E1

Idag var det första dagen på gymnasiet. Började elva och slutade strax innan tre med då ett värkande huvud. Har haft svårt att somna de senaste dagarna och har då fått för lite sömn, vilket ofta ger mig huvudvärk.
Vi är 29 st i min klass, typ bara en 8 st killar, klassen heter E1 som står för ekonomi och 1 för att vi är ettor!! Haha och killarna i min klass är så gott som alla jätte långa. När vi skulle ta en foto så delade vi klassen på två och stod efter klasslistan. Jag mellan två killar som var minst typ 1.80, där mellan står jag på mina stadiga 1.60.
Imorgon far alla ettor på min skola till ramsvik, typ 6 timmars bussresa från skolan. Kommer inte hem förän på fredag så kommer inte bli någon uppdatering då.
Eftersom att ekonomi klassen bara är en klass (samhäll och natur har två klasser var som är ettor) så delade dem på min klass. Så halva åker i en buss med antingen natur eller samhällselever & andra halvan i en annan buss med natur eller samhällelever...  Den halvan som jag åker med så känner jag ingen!! Inte ett enda ansikte jag sett förut så jag kommer antingen få sitta själv på bussen, eller brevid någon jag aldrig sett förut och förmodligen inte kommer snacka med. Kul! Bara typ 6 timmar...
Lite nya bilder ♥
 

Dressyrpass - Lucy

Dressyrpass idag, det sista på länge då jag ska ta en paus nu under höstterminen från henne. Då jag börjar gymnasiet och känner att jag vill lägga större delen av min energi och tid till skolan.
Kommer fortfarande att rida min ridlektioner på onsdagar fast så på ridskolehästar. Det tar mycket mindre tid om jag rider riskolehästar då jag inte mockar, fixar foder och sådant då.
Några bilder iallafall

Bella & Dino ♥

Igår fotade jag mina hundar hos mamma, eller våra hundar säger man kanske. Viktoria var hundhållare samt att hon tog några bilder på mig och hundarna. Så bilderna på hundarna där jag inte är med har jag tagit, och dem jag är med på har Viktoria tagit.
Dino är en brun chihuahua och Bella är en gul blandra hund!!
 

Så tufft!!

Titta på den här videon, så sjukt coolt!!
 

Hopplektion!!

Snart sticker jag till stallet, idag är det hopplektion och jag ska ha med Lucy på det passet. Ska bli riktigt kul då det var några månader sedan sist.
Vi lär nog hoppa inne då det öser ner regn just nu. Även om det upphör så är nog utebanan riktigt blöt och tung.
Hoppas att hon är taggad för hoppning då det alltid är roligare att hoppa hästar som är på hugget.
Idag ska vi inte göra såhär:
Utan såhär:

Kasper ♥

Kasper är ganska nyklippt, tittade häromdagen på lite bilder på han. Både från innan och efter klippningen. Ser ut som en annan hund!

Modell: Viktoria Fors aka Bästavän
Fotograf: Jag

Sneak Peak från gårdagens fotografering!

Fler bilder kommer imorgon på bästavän som jag tagit ♥

Bästavän

Idag vart det nyköping och shoppa lite med bästavän. Nu ska jag snart till henne och fota, både henne och kanske hennes djur.
Tog några bilder i stallet igår, här kommer några bilder.
Ni får mer än gärna säga vad ni tycker om bilderna, någon favorit?!
Haha älskar Soleros tunga ^^
 

Dressyrpass - Olympic

Idag red jag i en dressyrgrupp istället för en kompis som inte kunde. Fick rida den hästen hon skulle ha ridit, vilken var Olympic.
Riktigt kass början och jag hade jätte problem med att få honom fram till bettet. Vid galoppen och efter galoppen så jobbade han på bra med bakbenen vilket resulterade i att han kom fram till bettet.
I slutet så var han fin men jag är ändå inte helt nöjd. Då det rent ut sagt gick kast i början...
Men sådant är livet, det kan inte alltid gå bra!!
Olympic:

Bad bevis!!

Här får ni lite bilder från när jag badade med Lucy. Blev inte så jättebra bilder, dem flesta var suddiga och var svåra att få presentabla. Men det ät som det är :P

~90års fest~

Idag var man på 90års fest, det var min morbror och hans fru som la ihop sina födelsedagar då båda fyllde jämnt. Hände väl inget speciellt mer än att jag kallade en man jag aldrig sett förut för gubbe?! Kunde inte hjälpa det, visste ju inte vad han hette...
Tog lite bilder men har inte redigerat alla än men ni får några bild iallafall:

Ny design!!

Fixade lite med designen och bytte header. Jag gillar den här headern för det är många bilder så det finns mycket att titta på.
Tryck F5 om ni inte ser den!!

Fråga och jag svarar :)

Fick en anonym fråga förut, men kollade IP adressen och såg då att det var en tjej som heter Ebba som fråga. Det är inte lätt att vara helt anonym på datorn ;)
 
Hon frågade iallafall om Boyen är min favorit
Har lite svårt att svara på den frågan då jag bara har ridit han en gång nu på sista tiden... Men jag kan bara säga att han var väldigt trevlig att rida och blev riktigt snygg när man red ihop honom ordentligt. Favorit & favorit... Nej jag har mina favvo hästar och han är inte en av dem tror jag. Har absolut inget emot honom och rider honom mer än gärna när jag får...
Han är inte en utav mina största favoriter men jag gillar honom helt klart.
 

Markarbetspass - Boyen ♥

Hade markarbete i onsdags men har haft lite mycket att tänka på så skriver om det nu.
Fick Boyen och hade inte ridit honom på säkert ett år så jag var helt neutralt inställd. Tyckte att det varken var bu eller bä.
Väl i sadeln  så kändes han fin, men han håller på med något ryck att han bara slänger runt med huvudet ibland. Kan ju vara pga insekter men jag skulle misstänka att han gör det för att slippa jobba för det är typ alltid när han gick ihop och fick jobba som han slängde med det igen.
Fick iallafall veta att han tydligen inte velat gå över bommar så att jag skulle vara beredd på det. Men han gick över varenda bom som jag bad han om så jag vet inte om han hade en bra dag eller om jag fick honom att tänka på annat.
Gick iallafall väldigt bra och han jobbade på bra. Han blev riktigt snygg :3
Det enda som inte gick super var väl galoppen, då han gärna galopperade på ordentligt och jag hade svårt att få han att jobba på fyrkansspåret. På volt gick det bra men men.
Riktigt nöjd iallafall över både min och Boyens prestation!
Några gamla bilder på Boyen:
 
 

Uteritt med bad ♥

Denna dag började med att jag vid strax efter 8 tog och skrittade iväg för att möta upp dem andra som jag skulle rida med. Hade planerat för säkert och var där typ 20min för tidigt så jag skrittade runt lite.
När alla väl kommit och vi skulle ge oss iväg så hade Lucy tröttnat och vägrade att hänga på dem andra. Hon höll på att backa och studsa lite med frambenen som att hota för att hon skulle stegra...
När jag kommit därifrån och gick med dem andra så var Lucy jätte piiiiggg!! Hon höll på att trava typ skänkelvikningar utan att jag gjorde något, sjukt höga framben när hon travade, spansk trav?! ^^
Haha hon var riktigt pigg iallafall och småtravade hela tiden typ. Det fanns lixom ingen gångart som hette skritt i vildhästen Lucys huvud. Så det var inte så skönt för jag hade ryggsäck som smällde emot ryggen hela tiden när hon travade så nu är jag helt öm.
Annars så skötte hon sig väl helt okej på vägen dit, men gjorde vi halt så höll hon på att backa ner i diken, in i träd och in i andra hästar... Det blev jag lite irriterad på för hon måste väl ändå kunna stå still? När då alla andra hästarna var stilla, men nej.
Väl vid vattnet efter en två timmar från att vi möts upp så band vi fast hästarna i träd och fikade. Efter det var det dags för bad. Hade blivit lite frusen när vi fikade så var inte så sugen på´t så jag satt bara upp barbacka med alla kläder så hon skulle få gå i lite med benen. Hon ville först inte gå i vattnet men efter lite övertalning av skänkel och spö så klev hon i med hovarna och sedan gick hon villigt i djupare. Då ville jag helt plötsligt bada, så fort upp på land, slet av kläderna, hoppade upp på hästen igen och sedan i vattnet med Lucy. Hon gick i så pass långt så jag blev blöt om rumpan men hon simmade dock inte. Hon ville inte och jag var så nöjd över att hon gått i, så jag ville inte övertala henne till det.
Sedan var det hemfärd och Lucy skötte sig bättre nu när vi skulle skritta, jag gick först och då gick hon faktiskt med på att skritta. Men samma veva på hemvägen att om vi stannade så var hon otålig och backade in i saker och krafsade med benet.
Var hemma vid kvart i 3 så det blev en lååång uteritt!! 
Blev lite suddiga bilder för jag hade digital kameran och den funkar inte så bra:

Morgondagens planer

Imorgon blir det (om allt blir som det ska) en lång, lång uteritt till ett ställe där man kan bada med hästarna. Har fått höra av Lucys ägare att Lucy är rädd för vatten... Men jag ska då allt försöka att få henne att gå i med hovarna iallafall och om hon väl kommer i så lång så tror jag nog att hon kommer märka att det inte är så läskigt.
Ska bli kul att komma iväg på vägar där jag inte ridit förut och som kanske Lucy inte heller har gått på.
Så kommer kanske bli lite seg uppdatering imorgon men jag bloggar när jag kommer hem!!
Det var snälla Elin som frågade mig om jag ville hänga med dit med några andra och det ville jag!! Här under är två bilder som jag tagit på henne och Wilmer. Det är bara att säga till om ni vill se fler bilder på dem!!
 

Kasper ♥

Fotade min vovve igår så jag tänkte visa några bilder:
 

Denna termin...

Fick en fråga för ett tag sen om vad jag tänker satsa på denna termin inom ridningen.
Jag har funderat lite på det och kommit fram till hoppning. Jag och Lucy startade ju en liten dressyrtävlig för ett tag sen och jag var nöjd men vi kom långt från placering. Lucy är inte den piggaste och allertaste hästen, hon verkar inte tycka att dressyr är så värst kul och det skulle ju vara kul att tävla dressyr om hon gillade det.
Så därför är jag inne på att tävla hoppning då Lucy gillar det och då känns det grymt mycket roligare att satsa på det. Tänker ta med henne på mina hopplektioner samt kanske vara med på någon hoppkurs eller bara någon hoppträning.
Det jag främst vet att jag måste träna på är eftergift. För Viktoria filmade ju sist när jag hoppade och då såg jag efteråt att jag är jätte dålig med det.
Sen måste ju jag och Lucy bara hoppa tillsammans så vi lär känna varandra bättre i hoppningen så vi vet hur vi ska jobba tillsammans. För hon kan ju hoppa!! ♥
Skulle egentligen varit sjukt kul att köra western med henne men jag har dock inte pengarna för massa privet lektioner i det eller saker för det. Samt att jag inte kan något om det. Men det har varit riktigt kul iallafall tror jag!!

Uteritt samt lite jobb i ridhuset ♥

Det blev som sagt uteritt på Lucy med Elin och Panam och vi satt på två lite smått uppjagade hästar ^^
Allt började bra och vi skrittade och travade dem om vart annat på lite olika vägar. Sedan ska vi rida genom ett villaområde, jag ser en hund innanför staketet till ett hus som står helt stilla och bara tittar på oss. Elin skrittade först och sedan får hunden ryck och rör sig snabbt innanför staketet och skäller, båda hästarna tvärvände och började förbereda sig att springa åt andra hållet men då höll vi in dem. Så jag satt av och ledde Lucy förbi huset, där ägarna nu hade tagit in hunden för våran skull. Haha Lucy var väldigt uppblåst men vi kom förbi!!
Sedan satt jag upp igen och vi skrittar en bit, sedan är det en liten pojke bakom oss som cyklar och ramlar...
Haha lägligt, våra hästarna typ flög i luften då dem redan var uppjagade efter hunden.
Sen var det hus på båda sidorna, på ena sidan var det några män som stod och hamrade med något och på andra sidan så var den en gräsklippare igång så Lucy näst intill studsade på stället förbi där, jag kände hur spänd och beredd hon var på att fly från faran om den kom. Men vi kom förbi.
Sen var Elin tvungen att fixa stigläder och Panam vägrade stå still, och Lucy tröttnade och började backa vilket ledde till att vi backade ner i ett dike -.-
Haha sen tog vi en liten försiktigt galopp när vi skrittat en bra bit, förbi en grävskopa som självklart skulle komma just då när våra hästar var helt uppe i varv. Men den kom vi också förbi. Väl i galoppen så blev Lucy jätte studsig, det var mer rätt upp i luften än framåt, jag var orolig att hon skulle flyga fram och typ bocka och kicka av sig alla energi om jag försökte skänkla. Men jag tog ett mantag och skänklade försiktigt på så hon skulle galoppera framåt, det gick bra men hon hade bråttom...
Jag satt iallafall kvar när hon konstrade och sedan jobbade jag henne lite i ridhuset så hon blev av med lite energi.
Ett riktigt kraftpaket det där som fick en hel del miljöträning. Inte avsiktligt men vad gör det? ;)
Hon må vara vacker men inte alltid den lättaste ♥

Morgondagens planer ♥

Imorgon blir det nog en uteritt med den bästa hästen, om det inte regnar. Med sällskap av Elin och Panam, men blir det inte uteritt så kör vi nog ett dressyr eller markarbetspass i ridhuset :P
Ska bli riktigt kul och jag hoppas verkligen att det blir uteritt för sist så var det så skönt att komma ifrån allt och bara snacka med Elin om allt mellan himmel och jord.
Efter det blir det att dra till bästavän då jag ska sova där, det ryktas om att det blir kina mat? Skulle vara nice!!
Bästa hästen:
 
Sedan två bilder som jag har tagit på min sjukt snygga bästavän:

Första ridlektionen denna termin ♥

Fick söta Franz ♥
Vi började med att skritta ut en sväng i regnet och avslutade sedan med att jobba dem lite i galopp och lite trav på banan. Mysigt att skritta ut på honom då han är lugn och bara lufsar på.
Väl på banan så var han fin i traven men lite motsträvlig att svänga bort från fyrkantsspåret ^^ I galoppen så kändes det bara som om att hans ben flög åt alla håll, haha han är ung och har inte riktigt någon koll på sina långa ben!!
Men var kul att rida honom och han är helt klart en favvo :3
Franz:
 

Nu far jag snart till stallet!! ♥

Igår vart det Norrköping med far min, sprang runt i samma galleria fram och tillbaka minst 4ggr ^^ Blev hemköpt två enkla tröjor och en huvtröja på rea.
Snart bär det av till stallet till fina Lucy som jag inte ridit på över en vecka nu!! Blev för mycket att ha både henne och igångssättningslägret, så ska bli riktigt kul att rida idag och tänkte ta och jobba henne ute på stora sandbanan.
Fin fina Lucy:
 

Igångssättningsläger dag 7, Lilla gubben aka Pricken ♥

Idag hade vi bara ett pass på banan med lite bommar. Första gången jag red Pricken och han kändes som en ganska "lätt" häst. Har kommit på att mina favvo hästar är inte hästar som går i form så fort man håller i tygeln och när man har benen utmed hästens sidor. Mina favvo hästar är nog hästar som man får jobba en hel del med men då jobbet ger resultat.
Så jag vet inte men kände inte att Pricken var något speciellt, han gick fint och lyssnade bra. Gick ihop och jobbade super i galoppen utan att jag i stort sett behövde göra något. Även riktigt fin i traven och jobbade på riktigt bra!! Det var väl det, en riktigt söt häst men inte den roligaste jag har ridit :P
Haha vad negativ jag låter men jag är ju nöjd över passet och han var en mysig och lydig häst, lite vinglig men annars inget negativt.
Pricken:
 

Igångssättningsläger dag 6, Bullen & Ubbe ♥

Idag stod det uteritt på schemat då hästarna gått ganska hårt dagen innan. Fick Bullen på första uteritten och han var riktigt irriterad på flugorna så han höll på att kicka och ha sig... Men fick honom att jobba samtidigt och under traven så var han först motsträvlig och ville bara öka men efter ett tag så kom jag åt honom och han blev jätte fin och jobbade på!! Lyckad uteritt!!
Bullen:

Sedan på andra uteritten så fick jag Ubbe, en häst jag inte ridit på riktigt länge! Var kul att sitta upp på honom igen men han var också riktigt irriterad på flugorna och kickade lite i början och skakade på huve.
När vi skrittat ett tag så skulle vi trava och jag skänklar för att få trav på Ubbe men han flyger iväg i galopp, tog x antal meter innan jag fick stopp på honom då jag var helt oförberedd på det.
Annars så var Ubbe väldigt stel i vänster sida och jag fick inte riktigt loss den men jag kom en bit, han kunde gå fint och jobba på men han var riktigt bråkig. Överskottsenergi så han typ studsade upp och ner heeela tiden. Haha men i slutet så fick jag rida längst fram och då var han mycket lugnare!!
Helt nöjd över det ganska studsiga uteritten ^^
Ubbe:

Bild ♥

Här är även en bild från när jag red Senator i tisdags. Linn Nyström som tagit bilden:

Igångssättningsläger dag 5, Betty & Gandini ♥

Är sjukt trött men skriver nu snabbt ett inlägg om dagens pass
På första passet så hade jag Betty igen. Det var första galoppen idag och Betty var riktigt fin i både traven och galoppen, hon jobbade på bra! Men det ända som gick lite sisådär var efter galoppen för då var Betty riktigt pigg och det var svårt att få ihop henne att jobba då när hon blev så stark. Men i det stora hela så är jag väldigt nöjd!!
Bild på Betty som jag tog idag:

På andra passet så fick jag Gandini, var väldigt positivt inställd då det var länge sedan jag red honom och att jag har haft honom som en favvo då när jag red honom lite oftar. Alltså det var första passet på honom på länge om man säger så.
När vi väl började trava så gjorde jag allt jag kunde för att försöka jobba honom, lirka i tygeln, skänkla massor och använda spöt då han vägrade att gå på ordentligt... Men det gick inte!! Han var lång i halsen som en giraff och vägrade gå ihop. Jag blev jätte frustrerad och helt slut av allt skänklande i den stekande solen, jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Hade ett bra tag lust att bara sitta av och gå därifrån, för vad ska man göra när det bara inte går!!
Men efter galoppen tog jag alla mina krafter jag hade kvar och bankade på med skänklarna, även då jag inte orkade, då började han jobba. När det var typ 5min kvar av passet. Visst han blev väl fin men han har verkligen förändrats, inte alls ett roligt pass för det kändes så ovärt att rida honom och jobba så hårt för 5min fin häst...
Helt slut efter och blev lite snurrig, nästa lite svimnings känsla. Då hinkade jag i mig massa saft och vatten och sedan var det lugnt.
Ett väldigt tråkigt pass då det gick så dåligt!!
Gandini:

Underbar bild!!

Helt underbar bild som Linn Nyström tog på mig och Blackie i tisdags:
 

Igångssättningsläger dag 4, Bazaar & Olympic ♥

Första passet hade jag Bazaar. Idag travade vi och jobbade dem, vi satt även ner i traven idag.Till att börja med så var han seg och stretig så jag tog ett litet kort spö och då kunde han minsann gå!! Men försökte ställa honom och ofta ställa om från vänster till höger för att få honom att lossna lite då han är väldigt stel, han brukar mest gå med lite mindre barn så han får nästan aldrig jobba ordentligt och bara göra som han själv vill ^^
Han lossnade och slappnade av framåt slutet, såg att han slappnade av då öronen gungade med i stegen. Men är nöjd över passet om man tänker på att han inte brukar jobba så mycket. Han var jätte svettig efteråt, haha söt kille ^^
Bazaar:

På det andra passet så hade jag Olympic, en stor häst som jag inte ridit förut. Han var trevlig att rida men blev gärna för kort och krullade ihop sig i formen så det var det jag jobbade med under passet. Att få honom att slappna av så att formen skulle bli lägre och lite längre. Blev bättre efter ett tag och då var han riktigt fin och mjuk i båda sidorna!! :)
Nöjd över även detta pass!!
Olympic:

Lovely ♥


Igångssättningsläger dag 3, Bullen & Betty ♥

Idag på första passet hade jag Bullen, jag var helt inställd på att vara öppen och inte typ besviken för att jag fick honom. Han är en stor och tungjobbad häst som jag inte klarat av att rida på ett vettigt sätt förut .Men då det var ett tag sedan jag red han sist så jag kanske skulle kunna rida honom  nu, alltså att kunna jobba honom. Och så var fallet! Han var lite motsträvlig i början men sedan så efter en hel del skänklande och lite duttande med spöt på rumpan så han kom ihåg bakbenen så blev han jättefin!! Fast han blev lite tjurig några gånger och vägrade gå men annars så gick det riktigt bra och jag är supernöjd!! Han gick fint och jobbade på bra i både skritten och traven! Trodde aldrig jag skulle säga detta men jag tror att Bullen är lite av en favvo nu (a)♥
Bilder jag tog idag på honom:
Sedan efter passet var han jätte, jätte trött ^^:

På pass nr 2 så hade jag Betty. Hade bara ridit henne en gång förut och då gick det inte så bra så var peppad på att prova igen! Vilket gick mycket bättre hon gick jätte fint i både skritten och traven när jag jobbade henne, vi travade bara idag med lättridning. Dock så blev hon ganska stark men jag är nöjd!
Bild jag tog idag innan passet:
Bilder jag tagit förut på henne:

RSS 2.0