Vilket skämt!

Bara för att jag sa att en film från dagens hoppning skulle komma upp om datorn ville samarbeta så gör den inte det såklart. Stängde av sig två gånger och jag var tvungen att ta bort flera klipp som datorn satte gula trianglar på.

Jag vill alltså INTE ha med det konstiga som blev över och under bilden och så hade jag gärna haft med alla klipp som jag önskade. Blir galen! Speciellt då kameran ger så himla fina videos och så förstör datorn dem :(

Ni kanske ser lite i alla fall :)

Första hopp-passet med damerna

Idag så var jag i stallet strax efter nio och kom hem ungefär vid sex, så det blev ganska många timmar stall idag ♥

Började med att ta in hästarna från hagen vilket tog ett bra tag då de går i en stor sommarhage och stod längst bort. Väl inne så borstade jag dem och fixade lite och sen var Elin där.
Vi gick ner och byggde fram lite hinder och sedan tog vi ner hästarna till ängen och red fram där.

Elin frågade vilken häst jag ville rida och jag valde Zydansie för att få känna att jag kan få galopp på henne utan draghjälp. Det gick faktiskt bra, lite väl mycket travsteg i början när jag gjorde fattningen i skritt men i slutet av framridningen så blev hon så glad och pigg och ville galoppera på - exakt det vi vill få fram hos henne så det var jättekul!

Så bara efter framridningen så var jag på jättebra humör och tyckte att livet var toppen - det kändes bara så bra ♥

Elin skuttade runt på båda hästarna innan mig för att visa hur dem brukar vara samt förklara hur man behöver rida och vad man ska tänka på. Hon hoppade Fresa först och man såg hur Fresa verkligen ville hoppa, hon hoppade av stort några gånger men Elin som är så duktig gjorde att det såg så himla enkelt ut!

Hon hoppade även Zydansie lite innan jag fick hoppa och när Zydansie kom in på banan så dog hon lite. Var inte alls den där pigga och glada hästen som precis nyss inte ville sluta galoppera på fältet. Fick i alla fall travhoppa några skutt med Zyd men det var inte så roligt, det kändes vingligt, ojämnt och ganska stötigt - alltså jag kom inte in i hennes rörelser alls då.
Men vi ska prova att hoppa någon dag men på gräs istället i hopp om att Zyd kan visa sitt rätta jag, men det var lite kul att känna på henne ändå även fast att känslan inte blev så bra.

Fick sedan sitta upp på Fresa och oj vad svårt det var. Fresa var jätte på för att hon ville hoppa och jag försökte att sakta in lite och Fresa bromsade massor eller gasade massor för mina hjälper. Var väldigt obalans i början men väl i galoppen så kändes det bättre.

Hoppade ett räcke först och Fresa hoppade av stort ett par gånger på samma hinder. Blev sur på mig själv för att jag inte hängde med i hoppet då även fast att jag visste att hon kunde hoppa av stort - det hela resulterade i att jag drog henne i munnen och jag blev ännu surare på mig själv.

Hoppade runt lite och Elin gav mig massa bra instruktioner, det var riktigt kul och det kändes som om att jag kom in i hoppningen mer och mer för fler hinder som jag hoppade.
Elin avslutade med att lägga upp några hinder på en meter och jag och Fresa tog oss över det utan problem. Blev så himla stolt och glad! Hon frågade om hon skulle höja lite till men sa nej, hade en sådan otrolig känsla och ville verkligen inte förstöra den. Så jag sa helt enkelt stop när det kändes som bäst ♥

Ett toppen pass i sig och Fresa var riktigt rolig att hoppa, längtar till nästa gång ♥

Elin var jätte gullig och filmade också. Har tittat på det lite och ser att mitt största fel är min hand, jag ger ingen eftergift. Blir lite frusterad på mig själv för att det är något man vet i ryggmärgen att man ska göra.
Min far sa att jag brukar vara duktig med eftergiften så förmodligen så är jag bara ringrostig för att jag inte hoppat så mycket på senare tid, så det ska jag få till vid nästa hoppning.

Har lite på film och eventuellt att det kommer upp här om datorn vill samarbeta med mig idag, men det märks.

Underbar dag i stallet och jag är bara så glad ♥
Bild som Elin tagit på mig och fina Fresa när snön ännu inte var borta:

 

Snabb jämförelse

Såg nu att jag har två ganska lika bilder på Cereza men med 8-9 veckors gång

27/4-13

7/6-13
 
Tyvärr inte de optimala bilderna då de inte riktigt är samma steg eller vinkel men man ser ändå hur mycket häst hon faktiskt har blivit på 2 månader! ♥

Barbacka ridning

Kom hem från stallet igår vid 12, midnatt alltså. Då stod inte att blogga högst upp på listan, konstigt nog ;)
Tog en sväng med hunden, duschade och sedan gick jag och la mig.

Var i stallet vid sex för att mysa med hästarna lite i hagen samt för att min fars jobba kompis och hennes dotter ville hälsa på Cereza. Spenderade en timme i hagen och sedan gick jag till stallet och mockade lite, var klar lagom till när Elin kom ut.

Tog med ett varsitt träns och flughuva samt egen utrustning och gick sedan till hagen och gjorde iordning damerna.

Tog sedan endast ut Zydansie och Fresa från hagen så fick Cereza stå kvar med sin hagkompis. Satte sedan upp och skrittade runt på fältet bredvid hagen och Elin gick igenom massa saker med mig. Gjorde fel i stort sett hela tiden och jag känner mig så himla grön. Men efter ett bra tag så kändes det bättre och jag började försöka att känna när hästen gjorde rätt istället för att titta på det.
Började att sitta på Fresa och hon tröttnade på mig ganska snart, hon skulle gå tillbaka till hagen och hon gjorde halt som för att visa att jag kunde sitta av nu ^^
Fresa är så otroligt känslig och jag blir så frustrerad när jag verkligen tycker att jag sitter rakt men hela hästen går snett, Fresa berättar för mig när jag sitter snett - vilket jag gjorde större delen av passet ^^

Sen blev nästa gångart galopp, det är så dessa hästar ska få jobba nu ett tag. Fick order om att ha en halvlång tygel väl i galoppen och att Fresa bara skulle få rulla på. Kom igång i galopp och hade ett krampaktig tag om manen, helsike vad fort det gick! Satt där och väntade på att åka av när Fresa skulle börja bocka, ingen bockning kom men jag var lika rädd för det ^^
Elin tyckte att jag skulle rulla över stockarna en gång för min balans skull, det var minst lika läskigt och Fresa hoppade av stort på andra stocken men konstigt nog satt jag kvar.

Kände av en smärta i magen, krampaktig värk och när Elin frågade om jag kom ihåg att andas så kändes det som om att det var anledningen till min smärta. Jag var så osäker/spänd/rädd att jag glömde att andas - BRA DÄR STELLA!

Aja sen fick jag gå en stund och sedan var det dags att sitta upp på Zydansie istället. Skrittade runt jätte länge medans Elin galopperade runt på Fresa. Tänkte att om Elin skulle fråga om jag hade galopperat så skulle jag säga massor, dock har jag inget pokerface så hade nog snabbt försagt mig.
Men Elin hade koll så hon frågade inte, hon sa bara att det var dags att prova lite galopp nu ^^
Fick dock inte till galoppfattningarna så fick lite draghjälp av Fresa som drog iväg i galopp och sedan var det bara att hålla i sig, styra lite och hålla igång. Fick draghjälp i båda varven men tror att får jag jobba på det där en annan dag så ska jag nog få upp henne i galopp :)

Sen blev det lite pyssel i stallet innan vi lämnade ner hästarna igen och fyllde på vatten innan jag cyklade hem.

Jag är inte rädd för Elins hästar, det är inte så. Utan jag är mer orolig att fara i backen och skada mig. Min balans är inte den bästa och sen har jag heller inget självförtroende över min balans så jag tror att jag ska åka av så fort hästen svänger typ.

Men nu har Elin bannlyst mig från sadlarna, jag får inte använda dem förutom i hoppning. Hon sa det som ett skämt att annars låser hon in dem hemma hos sig men jag är ganska säker på att hon var allvarlig! Så nu kommer det att bli massa balansträning för mig vare sig jag vill eller inte. Men det är ändå bra av Elin att "tvinga" mig att rida barbacka så att jag kan jobba upp min balans samt så att jag kan börja njuta av att släppa hästar på ett fält och bara åka med, åker man av så gör man.
Måste sluta att vara ett sådant kontrollfreak som ska ha full koll på att broms funkar och att alltid bestämma allting. Jag borde försöka att njuta istället för att vara rädd för vad som skulle kunna hända.

Imorgon blir det hoppning med båda damerna, tror i alla fall att jag och Elin byter häst efter ett tag som vi gjorde igår.
Från senaste hoppningen när Elin hoppade dem:

Jobbliv

Blir inte mycket uppdatering här i veckorna just nu då jag i stort sett bara jobbar, är inte så intressant att läsa om hur jag diskar på mitt jobb kan jag tänka mig ;)

Men på fredag imorgon så blir det ut till stallet och sitta upp på Zydansie, det ser jag fram emot. Blir en sen kväll i stallet tillsammans med Elin så det kan inte bli mycket bättre än så!

Sen har jag även hästarna söndag och måndag så jag hoppas på bra väder, får se vilka roliga planer jag kan komma på för mig och hästarna.
Lördag så blir det nog en cykeltur till Nyköping med Viktoria, trevligt trevligt.

Livet leker ♥

Nytt program

Jag har fixat hem gimp 2.8 nu i hopp om att kunna göra lite roligare headers snart. Dock så var det riktigt svårt och sedan laggade datorn fast så det jag jobbade med försvann...
Min första bild i gimp, den tog någon timme att göra, haha

Om just du sitter med några bra tips på hur man kan leka med programmet så säg gärna till, för jag ska kunna använda det här programmet snart :P

Gick inte ens att ladda upp bilden här, den är för stor...

Tävlar om ett flecetäcke från ESKADRON

Är med och tävlar om ett täcke på Linn Strelins blogg

Länk till tävlingen: http://ztreliin.se/2013/june/bloggtavling.html

Min sommarlista
1. Wales riding boot http://www.horsemeup.se/index.php/ryttare-ridklader/ridstovlar-ridskor/wales.html

2. Spirit kristall http://www.horsemeup.se/index.php/ryttare-ridklader/ridhjalmar/spirit-kristall.html

3. Pannband med stenar - den röda http://www.horsemeup.se/index.php/hastutrustning/hast-pannband/pannband-stenar.html

4. Leisure blouse http://www.horsemeup.se/index.php/ryttare-ridklader/trojor-skjortor/leisure-blouse-1.html


Brukar aldrig vara med i tävlingar längre, men är man aldrig med så kan man aldrig vinna så jag ger det en chans. Det var ju lite roligt att kolla ut en sommarlista!

Torsdagens pass på Fresa ♥

I torsdag (nästan en vecka sedan nu, varför skjuter jag upp allt?!) så red jag Fresa i lekhagen. Ville se vad som satt kvar sedan söndagens lektion för Elin.

Tänkte ständigt på att inte låsa händerna men då hamnade händerna för långt bak ofta, det kommer att bli mycket fokus på händerna här framöver...
Joggade runt lite och gjorde serpentiner och volter, minskade och ökade traven också med hjälp av min lättridning. Helt fantastiskt hur känslig Fresa är. Hon var dock pigg så några gånger så sprang hon på ändå men när hon lyssnade så kändes det magiskt ♥

Red ungefär i 20-30 minuter (skritten inräknat) , bara för att känna lite på henne. Hon ska inte gå så hårt nu heller då hon har magrat av, så korta pass och mycket mat är vad som stod på schemat.

Fan vad trött jag blir...

... på mig själv!

Bloggade bra ett tag och la ut mycket nya bilder, sen har jag inga nya bilder och skiter i bloggen i X antal dagar när statistiken såg riktigt bra ut. Nu har den sjunkit rejält pga ingen uppdatering och det förstår jag, blir bara så trött på mig själv då det är så mycket roligare att blogga om man har en bra statistik och folk som kommenterar...

Bild på min fina vän:

Sista lektionen - lekar

I onsdags så var det den sista ridlektionen på terminen, vi valde att köra lite lekar och jag fick Betty.
På framridningen så jobbade jag mycket på att vara lätt i handen och att nästan ha tyglarna ute på fingertopparna, det verkade Betty gilla då jag tyckte att hon var mycket lättare att jobba med än vad hon brukar vara.

Själva stafetten var att man så snabbt som mögligt skulle ta sig över ett litet hinder på långsidan och sedan runda två koner (blev som en 8) och sen tillbaka som snabbt som möjligt.
Jag körde först i mitt lag och gick in i leken som om det var på liv och död. Full galopp från halt och över hindret, galopp runt konerna, vi ramlade nästan då Betty inte vill svänga eller lugna ner, och sedan full fart tillbaka. Kände dock att jag inte hade någon kontroll och när jag skulle bryta av så struntade hon i det så jag styrde in henne rätt in i väggen. Det dunkade till när hon slog i väggen och alla på läktaren skrattade.
Det var ju inte så att det var en hård smäll men det lät lite, det var i alla fall roligt speciellt då Betty var så sjukt taggad. Haha hon tog i för alla krafter och var helt svettig efteråt ♥

Svaren på frågorna (blev ett väldigt långt inlägg)

Anonym 
Vad tycker du att du är både bra i och dålig i inom ridningen?
Något som jag vet att jag är dålig på inom ridningen är främst att använda mina händer på ett korrekt sätt, jag blir lätt hård i min hand och speciellt om hästen jag sitter på stretar emot och är stel i någon sidan eller båda.
Något annat som jag är ganska dålig på mentalt är att tro på mig själv och hästen, att verkligen kunna känna att jag/vi fixar det här.
Sen är jag som det flesta andra, har suttit här länge nu för att försöka att komma på något som jag är bra på inom ridningen. Jag ser allt svart på vitt och jag vill framåt i ridningen och kan därför inte komma på något som jag är bra på inom ridningen då allt kan/behöver förbättras. Men om jag ska försöka att säga något så är jag öppen för nya utmaningar och vill gärna lära mig mera, inte för att det är något som jag är bra på inom ridningen men jag kan tyvärr inte svara på det. Kan inte komma på något som jag är bra på där.

Kan du inte lägga ut videos när du rider? 
Jag ska försöka att bli bättre på att lägga ut videos när jag rider men oftast så är jag i stallet själv och då har man ingen som filmar. När jag väl har någon med mig så brukar jag be den ta kort men jag ska helt klart försöka att lägga ut lite videos när jag rider, ska bara få någon som kan filma först :)

Rider du lucy fortfarande? För du skriver ingenting om henne.
Nej jag rider inte Lucy längre, jag slutade som medryttare på henne för ungefär 2 månader sedan. Därför skriver jag inget om henne längre här på bloggen då jag inte träffar henne i veckorna. 

Vad tycker du om Stjärnholm? Asså hästar, lärarna och din ridgrupp?
Min ridgrupp den gillar jag starkt, pratar med de flesta där och det finns några i den gruppen som jag gillar massor. Lärarna gillar jag, dem allra flesta i alla fall. Beror ju lite på hur du menar också. Tycker att alla är trevliga och så men man har ju sina favvo lärare som man helst rider för, som man föredrar. Hästarna kan jag ju inte heller kort och gott säga att jag gillar alla, man gillar ju olika typer av hästar. Sen finns det vissa hästar på Stjänholm som inte riktigt kan uppföra sig och bara tågar över folk, så det finns både hästar som jag gillar och inte gillar i både ridning och hantering.
Stjärnholm generellt tycker jag är en helt okej ridskola men det finns andra närliggande ridskolor som jag egentligen föredrar, det är egentligen bara pga att det ligger närmast som jag har valt den. Menar inte att jag inte trivs där men det finns en annan ridskola som jag mycket hellre skulle rida på om det låg närmare. Cykelavstånd är en viktig faktor för att jag ska kunna rida på den ridskolan.
 
Hur länge har du ridit?
Jag började rida när jag var runt 8år så det är ungefär 8-9år som jag har ridit.
 

Vad har du för mål inom ridningen?
Jag har ingen direkta mål, har som många andra drömt om att tävla i globen men det är inget som jag drömmer om längre.
Mina mål skulle väl i så fall vara att bli så bra som möjligt och ha förståelse för allt det jag gör inom ridningen. Jag vill även prova på så många olika ridstilar som möjligt så man faktiskt kan känna om man har satsat på rätt sak eller inte.

Ebba Lagerström http://ebbalagerstrom.horseworld.se/  
Vad kände du när du fick förfrågan om att få bli medryttare på Fresa? Hur tänkte du kring Lucy?
Jag blev först av allt stolt över att någon frågar mig om jag vill rida personens häst, hedrad. Sen att det var en så pass fin häst som Fresa gjorde ju saken bara ännu roligare. Kommer dock inte riktigt ihåg varför Elin sa att hon frågade just mig, tror att det var något om att hon ville känna att hon kan lita på sin medryttare. Det känns ju riktigt fint att någon känner förtroende för en. 
Men det kom inte så mycket känslor först, utan det var mest att jag tänkte på saken fram och tillbaka, börja med Fresa och sluta med Lucy eller fortsätta på samma sätt som jag hade gjort i nästan två år. Sen när jag väl bestämde mig för att jag ville ha en förändring så blev jag så himla upprymd, det är någon som vill att jag ska börja hålla på med hennes häst (hästar idag) och jag tänker tacka ja.
Jag tyckte såklart att det skulle bli tråkigt att sluta med Lucy, himla härlig häst att hålla på med och jätte rolig att hoppa. Men dressyren var inte alls rolig vilket gjorde beslutet mycket lättare, såg inte alls bra ut för om hästen skulle gå fint så var mina skänklar överallt och jag fick jobba som en tok.
 
 
Saknar du Lucy mycket?
Jag saknar Lucy, helt klart! Men inte så mycket i ridningen faktiskt utan mer från marken, hon är en så himla fin personlighet. Hennes personlighet är den jag saknar allra mest. Även lite att hoppa henne då vi verkligen hade roligt tillsammans då, men jag ångrar inte mitt val att sluta med henne. Hon är ändå inte långt bort och jag kan gå och mysa med henne närsom.

Favorit häst på stjärnholm?
I dressyren så är det helt klart Frans, tycker att han är helmysig och väldigt mjuk och fin. I hoppningen så är det faktiskt Betty trots att jag bara har hoppat henne en gång. Men jag fastnade direkt för hennes inställning så nu är hon en klar favorit i hoppningen!

Vill du ha en egen häst?
Jag har velat ha en egen häst men det har väl alla hästmänniskor någon gång velat. Men som jag tänker idag så vill jag inte ha en egen häst. Jag vet hur mycket jobb och tid det krävs så jag är absolut mer än nöjd med att "bara" vara medryttare. Det kanske är något som ändras i framtiden men det är så jag tänker nu :)

Vad skulle du göra om du fick 1 000000? 
Jag har faktiskt ingen aning, skänka mycket till släkt och familj men sen skulle jag nog spara mycket. Haha vilket tråkigt svar, jag skulle självklart köpa nya kläder och fixa till i garderoben men där skulle det ju inte försvinna så mycket pengar...
Jag är sparsam av mig och vet inte riktigt vad jag skulle vilja "slösa" massa pengar på.

Vad vill du bli när du blir stor??
KRAMKRAM!!
Haha usch vad jag ogillar den frågan. Får även ofta frågan om vad jag planerar att göra efter gymnasiet men jag vet faktiskt inte. Har alltid velat jobba med djur men innan jag valde gymnasium så ändrade jag mig och nu vill jag inte alls jobba med djur längre. Men vad jag kommer att bli när jag blir stor det får framtiden visa för just nu så har jag inte den blekaste.

Elin http://elolinon.horseworld.se/                                                                                                                 
Hur ser du dig själv som ryttare?
Jag ser min själv som en ryttare som vill mycket, ibland för mycket. Jag har ett ganska dåligt tålamod och vill ha en förändring så snabbt jag har börjat med något, otålig. Men jag är en ryttare som inte är rädd att prova och jag försöker att inte döma andra alltför snabbt, alla är nybörjare någon gång och man vet inte alltid vad andra ryttare tänker. Så jag försöker att vara öppen både inom ridningen och när jag möter nya ryttare.
 
Vad har du för mål inom ridningen?
Jag har som tidigare nämnt här uppe att jag inte har några direkta mål utan att jag vill lära mig så mycket som möjligt inom hästvärlden, både ridmässigt och hästvetande. Har väl även några små mål i huvudet att komma iväg på någon riktigt tävling, alltså att åka iväg med transport (komma bort från ridskolan man brukar vara vid) och tävla. Men inga direkta mål om vilka klasser jag vill kunna tävla utan det får ta den tiden det tar men jag vill så långt som möjligt!

Vad har du för mål utanför ridningen?
Det har jag aldrig tänkt på, kan man ha mål utanför ridningen? ^^
Jag har egentligen ingen aning om vad jag ska svara på det men jag vill ha ett fast jobb som jag gillar och som jag även får en bra lön på. Om det antingen är en bra lön eller ett jobb som jag verkligen gillar och trivs med så är det senare nämnda som är viktigast.
Men jag har mål att gå ut skolan med höga betyg så jag får lättare att komma in på den högskola som jag vill, vet inte om jag kommer gå högskola direkt efter gymnasiet men det märks.

Vart ser du dig själv om 2år? (behöver inte bara vara inom ridsporten)
Om två år så har jag precis tagit studenten så jag lär nog fortfarande vara kvar i min nuvarande hemmastad och förhoppningsvis så har jag ett sommarjobb eller kanske redan ett bestämt arbete som jag kommer att jobba på i något år beroende på om jag bestämmer mig för att jobba något år innan högskola eller inte. Jag ser mig fortfarande kvar hos dig och dina hästar, det har funkat bra, några motgångar men massa fina minnen och upplevelser tillsammans.

Vart ser du dig själv om 5år? (behöver inte bara vara inom ridsporten)
Om fem år så går jag antingen på högskola eller så är jag precis klar med mina kurser och studier. Då innebär det att det är dags att söka jobb och nu bor jag inte längre hos min far. Alla högskolor ligger långt bort men jag brukar åka hem över helgerna. Nej usch det här vill jag inte tänka på, jag vill inte flytta ifrån min far...
Jag ser fortfarande att jag rider men inte så mycket då jag har fullt upp med skola och det är för långt fram för att jag ska kunna göra en chansning på vart du (Elin) och dina hästar har tagit mig.

Vart ser du dig själv om 10år? (behöver inte bara vara inom ridsporten)
Massa svåra frågor du ställer... ^^
Om tio år så har jag ett fast jobb och jag håller på med hästar på min fritid, jag har ingen egen häst men jag har mycket kunskap och håller på med hästar som jag verkligen gillar. Vem vet, det kanske är western som är min grej då. Allt kan ändras på någon dag så det är framtiden som får visa hur allt blir i slutänden.

Vad tror du kommer få, och vad vill du få ut av din tid med Fresa, Cereza och Zydansie?
Min tid med dina hästar kommer att ge mig massa kunskap och ett helt annat sätt att tänka. Jag lär bli bättre på att se saker från flera perspektiv och jag kommer att lära mig ett helt nytt sätt att rida.
Jag hoppas att jag får en lång tid med dina hästar då ju mer tid jag spenderar med dina hästar och dig desto mer lär jag mig, jag lär mig saker varje dag jag är ute i stallet samtidigt som du är där Elin.
Vad jag vill få ut vet jag inte riktigt då jag redan får så mycket gratis. Vet inte vad man mer kan vilja få ut av sina medryttarhästar än vad jag redan får idag.
Jag får kunskap och lärdom och på köpet med dina hästar så har jag ju fått den bästa tränaren, dig! Du kan Fresa utan och innan och du ser så himla mycket. Det ska bli roligt att se vad dina hästar och du ger mig och jag hoppas att kunna ge något tillbaka ♥


5 positiva saker om dig som person
Skitsvårt!
Jag är en glad person som gillar utmaningar, jag försöker alltid att vara ärlig, jag är en trogen vän som hatar att bråka och sen är jag ganska duktig på att passa tider. Sen kan jag ju vara sen - självklart. Men jag gör alltid mitt yttersta för att komma i tid och skäms över att vara lite sen.

5 negativa saker om sig själv som person Kanske dessa frågor behöver lite tankekraft ;) ♥
Mycket lättare!
Jag kan vara snabb i humörsvängningarna om det var länge sedan jag åt, då kan jag bli värsta krokodilen. Ibland så är jag läskigt dålig på att lyssna, kan sitta och nicka men sen märker jag att mina tankar har farit iväg och jag inte har något koll alls på vad personen har sagt, riktigt pinsamt!
Jag är ganska lat, försöker att göra det lättaste möjliga i de flesta fall. Jag är otroligt svag för mitt sockersug, blir jag sugen på godis så kan jag få värsta abstinensen.
Jag skjuter alltid upp saker, sånt som jag ska göra på dagen till exempel läxor och sedan är klockan så mycket så jag tar det nästa dag, sen nästa dag osv.

Kajsa Johansson http://kkajsajohansson.blogg.se/                                                                           
Vilken är din största dröm inom ridningen?  kram!
Har jag redan svarat på två gånger här över, har ingen riktigt största dröm inom ridningen :)

Ida http://idawoxlin.horseworld.se/                                                                                                                
Härlig bild :) 

Ponny/häst
Sommar/Vinter
Godis/glass
Haha den sista beror ju på vilket humör man är på så jag måste få svara båda (a)Tack för alla frågorna, bara att fråga mer om ni undrar något eller inte förstår mina svar!

Sommarjobb i kök

Idag var det första dagen på mitt sommarjobb. Visste att jag skulle jobba i köket och tyckte att det skulle bli kul, bilderna jag fått i huvudet var att skära grönsaker och gå ut med mat till de som bor på ålderdomshemmet.

Men fallet blev ej så. Idag har jag stått och hållit på med disk under hela tiden som jag jobbade, tur att jag hade diskhandskar annars skulle mina händer ha murknat bort...

Men återigen, jag är inte bitter då jag vet att det var många som inte fick sommarjobb, är bara lite missnöjd då jag trodde att mitt jobb skulle ge mig lite roligare arbetssysslor.

Dressyrträning med Fresa

Idag så blev det som sagt ett dressyrpass på Fresa för Elin. Skrittade fram medans Elin gick igenom lite hur jag ska tänka och hur hennes häst är van att bli riden. Massa information på en gång men fick ju även pröva på det sen vilket var tur för annars skulle nog mycket av teorin åkt in genom ena örat och ut genom det andra...

Gick på en volt runt henne och försökte att mest jobba med höfterna och på så sätt flytta bogarna. Men det är jättesvårt nu när det är ett nytt sätt att rida på och så har man massa i bagaget från tidigare ridning. Ger Elin mig en order om vad jag ska göra så blir jag lätt stressad och använder mig av fel signaler för att följa hennes instruktioner så snabbt som möjligt.

Men jag är ändå nöjd, nu är mitt huvud helt slut av att ha bearbetat all den informationen så vi får se om vi måste börja om från början nästa gång eller om något fastnade ;)

Fick även prova på lite galopp idag, Elin har sagt det att Fresa är svår och att alla som har suttit upp på henne har haft svårt med galoppfattningarna så därför har jag inte provat på det ännu då det idag var det första riktiga passet jag haft på henne.

Jag blev riktigt glad när jag fick till några galoppfattningar, när jag väl gjorde rätt saker och i rätt ordning ^^ Men blev även där stressad och då tar jag och använder min kropp på fel sätt. Fast det är som sagt det första passet och det var så himla lärorikt!

Att ändra på: Min hand får INTE låsa sig
Att tänka på:
Fresa är väldigt känslig

Elin frågade om jag ville att hon skulle fota mig då jag ändå hade med kameran men jag tackade nej. Ville kunna fokusera på en sak samt att det var första passet och att det inte såg så roligt ut hela tiden men det kommer :) Ångrar mig egentligen då det hade kunnat vara roligt att ha bilder från första passet men det kanske blir bilder nästa gång istället (a)

Elin är så himla duktig på att förklara och lära ut. Hon beskriver på flera olika sett och om det inte blir helt rätt så tar hon in en och visar genom att dra lite i ben och armar. Så himla lyckligt lottad över att ha fått den här chansen, jag har lärt mig massor på den här korta tiden och jag är så himla glad ♥

Småtrav i hagen

Igår när jag kom ut till stallet så myste jag först lite med Zydansie som låg ner i sin box då hon har ont i sin fot. Klappade lite på henne och gav  henne lite morot.

Sen gick jag och hämtade in Fresa och Cereza från hagen och ställde upp henne i stallgången då Zydansie lånade hennes box. Fresa var helt ler-in-packad så det tog ett bra tag att få bort alla lera från kroppen vilket Cereza tyckte var tråkigt. Så medans F blev ren så gick C runt i hela stallet och skulle tugga på allt och gå in i alla boxar, vilket jag inte uppskattade så jag stängde alla boxar men ändå gick hon runt och skulle tugga på täcken och grimmor...

Väl klar med Fresa och med utrustningen på så gick jag ut och satte upp. Började sedan skritta iväg då jag tänkte ta en skogstur innan jag gick in i lekhagen och travade lite. Men jag kom inte ens bort från gårdsplanen då Cereza vägrade att följa med. Hon gnäggade mot sin hagkompis och mot Fresa och galopperade runt men efter Fresa tänkte hon inte gå.

Jag försökte att vänta ut henne och även gå ifrån henne men hon kom inte för det. Slutade med att jag fick sitta av och gå in i stallet och hämta Cerezas lilla repgrimma, satte på den på henne och så gick vi ner till lekhagen direkt istället.

Ridningen i sig gick väl helt okej. Dock så hängde Fresa mycket i min hand och jag tycker inte att jag har full koll på vad jag ska göra med min kropp för att hon ska lyssna på mina små signaler. Men det var ändå mysigt att trava runt lite bredvid Cereza som busade runt

Idag blir det ett till pass på Fresa men idag står Elin med och hjälper mig ♥

Ask Anything

Gör som många andra, har en frågestund!

Ställ alla frågor ni kan komma på så får ni en länk sedan när jag lägger upp svaren. Uppskattar alla frågor och det kan handla om allt mellan himmel och jord!!

Ge mig gärna någon svår fråga också om ni har någon, så jag får något att bita i!


Skolavslutning x2

Igår så hade jag min efterlängtade skolavslutning. När den var slut så gick jag själv i regnet , hukandes under mitt paraply, i min fina klänning och med mina fötter i ett par höga men sjukt snygga klackskor ner till busstationen. Då var det slut och nu är det bara att ladda om för att börja jobba på måndag.

Sen idag så var jag och tittade på när Viktoria hade sin skolavslutning, träffade båda den älskade kiosktanten och mina absoluta favorit lärare. Kramade om dem båda och det känns så sorgset att man inte har någon anledning att åka tillbaka till den gamla skolan nu igen då jag inte har någon nära kompis som går där längre...

Jag är inte bitter, jag har sommarlov och det kommer jag att tillbringa på bästa sätt. Med fina vänner, vara på 3 ridläger och självklart massa långa och varma dagar ute hos de tre fina hästarna som jag nu pysslar med på min fritid ♥

 
 

Hopplektion - Betty

Gårdagens hoppning blev med Betty, har länge velat prova att hoppa henne och igår så fick jag det.

Under framridningen så kände jag dock en smärta i ryggen, gjorde mest ont när jag satt ner i traven men även lite när jag red lätt. Första tanken är att det kan vara från när jag åkte av Fresa för en vecka sedan. Har inte känt något i ryggen annars men traven är ju ganska skumpig, men låtsades som ingenting och red vidare bara.

Hoppningen i sig var sjukt rolig. Rädslan som jag tyckte att jag hade på förra hoppningen fanns det inga spår av och jag kände bara att jag ville hoppa massa mer.

Betty är en häst som gillar att hoppa och kan bli lite stark, men det var en sådan rolig känsla att hoppa en häst som verkligen drar emot hindrena. Kan inte komma ihåg när jag senast hoppade en häst som verkligen ville så mycket. Ett kanon pass helt enkelt och så himla roligt! ♥

Träningstävling i hoppning

Igår så åkte jag med Elin när hon var med på en liten träningstävling med Zydansie. Jag var lite skötare samt fotograf, det var jätte roligt att följa med och se hur det går till på riktigt.
Är man och tävlar så hinner man inte se på alla de andra fina hästarna som också tävlar utan man måste hela tiden fokusera på sitt och sedan när man är klar så bär det av hemåt.

Ser kanske inte ut såhär på alla tävlingar men dem enda som jag såg hoppa igår var Elin, Emilia och en annan kompis och både Emilia och kompisen hoppade då innan Elin så därav kunde jag kolla. Men som medhjälpare så har man ju mest fokus att titta på den man hjälper så jag klagar absolut inte. Det var super skoj!

Blev en sen kväll och bilfärden hem bestod av skratt och bra humör. Alla var lite övertrötta men det var riktigt trevligt!!

Elin och Zydansie var båda riktigt duktiga, nu blir det hem och jobba upp musklerna sa Elin. Så himla fina tillsammans ♥

Några bilder:

Flummigaste bilden från igår måste vara denna bild på Emilias häst Goldini:

Oväder

Idag cyklade jag och min far ut till stallet och det var varmt och skönt, lite kvavt. Efter bara en halvtimma i stallet kanske så började det ösregna och de åskade rejält.

Men vi fortsatte ändå som planerat då hästarna inte verkade särskilt upp skärrade av vädret, lite regn skadar ju inte. Pappa pysslade lite med Zyd och gjorde sina övningar och det såg bra ut. Man märker att han är lite osäker vad som ser rätt och fel ut och det är ju inte konstigt då det bara var andra gången.

Zyd fick gå in i stallet igen och äta samt rulla sig lite innan täcket åkte på och hon fick gå ut i hagen igen. Sen blev det lite pyssel med Fresa & Cereza innan jag bestämde mig för att ta ner även dem i lekhagen och jobba lite från marken. Sakerna sitter fortfarande och jag börjar bli mer bekväm i det här sättet att jobba.

Avslutade med att ta in henne på ridbanan en liten stund för att se om jag kunde få upp henne i galopp idag. Otroligt nog så gick det idag, busblandade galoppfattningar men jag fick lite galopp i alla fall.

Sen blev det att cykla hem, duscha och ta på sig varma kläder då regnat gjorde en lite frusen.

Hoppetihopp

Igår var jag i stallet igen och då var jag mest med som banpersonal och fotograf. Elin skulle nämligen hoppa lite så hängde med för att titta hur båda damerna skötte sig och i mina ögon så såg det riktigt bra ut och både hästar och ryttaren verkade tycka att det var roligt!

Blev några timmar i stallet och i endast linne så jag har en relativt röd ton på axlarna speciellt ^^


Ofrivillig avsittning

I torsdags efter det roliga och lärorika passet på banan så gick vi upp och satte på lite tyglar samt la på en barbackapadd på Fresas rygg, Elin sa att det är en väldigt vass rygg att sitta på annars ^^
Sen begav vi oss iväg på en urmysig ridtur!

Hästarna var allmänt sega och ömfotade i början när vi gick men så fort vi kom in i skogen så kändes det som om att Fresa vaknade till lite i alla fall. Vi red runt i skogen och gjorde några små travsträckor samt någon galoppsträcka. Det var riktigt fint väder och jag mådde så himla bra då.

Väl ute ur skogen så gick vi längs ett fält och så kände vi för att ta en galoppsträcka till. Elin sa att jag skulle rida först på Fresa så skulle hon ligga bakom med Zydansie. Elin sa också ungefär hur långt jag skulle galoppera och sen bar det av.

Nästan direkt i början så blev Fresa lite studsig, då fick jag order om att ta upp hennes huvud och bara driva på och då blev det mycket bättre. Full galopp men kände ändå av ibland så jag hade kontrollen så jag kunde bromsa om jag ville.

Helt plötsligt så flyger hela hästen åt sidan då hon bli rädd för en brunn som står där och allt går fort. Nästa sak jag minns är att det är hästben runt mig och att det gör ont i mitt vänstra lår. Inser då att Fresa måste ha trampat på mig. 
Får en chock av den plötsliga avåkningen så det kom lite tårar men ställde mig upp och klappade lite på Fresa innan Elin kastade upp mig igen. Konstaterar då att det kommer bli ett stort blåmärke.

Väl på hästen så travar jag lite först och sen lite galopp då Elin tyckte att jag skulle galoppera några steg innan vi avslutade ritten. Allting funkade bra och sen skrittade vi hem igen.

Tycker att det var en helt underbar ridtur och även om den blev lite chockartad så hade jag det jättetrevligt!!

Lånar den jätte mysiga bilden från Elins blogg som hon tog precis innan galoppsträckan:

Lång torsdag

Igår cyklade jag hemifrån strax efter 9 till stallet och sen cyklade jag hem så att jag var hemma ungefär halv fem. Det var bara att hoppa in i duschen och iväg igen då jag skulle vara hos Iqra till fem. Kom några minuter sent men hade en sjukt mysig kväll där med Iqra och Linn. Vi såg på film och jag kom hem vid ungefär tolv/halv ett.

Hade en fantastisk dag i stallet igår. För när jag kom dit så fördrev jag tiden med att mocka lite i en hade till Elin kom, det blev 5 kärror^^
Sen tog vi in hästarna och pysslade lite innan vi gick ner på banan, där Elin hade ställt fram lite olika redskap som man kunde jobba med, lite pallar, en fålla och även dukar med olika tecken på marken som hästarna skulle gå över.

Jag jobbade lite med Fresa och gjorde först det jag lärt mig från innan, flytta framdel, ut på volt och sedan flytta bakdel. Även lite att jag skulle gå vi sadelläge och leda henne, där fick jag lite extra tips och instruktioner av Elin och då gick det mycket bättre. Behövde i stort sett bara titta på Fresas bakdel och gå lite emot den så flyttade hon den, helt fantastisk häst!!

Sen jobbade jag lite med det som Elin ställt fram och det var första gången som jag provade på pallarna men har sett Elin jobba med dem förut. Svårare än man kan tro och svårt att veta om man själv är otydlig eller om hästen bara försöker komma undan.

Fick sedan även pröva lite med Zydansie med pallarna och även att få in henne i fållan. Hon skötte sig utmärkt bra och det var första gången för henne i fållan och andra gången (tog in Fresa en gång i den innan) jag förde in en häst i den. Hon var så himla duktig och det kändes verkligen som om att hon försökte i de allra flesta fallen.

Fick även lasta henne sedan då fållan funkat så bra, samma sak där, en lugn häst som bara lyssnade och gick in!! Helt otroligt att Elin har lyckats göra såna underverk med den här hästen på så himla kort tid! För ungefär tre veckor sedan hämtade hon hem henne och då var lastningen katastrofal, Zydansie slängde sig ur transporten hur många gånger som helst. Efter det så har Elin lasttränat med henne en gång och så kunde jag igår lasta Zydansie utan några problem alls, jag som inte har någon vana alls av att lasta en häst.
Först en bild på när Elin jobbade med förberedande saker inför transport för mindre än en månad sedan och sen en bild från igår som jag lånade från Elin.


Helt otroligt hur duktig Elin är med hästar och hur duktig hon är på sina saker!!

...

Blåslagen, stel och trött. Uppdaterar imorgon istället - nu sängen!! ♥

Dressyrpass - Ubbe

Idag så blev det ett dressyrpass på Ubbe, var ungefär ett år sedan jag red honom, då var det uteritt och han var skogstokig på alla insekter samt att han inte är van vid uteritter så var lite allmänt uppspelt.

Passet i sig gick bra, tror jag... Det funkade men jag tyckte inte alls att Ubbe var särskilt trevlig i munnen, visst han krökte lite på nacken men han var väldigt stretig och hård. Försöka att forma honom med hjälp av skänklarna funkade inte heller då han ignorerade det totalt. Nej det var ett ganska tråkigt pass egentligen, trivdes inte alls med hästen så känns inte värt att skriva mer om det.
Lånade bild från ridskolans hemsida, har inga egna bilder på honom


Avjoggning av fina hästar ♥

I söndags när Elin ridit klart den ena hästen efter den andra så fick jag trava av dem lite, jag fick jogga av dem lite så jag fick känna på dem i lite ridning också.
Tycker att det var jätte roligt att sitta upp men kändes helt klart ovant och kände mig väldigt mycket i obalans, men det var ju första gången jag red dem två (inte ridit Fresa mer än uteritt innan) så det blir förhoppningsvis bättre efter ett par gånger.

Elin var också gullig och klickade några bilder då jag satt på båda, roligt att ha men jag är blek som jag vet inte vad på bilderna på Zyd ^^ Tror att iso:n var lite för hög (a)


Några bilder till ♥


Elin på båda sina damer - söndags

Sitter och redigerar för fullt från när jag fotade Elin i söndags, blev prick 555st bilder varav några hagbilder. Många blev oskarpa, jag trivs inte alls med mitt teleobjektiv, känns inte som om att den hinner med :/
Här kommer några bilder, är långt ifrån klar redigerat men lägger upp några i alla fall!

Söndag - fotning i stallet

Nu blir det nog snart att cykla ut till stallet, väntar bara på ett sms från Elin.
Ska nämligen ut och titta och fota Elin när hon rider sin hästar idag, båda Zydansie och Fresa ska ridas igenom idag och det är strålande sol (måtte det håller i sig!!).
Några bilder från andra ggr jag fotat henne med hästar:

Regnigt

Förmiddagen på stjärnholm bjöd på riktigt fint väder, dock lite kvavt. Ett tag innan det var dags att cykla iväg till nästa stall så började det såklart regna.
Nu när jag hade med kameran, + Viktoria helt oväntat, så är det väl klart att det ska regna hela vistelsen i stallet och lagom till när man är hemma så slutar det -.-

Tog först in Fresa och Cereza i boxen för lite mys, borstning, lite lyftning av hovar och klappar på magen (främst på Cereza ^^ ). Sen gick vi ner i lekhagen för att jag vill se om sakerna fortfarande satt som Elin lärt mig. De satt och jag kom ihåg det viktigtaste men då det regnade och var så halt på banan så vågade jag inte försöka få igång Fresa i galopp då jag inte vill att hon skulle ramla. Lilla Cereza å andra sidan galopperade runt och busade hela tiden när vi var där nere så sen när vi var klara var hon helt svettig, lilla charmtrollet!
Kändes i alla fall helt okej och efter det så skrittade jag ut en sväng, Viktoria gick snällt med mig i den blöta skogen. Viktroria drog bort en gren för oss så vi skulle kunna ta oss förbi och Fresa höll då på att krypa ur skinnet och ville inte stå still, knakande grenar äter hästmammor!

Haha nu fick jag känna på en rädd Fresa också men det var så skönt för hon ville inte gå förbi, men med en lätt styrande hand och lite kläm med skänkeln så gick hon förbi. Kändes som om att hon litade på mig även fast jag knappt har hållit på med henne, det kändes helt underbart att Fresa är en häst som gärna litar på en ♥

Efter den turen fick de stå inne i boxen en stund för att sova och torka lite, då tog jag snabbt in Zydansie så även hon fick gå in och rulla sig torr. Efter en halvtimme/timme i boxen så borstade jag av henne och la på ett regntäcke, tog på repgrimman och gick ner till lekhagen igen.

Första gången jag kände på Zydansie och jag hade förväntningarna att hon skulle galoppera runt som en tok och försöka springa över mig...
Jag  blev glatt överaskad över att hon var nere på jorden och försökte förstå mig. Flytta framdel fanns den inga som helst problem med men flytta bakdelen satt inte lika bra :)
Övergångarna från skritt till trav var klockrena, hon lyssnade direkt! Dock avsaktningarna var inte så bra då jag var tvungen att ta i grimskaftet men man måste börja någonstans.

Var i alla fall jätte mysigt att ha hand om alla tre hästar idag och kul att känna lite på Zydansie också!
Dock blev det inga bilder på mig bredvid  hästarna idag men det kanske kommer någon annan gång :)

 

Stallet hela långa daaaagen idag

Nu cyklar jag snart ut till stjärnholm då jag är stallvärdinna. Är där klockan 8 och slutar klockan 14, direkt efter det så cyklar jag ut till flättna då jag äntligen får pyssla med Elins hästar igen(!!!).
Där tar det nog några timmar men hoppas på att vara hemma runt 18 men det får vi se. Är i alla fall jätte taggad på att sticka ut till flättna sen och jag planerar att ha med kameran, hoppas på att det är lite fint väder även i eftermiddag!

RSS 2.0