grundare så börjar han slå med ena benet i vattnet så lät han stå där en stund. Och poof så låg han ner i vattnet ^^ Så jag satt av så fort som möjligt i vattnet för var rädd att han skulle rulla sig men det gjorde han inte (a). Bada fick jag iallafall :) ♥

Sune ♥

...

Igår var jag på ridläger men var sjukt slut när jag kom hem så jag hade ingen lust att sitta vid datorn,orkade verkligen inte blogga heller.
Bloggar nog om passen igår och de jag ska idag när jag kommer hem idag.
För nu kommer pappa snart och hämtar upp mig så skjutsar han ut mig och Viktoria till det grymmaste stallet! ♥
Kram på er ♥
Ferdy och jag ♥ (inte ridläger häst)

Blev inte många...

Blev inte många kommentarer på gissa djuret.... Det blev 1.... Fast det var ju rätt så måste ju hålla det som jag lovade. Blev inte många inlägg idag men länkning till Jessicas blogg blev det i varje.
Tycker att hennes blogg är grymt intressant att läsa och hon skriver mycket vad hon själv tycker så det är ju toppen!
Jessicas blogg


Hoppas att det var okej att jag tog den här bilden? Gillar den riktigt mycket!!! :D

Ridläger - dag 1 - pass 2

Efter pass nr 1 så gick vi på lunch. Efter lunch gjorde grupp 1 sig klara för att rida.När dem gått så hade vi lite "teori", eller jag vi tog bort alla delarna på ett varsitt träns,putsade dem och satt sedan dit dem igen. Mest för att lära sig hur man gör men självklart också för att det inte ska bli så hårt/torrt/sprucket, utan böjbart och fint.
Sen efter det så fick jag veta att Sune inte hoppar,inge bra alltså och fel teknik. Så jag ska inte hoppa honom eller ha markarbete på honom.
Men pass nr 2 bestod av markarbete så jag fick Rohnny eller Ron som de kallar honom. En stor häst med lite mage! Haha vilken skillnad det var från att rida Sune och sedan Ron ^^
Gjorde iordning honom iallafall och gick ut till ridbanan och därefter satt jag upp. Fick känna lite på han och han var riktigt mysig och lydig!!! :D Riktig pärla alltså och gjorde det man bad om. Ville jag jobba honom så gjorde jag det och utan protester. Sen i galoppen samma där som med Sune att han verkligen jobbade på fint i formen!
Sen när vi började markarbetet så förstod jag inte riktigt vad ledaren ville att jag skulle göra när hon ställde upp ett litet kryss. Hon sa något om att sitta ner över krysset men det kändes jätte konstigt så jag sa det och då sa hon självklart att jag kunde stå upp. Sen höjde hon det lite och la upp det till ett rättuppstående så fick jag och 2 till hoppa och det är alltid kul att vara bland dem som får göra lite mer.
Förstod inte heller vad hon vill riktigt något med snabb och allert men att det inte skulle gå fortare o.O
Men fixade det sen när jag låg om ordentligt med skänkeln men ändå höll tygeln.
Ett svettigt men bra ridpass!
Ron


Vinnaren av gissa djuret blev Jessica (klicka på namnet så kommer ni till hennes blogg)

Ridläger - dag 1 - pass 1

Idag började ridlägret och först hade vi upprop och så fick vi önska hästar sen fick vi hästar utdelade så att alla blev någorlunda nöjda. Jag önskade Kris och Sune från mina tidigare erfarenheter av dem.
Jag fick Sune ♥
Vi hade dressyr på banan så vi fick känna lite på hästarna och testa olika "knappar" för att se vad som passade den hästen man red. Sune är jätte tjock! Inte seg men ändå jätte tjock. Man känner att det är massa fett man trycker skänkeln emot ^^
Han var lydig och fin tyckte jag och gick ner fint i formen. Dock var det hästar överallt för ledarna ville se lite hur vi red så de kunde dela upp oss i två grupper, en lite bättre och en lite sämre (jag kom i den lite bättre sen).
Sen i galoppen så var han fortfarande väldigt fin och lydig och när jag tröck lite med skänkeln så jobbade han på ordentligt. Dock är han 9år och har inte den bästa kondisen så det blev väldigt jobbigt för honom så han bröt av några gånger. Men då gjorde jag bara ny fattning och så galopperade vi igen.
Sune


Vinnaren av gissa djuret var Jessica (tryck på namnet så kommer ni till hennes blogg)

Min fina ängel ♥

Min fina ängel ♥
Gissa vilket djur Snöflinga är, den fösta med rätt svar får en länkning under varje inlägg den dagen!!!
Dock har hon blivit "misshandlad" av en hane av samma sort. Så ena örat är lite sönder sen har hon ett sår på huvudet.


Maggi ♥

Snart bär det nog av till Maggi. Ska va med henne en stund idag innan midsommar maten.
Efter också tror jag :D Hare gott allesammans!

Jag & Maggi ♥

Glad midsommar ♥

Till er alla & ät nu mycket jordgubbar! Det bästa till midsommar :D
Storhandlat idag med mamma och bror!


Onsdag - Alex

I onsdags hade jag Alex :)
När jag skulle göra iordning han höll den nya hästen Ville på att galoppera runt i hagen som ligger framför stallet så Alex höll på och studsa runt och ville inte stå still i stallgången så jag tog ner han till hagen och gjorde iordning honom.
När jag skulle göra iordning honom så var han blöt för det började spö regna när jag skulle sadl (lägga på schabrak) och schabraket blev genom surt direkt som jag la på det...
När schabraket och longeringsjorden (så schabraket skulle sitta fast) var spänd så skulle jag tränsa och han bara travade iväg i hagen :O
Han tyckte väl att det var konstigt att han gjordes iordning i hagen men det var enklast så.
Red i spöregn men det fanns inte så mycket annat att välja på.
Krävde inget av han utan red runt lite på banan bara.Ville (Vincent) galopperade runt i hagen brevid så Alex spände sig lite men som tur var började inte han studsa och hålla på (a).
När jag satt av slutade det regna och solen kom fram ><
Lite bilder: (Dougle var också med ♥)Jag är med var det du också :D


http://jossanamigo.blogg.se/2011/june/utlottning-av-en-bloggdeisgn-d.html#comment

Fina killen ♥


Glömde!

Glömde att jag ville visa bilden på hästen jag hade på mitt första ridläger på Bullersta. Dock står han inte kvar nu men han var en grymt mysig häst som jag blev helt kär i :D

Valle ♥

Imorgon blir det fina killen ♥

Imorgon eftermiddag drar jag ut till Alex med Viktoria som fotograf (a).
Funderar på att hoppa och kanske använde de nya ridbyxorna :D  Kommer nog en hel del bilder iallafall. Men vet inte när bilderna kommer upp men någon gång iallafall.
Sen börjar ju ridlägret nästa vecka och då kommer det ju vara två ridpass om dagen så det kommer bli mycket uppdatering den veckan så kom ihåg att gå in och kolla min blogg då :)
Ska försöka blogga om ridpassen samma dag på eftermiddagen när jag kommit hem.

Alex och jag ♥

Idol

Jag fick en kommentar om att någon ville att jag skulle skriva om min idol eller förebild inom ridningen så det tänker jag så klart göra :D Och också skriva varför hon är det!

Denna person är ingen som är svår att stöta på i stallet på något sätt men hon är sjukt duktig. Personen jag tänker på heter Emily Doyle hon är unghästutbildare, stallchef & har även någon hippologisk utbildning. Hon är eller har precis varit min ridlärare men ska nu plugga i ett år så vi ska få en ny ridlärare till ridskolan. Nu kom jag visst in på fel spår...
Emily Doyle är en sjukt duktig ryttare och man förstår att hon har hållt på med hästar under en lång tid. Possetiv och glad men säger alltid vad hon tycker efter ett ridpass. Hon säger inte att det såg bra ut om det inte gjorde det. Hon är typ magisk för när hon sitter upp på en häst ser det typ ut som en helt annan häst för det verkar som om alla hästar jag sett henne rida gillar settet hon gör det på och därför går dem som klock rent när hon rider dem.

Emily Doyle och min medryttar häst (Alex)

 

Igår var jag på Hööks ♥

det var rea och jag kom hem med dessa plagg:

Den här regnjackan för 69kr istället för 139kr


Dem här ridbyxorna för 360kr kostade 720kr innan

Dem här handskarna för 69kr ej rea

 


Och ett par strumpor som var svart grå.
Kostade väl ungefär 60kr :) Det var hela dagens inköp ♥ 

Hööks

Ska försöka ta mig in till Hööks idag om mamma har lust att skjutsa in mig.
Skulle behöva ett par nya ridbyxor för dem beige färgade är jätte utslitna i rumpan.
Och dem svart jeans typ med svart skoning får jag skav av sömmarna om jag ska sitta ner när jag rider (i traven dåro).
Så skulle behöva ett par nya och snart är det ridläger så skulle vilja ha ett par nya innan.
Har tittat på två olika på deras hemsida men kan inte bestämma mig.

Jag gick just in på deras hemsida och dem har rea på byxorna som jag var sugen på. Men då var det priset som fick mig att tveka. Förut kostade dem 679kr men nu kostar dem bara 339kr!
Kommer nog köpa dem om jag kommer in idag :D

Vad tycker ni om dem?Sommar ♥

Tänkte skriva lite om vad som händer i sommar :D

Ridläger vecka 26 på Bullersta ♥ Har gått där 2år förut och har varit sjukt bra!

Alex så klart ♥ Min medryttarhäst.

Vara med massa vänner ♥ Vill du va med mig säg till bara ;)

Igångsättningsläger på stjärnholm ♥ Första veckan i augusti.

Gotland i en vecka ♥ veckan efter igångsättningslägret.

Grönalund någon dag ♥  Igen med dem bästa tjejerna.

Sola & bada på sjön ♥ Vi har en båt så det blir mycket sådant (:


Bild från förra igångsättningslägret, Jag & Gandini ♥
 

Fredag - Alex

Var ju ute hos Alex i fredags en sväng. Inte fint väder men dem vill ju ändå ha mat och lite mys.
Varför Alex hade varit galen i torsdags kväll var för att det kom en ny häst till stallet där Alex står, kom i onsdags och dem tål inte riktigt varandra. Dem går i olika hagar men verkar ändå lyckas jaga upp varnadra...
Gav dem iallafall mat, sen myste vi lite och sen gick jag och putsade lite läder saker :)

Lite bilder från i fredags.

kolla tungan ^^

Onsdag - Ruda ♥

I onsdags red jag Ruda. Jag red barbacka eftersom det var terminens sista lektions pass för mig, eller ja för alla som rider på onsdagar.
Jag satt upp och vi började skritta fram lite, fick spö men gav tillbaka det för kände att hon gick på så antog att hon skulle gå för egen motor. Tycker också att det är enklare att hålla händer och allt rätt utan spö eller vad tycker ni?
Själva passet så bestämde vi alla själva vad vi ville jobba med i dressyr , ridläraren sa bara till när vi fick börja galoppera. Så vi fick skritta och trava som vi ville bara vi var i samma varv och höll uppsikt för varandra. När vi väl började jobba kände jag att hon var väldigt mjuk och fin för hon gick ner och började jobba på en gång. Lite skänkel och lite tygel så hade jag henne där jag ville ha henne.
Sen böjade jag trava och först ville hon springa på men satt djupt, lirkade lite med fingrarna och höll om med benen så samma sak där, hon kom ner i ett aktivt men bra tempo och jobbade på och inunder sig även i traven. En riktigt underbar känsla med en häst som inte är som de andra ridskole-hästarna som är hårda i munen och allmänt sega. Visst är inte alla så men att jämföra dem så skulle man tro att Ruda är en privathäst.
Sen när vi fick börja galoppera så drog hon ner huvudet ,trodde hon ville gå i låg form bara, men då brassade hon på och galopperade i full kareta och hon insåg väl att jag inte skulle kunna stanna henne så lätt när hon gick sådär så hon fortsatte.
Tillslut fick jag stopp på henne men jag hade jätte svårt hela tiden i galoppen och kunde knappt få henne att galoppera på volten men när hon gjorde det så gick det fort.
Gav upp efter ett tag med galoppen och jobbade henne i traven istället och då gick hon klockrent igen!!! :D
Underbar häst men skulle vilja dra ett streck över galoppen.

Ruda är den ljus bruna/fuxen i mitten ♥ 

Det regnar...

Fint väder och jag ska cykla ut till stallet... Alex hade varit tokig igår så han ska inte få komma ur hagen idag... Berättar i ett senare inlägg om varför. Tar med kameran men får se om det blir några bilder i det dåliga vädret. Ska åka ut och klappa lite på dem och ge lite mat ♥


Torsdag - Ferdy

Jag har inte bloggat om onsdagens ridning än men det kommer snart... Skulle egentligen ridit igen i onsdags i gruppen efter min men det var någon som hade tagit bort min lapp och satt dit sin egna :O Vad fan är det för skit?
Jag red igår istället (torsdag) och då fick jag Ferdy. Hade velat rida barbacka men har gjort det en gång på Ferdy redan och det räcker om man säger så ^^. Han var fin i skritten men han är en sådan ponny som när det börjar bli lite jobbigt så slänger han upp huvudet istället... Sådana hästar tycker jag är grymt jobbiga för då tror man alltid först att det är ens egna fel. Men traven fick jag honom att gå lite fint i slutet så det var ju skönt :)
Men galoppen gick inte alls för först galopperade han knappt framåt så jag ställde mig upp och manade på honom och då fick han fart men så fort jag satt mig ner och tog lite i tygeln så bröt han av... Så galoppen blev ingen höjdare det heller...

Lite bilder som snälla Ellen tog igår:


Såhär flög huvudet upp när han inte ville:


Favvo bilden från dagen:


Onsdagen - tredje ridpasset den dagen - Bullen

Finns inte ord för hur sjukt dåligt det gick! Kan ju säga att mitt goda humör efter ha ridit Calas försvann direkt. Gick inte alls som jag ville och när han inte gick på så använde jag spöt på rumpan men då sparkade han bakut men fortsatte i samma tempo.
Sen så tycker jag inte alls om ridlärare som säger t.ex åh vad bra det gick tycker du inte det?  När man själv kände och vet att det gick åt skogen. Men jag har en jätte bra ridlärare som inte säger så... Efter passet på Bullen så brukar ju ridlärarna gå runt och säga hur det gått typ så när Emily kom till mig sa hon bara "det där räckte väl. Det så ju jätte bra ut på Calas". Då vet man att det gick dåligt men att ridläraren ändå alltid är ärlig, så när ridläraren då säger att det ser bra ut så gör det verkligen det!
 
Hästen till vänster är Bullen.

Onsdagen - 2 ridpasset den dagen - Calas

Glömde visst att skriva om passen på stjärnholm i onsdags.
Jag red Calas eller Kallas, ja hur man nu säger det och skriver det.
Hade inte ridit henne förut så var lite nervös vilket jag alltid är när jag rider en ny häst (någon jag inte ridit).
Men jag gjorde iordning henne och gick upp till ridhuset för att sitta upp. Väl uppe, efter många hål längningar eller hur man nu säger så kom jag upp. Ni som sett henne vet ju om att hon är sjukt hög.
Men det gick iallafall sjukt bra & jag var jätte nöjd över både mig & henne. Alla säger att hon är väldigt pigg och visserligen så är hon det men det var inte så svårt att hålla in henne. Det är nog en ny favvo häst för mig nu för hon var på men lyssnade ändå riktigt bra. Tycker även att hon gick bra för att vara första gången som hon och jag skulle sammarbeta. Galoppen var hon nog finast i för och har en ganska stor galopp men hon var ändå riktigt fint formad och gick i det tempot jag ville :D
Sjukt nöjd över ridpasset ♥

Calas på bilden ♥

Onsdag - Alex

I onsdags red jag som sagt Alex...
Jag började med att köra lite dressyr på banan & han var jätte fin i skritten. Sen gick jag över till trav & galopp men det var han inte alls sugen på att jobba i. Efter mycket jobb gav jag upp så jag satt av & ställde fram ett 50cm hinder. Då kom jag i galopp mot det första gången men då var han inte riktigt igång så då rev han.
Fanns inte så mycket annat att göra än att sitta av och ställa upp det igen. Sen tog jag ett varv på banan i galopp & sen mot hindret och Alex öron stog rakt upp & lite framåt. Han hoppade klockrent & tyckte verkligen att det var  jätte roligt. Hoppad det där hindret några få gånger sen galopperade jag av honom & eftersom att han hade fått göra något han älskar (man kände hur han taggade till innan hindrena & det var bra takt/fart i honom) så gick han med på att jag fick jobba honom lite i galoppen & då var han jätte fin :')

Innan jag red:


Efter jag red:


Efter duschen:

Trött kommer jag att bli...

... men det blir vi alla ibland ;)

Idag började jag vid 10. Maggi & jag cyklar ALLTID till skolan tillsammans & idag var hon sen så vi började (Maggi & jag) vid 10 över 10 ungefär.
Sen slutade jag vid kvart i ett ungefär så det var en kort dag. Det enda vi gjorde var att gå en sjukt lång tipspromenad & sen städa i klassrummet & våra skåp (rensa skåpen).
Nu sitter jag bara & fördriver tiden lite men ska gå & byta om till stallkläder & cykla ut till Alex snart. Vet inte om det blir hoppning eller barbacka. Det är så varmt ute så får se vad jag orkar med.
Sen när jag kommer hem så ska jag bara äta & sen bär det av till stallet för då ska jag rida dubbel lektion :)


Barbacka ♥

Jag frågade ju er vad ni föredrar om det är sadel eller barbacka & fick en kommentar då det stod sähär:

Emma - hästbloggen om ponnyn om Sadel eller inte?:

Bäst: Sadel
Skönast: Sadel / barbacka
Mysigast: BARBACKA!!!!

;)


Tycker att det var en bra "tolkning" av det hela om man kan säga så :D
För det är ju grymt mysigt att ibland (vissa gör det mer & vissa mindre) bara strunta i sadeln & rida barbacka & man kan ju ändå jobba hästen så det behöver ju inte bli att "åka" häst bara för att man kör barbacka.

Det är vad jag tycker men ni får gärna komma mer påståenden som kanske får mig att ändra hur jag ser på det :)

Igår - Stalldag

Igår så var jag i stallet från 10 tiden till 18 ungefär... Var hemma vid halv sju.
Det kallar jag en heldag i stallet men det blev mycket gjort, var helt slut när jag kom hem ><
Idag har jag träningsvärk i bara vänster armen & svanken. Rensade ut allt i boxarna igår & skrubbade hela stallet. Sen ränsade vi ogräs runt hela ridbanan & gick runt hagarna & klippte bort grenar som låg mot stängslet/el-linan.
Stort grattis till Ellen för att Ellen har hittat en medryttarhäst nu! Hon heter Fresa & är en PRE. Ska följa med henne en hel del i sommar när hon har henne dels för att jag saknar stallet så sjukt mycket då min förra medryttarhäst stod där, men också för att vara social med Ellen & fota henne & Fresa.Sol vind & vatten ♥

Nu skiner solen & jag känner mig allmänt glad efter en lång helg & är ledig imorgon också :D
Imorgon är det städdag där ute som Alex står så dit ska jag först(tar med kameran)... Sen kanske det blir sjön :)
Jag har redan badat 2 gånger i sjön detta år. Har ni badat ännu?
På onsdag ska jag först gå i skolan men vet inte när jag slutar... sen ska antingen jag eller om pappa vill så ska han rida Alex (för er som inte vet så är min pappa en hästmänniska & rider i ett annat privatstall) efter det blir det hem & äta sen till stjärnholm & rida min lektion, efter den lektionen så ska jag rida lektionen som är direkt efter också för jag har 2 lektioner att rida igen. Näst vecka blir det likadant så det blir nog inte bloggning de dagarna så ni vet :)


~Bildbrist~

Det blev ingen ridning i onsdags... Inte en enda.
För i tisdags när jag skulle ta bort mina stygn så tog dem bort 4 av 6 för dem var rädda att det kanske inte riktigt läkt helt så dem ville ha 2 stycken kvar till idag. Så ska snart ner & ta bort dem :)
Har typ bildbrist eftersom jag inte gjort något på länge & jag tycker det är jätte tråkigt att lägga upp samma bild 2 gänger om det inte är en riktig favvo bild såklart.

Söt bild på Sigge i repris ♥


RSS 2.0