Gröntkort

Idag slutade jag vid fyra och efter det blev det hem, hämta hunden och cykla till farmor för mat och prat.
Efter jag kom hem så har jag engagerat mig i att maila och kontakta massa olika personer då jag nu lite desperat har letat efter en gröntkort kurs, förhoppningsvis så blir det lite småtävlingar framöver med Elins hästar och då är det bra att ha gått den kursen :)

Nu efter mycket om och men så har jag fått napp, redan på lördag blir det kurs och ska bli lite spännande, se vad man kan sen innan och vad som är nytt. 
Dock så ströks lördagens planer om en uteritt med bus i skogen på Zydansie med Viktoria och Lucy, vilket var trist. Då gick även planen om en lugn tur i skogen på Maggie med Fresa i handen bort samt att jobba lite AK med Maggie för första gången...
Men förhoppningsvis så blir det ridhus lördag kväll om det fanns någon tid ledig, i så fall blir det lite dressyr samt lite AK om det blir som planerat!

Fullspäckad kväll med mycket tankar
Kände inte att någon bild egentligen passade ^^

En grå onsdag

Känner att det är otroligt tråkigt att skriva om hur dagarna är i skolan, så hela den biten skippar jag och därav blir inte bloggningen jätte bra under vardagarna.
 
Halva veckan har gått och jag är åter inne i mina studier. Hade ett riktigt bra lov som jag spenderade i stort sett varje dag tillsammans med damerna och Elin. Blir inte mycket häst i vardagarna så var tvungen att passa på nu när jag var ledig!
Söndag den 9 mars åker jag till Spanien, första gången för mig som jag kommer att flyga. Åker med skolan och det känns roligt, spännande och lite läskigt. Ska försöka att fixa något/några tidsinställda till då, är ju borta cirkus 5 dagar.
Har en liten plan på tidsinställda och beror på om dessa eventuellt tre personer vill ställa upp :)
Ska ut till hästarna på lördag och har riktigt roliga planer då som det ser ut nu!
Galoppbild från i söndags ^^

Favoritbilden från igår

Tycker att den blev riktigt fräck! Återigen tack Elin! :)

Ord

Tipsar om att kika in på Linns blogg och läsa det här inlägget! Känns som om att orden kom direkt från mitt huvud, det här med beröm är en svår sak. Jag brukar lösa det hela genom att bara lyssna lite halv eller bara glömma det direkt för jag blir obekväm och vet inte riktigt hur man ska reagera...

Alltid roligt att få beröm men att det ska vara så himla svårt att suga i sig orden?

Dressyr...

Idag blev det lite dressyrträning för mig på Zydansie med Elin som hjälp. Dressyrsadel på, stor utebana och snygga Zydansie!

Stundvis så gick hon riktigt fint, men jag var typ överallt i sadeln och Zydansie var riktigt pigg. Några bilder är lite oskarpa och de visar inte alls känslan jag hade. Det kändes helt enkelt bättre än vad det såg ut men det är väl just den lägre formen som jag saknar på bilderna. 
Men som sagt nöjd och jag satt på en otroligt glad häst när hon fick länga ut sig i galoppen ^^
 
Elin sa det att nästa lektion för henne så blir det utan stigbyglar, lite rädd för nästa lektion... Haha nej men jag har riktigt svårt att sitta ner på Zydansie i både trav och galopp så jag behöver absolut träna på det! Dock så är jag rädd om min rumpa ;)
Stort tack till Elin för hjälpen även idag och för att hon tog några bilder! Vet att jag har noll kontroll på min kropp och att jag snabbt glömmer så tack för att du orkar tjata på mig O:)

Hoppa ponny

Efter att jag hoppat Zydansie igår så fick jag prova några skutt med Maggie. Elin hade jobbat henne innan så hon var ganska trött M. Sen ser hon helt sjöblöt ut och det är för hon har så himla tjock vinterpäls, den kommer att bli lite bort-rakad inom kort :)

Stort TACK till dig pappa för att du filmade! Uppskattas väldigt mycket! :)
 
Det var riktigt svårt att sitta upp och rida ponny efter Zydansie. Jag kände mig jätte stor på Maggie och inte alls i balans med överkroppen ^^
Har inte hoppat ponny på över ett halvår och det kändes! Man ser på klippet att jag inte är riktigt med i hoppen men tänkte att hon skulle hoppa av större och tidigare, då jag nu är van vid Zyd. Det var roligt att prova och ändå lite kul att känna hur snabbt man tappar att kunna hoppa olika hästar när man bara ridit en under en längre tid. 
 
Hon är iallafall charmig och för att vara första gången så är jag ändå nöjd med det korta  passet på henne, hon var trött och jag var lite trött efter passet på Zyd så vi hade inte de bästa förutsättningarna ;)
Men söt är hon!
 
Höj kvalitén på filmen!

Zydansie & trippelbarr

Igår så blev det ett hopp-pass på Zydansie, bloggade inte igår för kom hem relativt sent så åt god räkmacka, fixade filmklippen sen gick jag och la mig.
 
Började med att värma upp med en ordentligt ökad trav i båda varven och sen ökad galopp också. Få igång lite tempo samt bakben.Började sen småskutta över några hinder och det kändes riktigt bra!
Höjde sedan upp hindren så en trippelbarr låg på en meter, även ett räcke på samma höjd och det andra har jag ingen koll på. Har inte hoppat en meter med Zydansie på riktigt länge nu, det sitter så mycket i mitt psyke och jag tycker det är läskigt. Men nu har det gått ett tag och Elin har inte höjt då hon väntat in att det skulle börja klia i mina fingrar då jag vill hoppa högre. Det ville jag igår och det hela var så okomplicerat!
 
Riktigt skönt att glida över en meter med bra känsla, Zydansie såg inte ens ut att ta i på filmen pappa filmade ^^ Så det här bådar gott inför framtiden då vi igår verkligen växte tillsammans! Fick också en hel del hjälp av Elin som kom med tips, stort TACK för det bästa Elin!

Det var ett riktigt bra pass och allt bara klickade egentligen, några små justeringar men annars flöt allt på som man vill. Inga nitar eller rivningar igår utan vi samarbetade! 
Känner verkligen vad roligt jag har med Zydansie & jag känner mig så säker på hennes rygg! <3

Kallt och blött i skogen

Idag blev det en lång skrittrunda ute i skogen.
Jag satt på Maggie, Elin på Zydansie & Elins mamma på Mango. Maggie är en jäkel på att skritta & vi skrittade ifrån dem hela tiden, så vi fick träna på halter ;)
Maggie är tuff, hon hade aldrig gått där förut men ska gå först och har inget emot att gå ifrån de andra. Det regnade dock konstant och blåste en del så blev frusen, vilket gjorde turen lite jobbigare men ändå härligt att komma ut i skogen!
 
Imorgon så är det lite hoppning planerat i ridhuset, både Zydansie & Maggie ska hoppas. Maggie ska få hoppa några hinder medans Zydansie får lite mer av ett hopp-pass. Ska bli riktigt kul att se hur Maggie beter sig och hur hennes stil är.
Sen är jag riktigt sugen på att hoppa Zydansie igen, tänka extra mycket på handen och bara försöka att få ett flyt med henne igen! Tävlingen var senast jag hoppade henne & det gick bra! Nu är det som sagt handen som Elin hade något som jag skulle försöka få fram sen kanske hindrena blir lite högre allt eftersom :)

Fresa bli bra nu!

Fresa är fortfarande dålig och jag hoppas att Elin får bra svar från veterinären, Fresa såg piggare och gick bättre idag än i tisdags men det kan va för hon hade smärtstillande i kroppen.
Hoppas att hon är på bättringsvägen så hon slipper ha ont och så hon kan få följa med ut på mysturer i skogen!

Bild från i somras

Skogstur i slask

Idag blev det en tur i skogen igen, satt idag på Zydansie & Elin på Maggie.
Haha nu har jag suttit på Maggie de tre senaste gångerna jag suttit på hästrygg och när jag satt upp på Zydansie ^^
Hon kändes riktigt stor och som värsta muskelberget! Man blir lätt hemmablind som man säger :)

Barbacka tur i repgrimma i slasken i skogen, blött var det men också mysigt!

Jag är med & tävlar!

För att vara med & tävla kan du gå in här: http://www.ponnysanning.se/?p=23921
 
 
 

Sommar - mysbild


Haha snabbfix!

Kände att jag haft headern på tok för länge så har en provisorisk tills jag får några nya bilder tillsammans med hästarna :)
Blev sliskigt rosa, får se hur länge jag orkar med det ;)
 

Testa tålamodet

Idag tog jag mig ut till damerna till strax efter ett, Elin skulle vara ute runt halv 3 så tänkte försöka göra lite nytta innan och mocka. 
Tänkte först ge dem kraft och ville börja med att ta fast Maggie då hon inte ska bossa runt på Fresa & Zydansie när de äter. Kan dock säga att det var lättare sagt än gjort...
F & Z fick sin mat men jag fick inte tag på Maggie utan hon sprang ifrån mig hela tiden trots att jag lockade på henne med både mat och morot. Ett tag så galopperade hon längs fältet fram och tillbaka och jag samma sträcka fast i jobbig terräng i skogen -.- 
Som ni kan gissa så var det lättare för henne att ta sig fram och hon besegrade mig i den kampen. 
Följande en och en halv timma bestod av att jag försökte få tag på denna ponny, jag fick inte ens komma nära så mockade lite för att sedan försöka att bara få komma lite närmare, mockade lite till och sen försöka komma nära henne igen. Det slutade med att jag inte fick tag i ponnyn och när Elin kom så fick vi köra lite teamwork och fick då tag i den envisa och skeptiska ponnyn ;)

Sen blev det en tur i skogen för mig på Maggie och Elin på Zydansie, Fresa är fortfarande väldigt halt och var mycket nöjdare med att stå i hagen och mumsa hö!
Vi möttes upp av Mia & Elise och begav oss iväg till en skog med lite småhinder. Då Maggie är så pass ny och vi inte vet hur väl igång hon är så tog jag bara några småskutt med henne, hon blev svettig men då hon har så himla tjock päls så är det inte alls konstigt. Hoppade en liten gren på kanske 50cm och efter far Maggie iväg i världens galopp och jag hade tappat bromsen igen ^^ Väntade istället ut henne lite då hon var så tokglad över att få hoppa lite!

Men det var en rolig tur, det tyckte nog alla ryttare och hästar med bus i skogen! Såg också att Zydansie tog riktigt fina språng med Elin, hon är bra snygg den där hästen!

Vårtur i februari

Idag så blev det en uteritt med mycket sällskap.
Jag och Elin rullade ut till damerna och gav kraft samt att jag fotade några bilder på Maggie, som ni kan se i det tidigare inlägget. Fresa fick idag stanna i hagen då hon fortfarande är dålig i benet och inte ska behöva gå på en snabb och lång promenad då.

Vi borstade av Zydansie och Maggie eftersom att alla hästarna rullat i lera denna natt ^^ Sen skrittade vi iväg, jag på Maggie och Elin på Zydansie. 

Rundan gick riktigt bra och det var otroligt mysigt! Plusgrader, sol, lite grönt gräs samt glada hästar. Maggie verkade gilla det stora sällskapet men ville promt gå om de andra och ett flertal gånger travade hon iväg och även en gång en liten galopp ^^ Allting väldigt godhjärtat, inga bråkigheter utan en pigg ponny som ville gå i någon högre gångart. 
Då jag satt i repgrimma på henne och inte hittade bromsen så försökte jag inte ens dra i henne sen, lät henne trava då hon aldrig stack ifrån de andra utan stannade när hon kom fram till de som var längst fram, riktigt charmig och hoppas vi sticker ut någon dag jag och Elin så Maggie får visa upp sin trav och galopp lite mer. Var ju endast en skritt-tur inplanerad idag även fast M ville annat. 

Riktigt trevlig tur och blev lite förtjust i Maggie, ett litet charmtroll!
 
Efter turen så åkte vi till Mia & Mango som hade varit med på turen men som gått in på banan för att jobba efteråt. Mango hade hängt så mycket i Mia så hon gjort illa ryggen.
Så Elin satt upp och jobbade honom så han började bära sig själv, såg riktigt bra ut!

Sen satt helt plötsligt jag på Mango och blev instruerad av Elin. Lite för att Mango inte bara ska sköta sig när Elin sitter på honom och då Mia gjort sig illa och inte kunde sitta upp igen. Tyckte att det gick så långsamt och var mest fokuserad på att det skulle gå fortare, men han orkar inte bära sig i en för hög takt så fick order om att fokusera på att han inte skulle hänga sig i mig. 
Riktigt länge sedan jag red dressyr och gud vad jag älskar när Elin hjälper mig. Det krävs så himla mycket fokus och jag lär mig så mycket i både teorin och praktiken! Inte alls van med Mango men när jag var snabbare i min eftergift så blev det bättre men inte helt 100.
Jag & Mango i höstas

Maggie

Igår när jag och Elin åkte bil ut till hagen innan löshoppningen och gick in i hagen, så blev det ett stort frågetecken i mitt ansikte... 
Det var inte bara Fresa & Zydansie i hagen utan en till häst, man skulle kunna tro att det var Mango om hästen var bortvänd men såg ansiktet och det var inte Mango?
Sa väldigt logiskt till Elin "Det är en till häst i din hage?", och som den ret-fia hon är så sa hon bara ja och gick vidare ^^

Efter lite utfrågning så fick jag veta att Elin och hennes pappa hade varit iväg och hämtat hästen under det senaste dygnet och att Elin har hästen skriven på foder för ett halvår, en liten överraskning för mig som Elin hade haft riktigt svårt att inte avslöja, kom det fram ;) 
Hon heter någonting lång och krångligt med bland annat Miss Magic men kallas Maggie, är född 2002 och är en welsh cob. Hon är precis en ponny då hon är 148 i mankhöjd.

Så den här damen kommer vi nu att jobba också men största anledningen till att Elin har henne är för att Zydansie inte pallar att bara vara två hästar i hagen nu när Cereza är på avvänjning i Stockholm, hon blir knäpp och väldigt ilsken av sig. Så då kommer Maggie in i flocken i hopp om att Zyd kommer att börja lugna ner sig och bli sitt vanliga jag.
Här har vi henne, ska bli roligt att lära känna henne och hoppas att vi kommer ha många roliga träningar och turer tillsammans!

Lång hästdag!

Igår var det en otroligt lång dag för mig, gick upp halv-sex för att göra mig iordning då jag skulle jobba i stallet i fem timmar idag.

Arbetstimmarna var fort avklarade och promenerade då ut till Fresa & Zydansie för att ta av täcken, jobba lite akademiskt samt ge dem sin kraft.
Jätte roligt att kolla hur mycket jag kom ihåg sedan dagen innan, Zydansie var mycket mer fokuserad idag och jag tycker att det gick bra - saker och ting funkade även idag!
Provade även lite akademiskt på Fresa som kan det där, men då jag inte är helt hundra på exakt hur det ska se ut så har jag en känsla av att Fresa gjorde det lite halvdant för jag visste inte bättre ;)

Efter det så blev det att promenera tillbaka till cykeln och cykla hem. Hade dryga två timmar på mig hemma som jag använda till att äta och pusta ut en liten stund. Sen cykla tillbaka till Elin med hunden i korgen.
Kasper fick vara hemma hos Elin när vi var iväg och för att ha lite sällskap av Frasse  & Vigge samt Elins mamma & pappa. Vill inte att han är ensam så länge och då var det här en bra lösning!

Jag & Elin rullade ut till damerna och tog på dem repgrimma och begav oss iväg till ridhuset då det var dags för lite löshoppning. Men då Fresa fortfarande är lite halt efter en skada i hagen så fick hon bara stå och titta på medans Zyd & Bolero (pappas medryttarhäst) hoppade.

Zydansie var så himla rolig idag, hon hoppade runt och busade. Gasade verkligen på i galoppen där hon kunde och såg ut att ha riktigt roligt! Hon pumpade sig igenom studsen, ökade och gled över trippelbarren på en meter. Riktigt kul att se en sådan sida av Zyd, det har jag saknat ett tag.

Efter det så red vi tillbaka & sen när vi åter var hos Elin och Kasper som så snällt väntade så blev det en liten kvällsmacka med te. Ytterst trevlig och skönt att varva ner en stund. Bara prata lite och slappna av <3

Avslutade hela dagen med att mysa lite med pappa framför en film, men gav upp efter halv filmen då ögonen höll på att slockna efter ungefär 19 vakna timmar... 
En riktigt bra dag men som verkligen tog på krafterna!

Akademisk lektion

Precis putsat klart Elins kapson som jag fick med hem idag efter dagens träning. Elin hjälper mig ständigt så mycket i min utveckling och känns alltid som jag står i skuld till henne och nu när jag fick med den hem så passade jag på att putsa den - även om det går fort för henne att göra det själv så ville jag göra något litet för att visa min uppskattning :)

Idag har jag fått prova på att jobba akademiskt från marken, har gjort det en gång förut med Fresa men det var nog lite mer än ett år sedan så vi började på ruta ett idag.

Det var Zydansie idag som jag skulle få prova att jobba med, Zyd hade gjort det 2ggr innan sa Elin så jag & Zyd var på samma nivå kan man säga. 
Elin skulle börja att visa och förklara hur jag skulle tänka och göra men då det blåste så mycket så var Zydansie på tårna och inte alls så fokuserad så Elin jobbade henne lite på volt själv innan hon gick tillbaka till det stillstående där jag skulle börja.

Eftersom att det här är helt nytt för mig så använder jag säkert helt fel ord och så kanske jag glömmer några steg i min förklaring. Men Elin har också skrivit om det så gå gärna in där och läs också så kanske ni förstår vad vi gjorde :)

Grundetanke var att jag skulle få Zydansie att ställa i nacken, och sedan böja + halvhalt så att höften skulle röra på sig (att den var med) som senare skulle resultera i att hon kunde spåra. Det hela låter ganska enkelt men vissa gånger så gick Z emot det trycket jag gav och sen kanske jag gjorde lite för mycket i den tänkta halvhalten som fick henne att ta ett steg bakåt istället.
Efter en lång genomgång med den här början så fick jag också prova att få samma början med ställning, böjning och höft för att sedan jag skulle backa en volt då jag hela tiden var framför Zydansies huvud. Hon gick alltså framåt och jag backade.
Här ville man att hon skulle fortsätta att ha lågt huvud samt fortsätta med det tidigare stadiet som var ställningen och att hon skulle spåra. Försöka att hålla bogen på plats och ha en bra skritt och en avslappnad häst. Otroligt härligt när vi fick ett flyt där och Zydansie var där jag ville ha henne och såg så himla avslappnad ut. Grymt härlig känsla! 

Sen avslutades lektionen med att jag fick prova en början på en sluta med hjälp av ett dike som en vägg. Otroligt svårt att vara i rätt position och vara snabb med att berömma vid rätt tillfälle och bara släppa allt. Men även det här funkade och jag är imponerad över hur mycket Zydansie har lärt sig efter två pass med Elin!!

Jag vet att mina beskrivningar inte är 100% men det är så svårt att förklara alla positioner, tankar och hur det såg ut efter en lektion. Mycket lättare om man skulle ha bilder att dokumentera med eller någon film :)
Men läs gärna Elins inlägg som sagt då hon har mycket bättre koll på exakt vad jag skulle göra!

Det här var verkligen fantastiskt kul! Att ha någonting ytterligare att jobba med Zydansie med, känns som om att vi kommer ännu närmare när vi jobbar ihop på olika saker och lär oss känna varandra på flera olika plan!
 
Nu blev det att lägga till en ny kategori då jag tror och hoppas att det kommer bli mer träning inom detta <3

Alla hjärtans dag

Dagen idag har spenderats i skolan och sen hos mamma, gulliga hjärtan på skåpen i skolan med budskap och avslutar kvällen med någon romantisk film med min kära hund som dejt!
 

Rulla till stallet snart

Ska titta när Viktoria och min gamla ridgrupp rider, de ska hoppa och sen ska jag också fixa mitt stilprotokoll från hopptävlingen som var felräknad :)
Så söt :3

Min början med dessa hästar

Kika gärna in på Elins blogg och läs om hur jag & Elin fick kontakten och hur det kommer sig att jag rider hennes hästar idag.
Verkligen riktigt roligt att läsa det, veta vad Elin tänkte i början och hur jag var glatt ovetande om att Fresa bestämmer vilka som får rida henne ;)

Är så otroligt glad över den kontakten jag och Elin har fått, känns som om att vi verkligen klickar! Sen är jag evigt tacksam över att det är jag som får hålla på med hennes underbara hästar <3

Nyaste bilden jag har på Elin är när hon sträcker ut ryggen på Zyd efter en lång tur i skogen ^^:

Haha Zydansie ser helt kobent ut ^^

Improvisation i skogen

Igår hade jag damerna. Hade egentligen velat jobba de med lite NH fast med långt rep - främst så Zydansie skulle kunna få galoppera av den energin som hon har.
Men då det var så fruktansvärt blött överallt och det inte är så bra att riva upp gräsmattor så valde jag att jobba med lite improviserade övningar i skogen.

Började med Zydansie då hon såg så himla sur ut, men efter några få flyttningar och små övningar så öppnade hon sitt skal och såg mycket gladare ut. Hon var trevlig och hade koll på mig. Det hela gick verkligen jätte bra men måste bara berätta om den ena övningen jag gjorde med henne.
Det var en relativt stor sten, inte hög men den tog upp kanske två meter på marken. Jag stod vid den och skickade Zydansie ut och längs med stenen, när hon var mitt emot mig (stället där hon var som längst bort ifrån mig) så ifrån där jag stod så bad jag henne att flytta rumpa, flytta framdelen och komma tillbaka samma väg som hon gick. Det helt fantastiska var att det funkade utan minsta problem! Inga drag eller tag i repet utan hon hade verkligen full koll på mig & gjorde exakt det jag bad om :')

Efter det så kliade jag henne i pannan för att berömma och gud vad hon njöt! Gjorde sen lite andra övningar också och det var så himla roligt då hon hade koll på mig och försökte, hela situationen var så lugn och trevlig.

Efter det så jobbade jag även Fresa men hon var inte lika road som Zyd ^^ Fresa tycker att hon kan det här så jag fick tänka lite extra för att göra någon övning där hon fick fokusera. 
En övning jag gjorde så stod jag still på en bestämd plats - skickade Fresa mellan två träd, fick henne sedan att backa, flytta framdel och vända om och gå in mellan ett par andra träd. Fokuserade mycket med både Fresa & Zydansie att jag skulle göra så små rörelser som möjligt men ändå vara tydlig, ta så lite i repet som jag kunde. Fresa skötte det hela utan problem och var inte allt för inponerad över min övning ^^

En Fresa som tyckte att jag var långsam med maten:
 
Måste sen bara visa några bilder till, det var översvämning på vägen som jag går ut till hästarna ^^ Glad över att jag har mina plankor att gå på annars hade jag typ drunknat ;)

Lyxmat

Efter uteritten blev det hem och duscha innan jag och pappa rullade till OT:s och åt riktigt god mat, tack pappa!
Mysig kväll tillsammans med pappa!
 

Långtur

 
Dagen började med en långtur i skogen med Elin och damerna. Jag satt på Fresa & Elin på Zydansie, Fresa var lite av ett kraftpaket och hade inte sagt nej till lite galopp ;) Men då hon äter lite medicin igen efter ett ytterligare besök hos tandläkaren så blev det bara en lugn tur i det fina vädret!
Blev även en liten fikapaus en bit in i skogen för lite extra energi - efter det kändes det som om att vi alla blev piggare och gladare! ^^

Kväll och morgondagens planer

Kvällen har tillbringats tillsammans med Viktoria och hennes underbara familj! <3
Vi åt gott, spelade kort och skrattade i mängder! Kan inte påstå att spela kort är min starka sida men jag är bra på annat ;)

Imorgon bli det en längre uteritt tillsammans med Elin och damerna, ska bli mysigt och ska hoppa i säng nu!

Stort tack Sofia för dessa bilder, alltid roligt med bilder och jag tycker mycket om dem! <3

:(

Äntligen fått träffa min morfar, har hållit hans hand idag när han fick spruta, höll på att bryta ihop när han pratar om hur dålig han mår... Men vill inte gråta inför honom utan endast tänka positivt och ge över lite energi och styrka till honom

Mycket tankar går till min underbara morfar, jag älskar honom så otroligt mycket - så himla fin människa!

Några bilder från tävlingen <3


Foto: Matilda Olsson
Stort tack för bilderna! :)

Morfar

Älskade morfar, jag avundas din styrka

Du är så  otroligt stark så du kommer att klara dig igenom det här också, för jag kan inte tänka mig en framtid utan dig. Du får kämpa på - jag tror på dig bästefar <3
 

Gårdagens tävling

Igår så åkte jag och Elin ut till damerna i hagen, kraften gavs och svansarna blev lite tvättade. Sen skrittade vi över hästarna hem till Elin för att lägga på sadlar, sätta på träns och själva byta om. Blev lite mycket tidsfördriv med sadelgjordarna och när hästarna väl var klara så ringer Mia till Elin och säger att våran grupp är på väg in i ridhuset!!

Snabbt byta om och försöka glömma bort att man behöver gå på toa för istället trava i världens fart till ridhuset och gå in. Jag har ofta mycket problem med att jag blir så nervös men nu när det blev så pang på så han jag inte tänka på det ^^

Visade några hinder för henne och värmde sedan upp i lite trav innan jag tog galopp då damerna redan var varma nu efter våran travsträcka till ridhuset. Zydansie hade verkligen vaknat till av den snabba traven så hon lyssnade nu riktigt bra för galoppen! 
När det var min tur att hoppa så fick man först hoppa fram på tre hinder och det gick som rinnande vatten. Det bara funkade och jag fick en go känsla i magen. 
Sen när jag fick startsignal så gick det också riktigt bra, men det var ett litet räcke som hinder nr 4 där man skulle hoppa rakt emot läktaren - hindret stod placerat relativt nära läktaren. Jag tyckte att jag kände att Zydansie var med mig och att hon inte tvivlade men sista metern så ångrar hon sig och sätter i bromsen. Skyller varken på henne eller mig för det, hon tycker läktaren är läskig och det vet jag samt att om jag hade uppmanat henne lite extra så hade hon säkert tagit det. 

Vände runt en konstig väg och fick nu en väldigt vinglig anridning mot hinder nr 4 så det blev ett ytterligare, väldigt onödigt stop. Tog det sen igen och då kom vi över och red sedan klart banan utan problem <3 Jag är verkligen toknöjd över den här rundan, vi hoppade tillsammans idag och fick ett riktigt bra flyt. Nu är det bara att jag till nästa gång är lite mer med om man hoppar mot läktaren :)

Film som bästa Viktoria filmade:

 
 
Efter min runda så lekte Elin runt en runda på Fresa, som resulterade i att Elin vann 70cm klassen som hade stilbedömning. Fresa var tokglad att få hoppa runt lite och rejsade på under ärevarvet ^^

Därefter skulle Elin hoppa en runda på Zydansie fast 80-90cm klassen så hoppade upp på läktaren och filmade henne. Även denna klass tog Elin hem ^^
Man blir nästan lite frustrerad när Elin rider, det ser så fruktansvärt enkelt ut! Haha nej men hon är verkligen tokduktig och är så glad att det är mig hon har valt som får rida hennes hästar <3
 
Roligt också att det är så många som säger att de tycker att Zydansie är så snygg! Det tycker jag verkligen också och är himla mallig att få rida runt på denna snygga häst <3

Bästa Zydansie <3

Dagens tävling slutade med två vägringar för mig och Zydansie men riktigt nöjd! Vi hade roligt och tog oss runt med en riktigt bra känsla!
Film och mer utvädering ikväll eller imorgon

*

 

Tävling imorgon

Fick ett sms från min mor som frågade om jag var nervös inför imorgon, alltså det är jag inte just nu. Magen kommer säkert bråka med mig imorgon som alla andra dagar när det är tävling men jag är inte orolig. Förra tävlingen gick bra och jag önskar bara att vi får ett samarbete och tar oss runt tillsammans - Zydansie och jag.

Det är en 70cm tävling igen och jag tycker att det är så skönt att tävla en höjd som jag inte tycker ser hög eller läskig ut. En 80-90 bana tycker jag ser hög ut och om då nerverna är där och spökar så blir hela situationen lite pressad. Vi ska hoppa rundan, vi är lite mer uppklädda än en vanlig träning och de som sitter på läktaren är inte där för att döma. Publiken vill se sina barn, barnbarn, vänner eller syskon tävla och om det går tokigt för någon kanske man tycker synd om den. Jag tror och hoppas inte att någon sitter där och dömer, då de själva inte befinner sig i ens egen sits och vet inte vad man har gått igenom innan. 

Imorgon ska vi ha roligt, alla som tävlar!

Ovisad bild på mig och Fresa från våran tävling i somras som gick bra!

Tolkning + mystur

Idag så blev det först lite tolkning tillsammans med Elin, Mia och Elise med Mango som draghäst. Har inte tolkat på många år men usch vad kul det är, samt jobbigt då det idag var så varmt så var snön väldigt blöt och tung. Mango jobbade på riktigt bra även fast vi medåkare var riktigt dåliga på att stanna i pulkan så han var tvungen att stanna efter korta sträckor ;)
Det avslutades med grillad korv vilket var varmt och riktigt gott!
 
Därefter rullade jag och Elin vidare för en tur på damerna. Blev en kortare och lugn tur idag då det blev lite jobb igår och då det är tävling imorgon. Men var mysigt och idag satt jag på Fresa, var ett tag sen så det var trevligt! Båda damerna pulsade på riktigt bra i den tunga snön! 

RSS 2.0